-
Καλησπέρα σας.
Έχω και εγώ ένα sx4 με τα stock λάστιχά του και ήρθε ο καιρός να τα αλλάξω επιτέλους (μετά από 53.000χλμ!!!) !Επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά εκτός δρόμου (χώμα,λάσπη,πέτρες...)σκέφτομαι να πάρω τα 'Geolandar A/T-S 215/60 R16 95H G012 BSW'.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν σας είναι εύκολο να μου πειτε τις εντυπώσεις σας από τα εν λόγω ελαστικά και εάν η διάσταση (που είναι από 205, 215)μπορεί να προκάλεσει κάποιο πρόβλημα στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου η ακόμα και κάποια σοβαρή βλάβη .Εχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο σε All Terain ελαστικά?
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας. -
Ο χρήστης liousis έγραψε:
Καλησπέρα σας.Έχω και εγώ ένα sx4 με τα stock λάστιχά του και ήρθε ο καιρός να τα αλλάξω επιτέλους (μετά από 53.000χλμ!!!) !Επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά εκτός δρόμου (χώμα,λάσπη,πέτρες...)σκέφτομαι να πάρω τα 'Geolandar A/T-S 215/60 R16 95H G012 BSW'.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν σας είναι εύκολο να μου πειτε τις εντυπώσεις σας από τα εν λόγω ελαστικά και εάν η διάσταση (που είναι από 205, 215)μπορεί να προκάλεσει κάποιο πρόβλημα στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου η ακόμα και κάποια σοβαρή βλάβη .Εχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο σε All Terain ελαστικά?
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.Αν το χρησιμοποιεις αρκετα εκτος δρομου αξιζει η αλλαγη.Σοβαρη βλαβη δεν θα υπαρξει.Το μονο που θα αλλαξει προς το χειροτερο ειναι η καταναλωση,η αποσταση ακινητοποιησης και το μαγουλιασμα στις στροφες.Απο την αλλη θα βελτιωσεις την ανεση και το υψος του αυτ\του.Α, ξεχασα και τις σχεσεις που θα μακρυνουν κι αλλο.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Βρήκα το ίδιο λάστιχο (yokohama geolandar g012) σε 205/65/16 ,οπότε θα πάω σε αυτό μάλον που μεγαλώνει μόνο το προφίλ από 60άρι σε 65άρι.Μου είπε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που θα τα βάλω, ότι εφόσον υπάρχει αυτή η διάσταση δεν υπάρχει λόγος να πάω σε μεγαλύτερο ελαστικό (215 από 205) και ότι η διαφορά στο προφίλ είναι αμελητέα.Οπότε σε δέκα μερούλες μάλον θα τα φορέσω. -
Μιας και ήρθε ο καιρός λέω να βάλω τα MICHELIN Latitude Cross 215/65/16 τα έχει δοκιμάσει κανένας;
-
Αν απο 205\60\16 πας σε 215\65\16 θα ανεβεις 3,36 εκατ.Παρα πολυ μεγαλη διαφορα.
-
λοπον φιλε εγω εχω το sx4 το 4κινητο εννοειται προσεχε τι εχω κανει εδω και καιρο,πηρα μια 4αδα καλα χιονολαστιχα με αυτη τη διασταση που λες 215 ετσι?τα οποια τα βαζω δεκεβριο μεχρι μαρτιο μαξιμουμ και ξενοιασα.τωρα προσεχε κατι σχετικο το αυτ/το καιει αισθητα παραπανω απ το κανονικο και μη διανοηθεις να τα αφησεις καλοκαιρι πανω-τα καψες,επισης μ αυτο το κολπακι θα σου κρατησουν πολυ παραπανω απο μια η δυο σεζον,επισης αποθηκευσετα το καλοκαιρι σε μερος μακρια απο ηλιο στο γκαραζ ας πουμε.οκ?αυτα...
-
Λοιπον έχουμε και λέμε.Μόλις χθες φόρεσα τα Yokohama a/t 012 σε διάσταση 215/60/16 σε ένα Suzuki sx4 4x4.Είχα πάνω τα continental premium contact 2 από την μάνα του 2 1/2 χρόνια 27500 χλμ και είχαν αρχίσει να γλιστράνε και ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΘΟΡΥΒΟ.Ξέρω και νομίζω ότι ξέρουμε όλοι ότι το λάστιχο είναι πολύ καλό αλλά για μένα º παράγοντας θόρυβος παίζει σπουδαίο ρόλο γιατί κακά τα ψέματα διανύουμε άσφαλτο για να πάμε στα χώματα.Είχα ρωτήσει λοιπόν 3 λαστιχαδικα και μου είχαν πει άστο μεγάλε θα κάνει σαν τρακτέρ.Πάω λοιπόν σε ένα παλικάρι στη Θηβών που τα βρήκα και πριν τα βάλω ρώτησα αν θα κάνουν θόρυβο και μου είπε ΌΧΙ.Να φανταστείτε όταν είχε βάλει τα 2στο αυτοκίνητο ένας που περίμενε την σειρά του μου λέει και αυτός τα λάστιχα που βάζεις θα σε ξεκουφανουνε.Αγωνία λοιπόν στο κατακόρυφο και βγαίνω εθνική.Πολύ απλά το λάστιχο τελικά δεν ακούγεται καθόλου ούτε με 140 χλμ παρα μονο σε ενα ειδος ασφαλτου γκρι γυαλιστερη με κομματια ασφαλτου που εξεχουν αλλά και εκεί º θόρυβος είναι 60 με 70 % κάτω σε σχέση πάντα με τα προηγούμενα. και δεν βγαίνει θόρυβος ούτε από το τρακτεροτο προφίλ του πέλματος.Έκανα δοκιμή και στο κομμάτι του δρόμου στο οποίο είχα αποφασίσει ότι θέλω λάστιχα και έμεινα άφωνος.Οπότε για τα δικά μου δεδομένα το λάστιχο είναι εξαιρετικά προτεινόμενο.
-
Λοιπόν
Μετά από 4 (!) χρόνια μετα Geolander G012(το ξέρω δεν έπρεπε να τα αφήσω τόσο) έχω να παρατηρήσω τα εξής:Θετικα σε σχέση με τα 'μαμα' bridgestone ER300 (αν θυμαμαι καλα το μοντελο)
- Yψος περίπου 1cm (σκάρτο) περισσότερο. Δίνει το κάτι τις για να περάσεις σύριζα από ένα εμπόδιο
- Αντοχή (σκυλιά) . Δε μασάνε αυτε από πεζοδρόμια ,ούτε σαμαράκια. Μπαίνει παντού χωρίς να
το σκέφτεσαι. - Σε λάσπη-χωματόδρομο πάνε καλύτερα (αν και δεν τα πήγα πολλες φορές σε λάσπες χρειάστηκε να περάσει από κάποια
δύσκολα σημεία που νομίζω δε θα πέρναγα με τα μαμα) - 'Γραπώνουν' τον ανώμαλο δρόμο
Αρνητικά:
- Σε άμμο είναι ξεκάθαρα χειρότερα από τα μαμα .Με το τραχύ προφίλ βυθίζεται ευκολα το αμάξι στην άμμο
εκεί που με τα μαμα πήγαινε σα βάρκα αλλά προχώραγε - Χιόνι νομίζω λίγο χειρότερα (πάλι νομίζω οτι βυθίζεται). Με επιφύλαξη αυτό όμως γιατι δεν είχα δοκιμάσει αρκετα
με τα bridgestone για να έχω πλήρη εικόνα - Άσφαλτο χειρότερα (λίγο) από τα ER300.
- Θόρυβος λίγο περισσότερος αλλά όχι κάτι τραγικό. Ούτως ή άλλως το αμαξι κάνει θόρυβο, δεν είναι mercedes.
- Επειδή δεν κυκλοφορούν πολύ, είναι ακριβότερα από τα ασφάλτινα και πιο ¨παλιά¨. Δεν είχα μπορεσει να βρω
κάτω του εξαμήνου . - Κατανάλωση δεν είμαι σίγουρος.
Ζυγίζοντάς τα όλα πλέον και με δεδομένο οτι λόγω οικονομικών δεν κάνουμε και πολλά extreme μάλλον θα γυρίσω σε
ασφάλτινα.Ειδικά αν βρω στην ίδια διάσταση (λίγο πιο ψηλά από τα μαμα)Με το που θα τελειώσει το καλοκαίρι τα αλλάζω.
Καμμιά πρόταση? -
Michelin latitude tour για ασφαλτο, ή αν θες 70-30 πας στο latitude cross. 4 χρονια φοραω τα tour σε tucson… δεν νομιζω να υπαρχει κατι καλυτερο.
All Terrain ή All Weather ελαστικά(Sedici/SX4)