-
Ο χρήστης anouvis έγραψε:
Αγόρασα τον Απρίλιο του 2008 ένα SUZUKI SX4 και ήμουνα πολύ ευχαριστμένος. Όταν το πήγα για σερβις στα 14.000 χλμ μου άλλαξαν τακάκια με τη δικαιολογία ότι έφτεγα εγώ. Το αυτοκίνητο αυτό έκανε τα χλμ αυτά στην εθνική οδό και καθόλου δεν το είχα χρησιμοποιήσει στην κίνηση. Πλήρωσα περίπου 340 ευρώ και αφού βεβαίως διαμαρτυρήθηκα μου είπαν ότι ήταν οικολογικά και φθείρονται εύκολα. Τώρα έχει 23.000 χιλ και παρουσιάζει εδώ και πολύ καιρό (από τα 15.000 χιλ) πρόβλημα όταν βάζεις την πρώτη και τη δεύτερη ταχύτητα την οποία δεν παίρνει εύκολα. Η αντιπροσωπεία που το πήγαμε για το σερβις μας είπε ότι είναι εντάξει.. το πρόβλημα όμως παραμένει...Περιμένω τα σχόλιά σας....Εσυ τα τακακια που εβγαλαν τα ειδες;Ηταν φαγωμενα;Παντως ειναι ασχετα τα τακακια με το αν εχει προβλημα ο συμπλεκτης ή το κιβωτιο ταχυτητων.
-
Ο χρήστης anouvis έγραψε:
Αγόρασα τον Απρίλιο του 2008 ένα SUZUKI SX4 και ήμουνα πολύ ευχαριστμένος. Όταν το πήγα για σερβις στα 14.000 χλμ μου άλλαξαν τακάκια με τη δικαιολογία ότι έφτεγα εγώ. Το αυτοκίνητο αυτό έκανε τα χλμ αυτά στην εθνική οδό και καθόλου δεν το είχα χρησιμοποιήσει στην κίνηση. Πλήρωσα περίπου 340 ευρώ και αφού βεβαίως διαμαρτυρήθηκα μου είπαν ότι ήταν οικολογικά και φθείρονται εύκολα. Τώρα έχει 23.000 χιλ και παρουσιάζει εδώ και πολύ καιρό (από τα 15.000 χιλ) πρόβλημα όταν βάζεις την πρώτη και τη δεύτερη ταχύτητα την οποία δεν παίρνει εύκολα. Η αντιπροσωπεία που το πήγαμε για το σερβις μας είπε ότι είναι εντάξει.. το πρόβλημα όμως παραμένει...Περιμένω τα σχόλιά σας....κι εγώ άλλαξα σχετικά γρήγορα τακάκια (στα 22500χλμ αν θυμάμαι καλά) αλλά τα είδα και ήταν πραγματικά αρκετά φαγωμένα
για τις ταχύτητες που λες είναι άλλο θέμα
κανένας δίσκος ίσως?
υπήρξαν πολλά παράπονα για δίσκους στο SX4 -
Το γνωρίζω ότι είναι άσχετο το ενα πρόβλημα με το άλλο, αλλά είναι πρόβλημα που πλήρωσα... και φοβάμαι τι θα μου βγάλουν οι ταχύτητες...
-
Το θεωρώ απαράδεκτο σε αυτοκίνητο με 23.000 καθαρά χιλιόμετρα χωρίς να το έχω ταλαιπωρήσει καθόλου να μην μπαίνουν οι ταχύτητες εύκολα...
-
Αγορά του SX4 Αύγουστο 2007, αλλαγή δίσκου (με υποχρέωσαν να αλλάξω όλο το σύστημα ) Φεβρουάριο 2010 στα 27.000 Km στο συνεργείο της suzuki μου είπαν ότι φταίω εγώ γιατί τον πατινάρισα. Εννοείται ότι δεν συνέβει κάτι τέτοιο και ούτε άσχετος είμαι αφού όδηγώ από το 1980 και σαν επαγγελματίας ταξί. Έχουν περάσει αρκετά αυτοκίνητα από τα χέρια μου και δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αντί να παραδεχτούν ότι είναι προβληματικό προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες σε εμάς.
-
τα υλικά τριβής της συγκεκριμένης μάρκας όπως και των περισσοτέρων έχουν ένα θέμα.το τακάκι εινε galfer αλά δυστυχώς ποιοτικά εινε σχεδόν άχρηστο.κόστος αλαγης με εργασία και φπα εινε τα 90 ευρώ.τα περισσότερα αμάξια δε φτανουν από 15 εως 22 χιλ.χλμ και εινε φαγωμένα.εινε αρκετά σκληρά με αποτέλεσμα να κάνουν απίστευτες γραμμές και να δημιουργούν καυτά σημεία πάνω στην δισκοπλακα.η αίσθηση του φρενου εινε σπογγώδεις και ο θόρυβος που βγάζουν τουλάχιστον ανατριχιαστικός.μια καλή λύση εινε η τοποθέτηση after market υλικών μιας και υπάρχουν άπυρες επιλογές.δοκιμασμένα απο μένα εινε τα ferrodo trw galfer. τα πρώτα εινε αρκετά καλά αλά κάνουν θόρυβο, λιγότερο από το εργοστασιακό αλά κάνουν.το ίδιο και τα δεύτερα.τα τρίτα δεν κάνουν απολύτως τπτ.και στις 3 περιπτώσεις η αίσθηση στο φρένο δεν έχει καμία σχέση και οι δισκοπλακες σταματάν να καταστρεφοντε.τιμές που θα βρείτε τοποθετημένα αυτά εινε από 50 έως 70 ευρώ με το φπα.το μοτέρ του g.v δεν εχει καμιά επαφή με το μοτέρ του sx4.αλα ηλεκτρονικά ΑΛΑ περιφεριακα αλη εισαγωγή αλη εξαγωγή αλο μπλοκ αλο δίσκο εινε τελείως αλο πράγμα.η ευεσθισια που παρουσιάζουν στους δίσκους εινε γνωστή επισεις και τις περισσότερες φορές δεν φταίει ο οδηγός.ο δίσκος εινε αρκετά μικρός και φιαγμενος απο μη ποιοτικά υλικά με αποτέλεσμα στο πρώτο ζόρισμα να μυρίζει.δεν εχω ακόμα δοκιμάσει κάποιον after market αλά πολύ σύντομα θα το κάνω,γιατι εινε κρίμα να δίνετε 500αρες με κάθε ζόρισμα.μια καλή οικονομία στο υλικό του δίσκου θα ήταν να το έχετε μόνιμα δηκινητο αφού έτσι και αλιως μετά τα 60 δεν υπάρχει τετρακίνηση αλά το σύστημα όταν εινε οπλισμένο και επεμβαίνει συνεχώς το στιγμιαίο σκορτσαρισμα καταστρέφει τα ελατήρια του δίσκου
-
Το δικό μου έχει 28000 χλμ τα οποία έγιναν κατά 95% σε ΕΟ και θέλουν άλλαγμα τα τακάκια.
Ο χρήστης zxpanos έγραψε:
μια καλή οικονομία στο υλικό του δίσκου θα ήταν να το έχετε μόνιμα δηκινητο αφού έτσι και αλιως μετά τα 60 δεν υπάρχει τετρακίνηση αλά το σύστημα όταν ειναι οπλισμένο και επεμβαίνει συνεχώς το στιγμιαίο σκορτσαρισμα καταστρέφει τα ελατήρια του δίσκουΚαι στο auto η εμπλοκή της 4κίνησης γίνεται μόνο όταν διαπιστωθεί ολίσθηση των εμπρός τροχών. Η 4κίνηση που ΄΄βγαίνει΄΄ μετά τα 60 χαω είναι η κλειδωμένη , θέση lock, όπου διανέμει την δύναμη 50-50 σταθερά στον εμπρός και πίσω άξονα. Και λογικό μου φαίνεται
-
εγώ πάλι νομίζω ότι βγαίνει γενικά και όχι μόνο η lock,θα το δω και θα σου πω αύριο
-
Γειά σας κι από μένα! Παρακολουθώ αυτό το forum εδώ και καιρό και αισθανόμουν τυχερός που στο δικό μου SX4 δεν είχα τέτοια προβλήματα ή δεν τους έδινα και πολύ μεγάλη σημασία
(π.χ. θόρυβος στην καμπίνα άνοιγα περισσότερο τη μουσική και δεν τον άκουγα).
Το αυτοκίνητο το αγόρασα τον Ιανουάριο του 2008 και μέχρι σήμερα Μάϊος 2010 έχει 55.000 χλμ. Σπανίως το χρησιμοποιώ μες τη πόλη πιο πολύ ταξίδια κι εκδρομές. Ποτέ δεν μου είχε βγάλει κάποιο πρόβλημα ή να μ΄αφήσει στο δρόμο. Η χρήση που του έκανα ήταν σκληρή θα έλεγα, με μακρινών αποστάσεων ταξίδια (Ρωσία, Ευρώπη) αλλά και εκτός δρόμου χωματόδρομοι, βουνά, χιόνια, λάσπες κλπ. Είχα κολλήσει και σε λάσπη στη Ρωσία και σε άμμο στην Ελλάδα αλλά ποτέ δε με 'πούλησε' όσο κι αν το ζόρισα.
Γενική εντύπωση πολύ καλή και ένα αίσθημα αξιοπιστίας (στυλ παλιών suzuki).
Όμως ήρθε η ώρα μου κι εμένα. Το περασμένο weekend χωρίς καμιά προειδοποίηση στα καλά καθούμενα κάηκε το σύμπαν κάτω απ΄το καπό : δίσκος πλατό βολάν ρουλεμάν αντλία συμπλέκτη και ΄γω δεν ξέρω τι άλλο. Συνολικό κουστούμι 890 ευρώ + ΦΠΑ πάμε στα 1100 (επίσημη αντιπροσωπεία Suzuki). Ήδη κλείσαμε μια βδομαδα στο συνεργείο και συνεχίζουμε. Απίστευτη ταλαιπωρία τρελά έξοδα.
Είχα τόσα αυτοκίνητα στη ζωή μου, τόσο νωρίς να θες δίσκους πλατό δε γίνεται σε καμιά μάρκα. Πρέπει να το έβαζαν στην εγγύηση τέτοιο χάλια υλικό που είναι. Και ποιός μου λέει ότι σε 10 ή 20 χιλιάδες χλμ δεν θα έχουμε τα ίδια αφού λογικά θα βάλουν την ίδια βλακεία δίσκο.
Anyway
Ήθελα να γράψω κι εγώ τον πόνο μου! Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. -
Ο χρήστης cv7gr έγραψε:
... Και ποιός μου λέει ότι σε 10 ή 20 χιλιάδες χλμ δεν θα έχουμε τα ίδια αφού λογικά θα βάλουν την ίδια βλακεία δίσκο...Δεν στην αιτιολόγησαν την φθορά?
Δεν ζήτησες ... κάτι καλύτερο?Κάτι που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι πως απ' ότι φαίνεται το θέμα του συμπλέκτη είναι σχεδόν μαζικό ... καμιά επικοινωνία με Ουγγαρία ή την μαμά εταιρία δεν υπάρχει?
-
Έχει δοκιμάσει κανείς aftermarket συμπλεκτη;
-
υπάρχει κάποιος aftermarket?
-
Επειδή όλα σχεδόν τα μοντέρνα 4-κίνητα έχουν θέμα με δίσκο, εγώ όταν άρχισε να πατινάρει ο δικός μου (outlander turbo), κατέφυγα στη λύση της επισκευής και κοντεύω να κλείσω 2 χρόνια χωρίς να έχω κανένα παράπονο και με σκληρή χρήση.
Βρήκα τη λύση με φερμουίτ carbon (την οποία μετά από πολύ σκέψη απέρριψα), και τη λύση με γερμανικό φερμουίτ όπου επέλεξα για την επισκευή.
Επέλεξα τη λύση αυτή γιατί αν έβαζα πάλι τα εργοστασιακά θα είχα θέμα σύντομα.
Χρηματικά μου πήγε τα μισά από αυτά που ζητούσαν οι εξουσιοδοτημένοι...
-
Για τα SX4 και Sedici υπάρχουν όμως φερμουιτ και αν ναι που τα βρήσκω;
-
Αυτά μας κάνουν;
http://www.yourhotcar.com/product/list/ ... _Clutches/ -
Για να μην υπάρχουν ψευδαισθησεις σχετικά με τις επικοινωνιες με τις επίσημες Εταιρίες, παραθέτω τα email που έχω ανταλλάξει με την επίσημη SUZUKI. Στέλνω στις 11/8/2010 το εξής:
Επιστολή διαμαρτυρίας
Προς Ελληνική Αντιπροσωπεία SUZUKIΜετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σας, σας αποστέλλω και γραπτώς τις ενστάσεις μου για τα γεγονότα που θα περιγράψω παρακάτω. Σκοπός μου δεν είναι να δυσφημίσω την αντιπροσωπεία σας ούτε μόνο να αποζημιωθώ οικονομικά. Απλά πιστεύω ότι υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία εγώ και οικογένεια μου εν μέσω διακοπών χωρίς να φταίω σε τίποτα και κατά δεύτερον έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στο συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου της αντιπροσωπείας σας. Παρακάτω παραθέτω τα γεγονότα και την άποψη μου για αυτά. Είμαι κάτοχος ενός Suzuki SX4 (4x4) αγορασμένο στις 9/8/2008. Είμαι σε διακοπές με την οικογένεια μου από τέλη Ιουλίου στη Κέρκυρα. Στις 3/8/2010 το αυτοκίνητο περνάει από το καθιερωμένο service στο εξουσιοδοτημένο κατάστημα του Κου Ράντου έχοντας κάνει 16500 χλμ. Στις 6/8/2010 ημέρα Παρασκευή πηγαίνω για μπάνιο με το 4 χρονών γιό μου κοντά στο μοναστήρι της Μυρτιώτισσας. Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία είναι μέτριας δυσκολίας μέσω ενός απότομου τσιμεντένιου κατηφορικού δρόμου. Το αυτοκίνητο το παρκάρω στην αρχή του κατηφορικού δρόμου. Έχοντας τελειώσει το μπάνιο, κατηφορίζω με το αυτοκίνητο για να βρω γνωστό και άνετο σημείο για να κάνω αναστροφή. Στη πορεία μου διαπιστώνω ότι αυτοκίνητο έχει πάθει βλάβη και έχει κλείσει το δρόμο. Αποφασίζω να κάνω όπισθεν για να βρεθώ σε άλλο σημείο που μπορεί να γίνει αναστροφή. Η απόσταση που διένυσα ήταν το πολύ 50 μέτρα. Το αυτοκίνητο άρχισε να πατινάρει αρκετά. Τελικά έφτασα στο σημείο για αναστροφή. Χρησιμοποιώντας το Lock σύστημα 4χ4 γυρίζω το αυτοκίνητο και με πρώτη ταχύτητα ανηφορίζω. Έχοντας διανύσει 20 μέτρα το αυτοκίνητο αρχίζει να πατινάρει υπερβολικά και τελικά μένει τελείως μη έχοντας καθόλου ντεμπραγιάζ. Σημειώνω ότι στη προσπάθεια μου να καταφέρω να περάσω την ανηφόρα με σχεδόν τελειωμένο ντεμπραγιάζ το αυτοκίνητο τσούλησε προς τα πίσω και το σταμάτησα 20 εκατοστά πριν φύγει εκτός δρόμου. Τρομοκρατημένος βγαίνω από το αυτοκίνητο απομακρύνοντας ταυτόχρονα και το γιό μου, τον οποίο και πηγαίνω σε κοντινή ταβέρνα. Επιστρέφοντας, για καλή μου τύχη περνάει μεγάλο τζιπ και ο οδηγός του προσφέρεται να με τραβήξει. Έτσι βρέθηκα σε σημείο εύκολα προσβάσιμο από οδική βοήθεια. Η ανταπόκριση της δωρεάν οδικής βοήθειας που προσφέρει η εταιρείας σας ήταν άμεση και το αυτοκίνητο πηγαίνει στο συνεργείο του Κου Ράντου. Λόγω Σαββατοκύριακου, τη Δευτέρα διαπιστώθηκε ότι βλάβη ήταν: δίσκος-πλατό, ρουλεμάν, τρόμπα. Το συνεργείο του Κου Ράντου με ενημερώνει για το κόστος (485Ε) και ότι μετά από επικοινωνία που είχε μαζί σας η εν λόγω βλάβη δεν καλύπτεται από την εγγύηση της εταιρείας. Το αυτοκίνητο παρελήφθη καταβάλλοντας 450Ε λόγω έκπτωσης.
Η επίσημη θέση της εταιρείας σας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε είναι ότι λόγω κακής χρήσης του σασμάν οι δίσκοι υπέστησαν ζημιά με αποτέλεσμα να φαγωθεί και το ρουλεμάν και η τρόμπα. Είμαι 45 χρονών και οδηγώ εδώ και 27 χρόνια και αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και αναρωτιέμαι: πόσο «κακός» οδηγός πρέπει να είμαι για να προκαλέσω τέτοια βλάβη σε 17000 χλμ σε καινούργιο δίσκο; Το αυτοκίνητο κινήθηκε για καθαρά οικογενειακούς λόγους και η χρησιμοποίηση της λειτουργίας 4χ4 ήταν καθαρά για λόγους άνεσης και ασφάλειας (λόγοι αυτοί ήταν που με πείσανε για την αγορά αυτοκινήτου 4χ4 και μάλιστα της εταιρείας SUZUKI που αντιπροσωπεύεται, που έχει τεράστια εμπειρία στα συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα). Αν πάλι θεωρείται «βαριά» χρήση η διάνυση 50 μέτρων ανηφορικού τσιμεντένιου δρόμου από ένα αυτοκίνητο που διαφημίζεται σαν on-off, τότε μάλλον έχω καταλάβει λάθος τον προορισμό αυτού του τύπου αυτοκινήτων. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν ευθύνομαι για την οικονομική βλάβη που υπέστη αλλά κυριότερα ούτε για τη μεγάλη ταλαιπωρία και αγωνία που πέρασα εγώ και το παιδί μου.
Εδώ θέλω να θίξω και ένα ζήτημα, εξίσου σοβαρό, που προκύπτει από την περιπέτεια μου. Πριν περίπου 6 μήνες, στη Κρήτη όπου και διαμένω, ύστερα από χρήση όπισθεν πάλι το αυτοκίνητο μύρισε υπερβολικά και αυτή η χαρακτηριστική μυρωδιά των δίσκων έφυγε μετά από μέρες. Θεωρώ βέβαια τώρα ότι έπρεπε να το είχα αναφέρει στο επίσημο συνεργείο αλλά δυστυχώς δεν το έπραξα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει βέβαια ακόμα η οσμή των καμένων δίσκων αλλά δεν σας κρύβω ότι όσο δεν απομακρύνεται, η ανησυχία μου παραμένει. Θα σας είναι γνωστά νομίζω και τα περιστατικά πρόωρων φθαρμένων δίσκων στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Εγώ ενημερώθηκα μόλις πρόσφατα από το forum του ηλεκτρονικού περιοδικού των 4 Τροχών. Δεν τα υιοθετώ όλα αλλά επιτείνουν τις ανησυχίες μου. Με όλα τα παραπάνω θέλω να σας τονίσω ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στο συγκεκριμένο μοντέλο της εταιρείας σας.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε είμαι στη διάθεση σας και αναμένω και γραπτώς τις απόψεις σας.Με εκτίμηση
Στασινόπουλος Βασίλης
Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ ...............
Email: ................... -
**Η επίσημη απάντηση της εταιρίας στις 23/8/2010.
**
Αγαπητέ κύριε Στασινόπουλε,Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επικοινωνία σας με την εταιρία μας καθώς και για την προτίμησή σας στη μάρκα Suzuki.
Πριν προχωρήσουμε στην απάντηση της από 11/08/2010 επιστολής σας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την λύπη μας για την καθυστερημένη από πλευράς μας απάντηση η οποία οφείλεται στο διάστημα των θερινών διακοπών που μεσολάβησε.
Αναφορικά με το σύμπτωμα που παρουσιάστηκε στο αυτοκίνητό σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:
-
Πράγματι στις 09/08/2010 και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή της εταιρίας μας Ράντος & ΣΙΑ ΟΕ διαπιστώθηκε ότι είχε καταστραφεί ολοσχερώς ο δίσκος συμπλέκτη του αυτοκινήτου σας. Η φθορά που είχε υποστεί ο δίσκος είχε προκληθεί από την υπερθέρμανση του υλικού τριβής (δίσκος) εξαιτίας έντονου 'πατιναρίσματος' δηλαδή χρήσης του συμπλέκτη. Φθορά από την υπερθέρμανση είχε υποστεί τόσο το πλατό όσο και το ρουλεμάν - αντλία του συμπλέκτη.
Τα υλικά τριβής όπως ο δίσκος συμπλέκτη δεν καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας (δείτε σελίδα 8 του βιβλίου εγγύησης και συντήρησης του αυτοκινήτου σας) καθώς η φθορά τους εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την εν γένει χρήση του αυτοκινήτου. -
Η φθορά στον συμπλέκτη λοιπόν οφειλόταν στην εν γένει χρήση του αυτοκινήτου και όχι σε κάποια κατασκευαστική αστοχία ή σε μειωμένης αντοχής ανταλλακτικό. Αν εξάλλου υπήρχε κάποια κατασκευαστική αστοχία αυτή θα ήταν έκδηλη στα πρώτα κιόλας μέτρα που θα είχατε διανύσει με το καινούργιο σας αυτοκίνητο και όχι μετά από 17000 χιλιόμετρα.
Από τα παραπάνω λοιπόν γίνεται σαφές ότι το παραπάνω σύμπτωμα δεν αφορούσε κατασκευαστική αστοχία και άρα το κόστος επισκευής έπρεπε να βαραίνει εσάς.
Στο σημείο αυτό, και με ερέθισμα την αφήγηση των γεγονότων από εσάς, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ορισμένα σημεία σχετικά με την χρήση του συστήματος τετρακίνησης που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στο να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σας. Μπορείτε να ενημερωθείτε λεπτομερώς μέσω του βιβλίου οδηγιών χρήσης που συνόδευε το αυτοκίνητο κατά την αγορά του και πιο συγκεκριμένα στις σελίδες (5-9 και 5-10). Όπως μπορείτε να δείτε οι επιλογές AUTO και 4WD, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, πρέπει χρησιμοποιούνται σε χιόνι ή λάσπη ή εν γένει σαθρά οδοστρώματα, ενώ η επιλογή για στεγνό δρόμο και σκληρές επιφάνειες (όπως ο τσιμεντόδρομος που αναφέρετε), είναι η εμπρόσθια κίνηση 2WD.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το αυτοκίνητό σας έχει όντως όλες τις αρετές και τις δυνατότητες ενός crossover αυτοκινήτου τις οποίες και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ταυτόχρονα με την αξιοπιστία του ονόματος Suzuki.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφόρηση ή διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
....................................
Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης
& Εξυπηρέτησης Πελατών
Σιδηροκάστρου 5-7, Βοτανικός
Email:.............................. -
-
Και η ανταπάντηση μου στις 31/8/2010
Αγαπητέ Κύριε ..........,
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας αλλά από την άλλη θεωρώ την απαντητική επιστολή σας τυπική χωρίς να μπαίνει στην ουσία της διαμαρτυρίας μου. Ίσως όμως πάλι να μην ήμουν σαφής. Συμπληρωματικά σας διευκρινίζω τα εξής:
-
Η ουσία της επιστολής μου δεν ήταν οικονομικής και μόνο υφής. Ότι η εγγύηση δεν με κάλυπτε το ήξερα από την πρώτη στιγμή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν διαμαρτυρηθώ για την τρομερή ταλαιπωρία και οικονομική ζημία που υπέστη. Το θέμα όμως έχει και άλλη πιο ουσιαστική πλευρά και σας παραθέτω ακριβώς τις σκέψεις μου. Αν για το συμβάν φταίει η οδήγηση μου τότε μάλλον πρέπει να σταματήσω να οδηγώ. Αν από την άλλη φταίει «κάτι άλλο» και η εταιρεία που αντιπροσωπεύεται το αρνείται, τότε πρέπει να αναμένω και νέο «συμβάν». Η μόνη «αισιόδοξη επιλογή» που έχω είναι ότι υπήρξε αστοχία υλικού και ο καινούργιος δίσκος-πλατό-αντλία δεν θα με προδώσει. Αυτά ίσως δεν αφορούν μόνο εσάς αλλά και το εργοστάσιο κατασκευής και τον ίδιο τον κατασκευαστή.
-
Όσο για το περιστατικό και τη χρήση του AUTO ή 4WD νομίζω ότι το χρησιμοποίησα σωστά και με σκοπό το μη ζόρισμα-πατινάρισμα του δίσκου. Διότι σε έντονη τσιμεντένια ανηφόρα με το συνηθισμένο ελληνικό «γαρμπίλι» η μη χρησιμοποίηση του AUTO ή 4WD θα είχε αντίθετα αποτελέσματα (έντονο πατινάρισμα για να βγει η ανηφόρα)
-
Για συναφή προβλήματα που έχουν προκύψει με SX4 έχουν γραφεί όπως ίσως ξέρετε και στο forum 4 ΤΡΟΧΩΝ (viewtopic.php?f=6&t=36755) αλλά και σε sites-forum του εξωτερικού. Ίσως θα έπρεπε να προβληματιστεί η εταιρεία σας.
Με εκτίμηση
Στασινόπουλος Βασίλης
Υ.Γ Το email αυτό δεν χρήζει απαντήσεως διότι οι απόψεις μας είναι ξεκάθαρα διαφορετικές.
-
-
Mε λιγα λογια η μαμα suzuki μας λεει οτι αν χρησιμοποιουμε το 4wd auto σε στεγνο οδοστρωμα συνεχως,μονο και μονο για βελτιωση της οδικης συμπεριφορας,θα εχουμε καμενους συμπλεκτες.Κατι τετοιο μου ειπαν και στην αντιπροσωπεια οταν πηγα να κανω το σερβις των 22500 χλμ και τους ανεφερα τα παραπονα που ειχα διαβασει στο forum.Δηλαδη το αυτοκινητο ειναι ακαταλληλο για τη βορεια Ελλαδα και τη βορεια ευρωπη που εχουν χιονια και παγους;
-
Να το πουν όμως αυτό και στα ειδικά έντυπα που σε όλα σχεδόν τα άρθρα τους αναφέρουν για προτέρημα την καλύτερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην άσφαλτο στη θέση Auto απο την 2κίνηση.
Εκείνο που άρχισα πλέον να πιστευω πάντως είναι ότι ο συμπλέκτης τους ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ σε συνεχή 4κίνηση και το όλο 4χ4 σύστημα υπάρχει μόνο για διευκόλυνση σε κάποιες λίγες περιπτώσεις. Να φανταστώ δε πως το μόνιμα 4κίνητο Swift ... ή κάθε μήνα αλλάζει συμπλέκτη ή ... έχει άλλους?
Ο χρήστης Βασιλης66 έγραψε:
**Η επίσημη απάντηση της εταιρίας στις 23/8/2010.
**
...
2. Η φθορά στον συμπλέκτη λοιπόν οφειλόταν στην εν γένει χρήση του αυτοκινήτου και όχι σε κάποια κατασκευαστική αστοχία ή σε μειωμένης αντοχής ανταλλακτικό. Αν εξάλλου υπήρχε κάποια κατασκευαστική αστοχία αυτή θα ήταν έκδηλη στα πρώτα κιόλας μέτρα που θα είχατε διανύσει με το καινούργιο σας αυτοκίνητο και όχι μετά από 17000 χιλιόμετρα.
...Αυτό προφανώς έχει προκύψει μετά απο έλεγχο και έρευναί. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν εκφράσει παραπονα! Οι οποίοι μάλλον πλέον εχουν λύσει το θέμα τους.
SUZUKI SX4 - αλλαγή δίσκου-πλατώ