-
Αλλοι φόροι άλλοι μισθοί.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
**Εδω ο Ρουμανικος τιμοκαταλογος **
Duster 1.6 16V 105 CP 4x2 10941 EUR
Duster 1.6 16V 105 CP 4x4 12817 EURΑυτή η βασική ρουμάνικη έκδοση περιέχει μόνο ΑBS, υδραυλικό τιμόνι και 2 αερόσακους. Βασική έλλειψη το a/c μεταξύ άλλων που δεν υπάρχει ούτε ως έξτρα ενώ μπαινει έξτρα στην επόμενη έκδοση!
Πόσο συχνό φαινόμενο είναι ο καύσωνας στη Ρουμανία... ?
Μην αγχώνεστε , σε λίγο καιρό που θα είμαστε και επίσημα στο ίδιο επίπεδο -και χωρίς παραγωγό εταιρία αυτοκινήτων - με τη Ρουμανία , θα μας φαίνεται 'λουκούμι'!
Μου είναι πολύ συμπαθές αυτοκίνητο -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Duster 1.6 16V 105 CP 4x4 12817 EURΑυτή η βασική ρουμάνικη έκδοση περιέχει μόνο ΑBS, υδραυλικό τιμόνι και 2 αερόσακους. Βασική έλλειψη το a/c μεταξύ άλλων που δεν υπάρχει ούτε ως έξτρα ενώ μπαινει έξτρα στην επόμενη έκδοση!
Μην αγχώνεστε , σε λίγο καιρό που θα είμαστε και επίσημα στο ίδιο επίπεδο -και χωρίς παραγωγό εταιρία αυτοκινήτων - με τη Ρουμανία , θα μας φαίνεται 'λουκούμι'!
Μου είναι πολύ συμπαθές αυτοκίνητοδηλ τα Volvo στην Σουηδία πωλούνται χωρίς A/C ?
Δεν χρειάζονται 40 βαθμοί για να αισθανθεί ζέστη ο Ρουμάνος ...του αρκούν και οι 30.
Οπως ο έλληνας κρυώνει μόλις πιάσει τους 15 ενώ ο γερμανός νιώθει ζέστη γιατί είναι συνηθισμένος στους 0.
απλά...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μου είναι πολύ συμπαθές αυτοκίνητοδηλ τα Volvo στην Σουηδία πωλούνται χωρίς A/C ?
Αν συγκρίνεις τη Dacia με τη Volvo ok...δεν θα έπρεπε να πουλιέται το Duster χωρίς a/c.
Mε την ίδια λογική όμως τα Volvo θα έπρεπε να κοστίζουν όσο τα Dacia
Tο Duster είναι μια προσπάθεια για την διάθεση ενός 'λαικού' -ας το πούμε έτσι- αυτοκινήτου από τη Renault.
Πιστεύω πως πολλοί μη premium κατασκευαστές , θα παρουσιάσουν στην πορεία παρόμοιας φιλοσοφίας αυτοκίνητα. -
Ο εξοπλισμός της έκδοσης Duster:
Προφυλακτήρες εμπρός και πίσω μαύροι
Έξω από την πόρτα λαβές μαύροι
Μαυροι πλαινοί καθρέφτες (χειροκίνητης ρύθμισης)
Διαφανα παράθυρα
Χαλύβδινες ζάντες 16'
Κεντρική κονσόλα 'Carbone Fonce'
Ταπετσαρία 'Track'
Αναδιπλούμενη αλλά μονοκόμματη (1/1) πλάτη πίσω καθισματος
ABS με EBD
αερόσακος οδηγού
αερόσακος συνοδηγού (με χειροκίνητη αποσύνδεση)
Σταθερές μπροστά ζώνες ασφαλείας
Ρυθμιζόμενα σε ύψος προσκέφαλα εμπρός
3 ζώνες ασφαλείας πίσω 3 σημείων
ISOFIX σύστημα για παιδικά καθισματα πίσω
3 προσκέφαλα πίσω
Ψηφιακές ενδείξεις για καύσιμα, θερμοκρασίας, διανυθέντα χιλιόμετρα
Υδραυλικό τιμόνι
Οπτική και ηχητική προειδοποίηση για ζώνη ασφαλείας οδηγού
Υαλοκαθαριστήρας παρμπρίζ 3 ταχυτήτων
Οπίσθιος υαλοκαθαριστήρας και αντίσταση στο πίσω παράθυρο
Θέρμανση - 4 ταχυτήτων και με ανακύκλωση
Κεντρική πλαφονιέρα
Αποσπόμενο τασάκι και αναπτήρας
Προεγκατάσταση ηχοσυστήματοςΣτην έκδοση Ambiance επιπλέον:
δυνατότητα επιλογής μεταλλικού χρώματος.
Διακοσμητικές λεπτομέρειες στην κονσόλα 'Etoile Gris' (?)
2 πλευρικοί αερόσακοι
εμπρός προσκέφαλα 'επόμενης γενιάς'
Οπτική και ηχητική προειδοποίηση για όλες τις ζώνες ασφαλείας (?)
4 ηλεκτρικά παραθυρα
κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
radio CD με 4 ηχεία
Μαυρες μπάρες οροφής
Mε εξτρα χρέωση: ζάντες αλουμινίου, a/c, φωτα ομίχλης, MP3 με χειρισμό απο το τιμόνι.(Αυτά βγαίνουν μέσω του μεταφραστή του Google!)
(Στη σελίδα http://www.dacia.ro/modele-si-preturi/duster/versiuni.html επιλέγοντας μια έκδοση 'βγαζει' συγκριση (Compară cu versiunea) με τις άλλες) -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αν συγκρίνεις τη Dacia με τη Volvo ok...δεν θα έπρεπε να πουλιέται το Duster χωρίς a/c.
Mε την ίδια λογική όμως τα Volvo θα έπρεπε να κοστίζουν όσο τα Dacia
Tο Duster είναι μια προσπάθεια για την διάθεση ενός 'λαικού' -ας το πούμε έτσι- αυτοκινήτου από τη Renault.
Πιστεύω πως πολλοί μη premium κατασκευαστές , θα παρουσιάσουν στην πορεία παρόμοιας φιλοσοφίας αυτοκίνητα.Δεν χρειάζονται 40 βαθμοί για να αισθανθεί ζέστη ο Ρουμάνος ...του αρκούν και οι 30.
Οπως ο έλληνας κρυώνει μόλις πιάσει τους 15 ενώ ο γερμανός νιώθει ζέστη γιατί είναι συνηθισμένος στους 0.
απλά...
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Το βρηκα στο site που παρεθεσε ο Govus
Εδω μπορειτε να δειτε το εσωτερικο του Duster πανοραμικα ! κοιτατε οπου θελετε με το ποντικι και με την ροδελα ζουμαρειhttp://www.autoevolution.com/testdrive/dacia-duster-16-4x4-16v-2010/panorama.html
...Ποια έκδοση να είναι αυτή άραγε;
Πολύ όμορφο το εσωτερικό με αυτούς τους χρωματισμούς...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποια έκδοση να είναι αυτή άραγε; ...Με την ξύλινη επένδυση, τις νίκελ χειρολαβές, τα δέρματα στο τιμόνι και το (εξτρα) σαλόνι μάλλον (ή μαλλον ... σίγουρα) η κορυφαία Laurette.
(Συνήθως οι 'παρουσιάσεις' είναι οι πλουσιότερες εκδόσεις, φορτωμένες και με αρκετα έξτρα!)
-
Ξύλινη επένδυση; Τυφλός είμαι; Εγώ γιατί δεν βλέπω πουθενά καφέ 'ξύλο'...
Σαν γυαλιστερό μαύρο φαίνεται...
-
Αν φέρεις πολύ κοντα σου την περιοχή του χειρόφρενου θα δεις ότι είναι πολύ σκούρο καφέ (wegge) χρώμα και τα 'νερά' που κάνει το ξύλο.
-
Θα μπορούσαν -αν υπήρχε σε stock- να βάλουν και το ενσωματωμένο στο κάθισμα του οδηγού (στο πλάι) υποβραχιόνιο που είχε το Scenic RX4 του 2000!
Οποιοδήποτε έξτρα και να μπει θα 'καταργεί' την πίσω ποτηροθήκη.
-
Νομίζω ότι έχει ως εξτρά υποβραχιόνιο σταθερό...!...Ευτυχώς!
Στο 207 έχω υποβραχιόνια πάνω στα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού.
Δεν με έχουν ενθουσιάσει καθόλου. Δεν βολεύουν, εμποδίζουν στο βάλε/βγάλε της ζώνης, όταν τα καθίσματα αλλάξουν θέση (μπρος/πίσω) τα υποβραχιόνια φαίνονται σαν ξεκάρφωτα αγγούρια. Γενικά με αυτά τα υποβραχιόνια τα καθίσματα φαίνονται σαν αναπηρικά καροτσάκια...υ.γ. Αυτό με το δήθεν 'ξύλο' με χαλάει πολύ...120 Ενωμένα Εργοστάσια Επίπλου...μελαμίνης & MDF...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ξύλινη επένδυση; Τυφλός είμαι; Εγώ γιατί δεν βλέπω πουθενά καφέ 'ξύλο'...Σαν γυαλιστερό μαύρο φαίνεται...
Δεν ειναι ξυλο, ειναι αυτες οι γνωστες 'σκατουλι' επενδυσεις της πλουσιοτερης εκδοσης. Οπως λεει και το αρθρο, φαινονται πολυ πιο ωραια απο κοντα. Οσο για το... 'δερμα' εμεινα κι εγω αλλα διαβαζοντας το αρθρο βλεπεις οτι προκειτε απλα για δερματινη με την οποια εχουν επενδσει καθισματα- τιμονι
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δεν ειναι ξυλο, ειναι αυτες οι γνωστες 'σκατουλι' επενδυσεις της πλουσιοτερης εκδοσης.Εχει αναφερθεί αρκετό καιρό πριν. Σωστά. Είναι πλαστική επένδυση με όψη 'ξύλου'.
10 χρόνια πριν, αρκετά τις μόδας και κυκλοφορούσαν στα μαγαζιά με αξεσουάρ για διάφορα αυτοκίνητα. Όπως αυτή η εταιρία http://www.prewoodec.de/. -
prewoodec! που την θυμήθηκες αυτήν;!!!!...
εταιρεία της εποχής του 2000!... Αυτοκόλλητες πλαστικές επιφάνειες τύπου ξύλου, αλουμινίου, καρμπόν... που τα κόλλαγες και με τη ζέστη ξεκόλλαγαν...Το 'αλουμινέ' πάει και έρχεται. Αλλά αυτό το 'σκατουλί' με τίποτα...
-
Δεν μπορεί να μπει υποβραχιόνιο στην θέση της ποτηροθήκης πίσω, γιατί εμπρός της είναι οι διακόπτες των πίσω παραθύρων.
Edit: είπα χαζομάρα, εμπρός απο τους διακόπτες ειναι η ποτηροθήκη...Λένε οτι πίσω έχει ζώνι 3 σημείων... που το λούτσο πιάνει για να γίνει 3 και όχι 2 σημείων;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Δεν μπορεί να μπει υποβραχιόνιο στην θέση της ποτηροθήκης πίσω, γιατί εμπρός της είναι οι διακόπτες των πίσω παραθύρων.Σε κάποια που έχουν ποτηροθήκη ακριβώς σε εκείνο το σημείο 'κάθεται' ο κορμός του υποβραχιόνιου (και την καταργούν). Έτσι έχει γίνει στο Splash μου ενώ ακριβώς μπροστά απο τα κουμπιά για τα πίσω παραθυρα (που ήταν στην ίδια θέση με το Duster) μου το είχαν βάλει στο Megane Coupe.
-
Έτσι μπαίνει και στο 207, χαζομάρα είπα πριν.
-
δεν αν ξερω αν οφειλεται στην ελευση του duster απλα εδω εχουμε βαλει ως ανταγωνιστες το terios και το duster, ακουσα σημερα διαφημιση στο radio του terios μετα απο πολυ καιρο (μαλλον κληρωνουν ενα με τα talk drive) με την παρακατω ατακα 'εχει ξεχασει που ειναι το συνεργειο!'...
-
Ναι, και οταν ειχε βγει το ΓΕΤΙ ειχε κανει μια διαφημιση και μαλιστα τηλεοπτικη -και επιθετικη- η daihatsu αλλα για πολυ μικρο χρονικο διαστημα... Σα να 'ξυπνανε' με ενα νεο μοντελο αλλα μια εβδομαδα μετα το εχουν ξεχασει!!
Dacia Duster