-
Παιδιά, ξέρουμε διαστάσεις του;
Και με τι μοτέρ (βενζίνης) θα έρθει ελλάδα;Εδιτ: 1600αρι μοτέρ (χμ...) και 4.31 μήκος... το πλάτος του ψάχνω ακόμα
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Παιδιά, ξέρουμε διαστάσεις του;
Και με τι μοτέρ (βενζίνης) θα έρθει ελλάδα;Εδιτ: 1600αρι μοτέρ (χμ...) και 4.31 μήκος... το πλάτος του ψάχνω ακόμα
κοιταξε εδω
http://www.daciaduster.org/ το esp μονο με τον ντηζελ κινητηρα
Width (meters) 1.82 -
Όμορφα, σε ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Εντάξει κάπου έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν οι Ρουμανοι. Κυκλοφόρησαν σήμερα κάτι τιμές Ρουμανιας 10500 το 4χ2, 12300 το 4χ4, και 15600 το diesel. Τελικά μπορείς να φτιάξεις ασφαλές και αξιοπρεπές 4 κινητό 1600αρη suv με τιμή κάτω από 13000;
Πάντως η Renault, μέσω του δελτίου τύπου της, επιβεβαιώνει πως οι τιμές θα ξεκινούν από 11.900 € για το δικίνητο και από 13.900 € για το τετρακίνητο !!
Ετσι ... φτηνότερο και απο το αρχαίο Niva θα είναι!!!
Ενώ θα δείχνει και ότι τα GVitara 1,6 και Terios πόσο υπερτιμημένα είναι!!! -
Το μήκος του είναι ακριβώς 4,31 μ., όσο και το Qashqai, αλλά είναι λίγο πιο φαρδύ, στα 1.82 μ. Η Dacia δεν ανακοίνωσε ύψος, αλλά μάλλον βρίσκεται κοντά στο 1,60 μ., με το μεταξόνιο κι αυτό να αγγίζει τα 2,63 μ. (τόσο έχει το Qashqai). Η δικίνητη έκδοση ζυγίζει 1.180 κιλά και η τετρακίνητη 1.280 κιλά, τα οποία καλούνται να τα «τραβήξουν» τρεις κινητήρες, ένας βενζίνης: 1.6lt 16V - 110hp και δύο πετρελαίου 85 hp ή 105 hp. Θα συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια 5 ταχυτήτων. Είναι ιδιαίτερα οικονομικοί σε κατανάλωση και εκπέμπουν λίγους ρύπους (κυρίως οι πετρελαίου).
Το Duster στην τετρακίνητη έκδοση θα έχει το σύστημα του Qashqai. Με διακόπτη, στη θέση AUTO ή ροπή μεταβάλλεται αυτόματα σε εμπρός και πίσω άξονα ανάλογα τις συνθήκες οδοστρώματος. Σε φυσιολογικές συνθήκες όλη η ροπή πηγαίνει μπροστά. Στη θέση LOCK, η ροπή είναι 50-50 στους δύο άξονες, ενώ στη θέση 4x2 η ροπή μεταφέρεται μόνο στον μπροστινό άξονα. Το πενταθέσιο μοντέλο σε εξοπλισμό ασφαλείας θα έχει ABS με κατανομή πέδησης και υποβοήθηση σε περίπτωση πανικού, αερόσακο οδηγού – συνοδηγού και πέντε ζώνες. Ανάλογα την αγορά, σε επιπλέον εξοπλισμό θα διατίθενται αερόσακοι κεφαλής – θώρακος. Για το ESP, το σύστημα ευστάθειας, η Logan δεν αναφέρει καθόλου αν θα είναι προαιρετικό, αν και θα έπρεπε. Καταλήγοντας, η Dacia μολονότι δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες εσωτερικού, επισημαίνει ότι ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος θα είναι αρκετός, πάνω από 475 λίτρα. Το μοντέλο θα καλύπτεται από 3ετή εργοστασιακή εγγύηση ή 100.000 χλμ.
πηγη:skai.gr
-
Στο video φαινεται εντυπωσιακο παντως!
-
http://carscoop.blogspot.com/2010/03/geneva-show-dacia-low-cost-duster-suv.html
Με αρκετές φωτογραφίες και εξωτερικό και εσωτερικό. -
Προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου, πόσο είναι το 4.31.
Πχ το Peugeot μου είναι 4.03. Θα μου πεις το άλλο είναι σκαρτα 30εκ πιο μακρύ, αλλά στο μάτι δείχνει αλλιώς.
Ξέρουμε το Octavia 4 πόσο είναι; Λογικά μεγαλύτερο ε; -
το QQ
Συνολικό μήκος (mm) 4315
Συνολικό πλάτος (mm) 1780
Συνολικό ύψος (mm) 1615
Μεταξόνιο (mm) 2630το duster
4310
1820
1600 περιπου
2630 ιδιο με του QQ -
Πχ το Peugeot μου είναι 4.03. Θα μου πεις το άλλο είναι σκαρτα 30εκ πιο μακρύ, αλλά στο μάτι δείχνει αλλιώς.
Ξέρουμε το Octavia 4 πόσο είναι; Λογικά μεγαλύτερο ε;Με 4,57? Πολύ μεγαλύτερο!
Σίγουρα έχεις δει το Qashqai ...
Το μήκος του είναι ακριβώς 4,31 μ., όσο και το Qashqai, αλλά είναι λίγο πιο φαρδύ, στα 1.82 μ.
Φαντασου ότι το Fiat Bravo έχει 4340mm, το δε Seat Leon ακριβώς ίδιο μήκος, 4315mm και πλάτος 1768mm, ενώ ένα κιμπάρικο συγγενικό CC έχει ελάχιστα μεγαλύτερο μήκος 4355mm αλλά ίδιο με το Duster πλάτος!!!
-
Ξέρουμε το Octavia 4 πόσο είναι; Λογικά μεγαλύτερο ε;όσο είναι το Λεόν μου ακριβώς όμως!!
-
Χμ... Είναι κάπως μεγάλο για τα γούστα μου... Θα δούμε.
Σας ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
http://carscoop.blogspot.com/2010/03/geneva-show-dacia-low-cost-duster-suv.html
Με αρκετές φωτογραφίες και εξωτερικό και εσωτερικό.Πολύ καλός!...!
Ωραίες οι φωτογραφίες... ειδικά από το εσωτερικό...
Βλέπω όμως ότι απουσιάζει το υποβραχιόνιο;;;;;
Τέτοιο αυτοκίνητο με τόσο πλάτος και δεν έχει υποβραχιόνιο;;; -
Το εσωτερικό είναι αυτούσιο από Σαντερό με μερικά νέα υλικά. Σαν κόστος είναι ακριβώς το ίδιο για την εταιρεία
-
Εμένα πάντως μου αρέσει παρά πολύ... και εξωτερικά και εσωτερικά. Το ίδιο μου αρέσει και το Sandero stepway...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εμένα πάντως μου αρέσει παρά πολύ... και εξωτερικά και εσωτερικά. Το ίδιο μου αρέσει και το Sandero stepway...Εγώ απλά είπα απο που προέρχεται το ταμπλώ, δεν το σχολίασα αισθητικά. Προσωπικα το θεωρώ κλασσικό σαν σχεδιασμό. Άσχημο δεν το λές πάντως
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εμένα πάντως μου αρέσει παρά πολύ... και εξωτερικά και εσωτερικά. Το ίδιο μου αρέσει και το Sandero stepway...
**Εγώ απλά είπα απο που προέρχεται το ταμπλώ, δεν το σχολίασα αισθητικά. **Προσωπικα το θεωρώ κλασσικό σαν σχεδιασμό. Άσχημο δεν το λές πάντως
Μα δεν σου είπα κάτι ... ...
Η λέξη 'πάντως' που χρησιμοποίησα ήταν καθαρά το δικό μου συμπέρασμα κοιτάζοντας τις φωτογραφίες ... -
Για εργαλείο είναι ότι πρέπει.
Για να δούμε ποτέ θα έρθει να του ρίξουμε και μια ματιά απο κοντά.
-
ο ντιζελ του νεου μεγκαν ειναι 1.5 με αποδοση 105ιππων.
ο αντιστοιχος του νταστερ ειναι 1.5 με αποδοση 110ιππων.
μιλαμε για τον ιδιο κινητηρα? με μειωμενη αποδοση του μεγκαν για μειωση εκπομπων?
το καντραν παντως ειναι ολοιδιο με εκεινο του κλιο μου
-
Για εργαλείο είναι ότι πρέπει.Και έτσι πρέπει να το δει και ο κόσμος αλλά και να προωθηθεί απο την εταιρία.
Ενδιαφέρον θα έχει πάντως η 'τύχη' του στην αγορά και ιδίως στη δική μας!
Κόστη, αυξήσεις, φόροι, λογική κλπ ... VS ... όνομα, κόμπλεξ, 'ελληνικά' όνειρα κλπ!
Dacia Duster