-
Τα τρία πρώτα που παραθέτω είναι επιβεβαιωμένα από ανθρώπους που γνωρίζω και τα 'χουν δει με τα ίδια τους τα μάτια...
(Το Άγιο Φως δεν ανάβει απλά μέσα στον Τάφο όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος και τέλος) Τη στιγμή που το Άγιο Φως εμφανίζεται τρέχει σαν αστραπή, ή σαν περιστέρι ή φτερουγίζει στα σβηστά κανδήλια και τα ανάβει. Ή ανάβει τα κεριά Χριστιανών ξαφνικά, ενώ αυτοί βρίσκονται πολύ μακριά. Μόλις πρωτοεμφανίζεται έχει χρωματισμό γαλάζιο, διαφορετικό από το σύνηθες φως. Τα τρία πρώτα λεπτά το Άγιο Φως δεν καίει. Μπορείς να το ακουμπήσεις στο πρόσωπό σου, στα μαλλιά σου, μπορείς να το πιάσεις με τα χέρια σου χωρίς να πάθεις τίποτε.
Ένα μεγάλο θαύμα που κάθε χρόνο γίνεται στο Όρος Θαβώρ (στα Ιεροσόλυμα), είναι εκείνο όπου κατά τη νύχτα της Εορτής της Μεταμορφώσεως (6 Αυγούστου με το Παλαιό Εορτολόγιο), εμφανίζεται μια Φωτεινή, Απαστράπτουσα Νεφέλη (χρώματος απαλού ερυθροκυανολεύκου), η οποία καλύπτει τον χώρο της Μονής, φωτίζει όλη τη νύχτα όλο το περιβάλλον και ευωδιάζει! Μετά το τέλος της Εορτής η Νεφέλη χάνεται.
Στην Εορτή των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου με το Παλαιό Εορτολόγιο), κάθε χρόνο γίνεται άλλο ένα μεγάλο θαύμα. Τα νερά του ποταμού Ιορδάνη αλλάζουν ροή και γυρίζουν προς τα πίσω! Όπως δηλαδή ψάλλεται και στο Τροπάριο των Θεοφανείων.
Και συνεχίζω...
Στην Τρίπολη, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβής, βρίσκεται μια αρχαία εικόνα της Παναγίας, που συνεχώς και μυστηριωδώς εξέρχεται από εκείνη Άγιο Μύρο. Το άρωμα αυτού του Μύρου είναι αρίστης ποιότητος. Η ευωδιά του Μύρου είναι ασυνήθης και η διάρκειά της για πολλά χρόνια, ενώ τα δυνατότερα αρώματα σε 48 ώρες εξατμίζονται.
Τίθεται ένα ερώτημα το οποίο πρέπει να σε προβληματίσει ιδιαιτέρως: Πώς ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, που έγραψε την Ιερά Αποκάλυψη το έτος 95 μ.Χ. , γνώριζε ότι θα συμβεί το Τσερνομπίλ;
Στον τύπο, μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ, δημοσιεύθηκε η πιο κάτω ανταπόκρισις: «ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ένα χωρίο της Αγίας Γραφής φαίνεται ότι άρχισε να στρέφει τους Σοβιετικούς προς τα Ιερά Κείμενα της Εκκλησίας, κι αυτό γιατί μέσα σε αυτά αναφέρεται το αστέρι 'Άψινθος', που στα Ουκρανικά μεταφράζεται 'Τσερνομπίλ'».Και για όσους είναι φίλοι των αρχαίων προγόνων:
Την εξής Προφητεία τη συναντάμε σε μία από τις αμέτρητες επιπλήξεις του Σωκράτη (470 π.Χ.- 399 π.Χ.) προς τους Αθηναίους δωδεκαθεϊστές, ο οποίος αποδοκίμαζε πάντα τον ειδωλολατρικό χαρακτήρα της πλανεμένης τους πίστης (αυτή ήταν και η μία από τις δύο αιτίες της άδικης καταδίκης του σε θάνατο). Σε μία λοιπόν από αυτές τους επισημαίνει: «Κοιμάστε εσείς που πιστεύετε σε δώδεκα θεούς, γιατί ο Θεός είναι Ένας. Και κάποτε θα στείλει τον Απεσταλμένο Του κάτω στη γη για να σας ξυπνήσει»!
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι ο Σωκράτης δεν ήταν ο μόνος ο οποίος απέρριπτε το δωδεκάθεο, καθώς η πλειοψηφία των φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας είχε και αυτή την ίδια άποψη.
-
Ώπα μισό... να διαβάσω τι γράψατε...
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Στην Τρίπολη, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβής, βρίσκεται μια αρχαία εικόνα της Παναγίας, που συνεχώς και μυστηριωδώς εξέρχεται από εκείνη Άγιο Μύρο. Το άρωμα αυτού του Μύρου είναι αρίστης ποιότητος. Η ευωδιά του Μύρου είναι ασυνήθης και η διάρκειά της για πολλά χρόνια, ενώ τα δυνατότερα αρώματα σε 48 ώρες εξατμίζονται.
.[/color]
Γνωριζει ποτε εμφανιζεται? Να το πω στη μητερα ενος φιλου
-
καλα και μεις στη Κεφαλονια εχουμε κατι κρινα που ανθιζουν και κατι φιδια με σταυρους(υποτιθεται) που εμφανιζονται το 15αυγουστο (εχω και σχετικη φωτο)
αυτα τα κανει και ο uri
και ενα βιντεακι να γελασουμε
http://www.southparkstudios.com/clips/104206 -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ωραια πες μου για ποιο λογο να μην εχω προγαμιαιες σχεσεις?γιατι να φτασω στα 30 χωρις να εχω κανει τιποτα με καμια κοπελα (με ο,τι αυτο συνεπαγεται) και στα 30 να παντρευτω το πρωτο τσοκαρο που θα βρω πεφτοντας με τα μουτρα σα λιγουρι και κατα 90% ή να χωρισω γιατι δε θα ξερω να βρω το ατομο που μου ταιριαζει ή να ζησω μια ζωη δυστυχισμενος αν πουμε οτι δε χωριζω
αυτο δεν το καταλαβαινω
δεν θεωρεις οτι ειναι απλα ενα μεσο ελεγχου των γυναικων?
(μιας και οι αντρες σε ολη τη διαρκεια της ιστοριας ειχαν 'πλαγιες μεθοδους' (πορνες) κατι με το οποιο (πορνεια) εγω ειμαι τελειως μα τελειως αντιθετοςεχεις σοβαρο προβλημα αν δε κανεις sex και εισαι αντρας παντως περα απο τη πλακα τωρα..
και οι γυναικες λυσσανε μετα απο καποιο διαστημα , αλλα οι αντρες εχουν τεραστιο προβλημαΜμμ... Καταρχήν ο 'έλεγχος' των άλλων ανθρώπων είτε με πλάγιο τρόπο είτε με άμεσο είναι τελείως μα τελείως αντιχριστιανικός. Για όσες τυχόν χρησιμοποιήσουν το σεξ και στο στερούν για να πάρουν ό,τι τυχόν θέλουν το λέω. Είναι εκμετάλλευση του άλλου και κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος.
Δεύτερον στην Καινή το λέει καθαρά ότι 'αν δεν μπορείς να κρατηθείς (που οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως δεν μπορούν, είναι και θέμα φύσης) τότε παντρέψου'.
Μπράβο που είσαι κατά της πορνείας. Έχεις ποιότητα ως άνθρωπος
Τώρα στο άλλο που είπες, να πέσεις σε κανά φρόκαλο, την όποια γυναίκα δεν νομίζω να την γνωρίσεις μέσω του σεξ. Μπορεί στο σεξ να 'ναι φωτιά και λαύρα και να σου κάνει το βίο αβιώτο και εξαιτίας του χαρακτήρα της και χρησιμοποιώντας το σεξ. Άρα το σημαντικό δεν είναι να δεις τι σόι άνθρωπος είναι; Κακομαθημένη, εκμεταλλεύτρια ή όχι; -
καλα και μεις στη Κεφαλονια εχουμε κατι κρινα που ανθιζουν και κατι φιδια με σταυρους(υποτιθεται) που εμφανιζονται το 15αυγουστο (εχω και σχετικη φωτο)αυτα τα κανει και ο uri
και ενα βιντεακι να γελασουμε
http://www.southparkstudios.com/clips/104206Αυτό με τα φιδάκια ποτέ δεν το πίστεψα... Οι εικόνες που αναβλύζουν μύρο όμως, όπως και τάφοι Αγίων είναι πραγματικότητα. Μου έχουν πει αυτόπτες, δε θυμάμαι όμως για ποιον Άγιο είναι. Θα ρωτήσω και θα ποστάρω άλλη μέρα.
-
δε μιλαω για το αν θα τα βρουμε ή οχι στο σεξ, αυτο λιγο με νοιαζει στο κατω κατω, αλλα οπως και να το κανουμε τις περισσοτερες γυναικες τις ξερω φιλικα, δεν ξερω πώς θα ειναι μια γυναικα σα συντροφος μου απλα μιλωντας της
αν δεν κανω σχεσεις να εχω εμπειρια πώς θα μπορω να κανω τη σωστη επιλογη?
μου εχουν κατσει πολυ ασχημα σκηνικα σε σχεσεις και πλεον δεν ειμαι τοσο χαιβανι οπως ημουν στα 18 μουαν ομως δεν εκανα αυτες τις κακες σχεσης ακομα και στα 30 το ιδιο μυαλο θα ειχα
οσο εξυπνος ,διαβασμενος, ή δασκαλεμενος να εισαι η πραγματικοτητα της σχεσης ειναι κατι πολυ διαφορετικο απο τη θεωριακαι σημερα δεν ειμαστε οπως οι παππουδες μας
δεν παντρευομαστε στα 20 και αμολαμε κουτσουβελα κι ο,τι γινει
ο γαμος κοστιζει και τα παιδια κοστιζουν..
το θεωρω εγκληματικο να παντρευτω πριν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να εξασφαλισω μια αξιοπρεπη ζωη για την οικογενεια μουαρα μεχρι τοτε τι θα κανω??
δε γινεται η εκκλησια ακομα και για αυτους που πιστευουν να εχει μεινει σε ιδεες του μεσαιωνα
πρεπει καποια στιγμη να ερθει στο σημερα
αλλιως ακομα και αυτη που πιστευουν θα της γυρισουν τη πλατη και θα τη θυμηθουν λιγο πριν τα τιναξουνδε νομιζω οτι ειμαι κακος ειτε ειτε η κοπελα μου που εχουμε μια καλη σχεση και αγαπαμε ο ενας τον αλλον , αλλα εκ των πραγματων δε μπορουμε να παντρευτουμε
-
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Η εκκλησια ερχεται πιο κοντα στους πιστους
-
δε μιλαω για το αν θα τα βρουμε ή οχι στο σεξ, αυτο λιγο με νοιαζει στο κατω κατω, αλλα οπως και να το κανουμε τις περισσοτερες γυναικες τις ξερω φιλικα, δεν ξερω πώς θα ειναι μια γυναικα σα συντροφος μου απλα μιλωντας της
αν δεν κανω σχεσεις να εχω εμπειρια πώς θα μπορω να κανω τη σωστη επιλογη?
μου εχουν κατσει πολυ ασχημα σκηνικα σε σχεσης και πλεον δεν ειμαι τοσο χαιβανι οπως ημουν στα 18 μουαν ομως δεν εκανα αυτες τις κακες σχεσης ακομα και στα 30 το ιδιο μυαλο θα ειχα
οσο εξυπνος ,διαβασμενος, ή δασκαλεμενος να εισαι η πραγματικοτητα της σχεσης ειναι κατι πολυ διαφορετικο απο τη θεωριακαι σημερα δεν ειμαστε οπως οι παππουδες μας
δεν παντρευομαστε στα 20 και αμολαμε κουτσουβελα κι ο,τι γινει
ο γαμος κοστιζει και τα παιδια κοστιζουν..
το θεωρω εγκληματικο να παντρευτω πριν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να εξασφαλισω μια αξιοπρεπη ζωη για την οικογενεια μουαρα μεχρι τοτε τι θα κανω??
δε γινεται η εκκλησια ακομα και για αυτους που πιστευουν να εχει μεινει σε ιδεες του μεσαιωνα
πρεπει καποια στιγμη να ερθει στο σημεραδε νομιζω οτι ειμαι κακος ειτε ειτε η κοπελα μου που εχουμε μια καλη σχεση και αγαπαμε ο ενας τον αλλον , αλλα εκ των πραγματων δε μπορουμε να παντρευτουμε
Σωστά τα περισσότερα που λες, μόνο που σχέση, όπως άφησες περιθώρια να υπονοηθεί κι εσύ, δεν σημαίνει απαραίτητα και σεξ. Σχετίζομαι με τον άλλον σημαίνει κυρίως 'τον γνωρίζω τι άνθρωπος ειναι και επικοινωνώ'. Σε αυτά τα δύο τελευταία δε βλέπω που μπαίνει το σεξ. Το σεξ είναι γλώσσα επικοινωνίας; Είναι θέμα συντροφικότητας πιο πολύ η σχέση. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ταυτίζουμε τη συντροφικότητα με το σεξ. Αλλά δεν είναι το ίδιο..
Σωστό και αυτό για τους παππούδες. Ε αυτή είναι η πρόκληση όμως. Να μπορέσουμε να κρατηθούμε λίγο παραπάνω μέχρι να μπορέσουμε να 'χουμε με τον άνθρωπο που αγαπάμε γάμο.
-
Sex και ξυλο....
-
αλλιως ακομα και αυτη που πιστευουν θα της γυρισουν τη πλατη και θα τη θυμηθουν λιγο πριν τα τιναξουνΌπως ο Θεός δεν αλλάζει επειδή άλλαξαν οι συνήθειες των ανθρώπων, έτσι δε γίνεται να αλλάξει και η διδασκαλία του, η οποία είναι προς το συμφέρον σου και για να σε προστατεύει από τους κακεντρεχείς ανθρώπους...
-
η σχεση δεν ειναι μονο σεξ, αλλα χωρις σεξ δεν υπαρχει και σχεση
ειμαι μονογαμικος και αυτο ειναι μια 'θυσια' που ευχαριστως να κανω για τη γυναικα που αγαπω, αλλα το λιγο παραπανω που λες εσυ μπορει να ειναι και καμια 10ετιαδεν ξερω ρε παιδια πώς τα καταφερνετε μερικοι και εχετε ενοχοποιησει τοσο πολυ το σεξ
αυτο λοιπον περα απο επικοινωνια και ενδειξη αγαπης για τον αλλον ειναι και μια ανθρωπινη αναγκη η οποια αν δεν ικανοποιειται σε κανει να το χανεις λιγο..
αναλογα το ατομο βεβαια, αλλα μερικοι δεν αντεχουμε βρε παιδι μου
δε νομιζω οτι αυτη η πειθαρχια εχει να σου προσφερει κατι καλο, αντιθετα μπορει να σου δημιουργησει πολλα προβληματα
τι θα αλλαζε δλδ αν μου περνουσαν στεφανα και μου πετουσαν οι φιλοι μου ρυζι?
καταλαβαινεις τι θελω να πω??
η σχεση ειναι κατι βαθυ του οποιου η ποιοτητα και η επιτυχια εχει να κανει με τους 2 ανθρωπους που αγαπιουνται και οχι με την εκκλησια ή τον κοινωνικο περιγυρο στον οποιον ανακοινωνεται η επισημοποιηση της
φυσικα ειμαι υπερ του γαμου, αλλα αυτο πιο πολυ ως κατι τυπικο
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Sex και ξυλο....Μη Αρταίνει!
-
ειμαι μονογαμικος και αυτο ειναι μια 'θυσια' που ευχαριστως να κανω για τη γυναικα που αγαπω, αλλα το λιγο παραπανω που λες εσυ μπορει να ειναι και καμια 10ετια
Τετοια λες και θα καεις σε καμια κολαση....
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
αλλιως ακομα και αυτη που πιστευουν θα της γυρισουν τη πλατη και θα τη θυμηθουν λιγο πριν τα τιναξουνΌπως ο Θεός δεν αλλάζει επειδή άλλαξαν οι συνήθειες των ανθρώπων, έτσι δε γίνεται να αλλάξει και η διδασκαλία του, η οποία είναι προς το συμφέρον σου και για να σε προστατεύει από τους κακεντρεχείς ανθρώπους...
η διδασκαλια του εγινε εκεινη την εποχη με βαση τα ηθη και εθιμα εκεινης της εποχης , αλλιως θα γινοταν με τα ηθη των ανθρωπων των σπηλαιων χτυπωντας τους στο κεφαλι με ροπαλα
(τα εσπασε βεβαια στο Ναο , οταν τα πηρε με τους μικροπωλητες, λες να κανουμε κι εμεις το ιδιο και να τους σπασουμε τους παγκους σε αυτους που πουλανε διαφορες βλακειες στα πανηγυρια? )επισης αμφιβαλλω το κατα ποσο αυτα που ειπε ο χριστος , ειναι αυτα που φτανουν σημερα σε εμας και κατα ποσο οι αρχοντες τις εποχης δεν εκαναν τις απαραιτητες για αυτους διορθωσεις..
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
ειμαι μονογαμικος και αυτο ειναι μια 'θυσια' που ευχαριστως να κανω για τη γυναικα που αγαπω, αλλα το λιγο παραπανω που λες εσυ μπορει να ειναι και καμια 10ετια
Τετοια λες και θα καεις σε καμια κολαση....
αυτο ειναι βεβαιο
θα παμε ολοι κολαση, η μονικα με τον ιταλακια (καλα ουτε αυτος δηλαδη ) θα ειναι μονοι τους και θα βαριουνται
-
η σχεση δεν ειναι μονο σεξ, αλλα χωρις σεξ δεν υπαρχει και σχεση
ειμαι μονογαμικος και αυτο ειναι μια 'θυσια' που ευχαριστως να κανω για τη γυναικα που αγαπω, αλλα το λιγο παραπανω που λες εσυ μπορει να ειναι και καμια 10ετιαδεν ξερω ρε παιδια πώς τα καταφερνετε μερικοι και εχετε ενοχοποιησει τοσο πολυ το σεξ
αυτο λοιπον περα απο επικοινωνια και ενδειξη αγαπης για τον αλλον ειναι και μια ανθρωπινη αναγκη η οποια αν δεν ικανοποιειται σε κανει να το χανεις λιγο..
αναλογα το ατομο βεβαια, αλλα μερικοι δεν αντεχουμε βρε παιδι μου
δε νομιζω οτι αυτη η πειθαρχια εχει να σου προσφερει κατι καλο, αντιθετα μπορει να σου δημιουργησει πολλα προβληματα
τι θα αλλαζε δλδ αν μου περνουσαν στεφανα και μου πετουσαν οι φιλοι μου ρυζι?
καταλαβαινεις τι θελω να πω??
η σχεση ειναι κατι βαθυ του οποιου η ποιοτητα και η επιτυχια εχει να κανει με τους 2 ανθρωπους που αγαπιουνται και οχι με την εκκλησια ή τον κοινωνικο περιγυρο στον οποιον ανακοινωνεται η επισημοποιηση της
φυσικα ειμαι υπερ του γαμου, αλλα αυτο πιο πολυ ως κατι τυπικο
Καταλαβαίνω τι λες. Απολύτως.
Θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις, στο μέτρο που έχω καταλάβει κι εγώ.Λοιπόν, το μονογαμικός όσον αφορά την ετυμολογία του και θεολογικώς μιλώντας πάντα σημαίνει 'πάω μόνο με μία', σε όλη μου τη ζωή όμως. Όχι 'πάω με μία τη φορά'. Διότι έτσι αν 'πας με μία κ ά θ ε φορά, στην ουσία πας με πολλές, οπότε καταργείται και η έννοια του 'μονογαμικός'... Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι λέω.. Γι αυτό και στο χριστιανισμό σεξ σε συμβουλεύει ο Απόστολος Παύλος να κάνεις μόνο με τη γυναίκα σου, με τη μία που θα διαλέξεις και θα επιλέξεις να την έχεις σε όλη σου τη ζωή. Συνεπώς και διαζύγιο σε συμβουλεύει να μην παίρνεις εκτός ένεκα πορνείας.
Το τι χρειάζεται η τελετή του γάμου για να ολοκληρώσεις με τη γυναίκα σου; Δεν είναι απλά μια κοινωνική τελετή. Ας το πω απλά, έτσι δείχνεις ευσέβεια και ότι δεν βγάζεις το Θεό απέξω, όταν αποφασίσεις να ενωθείς με κάποια γυναίκα. Είναι σαν να παίρνεις συγκατάθεση. Για όσους πιστεύουν, αυτή η συγκατάθεση είναι πολύ σημαντική και ισχύει για όλες τις εκφάνσεις της ζωής.
Το θέμα της εγκράτειας θεολογικώς είναι κάπως πιο βαθύ. Δηλαδή το όλο νόημα είναι να προσπαθείς να εμβαθύνεις πνευματικά όσο πιο πολύ μπορείς και συγχρόνως να γίνεσαι όλο και πιο εγκρατής στις ανάγκες του σώματος. Είναι θέμα άσκησης και όχι ακατόρθωτο, αν και δύσκολο. Και οι νηστείες αυτό το νόημα έχουν.
Δεν είναι άχρηστος συντηρητισμός και περιορισμοί χωρίς νόημα αυτά. Το έχω δει στην πράξη. Όταν δε σε καθοδηγούν οι ανάγκες σου, αλλά τις ελέγχεις εσύ, νοιώθεις πραγματικά ελεύθερος και αδέσμευτος. Νοιώθεις ότι τίποτα δεν σε κουμαντάρει αλλά ότι εσύ είσαι ο κυρίαρχος του εαυτού σουΕλπίζω να σε κατατόπισα λίγο..
θα παμε ολοι κολαση, η μονικα με τον ιταλακια (καλα ουτε αυτος δηλαδη ) θα ειναι μονοι τους και θα βαριουνται
Ωραία η παρέα σας αλλά ώρα για ύπνο παίδες... Η συνέχεια αύριο... Καληνύχτα!
-
προσωπικα, μου αρεσει ο χριστιανισμος. ειναι ανοιχτομυαλη και λογικη θρησκεια
προτιμω ομως μαλλον καποια πιο μοντερνα, δυτικη εκδοχη του και οχι αυτα τα οχι στο προγαμιαιο σεξ και οχι στο προφυλακτικο και μια φορα πρεπει να παντρευεται ο ανθρωπος κλπ.
πρεπει να υπαρχει προβλεψη για τυχον 'στραβες' γιατι ο ανθρωπος δεν ειναι τελειος. επισης οι συνθηκες σημερα δεν επιτρεπουν να τεκνοποιει η γυναικα απο την ηλικια που προβλεπεται απο τη φυση, συνηθως γυρω στα 13 χρονια της ζωης της. οποτε καπως πρεπει να υπαρχει προβλεψη απ'τη θρησκεια να μη γινουμε μπαχαλο ως κοινωνια με 13χρονα παντρεμενα που ξερνανε συνεχεια παιδια ενω δεν εχουν τελειωσει ακομα το γυμνασιο. ειναι αρκετα επικινδυνο και ειναι και παρανομο - για μενα βλακωδως, δε μπορεις να πηγαινεις κοντρα στη φυση με καποιο νομο, εφοσον το 13χρονο ειναι ετοιμο βιολογικα για σεξ δε μπορεις να του το απαγορευεις- αλλα ο νομοθετης κατι θα εχει σκεφτει για την προβλεψη αυτη που εγω δε σκεφτηκα. τελοσπαντων.σε καθε περιπτωση ειμαι υπερ της θρησκειας γενικως σαν concept. ειτε χριστιανισμος, ειτε ισλαμισμος, ειτε ταοϊσμος ειτε 12θεο. πιστευω πως ο ανθρωπος δεν ειναι φτιαγμενος για να αλωνιζει ελευθερος ουτε στο σωμα ουτε στο πνευμα. ειναι φτιαγμενος για να ζει σε ομαδες - αγελες με ιεραρχια σχετικως αυστηρη, αυτο μου λεει η λογικη μου αλλιως χανεται η μπαλα. βεβαια δεν ειμαι απολυτος σχετικα με τη θρησκεια, ισως και αλλες ομαδες (οπως ο κοκκινος στρατος ή το καθεστως του χοτζα ή η χιτλερικη γερμανια) ειναι οκ. σε καθε περιπτωση τα μελη της αγελης πρεπει να δειχνουν υποταγη στους ανωτερους και για να δειχνουν χρειαζεται μια ιεραρχια που στην κορυφη της να υπαρχει καποιος που τον εχει τοποθετησει καποια ανωτερη δυναμη ή τουλαχιστον ετσι να πιστευει το ποπολο.. αλλιως οπως ειπα θα γινουμε οικος ανοχης.
παντως δεν ειμαι κατα του σατανισμου και γενικως οποιου διαλεγει καποιο στρατοπεδο, αλλα ειμαι σαφως κατα των αθεων -αγνωστικιστων που δεν εχουν επιλεξει καποιο στρατοπεδο στο οποιο να υπαρχει καποια ανωτερη δυναμη.
εγω προσωπικα δεν εχω καταληξει σε ποια ομαδα θα ενταχθω. θα με ενδιεφερε ιδιαιτερα ο αγγλικανισμος καθως ειναι αρκετα open minded σε πολλα θεματα πχ ομοφυλοφιλια. δε δεχομαι οτι η ομοφυλοφιλια αξιζει την ποινη θανατου οπως γραφει η βιβλος, πιστευω οτι ο θεανθρωπος, ο χριστος, δεν εκανε καμια διακριση καθως δεν εκανε ετσι κ αλλιως διακρισεις μεταξυ ντοπιων και ξενων, ελευθερων και δουλων, ανδρων ή γυναικων κοκ. πιστευω οτι αυτα ειναι μετεπειτα προσθηκες καποιων μαλλον κομπλεξικων.
επισης θεωρω και το ισλαμ αρκετα ανοιχτομυαλο. δυστυχως τις ανατολιτικες θρησκειες δεν τις εχω ψαξει τοσο οποτε δεν εχω γνωμη ακομα...
αποψη μου παντα
-
Προσοχή, ακολουθεί σεντόνι:
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Η επιστήμη είναι πολλές φορές στρατευμένη στο κυνήγι του χρήματος και πολλές φορές οι δήθεν 'επιστημονικές αλήθειες' που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ανακρίβειες που σκοπό έχουν να μας παραπλανήσουν για δικό τους κέρδος..Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη; Ποιοί από την επιστημονική κοινότητα χρησιμοποίησαν ψευδή δεδομένα για να παραπλανήσουν το κοινό και σε τι ακριβώς αποσκοπούσαν;
Η λασπολογία (έστω και ας μην έχει απόλυτα συγκεκριμένο αποδέκτη) θαρρώ δεν συνάδει με την χριστιανική ηθική που δηλώνεις πως ακολουθείς.Προς ενημέρωση των αγαπητών συμφορουμιτών, η θεωρία του Δαρβίνου για την οποία κάνατε νύξη, ότι ο άνθρωπος κατάγεται από το αγαπητό κατά τ άλλα ζωάκι, έχει αρχίσει να αμφισβητείται από τους ίδιους τους επιστήμονες, καθώς και η θεωρία της εξέλιξης εν γένει.
Σε παλαιότερη δημοσίευσή μου είχα αναφέρει:
Με τον κίνδυνο να σου χαλάσω τη διάθεση,** η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους από τα πρωτεύοντα θηλαστικά (κοινώς: πίθηκοι) δεν είναι θεωρία, είναι ΓΕΓΟΝΟΣ**.
...
Τα δεδομένα από τα απολιθώματα και από τη μοριακή βιολογία δεν είναι ενδείξεις, αλλά αντιθέτως ισχυρότατες αποδείξεις ότι ο homo sapiens αποτελεί ένα ακόμη κλαδί της εξελικτικής πορείας των πρωτεύοντων θηλαστικών.
...
Στην επιστήμη ο όρος ''θεωρία'' ΔΕΝ σημαίνει υπόθεση, αλλά αναφέρεται σε ένα μοντέλο που περιγράφει ένα παρατηρούμενο φαινόμενο.
Για παράδειγμα η θεωρία της βαρύτητας προσπαθεί να περιγράψει το ομώνυμο φαινόμενο και σίγουρα δεν θα ακούσεις κανέναν να ισχυρίζεται πως αμφισβητεί την ύπαρξη της βαρύτητας. Αν και ομολογώ ότι θα ήταν διασκεδαστικό.
Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών προσπαθεί, κατ' αναλογία, να περιγράψει το παρατηρούμενο φαινόμενο της εξελικτικής διαδικασίας.Πηγές που υποστηρίζουν τα παραπάνω μπορείς να βρεις σε δευτερόλεπτα με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Αντιθέτως, πηγές για τους δικούς σου ισχυρισμούς δεν βρήκα πουθενά συνεπώς θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μου παρέθετες τα ονόματα ορισμένων από τους επιστήμονες που αμφισβητούν τη θεωρία της εξέλιξης, καθώς και τις δημοσιεύσεις τους (ή έστω σύνδεσμο σε αυτές) με τα δεδομένα που επιβεβαιώνουν τις θέσεις τους.Τα τρία πρώτα που παραθέτω είναι επιβεβαιωμένα από ανθρώπους που γνωρίζω και τα 'χουν δει με τα ίδια τους τα μάτια...
(Το Άγιο Φως δεν ανάβει απλά μέσα στον Τάφο όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος και τέλος) Τη στιγμή που το Άγιο Φως εμφανίζεται τρέχει σαν αστραπή, ή σαν περιστέρι ή φτερουγίζει στα σβηστά κανδήλια και τα ανάβει. Ή ανάβει τα κεριά Χριστιανών ξαφνικά, ενώ αυτοί βρίσκονται πολύ μακριά. Μόλις πρωτοεμφανίζεται έχει χρωματισμό γαλάζιο, διαφορετικό από το σύνηθες φως. Τα τρία πρώτα λεπτά το Άγιο Φως δεν καίει. Μπορείς να το ακουμπήσεις στο πρόσωπό σου, στα μαλλιά σου, μπορείς να το πιάσεις με τα χέρια σου χωρίς να πάθεις τίποτε.
Ένα μεγάλο θαύμα που κάθε χρόνο γίνεται στο Όρος Θαβώρ (στα Ιεροσόλυμα), είναι εκείνο όπου κατά τη νύχτα της Εορτής της Μεταμορφώσεως (6 Αυγούστου με το Παλαιό Εορτολόγιο), εμφανίζεται μια Φωτεινή, Απαστράπτουσα Νεφέλη (χρώματος απαλού ερυθροκυανολεύκου), η οποία καλύπτει τον χώρο της Μονής, φωτίζει όλη τη νύχτα όλο το περιβάλλον και ευωδιάζει! Μετά το τέλος της Εορτής η Νεφέλη χάνεται.
Στην Εορτή των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου με το Παλαιό Εορτολόγιο), κάθε χρόνο γίνεται άλλο ένα μεγάλο θαύμα. Τα νερά του ποταμού Ιορδάνη αλλάζουν ροή και γυρίζουν προς τα πίσω! Όπως δηλαδή ψάλλεται και στο Τροπάριο των Θεοφανείων.
Τα γεγονότα που αναφέρεις υποθέτω πως είναι πολύ εύκολο να επιβεβαιωθούν και από τον πλέον δύσπιστο και ελλείψει άλλης εναλλακτικής εξήγησης αποδεικνύεται περίτρανα όχι μόνο η ύπαρξη θεού, αλλά και το γεγονος ότι είναι ο θεός που περιγράφει η ορθοδοξία.
Απορώ λοιπόν που κανείς μέχρι τώρα (ειδικά κάποιος από τους 'άγιους' πατέρες που μόνο τους μέλημα είναι η διάδωση του λόγου του θεού˙ άλλωστε είναι και από τις σημαντικότερες εντολές του αν δεν κάνω λάθος) δεν έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να το διαδώσει στα περίπου 5 δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν είναι χριστιανοί. Ακόμα, η αναστροφή της ροής του Ιορδάνη θα έπρεπε να έχει γίνει αντιληπτή από τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που κατά κανόνα κατοικούν στις όχθες του.
Το πιθανότερο είναι βέβαια ότι οι ισχυρισμοί είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων 'υπερβολικοί'.Στην Τρίπολη, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβής, βρίσκεται μια αρχαία εικόνα της Παναγίας, που συνεχώς και μυστηριωδώς εξέρχεται από εκείνη Άγιο Μύρο. Το άρωμα αυτού του Μύρου είναι αρίστης ποιότητος. Η ευωδιά του Μύρου είναι ασυνήθης και η διάρκειά της για πολλά χρόνια, ενώ τα δυνατότερα αρώματα σε 48 ώρες εξατμίζονται.
Έχω μεγαλώσει στην περιοχή και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο είναι αναληθές.
Τίθεται ένα ερώτημα το οποίο πρέπει να σε προβληματίσει ιδιαιτέρως: Πώς ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, που έγραψε την Ιερά Αποκάλυψη το έτος 95 μ.Χ. , γνώριζε ότι θα συμβεί το Τσερνομπίλ;
Στον τύπο, μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ, δημοσιεύθηκε η πιο κάτω ανταπόκρισις: «ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ένα χωρίο της Αγίας Γραφής φαίνεται ότι άρχισε να στρέφει τους Σοβιετικούς προς τα Ιερά Κείμενα της Εκκλησίας, κι αυτό γιατί μέσα σε αυτά αναφέρεται το αστέρι 'Άψινθος', που στα Ουκρανικά μεταφράζεται 'Τσερνομπίλ'».Το όνομα Τσερνόμπιλ στα ουκρανικά (Τσορνόμπιλ η ουκρανική προφορά) σχετίζεται με το φυτό Artemisia Vulgaris το οποίο συγγενική σχέση έχει με το αψέντι (έχει να κάνει κάτι με τη θεωρία της εξέλιξης που αναφέρω παραπάνω). Ο αστερισμός και το γνωστό φυτό μοιράζονται το ίδιο όνομα. Επίσης 'τσορνό' στα ουκρανικά σημαίνει μαύρο. Συνεπώς το κείμενο που παραθέτεις είναι ανακριβές.
Επίσης, πώς ακριβώς ο 'άγιος' περιγράφει το ατύχημα ή προειδοποιεί για αυτό;Οι ανακρίβειες όμως δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζουν:
Την εξής Προφητεία τη συναντάμε σε μία από τις αμέτρητες επιπλήξεις του Σωκράτη (470 π.Χ.- 399 π.Χ.) προς τους Αθηναίους δωδεκαθεϊστές, ο οποίος αποδοκίμαζε πάντα τον ειδωλολατρικό χαρακτήρα της πλανεμένης τους πίστης (αυτή ήταν και η μία από τις δύο αιτίες της άδικης καταδίκης του σε θάνατο). Σε μία λοιπόν από αυτές τους επισημαίνει: «Κοιμάστε εσείς που πιστεύετε σε δώδεκα θεούς, γιατί ο Θεός είναι Ένας. Και κάποτε θα στείλει τον Απεσταλμένο Του κάτω στη γη για να σας ξυπνήσει»!
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι ο Σωκράτης δεν ήταν ο μόνος ο οποίος απέρριπτε το δωδεκάθεο, καθώς η πλειοψηφία των φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας είχε και αυτή την ίδια άποψη.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το κείμενο για το Σωκράτη που παραθέτεις είναι ψευδές γιατί πουθενά δεν έχω συναντήσει κάτι ανάλογο σε κείμενα ούτε Πλάτωνα ούτε του Ξενοφώντα. Αντιθέτως, αυτό που αναφέρεται ξεκάθαρα είναι πως ο Σωκράτης ακολουθούσε όλο το τυπικό του Δωδεκαθεϊσμού.
Θα το εκτιμούσα αφάνταστα αν μπορούσες να μου παραθέσεις την πηγή του παραπάνω κειμένου.
Επίσης, ποιοί ακριβώς αποτελούν την πλειοψηφία των φιλοσόφων που απέρριπταν το Δωδεκάθεο;Μία πρόταση, αν μου επιτρέπεις, που προσπαθώ να τη δίνω σε όλους τους θρησκευόμενους που αναφέρονται με υποτιμητικό τρόπο στην επιστημονική μέθοδο επικαλούμενοι εδάφια της Βίβλου: μην κάνετε τον κόπο, δεν σας παίρνει. [xkcd.com]
Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να αποδεχθείτε τα 'ιερά' κείμενα ως αλληγορικά, διαφορετικά η μικρότερη δυσκολία που θα έχετε είναι ότι θα πρέπει να περιγράψετε τον κήπο της Εδέμ με τους Αδάμ και Εύα να κόβουν βόλτες (για σεξ δεν ξέρω) δίπλα σε τυρρανόσαυρους.Επίσης, η χρησιμοποίηση της Βίβλου για προφητικούς σκοπούς δεν ενδείκνυται. Η Βίβλος συντάχθηκε από επιτροπές ουσιαστικά, με σκοπό να οργανώσει την νέα τότε χριστιανική πίστη και όχι να αποτελέσει μια προσπάθεια πρόβλεψης του μέλλοντος. Ακόμα και εξειδικευμένα κείμενα για το σκοπό αυτό (βλ. Νοστράδαμος κλπ.) αποτυγχάνουν οικτρά, πόσο μάλλον η Βίβλος.
Επιπλέον, μην προσπαθείτε να βρείτε αναφορές στον χριστιανισμό σε αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, Κινέζους μαθηματικούς και αστρονόμους των Ίνκας. Ουδέποτε ασχολήθηκαν με το χριστιανισμό γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε στην εποχή τους.
Είναι, συν τοις άλλοις, σχεδόν βέβαιο πως όλο και κάποιος θα βρεθεί που θα έχει διαβάσει τα άπαντα του Πλάτωνα, οπότε θα εκθέσει τις όποιες ανακρίβειες αναφέρετε ή που πολύ απλά δεν θα έχει τίποτα καλύτερο να κάνει με την άδεια του ζωή και θα αφιερώσει ώρες ερευνώντας τα έργα τους με αποτέλεσμα πάλι να εκτεθείτε.Μου προκαλεί πάντως εντύπωση που πάρα πολύ συχνά, θρησκευόμενοι άνθρωποι διαδίδουν φήμες για θαύματα που σίγουρα ποτέ δεν έλαβαν χώρα, προσπαθούν να καταρρακώσουν το επιστημονικό έργο ή απλά να χρησιμοποιήσουν το κύρος ακόμα και προσωπικοτήτων της αρχαιότητας με σκόπο να επιβεβαιώσουν τη θρησκεία τους. Αναρωτιέμαι αν αμφιβάλλουν για την ισχύ των διδαγμάτων της στην προσπάθειά τους να τα διαδώσουν σε τρίτους ή αν τα αμφιβάλλουν και οι ίδιοι και αναζητούν απεγνωσμένα επιπλεόν αποδείξεις, έστω και ψευδείς.
Περί εκκλησίας [#2]