-
To τηλεκοντρολ ποτε δεν με βολεψε,επρεπε να στοχευεις την μοναδα για να λειτουργησει.
-
στο δικο μου πιανει σχεδον απο παντου.βεβαια μιλαμε για μια συσκευη που κοστιζε πριν λιγα χρονια εναν μισθο..
υποστηριξη βλεπω εχουν σχεδον ολα..εγω θελω κατι που να το εχει μαζι...γι αυτο ρωτησαν εχει κανεις εμπειρια..
-
Και το δικο μου που εκανε κοντα στα 650€ καποτε πρεπει να το στρεψεις προς τη πηγη.Συν οτι ειναι ενα τηλεκοντρολ σα της τηλεωρασης!!!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
χρειαζομαι αμεσα βοηθεια σχετικα μe το ηχοσυστημα.οπως ολοι αποφασισα να κανω και εγω λιγο καλυτερο το ηχοσυστημα ,εψαξα αρκετα σχετικα με το τι να κανω και αποφασισα να αλλαξω τα εργοστασιακα ηχεια.εκανα ερευνα αγορας και βρηκα 4 ηχεια 100αρια 250 ευρω με εργασια ,ειναι καλη επιλογη ? θα εχω αποδοση?
-να ξεκαθαρισω απο την αρχη οτι η πηγη μου (που θα την αλλαξω οπως και να εχει )ειναι ενα silvercrest απο τα lidl και την εχω επανω στο αμαξι μονο και μονο επειδη εχει θυρα usb και εχω μια ακομη πηγη sony xplod cdx-gt310 το οποιο δεν εχει usb (μπορω να την αγορασω σαν extra?)
--τι να κανω?Τι ηχεια παιρνει το αμαξι να σου πουμε!
δεν καταλαβα την ερωτηση. αυτη τη στιγμη εχει τα εργοστασιακα τα οποια ειναι μικρα για την πηγη και οταν το δυναμωνω κανουν παρασιτα , τα ηχεια αυτα μου τα προτεινε ηλεκτρ αυτοκ οποτε σιγουρα θα ταιριαζουν το θεμα μου ειναι ,ειναι καλη τιμη? , θα εχω αποδοση?
-
Κοιταξε να δεις.Το τι ηχεια σε ρωταω τι διαστασεις εχουν.Ειναι στρογγυλα,οβαλ ειναι παρα πολυ μικρα στρογγυλα???Γιατι με 250€ που θες να διαθεσεις εσυ βαζεις απο τα καλυτερα ηχεια της αγορας και οχι καποια που σου προτεινε ενας ηλεκτρολογος χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια μπορει να κανανε 100€ συνολο και παει να σου τα πασαρει τοσα!
-
ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ 14ΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΓΆΥΤΟ ΤΡΙΖΟΥΝ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΙΝΑΙ 16ΑΡΙΑ
-
Ωραια...
Εγω προσωπικα εχω βαλει δυο σαν αυτα μπροστα http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=65&t=9- και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.Δε χρειαζεσαι ακριβοτερα για να βγαλεις ποιοτητα-ηχο πολυ αλλα θες ενισχυτη.Αν θες ομως ντε και καλα ηχεια θα σου προτεινα να βαλεις αυτα http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=81&t=9- .Παντος πολλα ζηταει ο μαστορας μου φαινεται...
-
παιδια σε wrangler04 ποσα περιπου πρεπει να σκασω περιπου για ενα αξιοπρεπες ηχοσυστημα ( 4 ηχεια, πηγη, woofer)
ενισχυτης χρειαζετε ? -
λαθος αγορα mad max!! χαχαχα
ερωτηση...αν παρουμε καποιο που λεει οτι ειναι remote control ready οπως αυτα που προτεινατε...μπορουμε να του κοτσαρουμε αφτερμαρκετ τηλεκοντρολ κ να το ρυθμισουμε?
οπως πχ παιρνουμε για την τηλεοραση αλλο...
-
@vlasis-b
Το μικρό μέγεθος από μόνο του δε σημαίνει τα πάντα κακά.... Μπορεί να είναι μικρό αλλά καλής σχεδίασης και κατασκευής, άφθονης αντοχής και να μην παραμορφώνει ακόμα και με πολλά βάτ. Οι αναγκαστικοί περιορισμοί λόγω μεγέθους είναι η απόδοση των πιο χαμηλών συχνοτήτων, κυρίως αυτό, άντε να χάνει και σε ευαισθησία λίγο. Δεν σημαίνει όμως ότι θα ακούγεται κακά ούτε ότι θα παραμορφώνει. Άλλωστε μπορεί και τώρα να μην παραμορφώνουν τα ηχεία αλλά ο ενισχυτής της πηγής σου! (το θεωρώ πολύ πιθανό) (αν εννοείς παραμόρφωση όταν λες παράσιτα που είναι άλλο από το τρίζουν που επίσης αναφέρεις).
Παράσιτα συνήγθως είναι ένα βουητό που μπορεί να έχει σχέση και με τις στροφές του κινητήρα ή ήχοι από διακόπτες που ανάβουν ή σβήνουν. Δεν έχει σχέση με την ποιότητα του ήχου της πηγής αλλά με τη συνδεσμολογία και τα φίλτρα στο ρεύμα της.
Τρίξιμο μπορεί να σημαίνει ότι οι κώνοι των μεγαφώνων έχουν ήδη σπάσει ή ότι έχεις πάρει το δρόμο για εκεί (είτε λόγω παραμόρφωσης της πηγής είτε γιατί τα μεγάφωνα δεν φτάνουν).
Δεν έχεις λόγο να πληρώσεις 250 για ηχεία αν μπορείς να πάρεις αξιοπρεπή που θα σε καλύψουν με 100-150. Δηλαδή το καλύτερο (αν όντως είναι καλύτερο και δεν σε κλέβουν) δεν αξίζει να το πληρώσεις αν δεν μπορείς να το καταλάβεις (αυτιά, είδος μουσικής) και να το εκμεταλλευτείς (ποιότητα πηγής, ενισχυτή). Γενικά στο αυτοκίνητο λόγω πολλών παρεμβολών και δυσκολιών χώρου είναι δύσκολο και ακριβό και πολύπλοκο να πιάσεις ποιότητα έστω και απλή οικιακή. Τότε δεν αρκεί μόνο καλή πηγή και καλά ηχεία αλλά και μελέτη χώρου, ισοσταθμίσεις και μονώσεις και βελτίωση τροφοδοσίας κλπ πράγματα που αν τα έκανες σε σπίτι θα ήσουν σούπερ χάι-εντ-άς. Αν δεν σκοπεύεις να προβείς σε τέτοιες μανούρες ίσως μπορείς να αποφύγεις και τα 250....
Βάλε πρώτα την πηγή της προκοπής, πιθανόν τα ηχεία σου να ακούγονται πολύ καλύτερα. Μετά αν δεν σου φτάνουν (ή αν τα έχεις ήδη διαλύσει) κοίτα και για ηχεία.@fonsde
Καλά κάνεις και αναφέρεις μοντέλο γιατί μπορεί να υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο τι ήδη έχει και το πώς είναι συνδεμένο και στο ότι έχει μεγάλο όγκο ή είναι και ανοιχτό. Αλλά το τι θα πει αξιοπρεπές είναι πολύ σχετικό και είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Τι έχεις ήδη, τι εμπειρίες έχεις και τι ζητάς που δεν σου δίνει και τι δεν θέλεις να χάσεις που σου δίνει. Άλλος βολεύεται και θεωρεί αξιοπρεπές το αποτέλεσμα με -
καλησπερα,
δεν θελω να δωσω πολλα, 500 μαχ 600 ( ποσα πιστευεις ειναι καλα? γιατι μπορει και με 300 να ειμαι καλα, δεν ξερω).
Τωρα ειναι χαλια το συστημα, ποιοτητα ηχου 0 και εντασης. Δεν θελω να βαζω τιγκα ενταση και να με ακουνε οι εξω, αλλα να μπορω να ακουσω λιγο μπασο και λιγο δυνατα την μουσικη χωρις να χαλαει ο ηχος. -
Παντος αν θες subwoofer πουλαω εγω και ενισχυτη εχω ακρη να σου βρω με 150€....
Επισης αν θες να εχεις καλο ηχο με μια δυαδα ηχειων και εναν ενισχυτη μπορεις να βολευτεις πολυ καλα και σχετικα φτηνα...Με 600€ αν θες να στησεις καλο ηχοσυστημα καλυπτεις ηχεια-γουφερ-ενισχυτες για πηγη θες ακομα ενα 150ρι-200€.
-
οτι ηχεια και βαλεις αν τα παιζεις μονο με την πηγη και ανεβαζεις ενταση παραμορφωνουν.χρειαζετε ενισχυτης.παντα μα παντα κοιταμε τα ηχεια ποσα βατ ρμς ειναι και οχι το μαξιμουμ.τα περισσοτερα ειναι κινεζικα φυσικα αλλα υπαρχουν και ευρωπαικα.οσο για τα 250 εβρω για 2 ηχεια ειναι τρελα λεφτα εν καιρο κρισης.αν ενδιαφερει καποιον εχω βαλει κι εγω αγγελια μερικα ηχεια και ενισχυτες τα οποια ειναι για ΚΑΘΑΡΟ ηχο.θα προσθεσω κι αλλο ενα σετακι γουφερ 10 ιντσων 350 βατ ρμσ με ενισχυτη hardstone ιταλικο που σε μονο καναλι βγαζει 384 βατ ρμς.ενας νορμαλ ενισχυτης βγαζει καπου 4χ65 βατ σε καθε καναλι οποτε για 1000 αριδες κι κατι αλλα μην τσιμπατε,αν ειναι 1000 βατ ενισχυτης ξεπερναει τα 1000 εβρω.εδω η αγγελια για οποιον ενδιαφερετε ολα καινουρια και αμεταχειριστα.
viewtopic.php?f=9&t=46587 -
τα 250 ειναι για 4 ηχεια αλλα και παλι ειναι υπερβολικα πολλα.
-στο θεμα με τα παρασιτα και το τριξιμο εκανα λαθος και σορρυ. τα ηχεια μου δεν βγαζουν παρασιτα απλα αλλοιωνουν τον ηχο πχ εχω τερμα μια μπαλαντα ακουγονται μια χαρα ,αν ομως εχω τερμα ενα μεταλ κοματι τοτε ειναι για γελια το παραμορφωνει σε τετοιο σημειο που δεν καταλαβενεις πιο κομματι ειναι, ακομη παιζουν καλα αν απο το τερμα που ειναι το 45 το κατεβασω στο 40, επισεις ουτε οι κωνοι ειναι σπασμενοι και η καλωδιωση ειναι απο το εργοστασιο δεν εχει πειραχθει καθολου ουτε ξεβιδωσα ποτε τιποτα για να κανουν παρασιτα και ουτε τριζουν γιατι μπορει εξω να ακουγονται περιεργα αλλα αν βαλεις το αυτι σου πανω παιζουν μια χαρα.
υστ :σημερα θα κανω μια ακομη ερευνα αγορας για ηχεια μεχρι 150 ευρω και o dio βοηθος. -
Έχει σημασία και το πως είναι γραμμένο κάθε τραγούδι, δεν είναι όλα γραμμένα στην ίδια ένταση. Αν και εδώ μάλλον φταίνε οι αυξημένες χαμηλές συχνότητες που έχει το μέταλ και δεν μπορεί να αποδώσει το μικρό μεγάφωνο (ή ο ενισχυτής της πηγής).
Γενικά τη μέγιστη ένταση συνήθως την πιάνεις με τη ρύθμιση έντασης του ενισχυτή στη μέση ή λίγο παραπάνω. Από εκεί και πέρα χρειάζεται μόνο αν έχεις πολύ χαμηλή εγγραφή, δεν κερδίζεις πραγματικά σε ένταση αλλά σε παραμόρφωση.
Αν τα μεγάφωνα είναι της πλάκας θα βελτιωθεί η κατάσταση με πιο καλά αλλά αν η πηγή είναι χάλια τα ηχεία δε θα σε σώσουν, άλλαξέ την. Αν έχεις δυνατότητα από την πηγή να φιλτράρεις τις χαμηλές ώστε να μην φτάνει στα μικρά μεγάφωνα τίποτα κάτω από πχ 100Hz, πειραματίσου. Αλλιώς βάλε κανένα πυκνωτάκι (παράλληλα με το κάθε μεγάφωνο αν θυμάμαι καλά) μπας και βελτιωθεί. Γενικά με 13-14 εκατοστά διάμετρο μεγαφώνου δυνατά μπάσα δύσκολα θα βρεις. Σου προτείνω νέα μικρά εμπρός, ίσως διαιρούμενα με ξεχωριστό τουιτεράκι πιο ψηλά, κοντά στα αυτιά ώστε να έχεις καλές μεσαίες και υψηλές και πίσω είτε κάτι πιο μεγάλο πχ 2 6χ9 είτε ένα σαμπγούφερ. Αν έτσι κι αλλιώς θέλεις σαμπ ίσως να μπορείς να κάνεις λίγο οικονομία αποφεύγοντας τα πίσω ηχεία (και 2 κανάλια ενίσχυσης). Αν όμως θέλεις και χώρο αποσκευών 2 καλά 6χ9 μια χαρά μπάσα βγάζουν αν φροντίσεις και λίγο την εταζέρα. Αρχικά ξεκίνα με καλή πηγή χωρίς ενισχυτή και μετά αναλόγως προχωράς. -
ηχεια τοποθετηθηκαν, 4 16αριΑ 250W 3ων δρομων της clarion πλαστικα,
με αυτα τα ηχειακια καθαρισε πολυ ο ηχος ομως σε μερικα κοματια ακομη κανει νερα πχ ozzy >
-η ενταση αν και ολοι μου λενε ειναι μια χαρα +συν οτι μου καναν την πρωτη παρατηρηση ,αλλα σε εμενα φενεται ακομη χαμηλοσ(δεν ειμαι καγκουρας απλα κουφαλογο)
-ακομη μου ειπαν να αλλαξω την πηγη μου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και μου προτειναν μια pionner των 110 ευρω (δεν θυμαμαι ομως στοιχεια) εχετε να προτεινεται καμια αλλη με usb?(φθηνη)
-ακομη αν στο μελλον θελησω να αυξησω και αλλο την ενταση, αυτα τα ηχεια αποτελουν καλη βαση για woofer ενισχυτες κτλ? (στο μαγαζι που τα πηρα μου ειπαν ΝΟ).νομιζετε εκανα καλη αγορα?
-
επανερχομαι και αναφερω οτι αγορασαμε ενα φτηνιαρικο pioneer των 70 ευρω me usb k aux in ,ικανοποιημενη η κοπελα,τωρα κοιταω για κανα 2 ηχειακια και σκεφτομαι κατι RF που ειχα αγορασει περσι,50 ευρω περιπου με φοβερες επιδοσεις..
ενας φιλος μου ειπε οτι βαζοντας ενα οποιοδηποτε χειριστηριο,ακομα κ απο κινεζο,θα λειτουργησει στο mp3 player,χωρις καμια ρυθμιση..μπορει κατι τετοιο να ισχυει?
-
@vlasisb-b
Αν δε μας δωσεις το μοντελο των ηχειων που αγορασες δε μπορουμε να καταλαβουμε τι εβαλες.
τι ηχεια ειναι αυτα που ειχες βαλει εχεις λινκ?
-
SRE1731R
-
Φαινονται καλα τα χαρακτηριστικα τους αλλα καλυτερα να εβαζες διαιρουμενα πολυ καλυτερη ποιοτητα ηχου και θα περναγανε καλυτερα μπασα.Ποσα σου πηρα ο μαστορας?
Car audio [#2]