-
Eνισχυτής με sub και 10αράκια, είναι κακός συνδυασμός.
-
Πόσο κακός;
Η πηγή μου έχει έξοδο προενίσχυσης και επιλογές παραμετροποίησης για το sub. Σκεφτόμουν λοιπόν να μειωθεί η ένταση των χαμηλών συχνοτήτων από τα ηχεία (ώστε αυτά να μην τρίζουν) και αυτές να παίζουν κυρίως από το sub (δεν ξέρω και πώς να τα πω για να γίνω κατανοητός, δεν ασχολούμαι τόσο με τον ήχο)... Δεν είναι λογικό αυτό; -
Τα δεκαράκια είναι ο αδύναμος κρίκος.
Θα πρέπει να έχεις μεγάλη εγκράτεια στο volume, γιατί είναι μεγάφωνα για να οδηγούνται από την πηγή.
Και το sub θα υπολειτουργεί προκειμένου να μην τα υπερκαλύπτει.Σε κάποιο πολυκατάστημα θα βρεις κιτ που έχουν όλα τα καλώδια, ασφάλειες, βύσματα κλπ.
-
Να ρωτήσω κι εγώ...
Λέω ν' αλλάξω επιτέλους τα ηχεία στην Lancia Y που έχω γιατί τα παλιά είναι πια πραγματικά σε άθλια κατάσταση.
Είναι καιρός που θέλω να τ' αλλάξω, αλλά όλο το ανέβαλα.
Μιλώ για ένα σετ εμπρός διαιρούμενων ηχείων, και τώρα έχει tweeter , midrange χωριστά. Η πηγή θα μείνει ως έχει και δεν πρόκειται να βάλω ενισχυτή (γιατί δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά και γιατί βαριέμαι την καλωδίωση μιας και έχω σκοπό να το φτιάξω μόνος μου και να την βγάλω τσίπικα και όμορφα! ).
Τώρα, δεν έχω μπει στον κόπο να μετρήσω τι διάμετρο χρειάζομαι (μιλώ για τα mid που μπαίνουν στις πόρτες), οπότε υποθέτω θα είναι είτε 5.25 (πολύ μικρά) , είτε 6.5', οι τιμές είναι πάνω κάτω ίδιες.
Με απόλυτο άνω όριο τα 100€ και με σαφή προτίμηση ποσά αρκετά κάτω από αυτά, παίρνω κάτι καλό; Πχ τα κάτωθι:
http://www.smart-tech.com.gr/details2.p ... thepid=559 (5.25')
http://www.smart-tech.com.gr/details2.p ... thepid=560 (6.5')
Εμένα μου φαίνονται μια χαρά γι' αυτό που θέλω, τα λέω καλά, ή λέω @@ριες;Τέλος, έχω αγορασμένη εδώ και καιρό την ηχομόνωση Fatmat (σαν το Dynamat) ο Νικόλας (olympios) μου είχε πει κάποια πράγματα, θέλω να την χρησιμοποιήσω για να μειώσω θόρυβο και τριγμούς και όχι για να φτιάξω απαραίτητα ένα μονωμένο κουτί για ήχο και μόνο.
Ν' αγοράσω και πισόχαρτο για να κολλήσω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας μιας και λέω να λύσω ταπετσαρία, ή θα έχω προβλήματα με υγρασία κλπ;Περικαλώ, τις προτάσεις σας!
-
Εγω προσωπικα εχω αγορασει αυτα http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=65&t=9- .Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τα ηχεια αυτα και μεχρι ωρας 0 προβλημα.
-
Tα Helix είναι πιο ευαίσθητα, όπως δείχνουν τα specs, αλλά επειδή(ς) δεν εμπιστεύομαι κανένα χαρακτηριστικό που έχει ακόμα και έμμεση αναφορά σε ποιότητα/ένταση, το αναφέρω με μεγάλη επιφύλαξη.
Κανόνισε συνάντηση με τον Mad_Max να τα ακούσεις!Στην πόρτα το πισσόχαρτο, είναι επίφοβο να ξεκολλήσει αν αφήνεις να το βαράει ο ήλιος.
Προτίμησε αυτό που έχει υφή με ρόμβους, όχι το ενιαίο.
Δεν ξέρω το fatmat, αλλά αφού στο πρότεινε ο n_olympios, μάλλον θα είναι καλύτερο για τέτοια δύσκολη περιοχή. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Tα Helix είναι πιο ευαίσθητα, όπως δείχνουν τα specs, αλλά επειδή(ς) δεν εμπιστεύομαι κανένα χαρακτηριστικό που έχει ακόμα και έμμεση αναφορά σε ποιότητα/ένταση, το αναφέρω με μεγάλη επιφύλαξη.
Κανόνισε συνάντηση με τον Mad_Max να τα ακούσεις!Στην πόρτα το πισσόχαρτο, είναι επίφοβο να ξεκολλήσει αν αφήνεις να το βαράει ο ήλιος.
Προτίμησε αυτό που έχει υφή με ρόμβους, όχι το ενιαίο.
Δεν ξέρω το fatmat, αλλά αφού στο πρότεινε ο n_olympios, μάλλον θα είναι καλύτερο για τέτοια δύσκολη περιοχή.Καλά, δεν έχω σκοπό να μπω σε τρελές ιστορίες, απλώς ήθελα γνώμες αν τα Rockford που είδα είναι καλά και όχι τίποτε μούφες. Η τιμή τους είναι δελεαστική γι' αυτό το λέω!
Καλά και τα Helix και η ευαισθησία είναι ένα ατού, αλλά είναι και 40% ακριβότερα, οπότε δεν θα έλεγα όχι να την βγάλω πιο φτηνά!
Ο Νικόλας δεν μου πρότεινε το Fatmat, αυτό το αγόρασα μόνος μου με σκοπό να παίξω με την ηχομόνωση, απλώς μου είπε πως δεν αρκεί αυτό και καλό είναι να βρω μονωτικό υλικό και για την έξω πλευρά της πόρτας, οπότε ψάχνομαι να το κάνω σωστά (και φτηνά πάνω απ' όλα! ).Τώρα όμως σκέφτηκα ένα πρόβλημα των Rockford: έχουν ενσωματωμένο το crossover οπότε δεν βολεύει την περίπτωση της Lancia γιατί το tweeter είναι στο ταμπλό και το woofer στην πόρτα, οπότε χρειάζεται χωριστό crossover.
Οπότε, τα Helix που πρότεινε ο Mad_Max_Geo φαίνονται καλύτερη περίπτωση.
Βρήκα και κάποια άλλα, αλλά κι αυτά ξεφεύγουν σε τιμή:
http://www.thepowerbase.gr/index.php?di ... t_id=36614
http://www.studiosound.gr/product_info. ... ts_id=2486Είναι αντίστοιχα των Helix νομίζω σε προδιαγραφές.
Δεν θα το γλιτώσω το 100άρικο μου φαίνεται! -
Δε θα το γλιτωσεις το κατοσταρικο αν θες μια καλη δυαδα ετσι κι αλλιως.Και τα helix εχουν ενος ειδους crossover αλλα μπορεις ανετα να 'κλεψεις' ρευμα απο τα μαμα καλωδια που εχει για τα τουϊτερ το λαντσια.Αμα ειναι καποια στιγμη γιατι τωρα τα εχω πανω τα ηχεια ετσι κι αλλιως θα βγαλω τα πανελ να δεις πως ειναι στο περιπου αυτα.Αν και μαλλον σε λιγο καιρο μου φαινεται αν βρω δουλεια να βγαζω ενα καλο μεροκαματακι θα παρω ειτε αυτα http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=81&t=9- ειτε αυτα http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=65&t=9- και τα αλλα να τα βαλω πισω μιας και τα μαμα τη ριχνουν πολυ τη ποιοτητα (οχι πως ακουω κατι αλλα μολις τα βαζω καμια φορα για να δω τη διαφορα ξενερωνω).Εσυ ποια λες bassstarlet θελω να εχω παραπανω πριμα και να μην ξεπερασω τα 150€ οπως και να εχουν ενα αληθινο crossover με ρυθμισεις απανω να κοβω τα μπασα απο το τουϊτερ.
@HF προσωπικα πιστευω helix.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Γνωστός μου ξήλωσε έναν τετρακάναλο ενισχυτή κι ένα sub από το αυτοκίνητό του και μου τα δίνει.
Εγώ πολύ ευχαρίστως τα παίρνω (πάντα ήθελα να μπορώ να δυναμώσω λίγο την ένταση όταν πχ παίζει το ράδιο κάποιο αγαπημένο μου κομμάτι χωρίς να παραμορφώνουν τα 10αράκια μου τις χαμηλές και να τρίζουν) αλλά δεν έχω κανένα να καθήσουμε να τα βάλουμε στο αυτοκίνητο (και δεν ξέρω και πόσα μέτρα καλώδια χρειάζονται και τι τύπου)...
Κανείς εδώ με διαθέσιμο χρόνο και όρεξη;Το εγχείρημα έλαβε τέλος!
H πηγή μου συνεργάζεται άψογα με τέσσερα καινούρια 10αράκια Alpine και ο ενισχυτής (δεν μπορώ να θυμηθώ μάρκα αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία του Θάνου με τον ολύμπιο έμαθα ότι είναι αξιοπρεπής) έμεινε να τροφοδοτεί το 12ιντσο sub της MAC. Η λύση αυτή προτιμήθηκε γιατί δυστυχώς η πηγή δίνει ένα μόνο ζευγάρι RCA εξόδου για sub (υπάρχουν settings και στην πηγή για την ενεργοποίηση και λειτουργία του) και είναι πολύ πρακτικότερο να μπορεί κάποιος να αφαιρέσει απλά το sub για να φορτώσει το αυτοκίνητο και να έχει ακόμα ήχο και από τα τέσσερα ηχεία, σα να μην τρέχει τίποτε.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ήθελα! Επιτέλους χαμηλές συχνότητες! Πολυ θετικό το γεγονός ότι ενώ στο αυτοκίνητο έχω δυναμώσει την ένταση και, για τα δικά μου μέτρα πάντα, γίνεται πανυγύρι, απ' έξω δεν ακούγεται τίποτε (με κλειστά τα παράθυρα βέβαια) παρά μόνο όταν έρθεις κοντά του. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορώ να ακούω μουσική σχετικά δυνατά και να μην ενοχλώ κανέναν περνώντας από γειτονιές το μεσημέρι ή τη νύχτα.
Αν είναι overkill ένας τετρακάναλος ενισχυτής που οδηγεί μόνο ένα 12' sub ενώ 4 ηχειάκια βρίσκονται στην πηγή; Είναι αλλά αφενός μεν ήταν σε πολύ καλή τιμή (και δε θα έδινα περισσότερα χρήματα, ακόμα και για κάτι brand new/πιο μαζεμένο) κι αφετέρου μπορούν πάντα να κρατηθούν και να τοποθετηθούν σε άλλο αυτοκίνητο με συνολικά καλύτερο setup ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα.
Αυτά τα ολίγα! Θέλω να ευχαριστήσω το Θάνο, που αφιέρωσε μία ολόκληρη μέρα στο να με βοηθήσει να στήσουμε το αυτοκίνητο (άμα έχει μεράκι ο άνθρωπος όλα γίνονται!), το Ρεξ, που παρά τα αρθριτικά του ήταν πολύ πρόθυμος να παίξουμε μαζί και το Νικόλα, που έδωσε τηλεφωνικώς τα φώτα του. -
Δεν βγάλατε καμιά φωτογραφία από το DIY σας βρε παλιόπαιδα για να βλέπουμε κι εμείς; Κυρίως για την τροφοδοσία του τελικού και την σύνδεση με τα ηχεία θα ήθελα να δω κάποια πράγματα....
Έχω δει κάτι δικάναλους με 70€ που μου φαίνονται μια χαρά, μετά την εγκατάσταση του Alpine στην BMW λέω να παίξω κι άλλο!
Αλλά εκεί είχα την καλωδίωση εντελώς έτοιμη, ενώ εδώ θα πρέπει να τραβάω καλώδια, ν' ασφαλίζω κλπ κλπ -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Εσυ ποια λες bassstarlet θελω να εχω παραπανω πριμα και να μην ξεπερασω τα 150€ οπως και να εχουν ενα αληθινο crossover με ρυθμισεις απανω να κοβω τα μπασα απο το τουϊτερ.Δεν έχω γνώμη για τα μεγάφωνα, αλλά όταν λες «αληθινό crossover» τι εννοείς;
Υπάρχουν κάποια με ένα διακοπτάκι, που μπορείς να παίξεις με την ένταση του tweeter.
Μπάσα αν πάνε στα tweeter, θα καούν στη στιγμή. -
Χαρά μου που βοήθησα όπως μπορούσα
Λίγο ακόμα και θα το είχαμε κάνει αστέρι!
Οκ τώρα είναι αστεράκι!Δεν βγάλατε καμιά φωτογραφία από το DIY σας βρε παλιόπαιδα για να βλέπουμε κι εμείς;
Έλα μου, να μία κατα το σετάρισμα που κάναμε στο τέλος.
-
Εσυ ποια λες bassstarlet θελω να εχω παραπανω πριμα και να μην ξεπερασω τα 150€ οπως και να εχουν ενα αληθινο crossover με ρυθμισεις απανω να κοβω τα μπασα απο το τουϊτερ.
Δεν έχω γνώμη για τα μεγάφωνα, αλλά όταν λες «αληθινό crossover» τι εννοείς;
Υπάρχουν κάποια με ένα διακοπτάκι, που μπορείς να παίξεις με την ένταση του tweeter.
Μπάσα αν πάνε στα tweeter, θα καούν στη στιγμή.Ναι δε λεω οτι βγαζουν μπασο αλλα στις χαμηλες συχνοτητες ας πουμε με υψηλα ρυθμισμενο το μπασο απο τη πηγη παραμορφωνουν τον ηχο.
-
Αυτά τα ολίγα! Θέλω να ευχαριστήσω το Θάνο, που αφιέρωσε μία ολόκληρη μέρα στο να με βοηθήσει να στήσουμε το αυτοκίνητο (άμα έχει μεράκι ο άνθρωπος όλα γίνονται!), το Ρεξ, που παρά τα αρθριτικά του ήταν πολύ πρόθυμος να παίξουμε μαζί και το Νικόλα, που έδωσε τηλεφωνικώς τα φώτα του.Tα είδαμε, τα ακούσαμε, μας άρεσαν
-
Πρόσεχε πως τα λες, γιατί θα νομίζει οτι σε λάδωσα... λολ
-
-
Αυτά ακούς στο αυτοκίνητο;
«Λάθος» ηχοσύστημα έβαλες. -
Αυτά ακούς στο αυτοκίνητο;
«Λάθος» ηχοσύστημα έβαλες.Όχι βρε, μια πλάκα έκανα.
Ένα δείγμα για το τι παίζει στο αυτοκίνητο:και είπαμε... πάντα σε ένταση που ακούω εγώ δυνατά, όχι και ο περίγυρος.
-
Άσε τις μούφες ρε, όταν πλησίαζες τη καφετέρια προχτΕ, άκουγα Γονίδη - Έχω πετάξει μαζί σου. Μάρτυς μου ο Θάνος
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Άσε τις μούφες ρε, όταν πλησίαζες τη καφετέρια προχτΕ, άκουγα Γονίδη - Έχω πετάξει μαζί σου. Μάρτυς μου ο ΘάνοςΑυτο μόνο ρε;!
Μπροστα ήσουν όταν μου ζητάγε να του βάλω κορνες Beyma απο τα υπόλοιπα 2 κανάλια του ενισχυτη!
Car audio [#2]