-
Εξαρτάται από το τι ζητάς. Κάποιοι στην Αμερική έχουν κερδίσει διαγωνισμούς ποιότητας με το JBL MS8, άλλοι το σιχαίνονται. Στην ουσία πρόκειται για έναν επεξεργαστή ήχου με κάποιους αρκετά εξελιγμένους αλγόριθμους (λαμβάνει υπόψη του διάφορες παραμέτρους, όπως πχ την απόσταση μεταξύ των αυτιών του ακροατή) που παίρνει το σήμα από την πηγή, το φτιάχνει και το δρομολογεί προς τα μεγάφωνα (αν χρησιμοποιήσεις τον ενσωματωμένο ενισχυτή) ή στους εξωτερικούς ενισχυτές (αν έχεις). Είναι όμως σχετικά ακριβό, πλέον ΔΕΝ είναι το πιο εξελιγμένο και εκτός αυτού έχει διάφορα bugs, παρ'ό,τι κυκλοφορεί επισήμως πάνω από χρόνο (και να φανταστείς ότι άργησε περί τα 2 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση μέχρι να βγει στην αγορά, για να διορθώσουν τα λάθη χιχι).
-
Βάζω κι εδώ μια αναφορά για την τοποθέτηση Alpine Hi-Fi upgrade στην BMW 1-series μου.
viewtopic.php?f=6&t=49400
Υπόψιν, πολλές φωτό, σε thumbnail όμως. -
Καλησπερα.Μου εχει καρφωθει η ιδεα να βαλω στο focus μου καποια πραγματακια να φτιαξω λιγο τον ηχο.Ειδα καποια πραγματακια απο εδω viewtopic.php?f=9&t=49388 και θελω να ρωτησω αν αξιζουν.Σκεφτομαι να παρω το γουφερακι και τον ενισχυτη.Επισης σε λιγο καιρο θα παρω πηγη, και δυο ηχεια και λεω μηπως ολοκληρωσω λιγο το θεμα να εχω και λιγο μπασο.Τι λετε?Αξιζουν? Πηγη λεω να παρω αυτη http://www.samarasae.gr/index.php?targe ... t_id=32651 και αμα βρω μεταχειρισμενη λεω να παρω σαν αυτη http://www.car.gr/parts/view/1898438/.Ηχεια μου ειχατε δειξει αυτα εδω http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=81&t=9-.Τι λετε?Ποσο θα μου φτασουν συνολο?Θελω σεμνο συνολο οχι κραυγαλεο και οσο γινεται ποιο φτηνο.
-
Αν και μετά από ένα μήνα που, απ'ό,τι κατάλαβα, θα λήξει το ban του από πάνω, μάλλον δε θα είναι διαθέσιμα τα πράγματα που ψάχνει, εγώ θα απαντήσω.
Το sub κι ο ενισχυτής στην αγγελία είναι καλά. Το 8αράκι sub βέβαια δεν πρόκειται να βγάλει πολύ μπάσο (εξαρτάται κι από την καμπίνα του), αλλά είναι πολύ ποιοτικό. Ο ενισχυτής είναι κακό σκυλί που ψόφο δεν έχει, από τις εποχές που έφτιαχναν μηχανήματα για μια ζωή.
Για πηγή, μην πάρεις την AVX1 ή AVX2, έχουν προβλήματα αξιοπιστίας και ως μτχ είναι επίφοβες. Καλύτερα το Pioneer, κι ας μην το χωνεύω καθόλου σαν εμφάνιση. Τα μεγάφωνα είναι μια χαρούλα για οικονομική λύση και μπαίνουν στο Focus χωρίς τροποποιήσεις.
-
Στο Panda είχα αυτό:
(Blaupunkt MP68 Hamburg)και καθώς παρέδωσε πνεύμα μετά από 3 χρόνια εγκατέστησα αυτό:
(Kenwood KDC-BT61U)Αρχικές εντυπώσεις:
- Τα κουμπάκια στην πρόσοψη του Blaupunkt τελικά δεν τα χρησιμοποίησα σχεδόν ποτέ (οπότε μπορούσα να διαλέξω πηγή με μεγαλύτερη οθόνη).
- Το μενού είναι πιο εύκολο και ο χειρισμός πιο λειτουργικός (ήταν λίγο σπαστικό το Blaupunkt)
- Έχει μεγαλύτερη οθόνη και η απεικόνιση της πληροφορίας είναι σαφώς καλύτερη.
_
-
Some say...
ότι με αυτή τη συσκευή (και την αντίστοιχη χωρίς το ενσωματωμένο BT) η Kenwood έκανε το come back στις πηγές με κάποια ποιότητα (επιτέλους), χάρη στα πολύ καλά ολοκληρωμένα που έχει.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αν και μετά από ένα μήνα που, απ'ό,τι κατάλαβα, θα λήξει το ban του από πάνω, μάλλον δε θα είναι διαθέσιμα τα πράγματα που ψάχνει, εγώ θα απαντήσω.Το sub κι ο ενισχυτής στην αγγελία είναι καλά. Το 8αράκι sub βέβαια δεν πρόκειται να βγάλει πολύ μπάσο (εξαρτάται κι από την καμπίνα του), αλλά είναι πολύ ποιοτικό. Ο ενισχυτής είναι κακό σκυλί που ψόφο δεν έχει, από τις εποχές που έφτιαχναν μηχανήματα για μια ζωή.
Για πηγή, μην πάρεις την AVX1 ή AVX2, έχουν προβλήματα αξιοπιστίας και ως μτχ είναι επίφοβες. Καλύτερα το Pioneer, κι ας μην το χωνεύω καθόλου σαν εμφάνιση. Τα μεγάφωνα είναι μια χαρούλα για οικονομική λύση και μπαίνουν στο Focus χωρίς τροποποιήσεις.
Τελικα πηρα την avx-1 αφου διαβασα το ποστ σου. Το μονο προβλημα μεχρι ωρας που εχω με το μαραφετι μου ειναι οτι στην αρχη ψιλοκολλαγε η προσοψη επειδη ηταν αχρησιμοποιητη καιρο.Κατα τα αλλα κομπλε με εχει βολεψει πολυ και τωρα λογικα αφου παρω καποια λεφτα που περιμενω θα βαλω 2 6,5αρια μπροστα με twitter.
-
Καλησπερα.
Θελω να βαλω δυο ηχειακια στο φοκι μου.
Αυτα τι λενε???
http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=42&t=9-
Με τα βατ τι παιζει τι ρολο παιζουν γιατι εχω ψιλομπερδευτει. Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Είσαι σίγουρος πως μπαίνουν αυτά;
Νομίζω είναι 13αράκια και συ θες 6.5.Τα watt έχουν αξία στους βραστήρες και στα σεσουάρ.Όχι στα μεγάφωνα.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Είσαι σίγουρος πως μπαίνουν αυτά;
Νομίζω είναι 13αράκια και συ θες 6.5.Τα watt έχουν αξία στους βραστήρες και στα σεσουάρ.Όχι στα μεγάφωνα.
Εμ ναι βασικα το σκεφτηκα λιγο καλυτερα και λεω να παρω αλλα ηχεια...
http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... d=186&t=9-
http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=65&t=9-Ειμαι αναμεσα σε αυτα.
Ποια να διαλεξω???Την helix την εχω για καλη μαρκα και την DLS δε την γνωρισω καλα και βλεπω αυτη την ειδικη συνθεση των ηχειων της helix.
Ποια να διαλεξω???
-
Μεταξύ των δύο, τα Helix. Ομως και η DLS βγάζει καλά μεγάφωνα (και ενισχυτές).
-
Τελικα σημερα παρηγγειλα τα πολυποθητα ηχεια!
http://www.dragiotis.gr/store/product_i ... id=65&t=9-
Πηρα αυτα τωρα τα περιμενω οπως και να μαζεψω λεφτα για να τα βαλω μιας και σιγουρα θα χρειαστει κανα 40ρι.
10€ κανουν οι βασεις για το φοκους.
Τωρα λογικα ενα 30ρι δε θα χρειαστει ο μαστορας?Θελω να ανοιξω 3 doorpanel δυο μπροστα οπου θα γινει και η εργασια στα μπροστα και πισω που δε μου δουλευει ενα ηχειο θελω να φτιαξω και αυτο.
-
Έτσι όπως το εγραψες, νόμιζα ότι θες να φτιάξεις νέα door panels.
Πιάσε και βγαλε μόνος σου τις ταπετσαριες, σιγά το πράμα ρε.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Έτσι όπως το εγραψες, νόμιζα ότι θες να φτιάξεις νέα door panels.Πιάσε και βγαλε μόνος σου τις ταπετσαριες, σιγά το πράμα ρε.
Ασε να σπάσει ο μάστορας τα κλιπς ...
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Έτσι όπως το εγραψες, νόμιζα ότι θες να φτιάξεις νέα door panels.
Πιάσε και βγαλε μόνος σου τις ταπετσαριες, σιγά το πράμα ρε.
Ασε να σπάσει ο μάστορας τα κλιπς ...
Αφενός γιατι να τα σπάσει;
Αφετέρου ακόμα και αν τα σπάσει 20 λεπτά (και πολλα λέω) έχει το κάθε ένα.Σιγα το πράμα να βγει η ταπετσαρια ρε παιδιά...
Γιώργο αν δεν ξέρεις, μπες YouTube και πατά: remove ford focus mki door panel.
Θα βρεις βήμα βήμα πως να την βγάλεις.Ποιος ο λόγος να περιμένεις να μαζέψεις λεφτα, για να πας σε μάστορα για κάτι τόσο απλο;
-
Συμφωνώ με τον Θανούλη, με τη διαφορά ότι το Focus έχει οβάλ μεγάφωνα στις πόρτες, οπότε τα στρογγυλά μεγάφωνα χρειάζονται έναν προσαρμογέα κι αυτό είναι λίγο tricky. Αν πιάνει το χέρι σου με τη σέγα μπορείς να φτιάξεις μόνος σου, αλλά υπάρχουν κι έτοιμοι πλαστικοί. Επίσης, θέλει λίγη προσοχή το πού θα βάλεις το crossover, πού το tweeter, και πώς θα περάσεις τα αντίστοιχα καλώδια μέσα από την πλεξούδα της πόρτας. Κοινώς, για κάποιους χωρίς εμπειρία μάλλον συμφέρει να πάνε σε μάστορα εξαρχής, για να γλυτώσουν την ταλαιπωρία και πιθανώς κάποια ζημιά. Δεν το λέω συγκεκριμένα για τον Mad_Max_Geo, γενικώς το λέω.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Συμφωνώ με τον ΘανούληΩπα! Φλασία και επεξεργασία καπάκια!
Τι έχουν μπροστά;! Οβαλ;! -
Μπροστά και πίσω, 4Χ6ιντσών.
-
Εντάξει, μονο η ford κάνει τέτοια κουλά...
Σαν το εμπρός καπω που ανοίγει με το κλειδί...
Άντε και στο επόμενο να βάζεις νερα στους υαλοκαθαριστήρες απο το ντουλαπάκι τους συνοδηγου...
Αυνάνες... -
Ναι εχει οβαλ 5χ7 και 6χ4 καποια αλλα.Ανταπτορες θα αγορασω αλλα για τα δυο μπροστα θα τα αφησω να ασχοληθει ο μαστορας αμα ειναι με το πισω θα ασχοληθω εγω μιας και ειδα πως βγαινουν τα panel.Κατι αλλο το καρουλι που κατεβαζει τα παραθυρα πως βγαινει?
Επισης τα crossover θα τα βαλω μεσα στο πανελ δε θελω να φαινονται.Με τι να τα πιασω υπαρχει καποια κολα κατι?
Επισης ενας μετατροπες σε ευροπαϊκη καλωδιαση ποσο κανει?Τη πηγη δε τη φτιαξαμε με ISO καλωδιωση και τωρα μιας και θα παω λεω να το φτιαξω ετσι.@olympios καμια παρεξηγηση γιαυτο και το παω σε ηλεκτρολογο αλλιως θα τα εβγαζα μονος μου.Το θεμα δεν ειναι οτι δε ξερω αλλα φοβαμαι μη κανω τιποτα.
Car audio [#2]