-
Ο χρήστης Diversion έγραψε:
Δεν χρειάζεται να τσακώνεστε βρε παιδιά.+1 Λες και ήταν από πριν αρπαγμένοι...
Τέσπα, τα Hertz δεν τα ξέρω. Όποιος τα ξέρει και έχει άποψη ας γράψει.
Τα Focal τα έχω δοκιμάσει και φυσικά ξεχωρίζουν. Θεωρούνται ότι είναι στις 'premium' μάρκες.
Μεταξύ μας, έχω βάλει JBL σε Hyundai Coupe και είχαν φοβερό μπάσο.
Επίσης μια χαρά ηχεία είναι και τα Blaupunkt, Alpine.Αν ζητάς για εμπορικές 'φτηνές' μάρκες κοίτα για Pionneer.
Καλά είναι και τα Kenwood αλλά ο ήχος τους μου φάνηκε κάπως 'ξύλινος'.
Τα Sony δεν τα θεωρώ κάτι αξιόλογο.Εγώ πάντα ήμουν ένθερμος οπαδός των δίδρομων ηχείων (είτε ενσωματωμένο tweeter, είτε διαιρούμενο).
Ο λόγος απλός. Ήθελα (και θέλω) το ηχείο να τονίζει περισσότερο τις υψηλές και τις χαμηλές συχνότητες και όχι τις μεσαίες. Αν ζητάς μεσαίες συχνότητες π.χ. ελληνική μουσική, ραδιόφωνο κλπ... τότε κοιτάς για τρίδρομο. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν χρειάζεται να τσακώνεστε βρε παιδιά.
+1 Λες και ήταν από πριν αρπαγμένοι...
Τέσπα, τα Hertz δεν τα ξέρω. Όποιος τα ξέρει και έχει άποψη ας γράψει.
Τα Focal τα έχω δοκιμάσει και φυσικά ξεχωρίζουν. Θεωρούνται ότι είναι στις 'premium' μάρκες.
Μεταξύ μας, έχω βάλει JBL σε Hyundai Coupe και είχαν φοβερό μπάσο.
Επίσης μια χαρά ηχεία είναι και τα Blaupunkt, Alpine.Αν ζητάς για εμπορικές 'φτηνές' μάρκες κοίτα για Pionneer.
Καλά είναι και τα Kenwood αλλά ο ήχος τους μου φάνηκε κάπως 'ξύλινος'.
Τα Sony δεν τα θεωρώ κάτι αξιόλογο.Εγώ πάντα ήμουν ένθερμος οπαδός των δίδρομων ηχείων (είτε ενσωματωμένο tweeter, είτε διαιρούμενο).
Ο λόγος απλός. Ήθελα (και θέλω) το ηχείο να τονίζει περισσότερο τις υψηλές και τις χαμηλές συχνότητες και όχι τις μεσαίες. Αν ζητάς μεσαίες συχνότητες π.χ. ελληνική μουσική, ραδιόφωνο κλπ... τότε κοιτάς για τρίδρομο.Εγώ ακούω και ξένη και ελληνική μουσική άρα έτσι όπως μου τα λες φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ψαχτώ για κάτι που να παίζει καλά όλες τις συχνότητες;
-
Ναι. Εγώ π.χ. που ακούω μόνο ξένη με μπάσο με ενδιαφέρουν περισσότερο οι χαμηλές και οι υψηλές συχνότητες.
Επίσης έχε το νου σου, ότι αν πηγή σου δεν είναι ιδιαίτερα καλή (π.χ. αν είναι μία Sony) τότε προτίμησε κάποια ηχεία που να μην είναι πολλά Watt RMS γιατί συνήθως αυτά τα ηχεία 'θέλουν' καλό ενισχυτή, δυνατό.Τι πηγή έχεις;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ναι. Εγώ π.χ. που ακούω μόνο ξένη με μπάσο με ενδιαφέρουν περισσότερο οι χαμηλές και οι υψηλές συχνότητες.
Επίσης έχε το νου σου, ότι αν πηγή σου δεν είναι ιδιαίτερα καλή (π.χ. αν είναι μία Sony) τότε προτίμησε κάποια ηχεία που να μην είναι πολλά Watt RMS γιατί συνήθως αυτά τα ηχεία 'θέλουν' καλό ενισχυτή, δυνατό.Τι πηγή έχεις;
Πηγή φαντάζομαι πως εννοείς το σύστημα που βρίσκεται στο αμάξι για να παίζει τη μουσική έτσι;
Ένα Pionner είναι (το είχα βάλει πριν από χρόνια γιατί το πρώτο που είχε το αμάξι ήταν κασετόφωνο και εγώ ήθελα να ακούω cd..). Φαντάζομαι ότι θέλεις και το μοντέλο του βέβαια οπότε σε λίγο που θα κατέβω κάτω θα το δω και θα γράψω ξανά εδώ.Κάτι ακόμα, μπορείς αν δεν σε κουράζω να μου εξηγήσεις τι είναι τα ηχεία δύο δρόμων, τριών δρόμων κλπ... Έχουν να κάνουν σχέση με τις συχνότητες;
-
Μου αρκεί η μάρκα της πηγής. Μια χαρά είναι.
Ηχείο δύο δρόμων (τυχαίο παράδειγμα)
http://www.skroutz.gr/s/5772723/Pioneer-TS-G1332i.html
Έχει δύο ηχεία μαζί. Το μικρό παίζει (τονίζει) τις ψηλές συχνότητες. Το μεγάλο παίζει (τονίζει) τις υψηλές συχνότητεςΗχείο τριών δρόμων (τυχαίο παράδειγμα)
http://www.skroutz.gr/s/4428631/Pioneer-TS-R1350S.html
Παρόμοιο με το προηγούμενο μόνο που έχει 3 ηχεία μαζί και το ενδιάμεσο ηχειάκι τονίζει τις μεσαίες συχνότητες.Στην θέση σου αν έψαχνα κάτι 'οικονομικό' και συμβατό με την πηγή Pionneer θα έβαζα ηχεία Pionneer που και φτηνά είναι και μια χαρά ήχο βγάζουν (πάντα με τα δεδομένα της πηγής και του αυτοκινήτου).
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μου αρκεί η μάρκα της πηγής. Μια χαρά είναι.Ηχείο δύο δρόμων (τυχαίο παράδειγμα)
http://www.skroutz.gr/s/5772723/Pioneer-TS-G1332i.html
Έχει δύο ηχεία μαζί. Το μικρό παίζει (τονίζει) τις ψηλές συχνότητες. Το μεγάλο παίζει (τονίζει) τις υψηλές συχνότητεςΗχείο τριών δρόμων (τυχαίο παράδειγμα)
http://www.skroutz.gr/s/4428631/Pioneer-TS-R1350S.html
Παρόμοιο με το προηγούμενο μόνο που έχει 3 ηχεία μαζί και το ενδιάμεσο ηχειάκι τονίζει τις μεσαίες συχνότητες.Στην θέση σου αν έψαχνα κάτι 'οικονομικό' και συμβατό με την πηγή Pionneer θα έβαζα ηχεία Pionneer που και φτηνά είναι και μια χαρά ήχο βγάζουν (πάντα με τα δεδομένα της πηγής και του αυτοκινήτου).
Ωραία. Αν για παράδειγμα πούμε ότι το ηχείο τριών δρόμων του τυχαίου παραδείγματος με καλύπτει στις διαστάσεις και το πάρω θα συνδεθεί κανονικά;;
Γιατί μιας και ασχολούμαι με τη μουσική ξέρω ότι παίζουν ρόλο και τα watt και διάφορα άλλα.... Δεν θα πρέπει να δω μέχρι πόσα watt μπορεί να σηκώσει η πηγή και να πράξω αναλόγως;
Και τέλος όλα τα ηχεία αυτοκινήτου συνδέονται με τον ίδιο τρόπο ή μπορεί να αγοράσω κάτι το οποίο εν τέλει δεν θα κουμπώνει -
Οι ενισχυτές των πηγών αν θυμάμαι καλά πάνε μέχρι 4x50Watt RMS.
Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των (χαμηλής αξίας) επώνυμων ηχείων (σαν αυτά που έβαλα παραπάνω) σε καλύπτουν μια χαρά. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω ακριβώς τις διαστάσεις που φορά το Accent και τι ακριβώς ηχείο μπορεί να χωρέσει στις πόρτες.
Εδώ π.χ. μπορείς να βρεις τι ακριβώς ταιριάζει στο accent:
http://pioneerelectronics.com/PUSA/Car/Fit-GuideΜπροστά 10άρια (10cm ή 4΄΄) και πίσω 17άρια (17cm ή 6 3/4 '')
Το θέμα είναι ο μαγνήτης πίσω από το ηχείο. Αν είναι ιδιαίτερα μεγάλος πιθανά να μην μπορεί να τοποθετηθεί το ηχείο. Συνήθως τα 'φτηνά' επώνυμα ηχεία έχουν μικρούς μαγνήτες.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οι ενισχυτές των πηγών αν θυμάμαι καλά πάνε μέχρι 4x50Watt RMS.Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των (χαμηλής αξίας) επώνυμων ηχείων (σαν αυτά που έβαλα παραπάνω) σε καλύπτουν μια χαρά. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω ακριβώς τις διαστάσεις που φορά το Accent και τι ακριβώς ηχείο μπορεί να χωρέσει στις πόρτες.
Εδώ π.χ. μπορείς να βρεις τι ακριβώς ταιριάζει στο accent:
http://pioneerelectronics.com/PUSA/Car/Fit-GuideΜπροστά 10άρια (10cm ή 4΄΄) και πίσω 17άρια (17cm ή 6 3/4 '')
Το θέμα είναι ο μαγνήτης πίσω από το ηχείο. Αν είναι ιδιαίτερα μεγάλος πιθανά να μην μπορεί να τοποθετηθεί το ηχείο. Συνήθως τα 'φτηνά' επώνυμα ηχεία έχουν μικρούς μαγνήτες.
ΑΑ μάλιστα. Έβαλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου στη σελίδα που μου έδωσες και βγάζει τα εξής αποτελέσματα.
Front Speakers
Size: 4'
Depth: 3.8'Dashboard
Size: DIN'
Depth: 8'Rear Speakers
Size: 6.5'
Depth: 3' -
Φιλαράκι και ε΄γω μια απ τα ίδια!
Σήμερα παρήγειλα αυτα εδώ http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4 ... d=03110317
και αυτην τη πηγή http://www.skroutz.gr/s/4354775/Pioneer-FH-460UI.html
Μέσα στην εβδομάδα θα τα βάλω και θα ποσταρω εντυπώσεις.
και εγώ δέν θέλω να ρίξω πολλά λεφτα στο ηχοσυστημα opel corsa 2004 εχω
εχω γραψει στο car audio2 θέμα -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Φιλαράκι και ε΄γω μια απ τα ίδια!
Σήμερα παρήγειλα αυτα εδώ http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4 ... d=03110317
και αυτην τη πηγή http://www.skroutz.gr/s/4354775/Pioneer-FH-460UI.html
Μέσα στην εβδομάδα θα τα βάλω και θα ποσταρω εντυπώσεις.
και εγώ δέν θέλω να ρίξω πολλά λεφτα στο ηχοσυστημα opel corsa 2004 εχω
εχω γραψει στο car audio2 θέμαΤα ηχεία σου λένε ότι βγάζουν 120 watt και η πηγή δίνει 50watt σε κάθε ηχείο..... Διαβάζω κάτι λάθος;
-
120watt αλλά δεν νομίζω να είναι RMS. Ποιο πιθανό θα είναι Watt στο peak power δηλ. στιγμιαία ισχύ και όχι συνεχόμενη.
Αποψή μου; Τα AKAI δεν τα θεωρώ και πολύ αξιόπιστα. Βλέπω και χαμηλή ευαισθησία. Κακό (για μένα) αυτό. Θα ήθελα περισσότερη, ώστε να 'αρπάζουν' ποιο εύκολα τα ηχεία.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
120watt αλλά δεν νομίζω να είναι RMS. Ποιο πιθανό θα είναι Watt στο peak power δηλ. στιγμιαία ισχύ και όχι συνεχόμενη.Αποψή μου; Τα AKAI δεν τα θεωρώ και πολύ αξιόπιστα. Βλέπω και χαμηλή ευαισθησία. Κακό (για μένα) αυτό. Θα ήθελα περισσότερη, ώστε να 'αρπάζουν' ποιο εύκολα τα ηχεία.
Αα ναι σωστό και αυτό. Εσύ φίλε storm μπορείς να μου προτείνεις ηχεία σύμφωνα με τις διαστάσεις που έδωσα;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
120watt αλλά δεν νομίζω να είναι RMS. Ποιο πιθανό θα είναι Watt στο peak power δηλ. στιγμιαία ισχύ και όχι συνεχόμενη.
Αποψή μου; Τα AKAI δεν τα θεωρώ και πολύ αξιόπιστα. Βλέπω και χαμηλή ευαισθησία. Κακό (για μένα) αυτό. Θα ήθελα περισσότερη, ώστε να 'αρπάζουν' ποιο εύκολα τα ηχεία.Συγχαρητήρια για τις γνώσεις σου και τα αυτιά σου, εναλλακτικά για σένα υπάρχουν και τα Β&Ο
-
Ο χρήστης Diversion έγραψε:
Αα ναι σωστό και αυτό. Εσύ φίλε storm μπορείς να μου προτείνεις ηχεία σύμφωνα με τις διαστάσεις που έδωσα;
Φίλε μου και να ήθελα δεν μπορώ να σου προτείνω ηχεία γιατί αφενός υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και αφετέρου δεν ξέρω τι ακριβώς ταιριάζει στο αυτοκίνητό σου και στην πηγή σου.
Εγώ, όπως είπα και πριν, θα επέλεγα κάποια οικονομική επώνυμη λύση και θα εμπιστευόμουν για εγκατάσταση και αγορά κάποιο κατάστημα ηχητικών αυτοκινήτων.
Δεν θα έμπαινα σε διαδικασία να αγοράσω από το ίντερνετ. Στο ίντερνετ κυκλοφορεί πολύ κινεζικούρα και ηχεία αμφιβόλου προέλευσης.
Απλά θα χρησιμοποιούσα το ίντερνετ για να αναζητούσα τεχνικές προδιαγραφές, μάρκες ηχείων και τις τιμές που παίζουν.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Αποψή μου; Τα AKAI δεν τα θεωρώ και πολύ αξιόπιστα. Βλέπω και χαμηλή ευαισθησία. Κακό (για μένα) αυτό. Θα ήθελα περισσότερη, ώστε να 'αρπάζουν' ποιο εύκολα τα ηχεία.Συγχαρητήρια για τις γνώσεις σου και τα αυτιά σου, εναλλακτικά για σένα υπάρχουν και τα Β&Ο
Ελπίζω να μην ειρωνεύεσαι, γιατί οι τεχνικές προδιαγραφές κάνουν την διαφορά.
Προσωπικά (για τις δικές μου επιλογές) αναζητώ να πετύχω τη χρυσή τομή δηλ. κάτι σχετικά φτηνό, αξιόπιστο που να προσφέρει όσο το δυνατόν τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε το ηχείο να μπορεί να αντέξει.
-
Θα ρίξω μια ματιά σε κάποια γνωστά μαγαζιά με ηχεία και θα ρωτήσω περισσότερα.
Ευχαριστώ πάντως για την όποια βοήθεια... Κάτι τελευταίο, ξέρει κανείς πόσα χρήματα παίρνει ο ηλεκτρολόγος για τη σύνδεση των νέων ηχείων;;
-
Ανάλογα το μαγαζί. Από 20euro έως 50euro.
Ένα τυχαίο παράδειγμα: http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM1.asp?ITMID=5786
υ.γ. μην πας στον Καλογερόπουλο! Δεν κάνει καλή δουλειά!
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Έτσι και ο Puntακας είχε τις θέσεις δεξιά-αριστερά από την τάβλα αλλά ηχεία...νέμα
Αρχηγος. Με το τσιγαρο στο στομα. Δεν βγαινει με τπτ απο το στομα του. Φουγαρο ο αρχοντας
Μαλλον πρεπει να βγουνε τα πλασικα Γιαννη, αλλα τι να βαλεις εκει; Αν βαλεις θα βαλεις στην καπελιερα. Τεσπα αν θες να παιδευτεις ορμα. Κατσε ρε συ πρωτα να βαλεις και την πηγη (καλοριζικη!), να ακουσεις και μετα αποφασιζεις. Εχεις και ενα λαστιχο παρατερο να αλλαξεις, μην το ξεχνας Πλακα σου κανω. Μην μου πας αυριο για ενα λαστιχο!
Αααχ θα σε φαω τωρα. Ξερεις ε; Εχει και κατι αλλες πηγες που βγαινει η οθονη και βλεπεις DVD. Εχει και προσκεφαλα με οθονες για τους πισω αν θες. Αν θες εχει και ενισχυτη για να ακους surround στο αμαξι. Ιδεες να θες. Δεν ειναι ομως για εμας Γιαννη. Θα σου κοστισουν οσο το αμαξι και βαλε.με μπέρδεψες λίγο εδώ.
αν βγάλω πλαστικά και αλλάξω απλά τα πίσο ηχεία θα είναι ευκολότερο να τα βάλω πάνω στην καπελιέρα?
ντάξ να ουμε ας πεδευτω και λιγο εδώ ολόκληρη πολλαπλή εισαγωγής εκανα επισκευη σε 2-3 πλατικά θα κολλήσω ασε που την καπελιέρα συνέχεια την βγάζω γιατί ρίχνω καθίσματα και το φορτώνω που και που το κορσάκι.
εξου και το φρενο που εχο ρίξει για γούφερ...αλλα θα βάλω δέν θα το αφήσω ετσι.
και για snowboard που πηγαινω το πίσο κάθισμα πευτει για να μπουν τα σανίδια οποτε καπελιέρα δέν βαζω ηχεια.
πήγα mediamarkt να κάνω και βόλτα και δέν τα είχε τα ηχεία εκει οποτε δέν πήρα ακόμα τιποτα για πίσο όπος είπες θα βάλω πρώτα την πηγή και βλέπουμε.
βασικά θλελω να πειραματιστώ και λίγο θα βάλω την καινουρια πηγή με τα παλιά ηχεια αρχικά να δώ αν θα έχει διαφορά στον ηχο να δώ κατα πόσο επηρεάζει η πηγη τα ηχεια.
τελικα τα ηχεία που πήρα ειναι της προκοπης η οχι? γιατι στο αλο θρετ ο αλος μου είπε οτι ειναι μάπα μάρκα.. -
Dont worry.
Παμε βημα - βημα. Στην photo εχουμε οπως καταλαβα απο την περιγραφη σου, το ηχειο στις ραγες που παταει η καπελιερα. Δεν ξερω αν πρεπει να βγαλεις την πλαστικη ραγα για να τοποθετησεις το ηχειο.
Παμε στο επομενο βημα. Πες οτι τα ηχεια σου τα πισω, ειναι στις ραγες της καπελιερας. Θα εχεις ποσα ηχεια; 4 ή 6; Αν βαλεις 2 τουιτερ + 2 μπροστινα + 2 πισω πας στα 6 ηχεια. Η πηγη σου δινει 4 καναλια 4χ50w. Εδω τωρα πας σε πατεντα. Απο οσο θυμαμαι δινεις ενα καναλι για τα 2 τουιτερ + 2 καναλια για τα δυο μπροστινα γιατι ειναι 120w και θελουν τα watts τους + 1 καναλι για τα 2 πισω που μαλλον θα ειναι τπτ 60w ηχεια. Δεν ξερω αν μπορεις αυτα να τα κανεις και δεν ξερω αν η πηγη δεν ιδρωσει για να δωσει τοσα watts σε τοσα ηχεια.
Μαρκες που ξερω για να πω γνωμη: ενταξει τα Rockford, δεν ξερω αν τα βρισκεις Ελλαδα, Pioneer, JVC, SONY. Για εναν απλο σαν εσενα αυτα ειναι καταλληλα. Δεν μπορω να πω για τα ΑΚΑΙ. Δεν τα ξερω. Μπορει να ειναι καλα, μπορει οχι. Pioneer, JVC που εχω ακουσει ειναι καλα για τα λεφτα τους. Τα Sony δεν μου αρεσαν. O ηχος ειναι κατι υποκειμενικο. Τεσπα. Για τα λεφτα τους κρινε τα. Ειναι μια οικονομικη λυση. Ειχε κατι αλλα Jvc ηταν; Δεν θυμαμαι στο site, αλλα ξεφευγαν στην τιμη. -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
...τελικα τα ηχεία που πήρα ειναι της προκοπης η οχι? γιατι στο αλο θρετ ο αλος μου είπε οτι ειναι μάπα μάρκα..
Γνωστή και παλιά εταιρία στο Hi-Fi η AKAI, όπως σου γράφει και ο Στηβ για την τιμή τους θα τα κρίνεις. Επίσης ο ήχος είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, έχει σχέση με την διαμόρφωση του χώρου της καμπίνας και το κυριότερο ένα ακριβότερο στην πράξη δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο
Car audio [#2]