-
είχα βάλει παλιά ένα κι ένα ενεργό subwoofer και τα οδηγούσα από ανεξάρτητο τροφοδοτικό υπολογιστή αλλά στα δυνατά 'έπεφτε'. μπαταρία αυτοκινήτου δε λέει αφού δε θα μπορεί να φορτίζει και θα τελειώσει γρήγορα
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...Ριξε πάντως μια ματιά στην ασφάλεια που εχει συνήθως στο πίσω μερος η πηγή, θα γράφει τα Αμπέρ της. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται σχετικά μικρότερος σε Αμπέρ μετασχηματιστής, απο τα αναγραφόμενα στην ασφάλεια .
Προσοχή μην ξεχαστείς και ξεκινήσεις τη λειτουργία της πηγής και ανεβασμένο volume, χωρίς σύνδεση ηχείων .Νομίζω δεν έχεις δίκιο. Θέλεις να έχεις τροφοδοτικό που να μπορεί να δώσει όσο περισσότερα αμπέρ γίνεται για να μπορεί να ρουφάει όσα του χρειάζονται (δεν θα κάνεις ζημιά το αντίθετο). Και αυτό είναι και το πλεονέκτημα της μπαταρίας μπορεί εκεί που θέλεις πολλά αμπέρ για τίποτα δυνατά μπάσα να σου τα δώσει. Για το λόγο αυτό προστίθενται και παράλληλα πυκνωτές, για επιπλέον γρήγορη ένταση. Εννοείται ότι η χρήση μπαταρίας θέλει και κάποιον φορτιστή, κρατάει όμως πολλές ώρες μέρες μέχρι να χρειαστεί φόρτιση.
Αντίθετα με μικρό τροφοδοτικό που δεν θα δίνει αρκετό ρεύμα ο ενισχυτής δεν θα λειτουργεί σωστά και θα κάνει παραμόρφωση ή και κλιπάρισμα, καταστάσεις που εκτός από κακό ήχο μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή των ηχείων.
Ανεβασμένο volume χωρίς φορτίο μάλλον δεν θα κάνει απολύτως τίποτα κακό... δεν βάζω όμως το χέρι μου στη φωτιά. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.....................
Ανεβασμένο volume χωρίς φορτίο μάλλον δεν θα κάνει απολύτως τίποτα κακό... δεν βάζω όμως το χέρι μου στη φωτιά.Ειναι απολύτως σίγουρο οτι θα 'χάσει' τον ενισχυτή, από τη στιγμή που θα εχει στο 'ON' την πηγή και την ένταση έστω και στο 1/3, όταν δεν θα υπάρχουν συνδεμένα ηχεία στις εξόδους, ειδικά αν παιζει και το cd η το ραδιο. Ειναι βασική συμβουλή και των περισσοτέρων manual στο Κεφάλαιο 'Συνδεσμολογία', αφού ο ενισχυτής δεν εχει 'καταναλωτές' του φορτίου τη χρονική στιγμή που το προσφέρει.
Νομίζω δεν έχεις δίκιο. Θέλεις να έχεις τροφοδοτικό που να μπορεί να δώσει όσο περισσότερα αμπέρ γίνεται για να μπορεί να ρουφάει όσα του χρειάζονται (δεν θα κάνεις ζημιά το αντίθετο). Και αυτό είναι και το πλεονέκτημα της μπαταρίας μπορεί εκεί που θέλεις πολλά αμπέρ για τίποτα δυνατά μπάσα να σου τα δώσει. Αντίθετα με μικρό τροφοδοτικό που δεν θα δίνει αρκετό ρεύμα ο ενισχυτής δεν θα λειτουργεί σωστά και θα κάνει παραμόρφωση ή και κλιπάρισμα, καταστάσεις που εκτός από κακό ήχο μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή των ηχείων.
Σε οτι αφορά στα Αμπερ τροφοδοσίας, δεν θα διαφωνήσω, κακο δεν κάνουν τα πολλα Αμπέρ, αλλα και ενα τροφοδοτικό 6Α καλύπτει τις ανάγκες , οπως ειχα γράψει αρχικά, ενω μεγαλύτερο σε Α απο την ασφάλεια της συσκευής, μπορεί να τη 'φορτώσει' επικίνδυνα κάποια στιγμή. Πάντως τροφοδοτικό με 2Α που έβαλε ο φίλος kotetsi, δίνει λίγο ρεύμα και θα παρουσιαστούν σίγουρα τα προβλήματα που ανέφερες.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
........Ανεβασμένο volume χωρίς φορτίο μάλλον δεν θα κάνει απολύτως τίποτα κακό... δεν βάζω όμως το χέρι μου στη φωτιά.Ειναι απολύτως σίγουρο οτι θα 'χάσει' τον ενισχυτή, από τη στιγμή που θα εχει στο 'ON' την πηγή και την ένταση έστω και στο 1/3, όταν δεν θα υπάρχουν συνδεμένα ηχεία στις εξόδους, ειδικά αν παιζει και το cd η το ραδιο. Ειναι βασική συμβουλή και των περισσοτέρων manual στο Κεφάλαιο 'Συνδεσμολογία', αφού ο ενισχυτής δεν εχει 'καταναλωτές' του φορτίου τη χρονική στιγμή που το προσφέρει.
Για πες περισσότερα για αυτό να καταλάβω. Γενικά νομίζω ότι αν ο ενισχυτής (τουλάχιστον σε σπιτιού) δεν έχει φορτίο απλά δεν περνάει ρεύμα πουθενά και δεν τρέχει τίποτα. Σίγουρα σε αυτοκινήτου έχουν άλλου τύπου ενισχυτή αλλά εκεί δεν ισχύει αυτό;;
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.....................
Ανεβασμένο volume χωρίς φορτίο μάλλον δεν θα κάνει απολύτως τίποτα κακό... δεν βάζω όμως το χέρι μου στη φωτιά.Ειναι απολύτως σίγουρο οτι θα 'χάσει' τον ενισχυτή, από τη στιγμή που θα εχει στο 'ON' την πηγή και την ένταση έστω και στο 1/3, όταν δεν θα υπάρχουν συνδεμένα ηχεία στις εξόδους, ειδικά αν παιζει και το cd η το ραδιο. Ειναι βασική συμβουλή και των περισσοτέρων manual στο Κεφάλαιο 'Συνδεσμολογία', αφού ο ενισχυτής δεν εχει 'καταναλωτές' του φορτίου τη χρονική στιγμή που το προσφέρει.
Κάτι τέτοιο δε συνέβη πάντως στην περίπτωσή μου. Άναψα το ηχοσύστημα για να δω αν θα τροφοδοτηθεί σωστά χωρίς ηχεία (δε θυμόμουν καν ότι είχα spares) και ούτε κάηκε τίποτε ούτε παρατήρησα διαφορά με τα ηχεία μετά.
Νομίζω δεν έχεις δίκιο. Θέλεις να έχεις τροφοδοτικό που να μπορεί να δώσει όσο περισσότερα αμπέρ γίνεται για να μπορεί να ρουφάει όσα του χρειάζονται (δεν θα κάνεις ζημιά το αντίθετο). Και αυτό είναι και το πλεονέκτημα της μπαταρίας μπορεί εκεί που θέλεις πολλά αμπέρ για τίποτα δυνατά μπάσα να σου τα δώσει. Αντίθετα με μικρό τροφοδοτικό που δεν θα δίνει αρκετό ρεύμα ο ενισχυτής δεν θα λειτουργεί σωστά και θα κάνει παραμόρφωση ή και κλιπάρισμα, καταστάσεις που εκτός από κακό ήχο μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή των ηχείων.
Σε οτι αφορά στα Αμπερ τροφοδοσίας, δεν θα διαφωνήσω, κακο δεν κάνουν τα πολλα Αμπέρ, αλλα και ενα τροφοδοτικό 6Α καλύπτει τις ανάγκες , οπως ειχα γράψει αρχικά, ενω μεγαλύτερο σε Α απο την ασφάλεια της συσκευής, μπορεί να τη 'φορτώσει' επικίνδυνα κάποια στιγμή. Πάντως τροφοδοτικό με 2Α που έβαλε ο φίλος kotetsi, δίνει λίγο ρεύμα και θα παρουσιαστούν σίγουρα τα προβλήματα που ανέφερες.
Δεν καταλαβαίνω πώς η μικρή ποσότητα ρεύματος μπορεί να κάψει τα ηχεία, μπορείτε να γίνετε λίγο σαφέστεροι με τους νόμους της Φυσικής, αν θυμάστε, μιας και δε μου έρχεται αυτό που θέλετε να πείτε με «επιστημονική» ανάλυση.
Πάντως το όλο project ξεκίνησε σαν «can we do it? yes, we can!». Αν με ρωτήσει κάποιος «Γιατί το έκανες;» θα του απαντήσω «Γιατί μπορώ!». Θα μου άρεσε να το έχω στο δωμάτιό μου, ή ακόμα και σε ένα άλλο χώρο λόγω περιορισμένων διαστάσεων αλλά δεν ξέρω αν θα το κρατήσω τελικά για μόνιμη χρήση ή απλά θα το βάλω σε κάποιο κουτί για να μου θυμίζει την τρέλλα που με έπιασε μια Πέμπτη βράδυ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.....Για πες περισσότερα για αυτό να καταλάβω. Γενικά νομίζω ότι αν ο ενισχυτής (τουλάχιστον σε σπιτιού) δεν έχει φορτίο απλά δεν περνάει ρεύμα πουθενά και δεν τρέχει τίποτα. Σίγουρα σε αυτοκινήτου έχουν άλλου τύπου ενισχυτή αλλά εκεί δεν ισχύει αυτό;;Καταρχήν αναφερόμαστε σε ενισχυτή στη θέση ΟΝ και με το volume σε καποια ένταση, οχι κλειστό, στο 0 ή στο 1-2. Οταν του ζητήσεις ηχο (ηλεκτρικη ισχυ-watt), ανεβάζοντας την ένταση θα σου τον δώσει και περιμένει να καταναλώσεις την ισχύ αυτή. Και ο καταναλωτής είναι τα ηχεία.
Επίσης, οταν κλείνεις ενα ενισχυτή (θέση OFF), δεν κατεβάζεις προηγουμένως την ένταση στο ελάχιστο και ή δυνατόν στο 0 ? Ομοίως οταν τον ανοίγεις, τον εχεις ηδη στη θεση 8 ή 10 του volume? Δεν νομίζω ...! Συνήθως βεβαια σε αυτές τις περιπτώσεις, την 'πληρώνουν' πρώτα τα ηχεία....
Aπλούστερα: Ειναι σαν να καις καύσιμη υλη σε κλειστό κουτί= θα σκάσει! Τέλος, παραθέτω μέρος του manual απο τελικό ενισχυτή της ΥΑΜΑΗΑ , οπου αναγράφεται:
CAUTION: Read this before operating your YAMAHA M-45 Stereo Power Amplifier:
1...2....3...4. Before the power switch is turned on, check that the speakers are connected to speakers A or B terminals, to prevent any damage to the unit. 5...6. Always set the volume control of the amplifier to the lower level, before switching ON or OFF the unit..................
Δεν καταλαβαίνω πώς η μικρή ποσότητα ρεύματος μπορεί να κάψει τα ηχεία, μπορείτε να γίνετε λίγο σαφέστεροι με τους νόμους της Φυσικής, αν θυμάστε, μιας και δε μου έρχεται αυτό που θέλετε να πείτε με «επιστημονική» ανάλυση. ......
Η ποσότητα ρεύματος του τροφοδοτικού δεν καίει τα ηχεία, αλλα σε κάποιο peak τασης της ΔΕΗ (φαινόμενο σπάνιο ), μπορει να κάψει την πηγή, αφου δεν ειναι απολύτως σίγουρο οτι θα προλάβει να καει η ασφαλειά της .
-
Δεν έχω πεισθεί ακόμα από αυτά. Σίγουρα έχει τύχει να έχεις ηχεία σαν ζεύγος Α και να έχεις τον επιλογέα στο Β και να λες μα γιατί δεν ακούγεται και να ανεβάζεις ένταση τέρμα και να μην ακούγεται και να ψάχνεσαι.... ποτέ δεν κάηκε κανενός ο κοινός ενισχυτής σπιτιού έτσι (για class A δεν ξέρω).
Αυτό που θα περίμενα να μου πεις είναι ότι οι ενισχυτές αυτοκινήτου λειτουργούν διαφορετικά γιατί είναι τάξης D ή Η ή ξέρω 'γω τι στην οποία αν δεν έχει που να στείλει την ενέργεια την τρώει μόνη της και σκάει... -
Καλοκαίρι σιγά σιγά πλησιάζει. Οι εξορμήσεις στις παραλίες ξεκινούν και οι μουσικούλα κρίνεται απαραίτητη. Έσκαγα να βρω τρόπο να απολαμβάνω σχετικά ποιοτικό ήχο. Ψιλοείχα καταλήξει στο tivoli ipal αλλά ''ζητά'' 200 ευρώ. Αρκετά νομίζω.
Σκέφτηκα την εξής πατέντα αν είναι παπαριά μπορείτε άνετα να με κράξετεΡεύμα: αυτό 22 ευρώ
Πηγή: μια απλή της τάξης των 70 - 80 ευρώ με υποδοχή aux in για το ipod. Στο media markt έχει αρκετά επώνυμα
Ηχεία: ένα ζευγάρι ομοαξονικών των 50 ευρώ πρπ και αυτό από κανένα media markt.
Σύνολο πρπ 150 ευρώ.
Aυτό που μένει είναι βρω τρόπο να τα τοποθετήσω όλα αυτά σε κανένα βαλιτσάκι ώστε να καταστεί η μεταφορά όσο πιο εύκολη γίνεται.Η συγκεκριμένη μπαταρία κάνει για stereo?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλοκαίρι σιγά σιγά πλησιάζει. Οι εξορμήσεις στις παραλίες ξεκινούν και οι μουσικούλα κρίνεται απαραίτητη. Έσκαγα να βρω τρόπο να απολαμβάνω σχετικά ποιοτικό ήχο. Ψιλοείχα καταλήξει στο tivoli ipal αλλά ''ζητά'' 200 ευρώ. Αρκετά νομίζω.
Σκέφτηκα την εξής πατέντα αν είναι παπαριά μπορείτε άνετα να με κράξετεΡεύμα: αυτό 22 ευρώ
Πηγή: μια απλή της τάξης των 70 - 80 ευρώ με υποδοχή aux in για το ipod. Στο media markt έχει αρκετά επώνυμα
Σύνολο πρπ 150 ευρώ.
Aυτό που μένει είναι βρω τρόπο να τα τοποθετήσω όλα αυτά σε κανένα βαλιτσάκι ώστε να καταστεί η μεταφορά όσο πιο εύκολη γίνεται.Η συγκεκριμένη μπαταρία κάνει για stereo?
-
-
Το Tivoli έχει τσουχτερή τιμή, αλλά από ήχο είναι κορυφαίο!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σύνολο πρπ 150 ευρώ.
-
Κων/νε όπως διάβαζα το ποστ σου μία εικόνα μου ήρθε: Καλυβάτσης στην παραλία με ΑΜΑΝ teleshoping.
οι ειδήμονες για πείτε πως τα ρυθμίζουμε αυτά και τι είναι ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κων/νε όπως διάβαζα το ποστ σου μία εικόνα μου ήρθε: Καλυβάτσης στην παραλία με ΑΜΑΝ teleshoping.οι ειδήμονες για πείτε πως τα ρυθμίζουμε αυτά και τι είναι ;
Αυτα ειναι μπασα πριμα και οι συχνοτητες τους ελα μια βολτα να τα ρυθμισουμε αν θες
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κων/νε όπως διάβαζα το ποστ σου μία εικόνα μου ήρθε: Καλυβάτσης στην παραλία με ΑΜΑΝ teleshoping. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
οι ειδήμονες για πείτε πως τα ρυθμίζουμε αυτά και τι είναι ;
Το navi είναι ;
http://manual.kenwood.com/files/B64-4157-00_CH.pdf
Καλή ανάγνωση
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το navi είναι ;
Καλή ανάγνωση
-
Κινέζικα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πέρα από την πλάκα το παραπάνω το πήρα πριν ένα μήνα... από Media Markt...επειδή δεν έβρισκα κάποιο οικονομικό με USB ...
Μεγάλη απάτη... Μούφα εντελώς ... (και αυτό... )
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το navi είναι ;
Καλή ανάγνωση
Aυτο θα σε βοηθησει
Car audio [#2]