-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
**πιστευω οτι δεν εχουν σε τιποτα να ζηλεψουν **απο τα επωνυμα εισαγωγης οπως το ιδιο συμβενει και στα καυσιμα οπου η ΕΚΟ Κinitron εχει την ιδια αποδοση με την πολυδιαφημησμενη shell v-power!
Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας ή περιφρόνησης μπορείς να μου πεις πως κατέληξες σε αυτήν την πίστη. Γιατί αν το πιστέψω κι εγώ, που θέλω να πιστέψω, θα γλυτώσω και μερικά λεφτά (6,5 λίτρα τη φορά θέλει το δικό μου).
-
πολυ απλα δοκιμαζοντας τα!!!
καμια διαφορα στον ηχο της μηχανης,καμια διαφορα σε καταναλωση καυσιμου,διαφορα προς τα κατω στην τιμη και ο επισημος της μαζντα καμια αντιρηση οταν του τα πηγα......
στην τελικη γιατι να πιστευω το αντιθετο;;;;; -
Τα elin που τα βρήκες με αυτή την τιμή;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
καμια διαφορα στον ηχο της μηχανης,καμια διαφορα σε καταναλωση καυσιμου,διαφορα προς τα κατω στην τιμη και ο επισημος της μαζντα καμια αντιρηση οταν του τα πηγα......
στην τελικη γιατι να πιστευω το αντιθετο;;;;;Α, καλά, οκ, πάσο, ό,τι πεις. Αφού τα... δοκίμασες...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
στην τελικη γιατι να πιστευω το αντιθετο;;;;;Ακρως επιστημονικες οι μεθοδοι σου.
Γιατι δεν κανεις μια αναλυση να δεις τα αποτελεσματα; -
ειπα εγω οτι εκανα επιστημονικες αναλυσεις;;;;;
οι αντιπροσωπειες που κανουν σερβις εχουν κανει τετοιες αναλυσεις;;;εχουν δοκιμασει ολα τα λιπαντικα σε ολα τα ιξωδη για να καταληξουν σε καποιο;;;;;
ποσα δινεις,τοσα θελω,οκ η συμφωνια εκλεισε η' μηπως οχι;;;;
ποσο πιο χαλια μπορει να ειναι το ελιν 5w/40 full synth απο το 10w/40 dexelia semi-synth;;;;;;;;;;;;
εσεις για να επιλεξετε καποιο αλλο λιπαντικο κανετε χημικη αναλυση πρωτα;;;;;αν ναι σας βγαζω το καπελο για το ''ψαξιμο''σας -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τα elin που τα βρήκες με αυτή την τιμή;απο τον Π.Ο.Ν στην Ιερα Οδο.....
-
Παιδιά ζητώ τα φώτα σας. Είμαι για αλλαγή λαδιών σε Civic Ηybrid και φοράει 0W20 συνθετικά. Τιμή αντιπροσωπείας 17€ το λίτρο. Σε κάποια μαγαζιά που κοίταξα κάτω απο 16€ δεν τα βρήκα. Μήπως έχουμε κάνα internetομαγαζο με καλύτερες τιμές???
-
Mobil1 για 14 ευρώ.......και Red Line για 13,5 ευρώ...
Καλά πράματα, φτηνά δεν τα λέω αλλά καλύτερα από αυτά που βρήκες.
Οπότε ψάξε ψάξε θα βρεις.
Σιγουρέψου όμως ότι όποιο πάρεις εκτός από το σωστό ιξώδες θα καλύπτει και τυχόν ειδικές προδιαγραφές που θέλει το αυτοκίνητό σου.
Μήπως μπορείς να βάλεις και 0-30 ή 5-30 που είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Mobil1 για 14 ευρώ.......και Red Line για 13,5 ευρώ...Διαθεσιμότητα
Διαθέσιμα: 1
-
σε βενζινοκινητο με υπερσυμπιεστη τι βαζουμε 5w/40 η 0w/40
-
Και 0W-30 και 5W-30.
-
Τι λέει ο κατασκευαστής;
-
σε fiat punto mk2 1200cc 80ps...
εχουν δοκιμαστει :castrol edge 0w40 τα επινε σαν νερο
motul 10w40 300v τα επινε παλι αλλα λιγοτερο
amsoil amo 10w40 τα επινε παλι το ιδιο περιπου με τα 300vκαι τελος motul 6100 10w40 εδω και 4 αλλαγες καθε 7500κμ δεν εχει πιει τιποτα, δεν εχω συμπληρωση τιποτα...
εχει κατι αυτο το λαδι και ταιριαξε στην περιπτωση μου ?? -
Μερικές φορές έχει σημασία να βάλεις και 2η φορά το ίδιο λάδι προτού αποφασίσεις.
Ίσως σε κάτι να ταιριάζει αυτό το λάδι με τον κινητήρα σου. Άβυσσος η ψυχή των κινητήρων! -
μαλλον ταιριαζει στις ανοχες που εχουν δημιουργηθει μετα απο 210.000 χιλιομετρα
-
Καλησπερα,φιλε onyx σε 0-20 μπορεις να κοιταξεις και το eneos 0-20 που σε καλυπτει και σε προδιαγραφες, για τιμη δε ξερω ομως πρεπει να το ψαξεις http://www.enpo.eu/contents_gr.asp?id=190 νομιζω οτι κινειτε σε λογικες τιμες.Σε punto mk2 1242cc 80 ps, το ειχα το αμαξι μια δεκαετια στην κατοχη μου, δεν τσιμπαγε σταγονα λαδι μεχρι τα 200.000 χιλιομετρα και κατι που το εδωσα, το αμαξι δουλευε μονο με τα selenia 10-40, μια φορα πηγα να αλλαξω απο περιεργεια μαρκα λαδιων, οχι νουμερο και μετα απο την πρωτη βολτα τα πεταξα το αμαξι δεν δουλευε οπως επρεπε μολις εβαλα τα selenia ολα καλα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μερικές φορές έχει σημασία να βάλεις και 2η φορά το ίδιο λάδι προτού αποφασίσεις.
Ίσως σε κάτι να ταιριάζει αυτό το λάδι με τον κινητήρα σου. Άβυσσος η ψυχή των κινητήρων!γιατι δεν του λετε να κανει χημικη αναλυση;;;;;
ετσι απλα δοκιμαζοντας θα βγει πορισμα;;;; -
αυτοκινητο celica ts
χρηση 6.000-8.500 rpm στο 80% των χιλιομετρων που διανυει
χιλιομετρα 77.000
χιλιομετρα κατ' ετος -
Είμαι πολύ εναντίον του να βάλει πιο παχύ λάδι για τέτοια χρήση σε τέτοιο αυτοκίνητο.
Οι ψηλές στροφές θέλουν πιο λεπτό, να βάλει 0 ή 5W-30.
Στις ψηλές στροφές το πιο παχύ δεν προλαβαίνει να κυλίσει αρκετά, ανεβάζει πίεση και στέλνεται από παράκαμψη χωρίς να έχεις επιπλέον ροή και λίπανση. Για αυτό θέλεις πιο λεπτό. Εκτός αν με το λεπτό σου ζεσταίνεται.
Αν τράβαγε βάρκα η ήταν στέισον κλπ τότε οκ για το 40. Το 50 όμως πρέπει να είναι εκτός θέματος για τέτοιον υψηλόστροφο κινητήρα εκτός αν το προβλέπει ο κατασκευαστής λόγω πολύ υψηλών θερμοκρασιών (όπως πχ στις BMW M). Στις πολύ ψηλές θερμοκρασίες το 50 μπορεί να λειτουργεί σαν 40 ή 30 που πραγματικά χρειάζεται.
Το βιβλιαράκι τι λέει για το αυτοκίνητο;; Τι θερμοκρασίες λαδιού ανεβάζει το αυτοκίνητο;
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]