-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
ρε παιδιά η πατέντα με την σύριγγα και το σωληνάκι για να τραβήξεις τα λάδια δεν μου έπαιξε διότι το σωληνάκι βάζοντάς το βρίσκει στα μηχανικά μέρη και δεν μπορεί να φτάσει στο σημείο που λιμνάζει το λιπαντικό.
μήπως κάνω καμια μια χοντρή κοτσάνα?Λογικα πρεπει να φτανει εκει που φτανει και ο δεικτης.Ο δεικτης φτανει κατευθειαν στο καρτερ χωρις να βρισκει πουθενα.
-
Βασίλη μήπως ο φίλος το βάζει από την τάπα πλήρωσης?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Βασίλη μήπως ο φίλος το βάζει από την τάπα πλήρωσης?Λες;
Εκει που μπαινει ο δεικτης θα βαλεις το σωληνακι φιλε μου! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βασίλη μήπως ο φίλος το βάζει από την τάπα πλήρωσης?
Λες;
Εκει που μπαινει ο δεικτης θα βαλεις το σωληνακι φιλε μου!ποποοοο είπαμε μήπως κάνω καμια κοτσάνα?
απλά με παρέσυρε το γεγονός ότι πήρα την πιο μεγάλη συριγγα (των 60-70ml είναι) οποτε το σωληνάκι αναγκαστικά είναι χοντρό και δεν χωράει απο τον σωλήνα του δείκτη για αυτό και δεν πήγε το μιαλό μου.
οπότε πάω σε πιο μικρή σύριγγα με λεπτότερο σωληνάκι γιατί στην μεγάλη δεν χωράει... -
Είναι λίγο γρίφος η φάση με το σωληνάκι. Πρέπει να είναι λεπτό για να χωράει από την τρύπα (που στο τέλος της προς το κάρτερ έχει και κάτι μυστήριες διαδρομές) αλλά και ανθεκτικό ώστε να μην μαλακώνει τόσο από τα ζεστά λάδια ώστε να μην μπορεί να προχωρήσει.
-
Εγω ειχα χρησιμοποιησει μαυρο ,απο αυτο που βαζουν για το ποτισμα με τις σταγονες.Ειναι πιο σκληρο απο το διαφανο.
-
epic fail Δινοκλής, πώς δεν το σκέφτηκα ΓΜΤΚΜΓ, και έχω δεκάδες μέτρα από το DIY αυτόματο πότισμα στο κτήμα.
-
Αmatuer!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω ειχα χρησιμοποιησει μαυρο ,απο αυτο που βαζουν για το ποτισμα με τις σταγονες.Ειναι πιο σκληρο απο το διαφανο.όταν λέμε πότισμα με τις σταγόνες τι εννοούμε? δηλαδη πως θα το ζητήσουμε στο μαγαζι ?
εγω πήγα σε μαγαζί με χρώματα κ τους έδωσα την σύριγγα κ μου βρήκαν-προσάρμοσαν το σωληνάκι πάνω... -
Μπορεί να μην το βρείς οπουδήποτε. Το έχουν σίγουρα τα μαγαζιά που πουλάνε είδη ποτίσματος / κήπου και ειναι μαύρο, σχετικά σκληρό αλλά ελαστικό και σε διάμετρο όσο το καλαμάκι για αναψυκτικά κλπ
-
Εγω ειχα χρησιμοποιησει μαυρο ,απο αυτο που βαζουν για το ποτισμα με τις σταγονες.Ειναι πιο σκληρο απο το διαφανο.
όταν λέμε πότισμα με τις σταγόνες τι εννοούμε? δηλαδη πως θα το ζητήσουμε στο μαγαζι ?
εγω πήγα σε μαζί με χρώματα κ τους έδωσα την σύριγγα κ μου βρήκαν-προσάρμοσαν το σωληνάκι πάνω...Σε καταστημα με ειδη κηπου και ποτισματος θα το βρεις.Θα παρεις μονοκομματο και οχι εκεινο που εχει ηδη τρυπες.Εγω ειχα παρει μια συρριγα των 10cc .Διαβασε και το viewtopic.php?f=6&t=550&hilit=redline+5w20&start=2429 οπου εχουμε ξαναγραψει την διαδικασια .
Θα παρεις ιδεες,Μπορει να μην χρειαστει να αγορασεις αλλη συριγγα αλλα να βαλεις δυο λαστιχα το ενα μεσα το αλλο και να ταιριαξουν. -
Πω πω μνήμη βρε Bill33... Για όσους θα κάνουν αρκετές ρουφηξιές υπάρχει και η λύση που προτείνει η blackstone, εγώ το έχω αγοράσει και είναι σχετικά εύκολο στην χρήση.
http://users.forthnet.gr/ath/mesastoura/amsoil004.JPG
είναι το κιτρινάκι δεξιά (το είχα χρησιμοποιήσει και με drdino, αν κάποιος είναι κοντά Μεταμόρφωση κάποιο Σάββατο πρωί προσφέρομαι να εξυπηρετήσω) -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Πω πω μνήμη βρε Bill33... Για όσους θα κάνουν αρκετές ρουφηξιές υπάρχει και η λύση που προτείνει η blackstone, εγώ το έχω αγοράσει και είναι σχετικά εύκολο στην χρήση.
http://users.forthnet.gr/ath/mesastoura/amsoil004.JPG
είναι το κιτρινάκι δεξιά (το είχα χρησιμοποιήσει και με drdino, αν κάποιος είναι κοντά Μεταμόρφωση κάποιο Σάββατο πρωί προσφέρομαι να εξυπηρετήσω)Κατι θυμομουν αμυδρα αλλα μου το εβγαλε και στο google
-
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά!
αυτό το κιτρινάκι που μπορούμε να το βρούμε φίλε μου έστω και από ebay ή/και internet γενικότερα? -
-
Βλέπω πως στο γνωστό ιντερντετομάγαζο δεν υπάρχουν τα Amsoil AFL 5-40 που βάζω εδώ και καιρό και είμαι ευχαριστημένος.
Λέω να ξαναγυρίσω σε Selenia, που μαλλον είναι ανανεωμένα, φουλ συνθετικά και σε νορμάλ τιμή:
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el -
αυτό που λέει: ...The pump does not automatically come with a sampling kit,
but we'll be happy to send you one if you make a note when you place your order.
τι εννοεί ακριβώς? τι είναι το sampling kit?
για να μου το στείλει δεσμεύομαι να τους στείλω το δείγμα για έλεγχο?
εγω βασικά θέλω ένα φτηνό τρόπο να αλλάξω τα λάδια χωρίς να μπω σε πατέντες με σύριγγες κ.λ.π. (όχι ότι είναι δύσκολο μιας και έχω αγοράσει ήδη αλλά δεν έκανε όπως γράφω πιο πάνω) αλλά κ δείγμα να τους στείλω δεν θα με χάλαγε..
Βασικά για Ελλάδα τι χρεώνουν μεταφορικά?βέβαια υπάρχει και αυτό αλλά με ακριβούτσικα μεταφορικά:....
To sapling kit (κιτ δειγματοληψίας) είναι το σετ με το δοχειάκι/μπουκαλάκι όπου θα βάλεις το λάδι για να τους το στείλεις. Είναι δωρεάν και δεν έχεις υποχρέωση να το χρησιμοποιήσεις.
Εγώ πάντως για ρουφηχτή αλλαγή λαδιών θα προτιμούσα το πολύ φτηνότερο, all time classic, χειροκίνητο μπρούτζινο ναυτικού τύπου που έχει αναφερθεί. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βλέπω πως στο γνωστό ιντερντετομάγαζο δεν υπάρχουν τα Amsoil AFL 5-40 που βάζω εδώ και καιρό και είμαι ευχαριστημένος.Λέω να ξαναγυρίσω σε Selenia, που μαλλον είναι ανανεωμένα, φουλ συνθετικά και σε νορμάλ τιμή:
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=elΤελικά παρήγγειλα total 5-40 φουλ συνθ με ούτε 7 έουρος το λίτρο! (+κάτι ψιλα τα μεταφορικά)
άιντε να δούμε
-
αυτο που με κανει και δεν εχω παραγγείλει απο εκει ειναι οι διαφορες φημες που κυκλοφορουν για το εν λόγω καταστημα
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
αυτο που με κανει και δεν εχω παραγγείλει απο εκει ειναι οι διαφορες φημες που κυκλοφορουν για το εν λόγω καταστημα
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]