-
Καλησπερα κι απο μενα.
Ηθελα να ρωτησω τα Michelin Energy Saver ή τα Continental Premium contact 2 να βαλω?
Τα πρωτα τα βρισκω γυρω στα 300 ευρω (δεικτης ταχυτητας Τ), για τα δευτερα δεν ξερω, αλλα υπολογιζω 100 ευρω πιο πανω.
Τι συμβουλευετε? Εχω ακουσει τα Michelin Energy Saver φαγονονται ευκολα λογο που ειναι μαλακα. Απο κρατηματα?
Οδηγω σχετικα πολυ ηρεμα, αλλα θελω να νιωθω σιγουρια σε κανενα ταξιδακι...
Toyota corolla 1.4 το αμαξι... -
Δε γνωρίζω τα Michelin, αλλά με τα Premium Contact 2 είμαι κατευχαριστημένος. Φοράω 215/60/17 και σε χώμα, άσφαλτο, βρεγμένο δεν έχω παράπονο. Σίγουρα υπάρχουν άτομα που ξέρουν παραπάνω από μένα και θα σου προτείνουν. Εγώ πάντως, πάλι PC2 θα βάλω.
-
Ο χρήστης Thanos25 έγραψε:
Καλησπερα κι απο μενα.Ηθελα να ρωτησω τα Michelin Energy Saver ή τα Continental Premium contact 2 να βαλω?
Τα πρωτα τα βρισκω γυρω στα 300 ευρω (δεικτης ταχυτητας Τ), για τα δευτερα δεν ξερω, αλλα υπολογιζω 100 ευρω πιο πανω.
Τι συμβουλευετε? Εχω ακουσει τα Michelin Energy Saver φαγονονται ευκολα λογο που ειναι μαλακα. Απο κρατηματα?
Οδηγω σχετικα πολυ ηρεμα, αλλα θελω να νιωθω σιγουρια σε κανενα ταξιδακι...
Toyota corolla 1.4 το αμαξι...τα saver, με Treadwear πάνω από 400 αποκλείεται να είναι μαλακά.
επίσης δεν νομίζω ότι τα CPC2 κάνουν +100€ από τα saver ... -
400 για την ακρίβεια.
Αν τα PC2 είναι H και τα Saver T μπορεί να έχουν διαφορά μέχρι και κατοστάρικο στην τιμή. -
Αυτη τη στιγμη φοραω κατι Bridgestone (B330 νομιζω - πολυ σκληρα...) τυπου 'Τ'. Ελεγα να βαλω Τ Michelin Energy Saver, αλλα δε θελω να αλλαξω λαστιχα στα 2 χρονια (πολυ μαλακο λενε). Μετα εμαθα για τα Continental Premium Contact 2 (βγαινει σε 'Τ' ή μονο σε 'Η' ??), αλλα λογο διαφορας τιμης (100 ευρω στην πολη μου), σκεφτηκα να βαλω τα πιο φτηνα και να τα αλλαξω πιο γρηγορα.
Τι λετε? -
Αυτη τη στιγμη φοραω κατι Bridgestone (B330 νομιζω - πολυ σκληρα...) τυπου 'Τ'. Ελεγα να βαλω Τ Michelin Energy Saver, αλλα δε θελω να αλλαξω λαστιχα στα 2 χρονια (πολυ μαλακο λενε). Μετα εμαθα για τα Continental Premium Contact 2 (βγαινει σε 'Τ' ή μονο σε 'Η' ??), αλλα λογο διαφορας τιμης (100 ευρω στην πολη μου), σκεφτηκα να βαλω τα πιο φτηνα και να τα αλλαξω πιο γρηγορα.
Τι λετε?Άν σε προβληματίζει η δειάρκεια των Energy Saver, δεν θα έπρεπε, σύμφωνα με ότι γνωστό site συγκριτικών για ελαστικά υπάρχει, είναι απέθαντα.
Χαρακτηριστικά: Tread Wear and Fuel Consumption Test
-
Ωραιος Pico! Μηπως βεβαια ειναι απεθαντα επιεδη ειναι 'V' (προφανως πιο σκληρα). Εγω θα βαλω 'Τ' (ή 'Η'), μιας και δεν το τρεχω το αυτοκινητο (ουτε παει πανω απο 170 ).
-
Ωραιος Pico! Μηπως βεβαια ειναι απεθαντα επιεδη ειναι 'V' (προφανως πιο σκληρα). Εγω θα βαλω 'Τ' (ή 'Η'), μιας και δεν το τρεχω το αυτοκινητο (ουτε παει πανω απο 170 ).Πάλι σε σχέση με τα υπόλοιπα Τ/Η ελαστικά βγάζουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα.
-
Ειδα τα Michelin Energy Saver σε ενα αμαξι (με DOT 2507) και 'φαινονται' (δεν λεει βεβαια κατι αυτο) ψιλοχαλια. Εγω τα εχω σχεδον 5 χρονια τα Bridgestone (βεβαια πολυυυ σκληρα) και φαινονται σαν καινουρια.
-
5χρόνια?
το πως φαίνονται και το τι πρόσφυση έχουν τα 5 χρονών ελαστικά, δεν έχει καμιά σχέση.
μια φορά μπορεί να γίνει η στραβή .... σε λάστιχα/τακάκια/αμορτισερ δεν κάνω οικονομία.
-
Pico, το σαιτ που εστειλες μου φαινεται λιγο MIchelin μερια...
Κανενα αλλο λινκ πιο αντικειμενικο? -
αξιόπιστο μου φαινεται το link. Συγκρίνει συμβατικά λάστιχα, με το ECO της Michelin, στην φθορά και στην μειωμένη αντίσταση, είναι λογικό να είναι μπροστά ....
τι επιδόσεις πετυχαίνει σε βρεγμένο δρόμο δεν μας λέει ...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
5χρόνια?το πως φαίνονται και το τι πρόσφυση έχουν τα 5 χρονών ελαστικά, δεν έχει καμιά σχέση.
μια φορά μπορεί να γίνει η στραβή .... σε λάστιχα/τακάκια/αμορτισερ δεν κάνω οικονομία.
Το ειχα 2 χρονια ακινησια το αμαξι (ελειπα εξωτερικο). Αλλα και παλι ξερω ειναι πολλα.
Μιας και αναφερθηκες για αμορτισερ, περιπου σε ποσα χρονια ή χιλιομετρα τα αλλαζουμε?
Κοστος? τι μαρκα προτεινεις? -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αξιόπιστο μου φαινεται το link. Συγκρίνει συμβατικά λάστιχα, με το ECO της Michelin, στην φθορά και στην μειωμένη αντίσταση, είναι λογικό να είναι μπροστά ....τι επιδόσεις πετυχαίνει σε βρεγμένο δρόμο δεν μας λέει ...
Κανει και διαφημιση...
- παλι στα χειμερινο πρωτο το MIchelin...
μπορει να εχει και δικιο...
Εσυ Johny λες να βαλω τα MIchelin Energy Saver T ή Continental Premium Contact 2 ?
(Τα conti βγαινουν σε Τ)? - παλι στα χειμερινο πρωτο το MIchelin...
-
Έχοντας συγκρίνει BridgeStone 330 EVO με Michelin Energy (το απλό) στο ίδιο αμάξι με την ίδια χρήση, έχω να πω ότι το Energy κράτησε τουλάχιστον 40% περισσότερο από το 330. Για να δεις ξεσκισμένο Energy, πρέπει είτε να το έχουν βάλει σε πίστα (μάλλον χλωμό) είτε να έχει γράψει καμιά... 70αριά χιλιάδες χιλιόμετρα. Λογικά και το Energy Saver θα έχει επίσης καλή αντοχή σε χιλιόμετρα (κάτι το οποίο δεν έχει σχέση με το δείκτη ταχύτητας ή το πόσο μαλακός είναι ο σκελετός του)
-
100 ευρώ πιο φθηνό το Energy Saver από το PC2????
Δεν γίνονται αυτά, ψάξε και αλλού! Αυτά τα λάστιχα έχουν περίπου την ίδια τιμή.Αν ισχύει πάντως, ασφαλώς και συμφέρει το Saver, μην τρελαθούμε κιόλας! Θα πετάξεις 100 ευρώ αυτούς τους δύσκολους καιρούς;;;;
-
αξιόπιστο μου φαινεται το link. Συγκρίνει συμβατικά λάστιχα, με το ECO της Michelin, στην φθορά και στην μειωμένη αντίσταση, είναι λογικό να είναι μπροστά ....
τι επιδόσεις πετυχαίνει σε βρεγμένο δρόμο δεν μας λέει ...
Κανει και διαφημιση...
μπορει να εχει και δικιο...
Εσυ Johny λες να βαλω τα MIchelin Energy Saver T ή Continental Premium Contact 2 ?
(Τα conti βγαινουν σε Τ)?αυτοκίνητο?
διαστάσεις ?
διαδρομές που κάνεις ?
προτεραιότητες ? κράτημα-άνεση-οικονομία κτλμεταξύ των (2) θα έβαζα Continental Premium Contact 2
σε ίδιες διαστάσεις ... πρέπει να είναι λίγο πιο φθηνό το Pcontact2 από το Saver.
-
Υπάρχει και το ADAC, tyretest.com, tyrereviews.co.uk και πολλά άλλα, βαριέμαι να τα παραθέσω, δεν έχω και όρεξη να προμοτάρω το saver, απλά δεν ήθελα ο Θάνος να έχει την άποψη ότι έχουν χαμηλή χιλιομετρική απόδοση, γιατί και με άλλα low rolling resistance να τα βάλεις, θα είναι πάλι πρώτα.
Εδώ έχω polo στην πολυκατοικία με E3A του 2003, τα εργοστασιακά και έχουν ακόμα πέλμα, άσχετο τώρα αν δεν πατάνε μία, που δεν το ξέρω κιόλας!
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
...
Εδώ έχω polo στην πολυκατοικία με E3A του 2003, τα εργοστασιακά και έχουν ακόμα πέλμα, άσχετο τώρα αν δεν πατάνε μία, που δεν το ξέρω κιόλας!Εγκληματίες, που κυκλοφορούν στους δρόμους...
Και ύστερα μάλιστα απορούμε! Μα πώς έγινε και δε φρέναρε/έστριψε ένα τόσο καινούριο και σύγχρονο αυτοκίνητο και άλλα λοιπά χαρούμενα.
-
κι εγω εχω του 2004 ,ειμαι εγκληματιας;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]