-
S.O.S. 205/55/16 σε Golf MK6 DSG TSi ποια γομα να διαλεξω ?
Εχω κανει 20.000km με τα μαμα Michelin Energy και ειναι σουπα. (τα χαριζω μολις αλλάξω)
Οδηγω 85% πολη , 15% εξω. Με κινηση στην πολη δυσκολα πιανω πολλα km στις διαδρομες μου και οδηγώ πάντα με υψηλή καταναλωση.(10-12 l/100km) Δε θελω να βγαζουν πολλά km , αλλά να ζεσταίνονται ευκολα και να φρενάρουν σε στεγνό. Μενω Αθηνα και οχι Λονδινο. Οταν βρεχει παιρνω λεωφορειο, την ιδια ωρα φτάνω.Οι επιλογες μου ειναι 3: https://shop-karlis.skroutzstore.gr/search?q=205%2F55%2F16
Τo οικογενειακό Continental Premium 5 σε Η που ειναι ισορροπημενο λαστιχο σε ολες τις συνθηκες .
Τα πιο sport Μichelin Sport Pilot 3 σε V που δεν θα βρεις ευκολα ψεγάδι
και το απόλυτο Dunlop sport maxx RT που βγαινει με δεικτη ταχυτητας Υ (300km)Ερωτηση για Dunlop: Τα πλεονεκτηματα της γομας μηπως δεν τα δω ποτε, αφου δε θα το ζεστανω σε αυτη τη ζωή ? Απ' την αλλη πλευρα γιατι ο κατασκευαστης το κατεβασε σε 205/55R16 ? Ποιο εργοστασιακο αμαξι σε αυτη τη διασταση παει εως 300km ?
Ισορροπημενο μαλακο λαστιχο σε Η (Conti) που θα δουλευει σωστα με το καλημερα στο πρωτο φρεναρισμα ή Sport γομα σε V (PS3) και αποδοση μολις ζεσταθεί ? -
To dunlop θα το ζεσταινεις γρηγορα, το ps3 επισης. Για σπορ, δεν ειναι ακραια κανενα απο τα 2. Απλα το dunlop φθειρεται γρηγορα.
Οσο για τα premium 5, δεν εχουν βγει ακομα αρκετα τεστ/σχολια για να ξερουμε, αλλα αν κρινω απο τα premium 2 ισορροπημενα δεν θα τα ελεγες. Τα φτυνουν γρηγορα στη γρηγορη οδηγηση.
Δες το αναμεσα σε ps3 - potenza t001 - pirelli cinturato p7. Οτι και να παρεις απο αυτα τα 3 καλο θα ειναι, και σιγουρα θα παιζουν κι αλλες επιλογες.
Εγω παντως, στην ιδια διασταση, μαλλον με βλεπω για ps3, κι ας εχει λιγο μαλακα πλαινα. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Το 050Α πολύ σκληρό πλαϊνό και γενικά πολύ ανθεκτικό. Του συμπεριφέρθηκα άγρια, αλλά αντέχει πολύ καλά.
Το αυτοκίνητο δεν το έχω οδηγήσει με άλλα λάστιχα, αλλά με αυτά έχει πολύ καλό κράτημα ακόμη και τώρα με 45K.
Σε άλλο mx5 που έχω μπει με 17άρες, αλλά άλλο λάστιχο μου φάνηκε πιο μαλακό.
Επίσης κάνει πολύ θόρυβο, ειδικά σε κακό οδόστρωμα.εγω αυτο που ξερω με το 050 ειναι οτι οταν δεν το ζεστενα χαζογλυστρουσα..μπροστινη κινηση
οταν το ζεστανα ομως ηταν απολαυση αν και μου πεταγε κομματια καμια φορα
παραπεμπει τοσο σε semi που απο αντιστοιχα λαστιχα το σκελετο μονο με pzero nero μπορω να τον παρομοιασω
σιγουρα toyo και yoko ειναι καπου κοντα απλως δεν εχω εμπειρια
καταλαβαινω γιατι κοιτας για re002 και για'μενα πολυ σωστα
θορυβο εγω εβλεπα σε στεγνο μολις τα πιεζα
(απορω που το βρηκαν το 140 treadwear)απ'την αλλη το v12 ειναι πολυ πιο φιλικο..ζεστενεται ευκολοτερα..εχει μαλακοτερα πλαινα..φρεναρει καλυτερα, λειτουργει αλλιως στο βρεγμενο και στο στεγνο υστερει σε σχεση με ενα καλα ζεσταμενο re050 και λογω πλαινων και χαρακτηρα αλλα εχεις απειρη προσφυση απο πολυ νωρις..νομιζω οτι το τιμονι ειναι αμεσοτερο αλλα σιγουρα εχεις πανω κατι μαλακοτερο(δεν ειναι δα και τοσο μαλακα)..με το βαρος σου ομως και την πισω κινηση πιστευω μαγουλιασμα δε θα δεις..δηλαδη εγω με υποστροφη δεν ειδα ποτε..παλι μπροστινη κινηση..
ειχα διαβασει ομως σχολια παλιοτερα στο φορουμ του rx8 (δε θυμαμαι πως εκατσε) οταν τα παρηγγελναν ακομη απ'το camskill και ηταν θετικααν σ'αρεσει το αυτοκινητο σου ετσι οπως ειναι βαλε ξανα τα bridgestone..το ξερεις το λαστιχο και οντως ειναι αρκετα καλο
απ'την αλλη αν κατι παιζει με την τιμη η θελεις να δοκιμασεις κατι αλλο παλι σωστα σκεφτεσαι.. -
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
εγω αυτο που ξερω με το 050 ειναι οτι οταν δεν το ζεστενα χαζογλυστρουσα..
Αυτό είναι στα θετικά.
Αν βρω λάστιχο πιο παλιό, αλλά σε καλύτερη τιμή αξίζει να το πάρω; Όταν είχα ρωτήσει παλιότερα μου είχε πει για λάστιχο του '10, αλλά έκοβε περίπου 100 ευρώ αν θυμάμαι καλά σε σχέση με το φρέσκο. -
πολλοι λενε οχι..
μεχρι να μου αποδειξουν το λογο χειροπιαστα εγω θα τα επελεγα αναλογα με το λαστιχο και την περισταση..εχω προτιμησει να βαλω παλιοτερης ημερομηνιας λογω τιμης σε φαση σαν τη δικη σου και προφανως δεν ειχα καποιο προβλημα..αλλωστε τι προβλημα θα μπορουσα να ειχα για 2 χρονια παλιοτερο λαστιχοπχ το re050 βγαινει χρονια τωρα..ειναι φυσικο να υπαρχουν και με παλιοτερες ημερομηνιες..απ'την αλλη αυτο που ξερω ειναι πως ενα λαστιχο εχει μια τυπικη ημερομηνια ληξης μετα τα 6 χρονια..επισης οσο περνουν τα χρονια ενα η γομα χανει πολλες απ'τις ιδιοτητες που ειχε οταν βγηκε απ'το εργοστασιο ενω με το χρονο αποδυναμωνεται και η κατασκευη
θεωρητικα το καουτσουκ εχει ομοιοπολικους δεσμους στο μακρομοριο και μεταξυ των μακρομοριων σταυροδεσμους και εχω την εντυπωση πως κατα τη διαδικασια του βουλκανισμου οι σταυροδεσμοι βοηθουνται απο θιεικες ομαδες..γενικοτερα οι δεσμοι ειναι πολυ ισχυροι..απ'την αλλη επειδη το καουτσουκ δεν εχει καποιο συγκεκριμενο φυσικο σχημα και αντεχει σε μεγαλες τασεις και παραμορφωσεις δε νομιζω οτι οι τασεις που ασκουνται επειδη το λαστιχο εχει ενα κυκλικο σχημα μπορουν να επηρεασουν την κατασκευη ενος καλου ελαστικου με καλο σκελετο σαν τα ελαστικα που εχεις στο μυαλο σου..το μονο που μπορει να επηρεασει για εμενα ενα λαστιχο 2ετιας ειναι ο τροπος και ο τοπος αποθηκευσης..περιβαλλον με υγρασια και ηλιοφανεια μπορει να το επηρεασει..το καουτσουκ απορροφα την υγρασια και μακροπροθεσμα διαβρωνεται
δε νομιζω οτι κατι τετοιο συμβαινει σε αποθηκη χωρις υγρασια μεσα σε 2 χρονια -
Δειτε εδω λαστιχο πως κατεληξε μετα απο 40000χλμ μπροστα στη Thesis μου... Ηταν Hankook 225-50-17.
Εβαλα αυτα και ειναι σαν την μερα με τη νυχτα απο θορυβο και ανεση κυλησις. (βεβαια εχω στο μυαλο μου τα προηγουμενα φθαρμενα.. κοστιζουν 100 ευρω το ενα εδω στο Καταρ) εαν καποιος μου ερμηνευσει και τον DOT θα ημουνα υποχρεωμενος...
-
Ημερομηνια παραγωγης;10 εβδομαδα του 2012
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Δειτε εδω λαστιχο πως κατεληξε μετα απο 40000χλμ μπροστα στη Thesis μου... Ηταν Hankook 225-50-17.Αυτο πως εγινε ετσι;Το περπατησες ξεφουσκωτο;
-
Ευχαριστω για την απαντηση...
Δεν καταλαβα και εγω πως εγινε ετσι. πηγα δουλεια και παρκαρα χωρις να καταλαβω κατι.. σε 2 ωρες παω να το παρω και κανοντας 3 μετρα.. ακουω το φλαπ φλαπ!!! κανω οπισθεν στη θεση μου και κανονιζω να βαλλω τη ρεζερβα. Οταν το εβγαλα στην εσωτερικη πλευρα ηταν ετσι... τι να πω?? οταν του περασα τα νεα κυταξα μηπως το παλιο ειχε καρφι που το ξεφουσκωσε σιγα σιγα.. αλλα δεν.... οποτε τι να πω... η διαδρομη το πρωι ειναι 10 χλμ σε καλο δρομο 4 λωριδων και μετα 1 χλμ περιπου σε καλο χωμα... δεν ακουσα κατι περιεργο... ομως ναι η πρωτη σκεψη ηταν οτι περπατησε ξεφουσκωτο ομως δεν ταιριαζει.... τωρα να ειχε ξεφουσκωσει και με τα 2-3 μετρα μπρος πισω στο παρκιν να εγινε ετσι??? Επισης θα πω οτι τα αφησα 40000χλμ μπροστα γιατι τα πισω ηταν κινεζιες και δεν ηθελα να τα εχω μπροστα... εχουν κανει και αυτα 40000 αλλα ειναι σε πολυ καλλυτερη κατασταση.... θα αλλαχθουν τον επομενο μηνα γιατι δεν ειχαν αλλα, να μου δωσουν εχθες.. περιμενουν νεο φορτιο!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δειτε εδω λαστιχο πως κατεληξε μετα απο 40000χλμ μπροστα στη Thesis μου... Ηταν Hankook 225-50-17.
Αυτο πως εγινε ετσι;Το περπατησες ξεφουσκωτο;
Λάθος δείκτης φορτίου...ίσως;
-
Σήμερα έβαλα τα Hankook k110 v12 evo διαστάσεις 195/55/15 85V στα 350€. Νομίζω οτι τα continental premium contact 2 που είχα, είχαν καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά ας ελπίσουμε οτι θα κρατάνε καλά στο δρόμο.
Η χώρα κατασκευής είναι Ουγγαρία την πρώτη εβδομάδα του 2012 και επίσης δεν είχε την επιγραφή outside παρά μόνο το rotation και στις δυο πλευρές.
Θα ήθελα να ρωτησω αν πρέπει να μπει συγκεκριμένη πλευρά απ' έξω και αν η ζυγοστάθμιση γίνεται μόνο στους κινητήριους τροχούς ή σε όλους? -
Είναι συμμετρικό το πέλμα του, οπότε δεν έχει έξω πλευρά.
Ζυγοστάθμιση γίνεται σε όλους τους τροχούς. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ζυγοστάθμιση γίνεται σε όλους τους τροχούς.εμένα μου έκανε μόνο στους μπροστινούς
-
Ο χρήστης ababa641 έγραψε:
Ζυγοστάθμιση γίνεται σε όλους τους τροχούς.εμένα μου έκανε μόνο στους μπροστινούς
έπεσες σε λαμάκα!
πήγαινε κάνε και στους πίσω -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έπεσες σε λαμάκα!
πήγαινε κάνε και στους πίσωίσως το πάω οταν πατησουν καλά τα λάστιχα και του πω οτι τρέμει γενικά το αυτοκίνητο.
Σας ευχαριστώ πολύ. -
πηγαινε οποτε θες αλλα μην δεχτεις να πληρωσεις φραγκο εξτρα και μην ξαναπας σ'αυτον
-
Πήγαινε το άμεσα γιατί θα σου κάνει τον .....Τζάκι Τσάν!!
-
Τοποθετήθηκαν Continental Sport Contact 5 τελικά με 600 ευρά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τοποθετήθηκαν Continental Sport Contact 5 τελικά με 600 ευρά.Σοφή επιλογή, η ασφάλειά μας πάντα πάνω απ' όλα!
Η τιμή είναι καλή, πού τα τοποθέτησες αν επιτρέπεται;Τι τιμές γενικώς έπαιζαν σε άλλες μάρκες;
(Χθες είδα μια BMW 1 series με Infinity λάστιχα και σε θυμήθηκα! )
Εμένα αρχίζουν τα πίσω να πλησιάζουν το όριο αλλαγής, αλλά λέω να τ' αφήσω ως έχουν προς το παρόν, θα δούμε από Χριστούγεννα... Τα εμπρός, αν και παλιότερα, έχουν πολύ καλύτερο πέλμα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τοποθετήθηκαν Continental Sport Contact 5 τελικά με 600 ευρά.
Σοφή επιλογή, η ασφάλειά μας πάντα πάνω απ' όλα!
Η τιμή είναι καλή, πού τα τοποθέτησες αν επιτρέπεται;Τι τιμές γενικώς έπαιζαν σε άλλες μάρκες;
(Χθες είδα μια BMW 1 series με Infinity λάστιχα και σε θυμήθηκα! )
Εμένα αρχίζουν τα πίσω να πλησιάζουν το όριο αλλαγής, αλλά λέω να τ' αφήσω ως έχουν προς το παρόν, θα δούμε από Χριστούγεννα... Τα εμπρός, αν και παλιότερα, έχουν πολύ καλύτερο πέλμα!
Είδα 530 το καλοκαίρι με Nankang...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]