-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Παρόμοια σχεδίαση πέλματος από άλλον κατασκευαστή δε νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα εξομοίωσης. Η σχεδίαση του πέλματος αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος της όλης σχεδίασης ενός ελαστικού και φυσικά δεν μπορεί από μόνη της να προϊδεάσει. Έχει σημασία το υλικό του πέλματος, τα πλαϊνά, ο σκελετός γενικότερα και πολλά άλλα.
Το αν φθείρεται γρήγορα έχει να κάνει περισσότερο με το υλικό του πέλματος αλλά και το σκελετό ενώ το πόσο ακριβές είναι στο στρίψιμο κυρίως με το σκελετό και τα πλαινά. Κανένα από τα δύο δεν εξαρτάται σαφώς και άμεσα από τη σχεδίαση του πέλματος. Αυτή θα παίξει περισσότερο ρόλο στην ικανότητα αποχέτευσης νερού, στο θόρυβο και στο φρενάρισμα (σε συνδυασμό με υλικό και σκελετό φυσικά).Νομίζω ότι η νέα γκάμα της Fulda διαμορφώνεται ως εξής
τα sport control αντικαθιστούν τα carat exelero για σπορ ή σχεδόν υπερ υψηλής απόδοσης (UHP)
τα eco control HP τα carat progresso στην κατηγορία κάπως υψηλής απόδοσης (HP)
τα eco control σκέτα για πιο σκέτες καταστάσεις.+1 στην πρώτη παράγραφο και σωστός επίσης και στη δεύτερη για τα fulda.
ντρέπομαι που το λέω, αλλά... δεν είναι σωστός στην πρώτη παράγραφο... ας διορθώσει ο ίδιος.
Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες σχεδιάσεις έχουν κάποιο συγκερικμένο προσανατολισμό αλλά το κατά πόσον μπορεί το σχέδιο μόνο του να αποτελέσει βασικό παράγοντα εξομοίωσης κοινών πολιτικών ελαστικών είναι που βρίσκω τραβηγμένο.
Πάντως να μην ντρέπεσαι καθόλου. Εκτιμώ την μεγάλη εμπειρία σου και τις απόψεις σου και ελπίζω να μοιραστείς την εξήγηση της διαφωνίας σου ώστε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας. Αυτός νομίζω είναι και ένας από τους πιο βασικούς λόγους ύπαρξης του φόρουμ. -
Θελω ν αλλαξω τα μπροστινα μου λαστιχα (165/60/14) και δυσκολευομαι να επιλεξω αναμεσα σε Kleber (140E) και Dunlop (180E), τι μου προτεινετε;
-
Απο τα δυο μαλλον kleber (δεν εχω διαβασει κ πολυ θετικα σχολια για τα dunlop αυτων των διαστασεων) αλλα εγω φοραω αυτα τα οποια και σου συνιστω, πολυ καλη προσφυση παντου
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Απο τα δυο μαλλον kleber (δεν εχω διαβασει κ πολυ θετικα σχολια για τα dunlop αυτων των διαστασεων) αλλα εγω φοραω αυτα τα οποια και σου συνιστω, πολυ καλη προσφυση παντουτα έχει το αμάξι του father, σε 165/70/14. Πολύ φιλικά και προβλέψιμα, με μόνο ελάττωμα τους, το θόρυβο
-
Σύμφωνα με τα περίφημα EU Ratings πάντως τα Kleber HP3 165/70R-14 είναι στα 69dB, δηλαδή από τα σχετικά αθόρυβα λάστιχα. Βγάλε άκρη τώρα...
-
Αν καταλαβα καλα λεει θορυβωδη τα Uniroyal κι οχι τα Kleber
Δεν ξερω παντως ποια να βαλω και δεν εννοω αυτες τις δυο μαρκες αλλα γενικα
-
ναι για τα uniroyal, λέω ότι είναι θορυβώδη. Τα μόνα kleber που έχω οδηγήσει πριν καμιά, 10+χρόνια σε κάποιο transporter και μου είχαν αφήσει καλές εντυπώσεις ...
-
Nα ρωτήσω κατι ρε παιδιά, **185/65/14 ** που θέλω εγώ να βάλω αντί 175/65/14 που γράφει ο κατασκευαστής στην πόρτα σημαίνει μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση καυσίμου? ΄Ετσι τουλάχιστον μου είπαν σε βουλκανιζατέρ!
Το θέμα είναι οτι θα τα πάρω σχεδόν τζαμπα απο συγγενή... -
Καλύτερα να βάλεις 185/60-14 που ειναι πολύ συνηθισμένη άρα φτηνή διάσταση και δεν θα επηρεάσει ένδειξη κοντερ μια και ειναι ιδιας διαμετρου
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλύτερα να βάλεις 185/60-14 που ειναι πολύ συνηθισμένη άρα φτηνή διάσταση και δεν θα επηρεάσει ένδειξη κοντερ μια και ειναι ιδιας διαμετρουΚαι όμως φίλε μου αυτό που είπες εννούσα ακριβώς-κι έκανα λάθος, το 185/60/14!
Αυτόν που ρώτησα στο βουλκανιζατερ επέμενε για το 175 που έχει ο κατασκευαστης στην πορτα,ότι θα καιω περισσοτερο καυσιμο. Για το 60/14 δεν τον πειραξε ιδιαιτερα...
Το 185 ειναι το πλατος του λάστιχου,σωστά?
Άρα το ερώτημα είναι για ποιο λόγο να καίω περισσότερο καύσιμο επειδή ο κατασκευαστης προτεινει 175?
Δεν μιλάμε να βάλω και 195 , λέμε τώρα... -
το 185/60-14 ειναι αντιστοιχο σε διαμετρο οποτε μονο η διαφορα πλατος 1 εκατοστο ειναι αστεια διοτι:
- η διαφορα καλύπτεται από τη διαφορα σε τριβη κυλισης από λαστιχο σε λαστιχο
- στο ονομα 185 αλλα στο πελμα πάλι υπάρχουν διαφορες στο πλατος....
Βαλτα,θα εχεις και καλύτερο φρεναρισμα. Αν δεις καλα ο κατασκευαστης προτεινει πολλα μεγεθη πχ εμενα απο 205-255 καιζαντες απο 15-17-18...
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
εβαλα περισυ τα falken ziex912 και θα ελεγα οτι ειναι τιμιαγια τα λεφτα τους αλλα με απαραδεκτο εμπορικο εισαγωγεα ο οποιος κανει μαιμουδιες με ημερομηνιες κτλ....
Τι μαιμουδιες δηλαδή?
Sent from my Neo V using Tapatalk
απο την 4αδα το ενα ηταν αλλη σειρα της falken.........αυτο την πρωτη φορα!
την επομενη μερα η 4αδα μια χαρα αλλα το ενα λαστιχο με ημερομηνια αρκετα παλιοτερη και για αυτο δεν ευθυνεται ο λαστιχας μου καθως μπροστα μου τους επαιρνε τηλεφωνο και τους τα εχωνε............την τριτη μερα το καταφεραμε αλλα εγω ποτε ξανα falken... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
το 185/60-14 ειναι αντιστοιχο σε διαμετρο οποτε μονο η διαφορα πλατος 1 εκατοστο ειναι αστεια διοτι:- η διαφορα καλύπτεται από τη διαφορα σε τριβη κυλισης από λαστιχο σε λαστιχο
- στο ονομα 185 αλλα στο πελμα πάλι υπάρχουν διαφορες στο πλατος....
Βαλτα,θα εχεις και καλύτερο φρεναρισμα. Αν δεις καλα ο κατασκευαστης προτεινει πολλα μεγεθη πχ εμενα απο 205-255 καιζαντες απο 15-17-18...
Aν κατάλαβα καλά ο,τι χάνω απ τη διαφορά στο πλατος 185-175 το κερδίζω απ τη διαφορά στο προφίλ 65-60 ?
-
Aν κατάλαβα καλά ο,τι χάνω απ τη διαφορά στο πλατος 185-175 το κερδίζω απ τη διαφορά στο προφίλ 65-60 ?
...ώστε η συνολική διάμετρος να είναι αντίστοιχη (σχεδόν ίδια).
Αν και θα έλεγα ότι κερδίζεις σε διάμετρο από την αύξηση στο πλάτος (που θα σήμαινε και επιπλέον ύψος πλαϊνού αν δεν άλλαζες προφίλ) το χάνεις από τη διαφορά σε προφίλ (που μειώνεται ώστε τελικά το πλαινό να είναι ίδιο σε ύψος οπότε και η συνολική διάμετρος του ελαστικού). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...ώστε η συνολική διάμετρος να είναι αντίστοιχη (σχεδόν ίδια).
Αν και θα έλεγα ότι κερδίζεις σε διάμετρο από την αύξηση στο πλάτος (που θα σήμαινε και επιπλέον ύψος πλαϊνού αν δεν άλλαζες προφίλ) το χάνεις από τη διαφορά σε προφίλ (που μειώνεται ώστε τελικά το πλαινό να είναι ίδιο σε ύψος οπότε και η συνολική διάμετρος του ελαστικού).Δεν το εννοουσα λεκτικά ακριβώς έτσι, εννοώ αν η βενζίνη που χάνω συνολικά απο το 1cm πλάτος(185) παραπάνω που βάζω απο αυτό που ζητάει ο κατασκευαστής(175) το κερδίζω τελικά απ το μικρότερο προφίλ 60 που βάζω (αντί 65).
-
Το 65 είναι ποσοστό του 175 και το 60 του 185 και η ιδέα είναι ότι θέλεις το πλαινό (το 60% του 185 ή το 65% του 175) να παραμένει το ίδιο ώστε να μην αλλάξει γεωμετρία του συστήματος, να μην μακρύνει ή κοντύνει η συνολική σχέση μετάδοσης που θα αλλοιώσει την ένδειξη του κοντέρ και του χιλιομετρητή και μπορεί να δυσκολεύει ή διευκολύνει λίγο τις επιταχύνσεις κλπ. Είναι δύσκολο να υπολογίσεις να τελικά θα κερδίσεις ή θα χάσεις σε κατανάλωση αλλά επί ίδιου μοντέλου ελαστικού από 175/65-14 σε 185/60-14 πιθανότατα ξοδεύεις κάτι τι παραπάνω λόγω μεγαλύτερων τριβών του μεγαλύτερου πλάτους χωρίς καμία άλλη επίπτωση. Έχεις όμως καλύτερη πρόσφυση και φρενάρισμα.
-
να ρωτήσω ένα λαστιχάδικο ''Ιταλάκιας'' ξέρουμε που βρίσκεται στην Αττική?
και αν ναι με τι μάρκες συνεργάζεται?
Ευχαριστώ!
-
Συγγνώμη για το οφφ τοπικ. Βάζω τα λάστιχά μου το Σάββατο. Ας μου δείξει κάποιος στο γοογλε μαπς πού είναι ο Τσέτης....
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Συγγνώμη για το οφφ τοπικ. Βάζω τα λάστιχά μου το Σάββατο. Ας μου δείξει κάποιος στο γοογλε μαπς πού είναι ο Τσέτης....Αυτος;
http://www.vrisko.gr/advdetails/737f71a ... 1f020d3f47 -
Παρήγγειλα τα Adrenalin 002.
Tα βρήκα τελικά στη διάστασή μου Ελλάδα. Σε κανένα μηνάκι θα μας έρθουν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]