-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο δείκτης ταχύτητας σχετίζεται καθόλου με τη θερμοκρασία λειτουργίας;
Σε ερώτηση του Drive στον αρχιμηχανικό της Kumho (αν θυμάμαι καλά), η απάντηση ήταν ότι ο δείκτης ταχύτητας δεν σχετίζεται με την θέρμανση του ελαστικού αλλά έχει να κάνει με τον σκελετό του.
Ο συντελεστής ταχύτητας δείχνει την ικανότητα του ελαστικού να αντέξει στις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά την περιστροφή του, επομένως προφανώς και έχει να κάνει με το σκελετό του. Αλλά αν ένα ελαστικό περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα δε θα πιάνει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες; Προφανώς ναι, άρα λογικό είναι να έχει και υψηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας ή ίσως καλύτερα μεγαλύτερο διάστημα θερμοκρασιών λειτουργίας.
Και επειδή πλησιάζει ο καιρός να αλλάξω λάστιχα τι κυκλοφορεί σε sport ελαστικά σε 205/60 R16 που είναι η αυθεντική διάσταση του αυτοκινήτου ή σε 225/55 R16 (που είναι η επόμενη φαρδύτερη διάσταση που δεν αλλάζει τη διάμετρο του τροχού); Τα BFGoodrich g-Force Sport COMP-2 κυκλοφορούν Ελλάδα;
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Αλλά αν ένα ελαστικό περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα δε θα πιάνει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες; Προφανώς ναι, άρα λογικό είναι να έχει και υψηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας ή ίσως καλύτερα μεγαλύτερο διάστημα θερμοκρασιών λειτουργίας.Ναι αλλα λογω της ταχυτητας στην ευθεια, δε δεχεται και πολλαπλασια ποσοτητα αερα ωστε να κρυωσει? Προφανως μιλαω για ανθρωπινες ταχυτητες μεχρι 200 ξερω γω... Απο κει και πανω γινεται πανικος μπορω να φανταστω.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Ο δείκτης ταχύτητας σχετίζεται καθόλου με τη θερμοκρασία λειτουργίας;
Σε ερώτηση του Drive στον αρχιμηχανικό της Kumho (αν θυμάμαι καλά), η απάντηση ήταν ότι ο δείκτης ταχύτητας δεν σχετίζεται με την θέρμανση του ελαστικού αλλά έχει να κάνει με τον σκελετό του.
Ο συντελεστής ταχύτητας δείχνει την ικανότητα του ελαστικού να αντέξει στις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά την περιστροφή του, επομένως προφανώς και έχει να κάνει με το σκελετό του. Αλλά αν ένα ελαστικό περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα δε θα πιάνει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες; Προφανώς ναι, άρα λογικό είναι να έχει και υψηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας ή ίσως καλύτερα μεγαλύτερο διάστημα θερμοκρασιών λειτουργίας.
Η υπερθέρμανση λόγω ταχύτερης κύλισης αντιμετωπίζεται με διαφορετική γόμα. Όμως δεν ξέρω αν ένα Η στα 210 θερμαίνεται περισσότερο ή λιγότερο από ότι ένα V στα 240. Θέμα επιλογής του κατασκευαστή είναι φαντάζομαι.
-
Και με την πίεση του αέρα, άλλη θερμοκρασία έχει ένα λάστιχο με 29 psi και άλλη με 35, για τα ίδια χλμ και το ίδιο φορτίο στο ίδιο οδόστρωμα.
Η υπερθέρμανση του πέλματος από την τριβή σημαίνει αποκόλληση κομματιών, εσωτερική η υπερθέρμαση λόγω χαμηλής πίεσης σημαίνει αποκόλληση των λινών εσωτερικά του ελαστικού σε συνδυασμό με την υπέρβαση του δείκτη ταχύτητας έχουμε πλήρη καταστροφή του ελαστικού ( διαρραγή ). Ένας τρόπος για να μειώσουμε την εσωτερική θερμοκρασία του ελαστικού, ή για να την διατηρήσουμε στα επίπεδα ασφαλείας όταν για κάποιο λόγο πρέπει για μικρό χρονικό διάστημα να ξεπεράσουμε τον δείκτη ταχύτητας του ελαστικού, είναι η αύξηση της πίεσης του αέρα βάζοντας 40-45 psi, έτσι μειώνονται οι εσωτερικές τριβές του σκελετού και δεν αποκολλούνται εσωτερικά τα λινά.
-
Αν υπάρχει και καμιά πρόταση για ελαστικά στις διαστάσεις που ανέφερα παραπάνω, είμαι έτοιμος να την ακούσω.
-
Καλησπέρα σε όλους
Χρειαζομε βοήθεια στην επιλογή ελαστικών .Εχω ένα Mazda 6 του 2009 και ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά .Η διάσταση είναι 215/50/17 .
Τα brigestone που εχω τα χάρηκα πολύ στις στροφές στο στεγνό σε μακρινά ταξίδια , αλλά βρίζω κάθε φορά γιατί αργούν να ζεσταθούν και κοπανάν ατελείωτα και ποιο μικρή λακκούβα .To νέο ελαστικό θα ήθελα να είναι άριστο στις στόφες να ζεσταίνετε γρήγορα , να μην κοπανάει στις λακκούβες και να είναι αθόρυβο .
Είμαι μεταξύ Continental SportContact 3/5
Pirelli P7
Michelin Primacy 3
Brigestone ER300Για την τιμή το εχω πάρει απόφαση ότι θα τα χώσω .
Τι προτείνετε ?
-
τα λάστιχα που γράφεις, δεν είναι σε ίδιες κατηγορίες ... πχ to p7 και το primacy ....
δεν ξέρω αν βγαίνουν στις διαστάσεις σου .... αλλά βάλε στην λίστα τα
Asymmetric 2
pilotsport3
rainsport2
Pzero
sportcontact5 -
Το turanza t001 εχει αντικαταστησει το er300.
-
τα λάστιχα που γράφεις, δεν είναι σε ίδιες κατηγορίες ... πχ to p7 και το primacy ....
δεν ξέρω αν βγαίνουν στις διαστάσεις σου .... αλλά βάλε στην λίστα τα
Asymmetric 2
pilotsport3
rainsport2
PzeroΓια το Michelin Primacy 3 απλά μου είπαν οτι είναι και για μεγαλύτερη ταχύτητα πάνω από τα 240 . Δεν νομιζω να επηρεάζει σε κατι αν τα βαλω στο δικο μου .Θεωρούνται μαλακά ελαστικά .
Το turanza t001 εχει αντικαταστησει το er300.
Αυτά μου έκαναν προσφορά . όλα ήταν από 700 μέχρι 800 ευροπουλα .Αλλά ξανά brigestone υπάρχει λίγη πιθανότητα να πάρω .
Μάλλον Michelin primacy 3 , ή continental SC 5 ή Asymmetric 2 . Θα ξανά ψάξω τιμές για αυτα τα τρια και θα ξανα παρω προσφορες .Το Asymmetric 2 φενετε πολύ καλό στα στατιστικά . Πάντως για αυτό που το θέλω το καλύτερο για τους Άγγλους είναι το Primacy 3
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/ContiSportContact-5-P.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Eagle-F1-Asymmetric-2.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/Primacy-3.htm -
Ο χρήστης Digenis έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους
Χρειαζομε βοήθεια στην επιλογή ελαστικών .Εχω ένα Mazda 6 του 2009 και ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά .Η διάσταση είναι 215/50/17 .
Τα brigestone που εχω τα χάρηκα πολύ στις στροφές στο στεγνό σε μακρινά ταξίδια , αλλά βρίζω κάθε φορά γιατί αργούν να ζεσταθούν και κοπανάν ατελείωτα και ποιο μικρή λακκούβα .To νέο ελαστικό θα ήθελα να είναι άριστο στις στόφες να ζεσταίνετε γρήγορα , να μην κοπανάει στις λακκούβες και να είναι αθόρυβο .
Είμαι μεταξύ Continental SportContact 3/5
Pirelli P7
Michelin Primacy 3
Brigestone ER300Για την τιμή το εχω πάρει απόφαση ότι θα τα χώσω .
Τι προτείνετε ?
Για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου, και του δικου σου απ ο,τι καταλαβα θες κατι να ζεσταινεται γρηγορα...
Απο αυτα που λες τα Primacy 3 ταιριαζουν πιο πολυ για το Mazda 6 σου... -
υπαρχει και το ΤΟΥΟ Τ1S καπου στα 650ευρω.......το δραμα σου το περασα περσυ και αν ψαξεις υπαρχουν πολλα λαστιχα κατω απο 600ευρω αλλα οχι πρωτοκλασατα οπως τα kumho,falken,bf goodrich κτλ.....
-
300klm (πιέσεις eco 36psi) με τα continental premium contact5 205/55/16 91W Vs michelin** pilot exalto2** 205/55/16 91V (36psi)
Από τα πρώτα μέτρα, καταλαβαίνεις ότι το αυτοκίνητο είναι πιο μαλακό και σου δίνει την αίσθηση ότι πατάει πάνω σε ένα σκληρό ζελέσε σχέση με τα PE2. Όσο ανεβαίνουν τα χλμ μέχρι τα 100-120 νιώθεις μια πιο μικρή αντίσταση κύλισης και ένα πιο καλό επίπεδο απορρόφησης ανωμαλιών, καλύτερη άνεση αλλά και καλύτερη επαφή με το οδόστρωμα, αφού τα ελαστικά μπορούν να παραμορφωθούν περισσότερο. Το φρενάρισμαφαίνεται να είναι πιο σίγουρο, ο θόρυβος ίδιος με τα PE2, χωρίς να είναι ενοχλητικός μέσα στην καμπίνα του volvo. Αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα τους να βρουν πρόσφυση σε σχεδόν όλα τα οδοστρώματα, τσιμέντα, λιωμένη λγιστερή άσφαλτο (πχ πλατιές στην εκάλη https://maps.google.com/?ll=38.113199,2 ... 9,27.151,0), που εκεί τα PE2 υπ έστρεφαν,
απ την πρώτη μέρα. Όταν τα χλμ ανέβουν, 150+ δεν έχουν το ίδιο 'σίγουρο' τιμόνι σε σχέση με τα PE2. Ενώ γενικά, η πρόσφυση είναι καλύτερη, δεν σου εμπνέουν την ίδια αίσθηση να τα πιέσεις αρκετά. Πέρα το όριο της πρόσφυσης είναι σαφώς χειρότερα σε επίπεδο χειρισμών σε σχέση με τα PE2 πάντα. Θα δω αν σε μερικά γεμίσματα δω διαφορά στην κατανάλωση (PE2 EU=F PC5=C) και τι λένε στο νερό .... -
johnkyr καλοτάξιδα τα νέα σου ελαστικά και ασφαλή χλμ.
Περιμένουμε νέα σου και στο βρεγμένο.
-
Johnkyr καλοφαγωτα. Όντως περιμένουμε εντυπώσεις απο βρεγμένο. Πώς και διάλεξες αυτά έναντι των ps3;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Παιδιά ιδέες για 205/60R16; Ποια είναι η καλύτερη δυνατή λύση σε αυτή τη διάσταση (εννοείται για όσο το δυνατόν πιο sport ελαστικό);
-
Η καλυτερη λυση ειναι να αλλαξεις διασταση.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Η καλυτερη λυση ειναι να αλλαξεις διασταση.Το σκέφτομαι από καιρό. Η επόμενη μεγαλύτερη διάσταση που δεν αλλάζει τη διάμετρο του τροχού είναι 225/55R16, αλλά και σε αυτή πολλά sport ελαστικά που βρίσκω στο Internet δεν τα βρίσκω σε βουλκανιζατέρ (πιθανόν να μην έρχονται καν Ελλάδα) και επίσης εκτός από πλεονεκτήματα η αύξηση μεγέθους έχει και μειονεκτήματα. Οπότε θα ήθελα να ακούσω καμία πρόταση και σε 205/60R16 και αν δεν υπάρχει καμία αξιόλογη την εγκαταλείπω τότε οριστικά.
-
ευχαριστώ, ο βασικός λόγος που επέλεξα τα PC5 σε σχέση με τα PS3,
ήταν η μεγάλη διαφορά που είχαν στο δείκτη κατανάλωσης μιας και κάνω πολλά χλμ
και ότι στο παρελθόν είχα δοκιμάσει τα PC2 στο 106 και μου είχαν φανεί πολύ καλά.μετά από 500+χλμ, η μειωμένη αντίσταση κύλισης σε σχέση με τα PE2 είναι εμφανής, όπως
και η μείωση στην κατανάλωση, που δείχνει αρκετά περισσότερη κι από 1λτ/100, με ταχύτητες έως 120χαω
(μετρήσεις καλοκαιριού (λιγότερη κίνηση) και για τα 2 ελαστικά), Φαντάσου πόση διαφορά θα υπήρχε με τα
λάστιχα που έχουν δείκτη Α. Απ την άλλη πλευρά του νομίσματος, δεν είναι καθόλου sport και δεν έχουν καλή αίσθηση
και ακρίβεια στο δρόμο σε σχέση με τα PE2. Ίσως έπρεπε να δοκιμάσω τα 205/55/16 XL που θα έχουν πιο σκληρά πλαϊνά.Κατά την επιλογή ελαστικών, πιστεύω, ότι πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε τι 'τύπου' ελαστικό ψάχνουμε ... Green/ντεμί :? /Sport και μετά να ψάχνουμε τις επιλογές/μετρήσεις/απόψεις, τιμές ... κτλ.
Αν κάποιος ψάχνει sport λάστιχο, καλύτερα να μην τα βάλει ... αν ψάχνει τον συμβιβασμό, ανάμεσα στην κατανάλωση/κράτημα,φρενάρισμα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, αν πάλι τον ενδιαφέρει περισσότερο η κατανάλωση, κάνει πολλά χλμ στην εθνική/επαρχιακό με ταχύτητες όχι πέραν των 120+- τότε ίσως να πρέπει να δει & κάποιο πιο green ελαστικό, Saver+ κτλ.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Κατά την επιλογή ελαστικών, πιστεύω, ότι πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε τι 'τύπου' ελαστικό ψάχνουμε ... Green/ντεμί :? /Sport και μετά να ψάχνουμε τις επιλογές/μετρήσεις/απόψεις, τιμές ... κτλ.
Αν κάποιος ψάχνει sport λάστιχο, καλύτερα να μην τα βάλει ... αν ψάχνει τον συμβιβασμό, ανάμεσα στην κατανάλωση/κράτημα,φρενάρισμα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, αν πάλι τον ενδιαφέρει περισσότερο η κατανάλωση, κάνει πολλά χλμ στην εθνική/επαρχιακό με ταχύτητες όχι πέραν των 120+- τότε ίσως να πρέπει να δει & κάποιο πιο green ελαστικό, Saver+ κτλ.
Πραγματικα εχω τρελη περιεργεια να δω πως ειναι τα Pilot Sport 3, που υποτιθεται ειναι και sport και green...
-
κι εγώ όταν τα είχα δει, ήταν η πρώτη επιλογή μου ... αφού έλεγαν ότι ήταν και green. Αλλά τι green είναι, με δείκτη F ?
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/car/g ... abels.html (επιλέγουμε το λινκ, δοκιμάστε)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]