-
[quote='iant']205/55/16
Παιδιά, από Continental τι λέγαμε; Sport Contact 2 ή Premium Contact 2;
Αν όχι αυτά τότε ποιο; Sport Contact 5;Έσκισα (μαλακία μου) το ένα λάστιχο (~7 μήνες πριν έβαλα ) αν δεν βρω άκρη με την 'ΧΡΗΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗ'
της Nokian λέω να αλλάξω τα δυο μπροστινά τώρα, και σε κανένα 1,5 χρόνο τα άλλα δυο ... [quote]Βάλε το Cinturato P7,θα με θυμηθείς...Το φοράω στο 3άρι 5500χλμ....
-
Ο χρήστης dt1234 έγραψε:
Kαλησπερα!Θα ηθελα την βοηθεια σας με ενα θεμα.
Εχω ενα ford fiesta 1.2 75hp 2006 και εφτασε ο καιρος να αλλαξω λαστιχα και σε αυτο το θεμα θελω τη βοηθεια σας.
Διαστασεις 175/65/R14 (82Τ ειχα).
Ψαχνοντας στο internet διαβασα καλα λογια για τα Continental Premium Contact 5.
Ενας 'λαστιχας' μου προτεινε τα kleber dynaxer hp3.
Τα εχει καποιος ή εχει ακουσει καποιος για αυτα?Επιπλεον το χειμωνα πηγαινω σε χιονοδρομικα..Αλλα δεν ξερω εαν αξιζει τον κοπο να το ψαξω για all season αφου απ οτι εχω ακουσει μετα εχεις ενα λαστιχο που ειναι μετριο σε ολα,αυξανει την καταναλωση και την φασαρια.Ειναι οντως ετσι?
Εαν παλι καποιος μου προτεινει καποια ευπροσδεκτο.
καλημερα
να ξερεις πως οτιδηποτε και να βαλεις οι απαιτησεις σου στο χιονι δε θα καλυφθουνη καλυτερη επιλογη ειναι να βαλεις ενα καλο ελαστικο 4ων εποχων..για τα περισσοτερα γιατι δεν εχω δοκιμασει πολλα ισχυει συμφωνα με αλλους αυτο που λες..
υπαρχουν 2 ελαστικα 4ων εποχων ομως που σε αυτη τη διασταση ειναι πολυ καλυτερα απο πολλα θερινα
τα εχω το ενα σε panda 4x4 και το αλλο σε panda 1.2 τα οποια βρισκονται 3-4 μερες της βδομαδας το χειμωνα σε χιονοδρομικο
δεν εχω βαλει αλυσιδες ποτεσε κανονικες συνθηκες ειναι παραπανω απο καλα και τα 2 αυτα δεν μου εχουν βγαλει ποτε θορυβο με πολλα ταξιδια στην πλατη τους..δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε σε βροχη οπως ειχα με τα περισσοτερα χειμερινα
ψαξε να βρεις τα hankook h730 η goodyear vector 5
θα μεινεις αναυδος..αμετρητα καλα στοιχειααν μπορεις να σπρωξεις με αυτα που εχεις τωρα μεχρι το φθινοπωρο ακομη καλυτερα..για να εχεις οσο το δυνατο καλυτερη προσφυση το χειμωνα σε χιονι/παγο
παρ'ολα αυτα σε αυτα τα ελαστικα υπαρχουν ιδιαιτεροτητες
ξεχνα δρομους με τσιμεντα η χαλικοδρομο γιατι θα σου πεταξουν κομματια αν ζεσταθουν
θελουν προσοχηδεν παυουν να ειναι η καλυτερη λυση ομως..προσεχε αλλα ελαστικα 4ων εποχων..ειναι μαπα
-
touring the m3 1.6
Ωστε εχεις μεινει ευχαριστημενος απο τα Pirelli Cinturato P7!
Eιναι μια πιθανη επιλογη και αυτα.Αν και ειμαι λιγο περισσοτερο προς τα Continental Premium Contact 5 καθως εχω ακουσει καλα λογια αλλα ακομα το ψαχνω.upoulikampia
Τα φοβαμαι λιγο τα all season γιατι δεν εχω περιθωρια να μου χαλασουν τπτ λαστιχα απο καμια πετρα.
Στο στεγνο το καλοκαιρι πως ειναι? Η καταναλωση αυξανεται?Πραγμα που με ενδιαφερει πολυ.
Γιατι εαν ειναι να τα βαλω να πηγαινω στο χιονι αλλα να μου βγουν ακριβα βαζω αλυσιδες! -
Μακριά από τα Ρ7!
Οι μονοι που έχουν μείνει ευχαριστημένοι από αυτά ειναι όσοι τα εμπορεύονται. -
Απο τα P7 Cinturato;
Εχω ακουσει ασχημες εντυπωσεις για τα P7 (σκετο), οχι για τα P7 Cinturato ομως... -
Τα παλιά P7 τα είχα στην Alfa και ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Σχεδόν ισάξια με τα Zero Rosso που είχα στην 147fl μου. Αν την κράταγα θα έβαζα σίγουρα τα P7 Cinturato, γιατί αν κρίνω από τη νέα γενιά (έχω βάλει τα Scorpion Verde στο Audi) είναι εξαιρετικά λάστιχα. Όχι απόλυτα σε επιδόσεις, πλην P Zero, αλλά φοβερά all around και κυρίως πάαααρα πολύ αθόρυβα.
-
1ον τα p7 που λεει o m3 ειναι πολυ καλο λαστιχο
καμια σχεση με τα παλιοτερα
μονο λιγο ζεσταμα χρειαζονταιφιλε μου dt αν δε δοκιμασεις δε μαθαινεις
η ουσια ειναι τι θελεις απο ενα λαστιχο
αν σε ενδιαφερει να μην βαλεις αλυσιδες το χειμωνα και να εχεις ενα πολυ καλο λαστιχο το καλοκαιρι και στη βροχη σου προτεινα τις καλυτερες λυσεις
δεν εχεις να φοβασαι κατι..δεν αυξανεται καμια καταναλωση
ισα ισα που και τα hankook και τα goodyear που σου προτεινα εμβαθυνουν στην μειωση της αντιστασης κυλισης
για'μενα αυτα ειναι παπαρολογιες btw οχι γιατι δεν ισχυουν αλλα με αφηνουν αδιαφορο σε τοσες μικρες διαφορεςπαρεπιπτοντως στη διασταση που ζητας ουτε τα p7 που λεει το παιδι βγαινουν ουτε τα premium contact..απευθυνοταν σε αλλον
η καλυτερη επιλογη αν το επιτρεπουν τα οικονομικα σου θα ηταν η εξηςβρισκεις 4 σιδερενιες μεταχειρισμενες απο ford
μολις ερθει η εποχη που ανεβαινουμε βουνο βαζεις ενα απο αυτα τα 2 4ων εποχων
ο λογος ειναι γιατι τα χειμερινα πολλες φορες αν και πολυ καλα σε χιονι και παγο ειναι απαραδεκτα σε βρεγμενο..οχι παντα
τα συγκεκριμενα που σου προτεινα στο εγγυωμαι θα σε αφησουν αναυδο σε ολες τις συνθηκεςγια να μην τα επιβαρυνεις το καλοκαιρι και να μην τα φθειρεις ωστε να μην εχεις στο χιονι καλο λαστιχο ομως βαζεις στις ζαντες που εχεις ηδη μια τετραδα καλοκαιρινα της επιλογης σου και βγαζεις αρκετο καιρο με τα 2 σετ..υπαρχουν αρκετα καλα λαστιχα σε θερινα..
αν δεν στο επιτρεπουν τα οικονομικα σου μπορεις να παραλειψεις τις ζαντες αλλα ο λαστιχας θα σε χρεωνει τοποθετηση/ζυγοσταθμιση καθε φορα..
για'μενα επειδη ξερω πως ειναι στο βουνο το χειμωνα..το εχω φαει με το κουταλι αν οντως πας βουνο και οχι περιστασιακα τοτε δεν μπορεις να κανεις χωρις τα συγκεκριμενα ελαστικα..απλως αυτα σου εξασφαλιζουν καλες επιδοσεις σε ολες τις συνθηκες..και οταν θα εισαι στο βουνο και οταν θα εισαι στην πολη η σε ταξιδι
και στο ξαναλεω..οχι ολα τα 4ων εποχων..τα περισσοτερα ειναι μαπα...κοιτα μονο αυτα τα 2
αν η αναβαση στο βουνο ειναι περιστασιακη κρινε μονος σου τις αναγκες σουφιλικα,
καμπια -
Tα οικονομικα μου σιγουρα δεν μου επιτρεπουν αυτη τη στιγμη να εχω δυο ζευγαρια λαστιχα.Οποτε λεω να παρω θερινα για να μαι σιγουρος και εαν βρω αργοτερα χρηματα θα το σκεφτω για τπτ all season.
Oσο για τα P7 Cinturato απ οτι ειδα δεν υπαρχουν στη διασταση που θελω 175/65/R14.
Τα Continental Premium Contact 5 υπαρχουν!
http://shop.karlis.gr/p.Elastiko-Continental-175-65-14-Premium-Contact-5-T-Epivatiko-Elastiko.238631.html -
Tα οικονομικα μου σιγουρα δεν μου επιτρεπουν αυτη τη στιγμη να εχω δυο ζευγαρια λαστιχα.Οποτε λεω να παρω θερινα για να μαι σιγουρος και εαν βρω αργοτερα χρηματα θα το σκεφτω για τπτ all season.
Oσο για τα P7 Cinturato απ οτι ειδα δεν υπαρχουν στη διασταση που θελω 175/65/R14.
Τα Continental Premium Contact 5 υπαρχουν!
http://shop.karlis.gr/p.Elastiko-Continental-175-65-14-Premium-Contact-5-T-Epivatiko-Elastiko.238631.html -
ας γραφει premium
εχω τη εντυπωση πως ειναι eco
και τα P7 που λεει το παιδι ειναι διαφορετικα απο τα δικα σουαυτα ειναι ecocontact5
φαινονται καλα..εχουν παρει καλα reviews..πιστευω ειναι καλη επιλογη
κοιτα μονο το σκελετο λιγο γιατι τα ecocontact3 ηταν σα βρακι
σαν τα energy saver -
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
ας γραφει premium
εχω τη εντυπωση πως ειναι eco
και τα P7 που λεει το παιδι ειναι διαφορετικα απο τα δικα σουαυτα ειναι ecocontact5
φαινονται καλα..εχουν παρει καλα reviews..πιστευω ειναι καλη επιλογη
κοιτα μονο το σκελετο λιγο γιατι τα ecocontact3 ηταν σα βρακι
σαν τα energy saverΡε τα premium contact 5 υπαρχουν, πριν κανα 2μηνο κυκλοφορησαν!!! Κι ειναι κορυφαια επιλογη σ αυτη την κατηγορια ελαστικου...
-
σε 175/65/14??
αν ναι τοτε συγγνωμη απλως ποτε δεν ισχυε κατι τετοιο
απο 185/60/14 υπηρχαν premium -
Τα Cinturato P7,τα πρότεινα σε 205/55/16 στον iant......που είναι δοκιμασμένα!
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
σε 175/65/14??
αν ναι τοτε συγγνωμη απλως ποτε δεν ισχυε κατι τετοιο
απο 185/60/14 υπηρχαν premiumA μιλαγες για συγκεκριμενη διασταση? Μου διεφυγε, δε ξερω αν υπαρχουν σ αυτη την διασταση που λες.
-
Ο χρήστης dt1234 έγραψε:
Kαλησπερα!Θα ηθελα την βοηθεια σας με ενα θεμα.
Εχω ενα ford fiesta 1.2 75hp 2006 και εφτασε ο καιρος να αλλαξω λαστιχα και σε αυτο το θεμα θελω τη βοηθεια σας.
Διαστασεις 175/65/R14 (82Τ ειχα).
Ψαχνοντας στο internet διαβασα καλα λογια για τα Continental Premium Contact 5.
Ενας 'λαστιχας' μου προτεινε τα kleber dynaxer hp3.
Τα εχει καποιος ή εχει ακουσει καποιος για αυτα?Επιπλεον το χειμωνα πηγαινω σε χιονοδρομικα..Αλλα δεν ξερω εαν αξιζει τον κοπο να το ψαξω για all season αφου απ οτι εχω ακουσει μετα εχεις ενα λαστιχο που ειναι μετριο σε ολα,αυξανει την καταναλωση και την φασαρια.Ειναι οντως ετσι?
Εαν παλι καποιος μου προτεινει καποια ευπροσδεκτο.
Αν βρίσκεις φθηνότερα τα 185/60-14 να τα προτιμήσεις. Σου προτείνω τα P6 Cinturato, τα φοράω στη διάσταση αυτή χωρίς πρόβλημα. Αν η ζάντα σου έχει 5' φάρδος κι έχεις ενδοιασμούς απλά να ξέρεις ότι 5άρα εργοστασιακή φοράω κι εγώ και η διάσταση των ελαστικών μου είναι επίσης εργοστασιακή.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μην βαλεις sport , βαλε premium!!1
Τα Cinturato P7,τα πρότεινα σε 205/55/16 στον iant......που είναι δοκιμασμένα!
Θα τα έχω στο μυαλό μου ... Thanks!
Λοιπόν, με το Nokian H τώρα... Δικαιούμαι 50% έκπτωση από την τιμή κατάλογου.
Πήρα τηλ στο βουλκανιζατέρ και μου είπαν αρχικά 80€ (δηλαδή 160 τιμή κατάλογου)
Μέτα από λίγα γαλλικά έγινε 70, και έπειτα **60 **!!!
Δηλαδή ~120 τιμή καταλόγου!Χαλάστηκα λίγο (350€ είχα βάλει τετράδα) ...
Τι θα λέγατε αν θα έβαζα πίσω ένα ζευγάρι π.χ. **PC2 **ή PC5; Τι **Treadwear **έχουν;
Πόσο λάθος είναι αυτό; Και σε τιμή θα έβρισκα τα δυο λάστιχα αυτά;**Πρέπει να αποφασίσω μέχρι τις 18:00 σήμερα! **
Υ.Γ Πήρα τηλέφωνα και στον εισαγωγέα - λέει πως δεν τα φέρνει τελευταία!!!
Φοβάμαι να μην τα καταργήσει! Για αυτό σκέπτομαι το ζευγάρι άλλης μάρκας!!! -
Η γνώμη μου είναι, αντί να βάλεις άλλα μπρος κι άλλα πίσω, με περίπου 300 €, να δώσεις κανένα 50άρικο ακόμη και να βάλεις τα PC5 γύρω-γύρω ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Η γνώμη μου είναι, αντί να βάλεις άλλα μπρος κι άλλα πίσω, με περίπου 300 €, να δώσεις κανένα 50άρικο ακόμη και να βάλεις τα PC5 γύρω-γύρω ...Δεν είναι ακριβώς έτσι ...
- Πληρώνω τα **60 **και τέλος - μένω με τα Nokian και ο Θεός βοηθός αν πάθω πάλι κάτι!
Θα βρω λάστιχο ή όχι τότε; Θα αναγκαστώ σε αλλαγή έστω των δυο; - Αλλάζω τώρα τα δυο (175€ τα Continental, έμαθα). Μου μένει ένα καλό λάστιχο Nokian για κάθε ενδεχόμενο
και σε 1,5 χρόνο αλλάζω και τα άλλα δυο! Και γεια σου Nokian !!!
- Πληρώνω τα **60 **και τέλος - μένω με τα Nokian και ο Θεός βοηθός αν πάθω πάλι κάτι!
-
... και όπως τα βλέπω μοιάζουν λίγο κιόλας (PC5 vs Nokian H)
vs
-
Ξερει κανενας αυτα τ λαστιχα? http://www.matador.sk/index.cfm?module= ... age&s=mp16
Matador mp16 Stella 2
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]