-
Ο χρήστης B.M-SPORT έγραψε:
H χθεσινή βολτα μέχρι Σουνιο για αλλη μια φορα εδειξε οτι δεν υπαρχει καλυτερο ελαστικο (για τα γουστα μου) με εγκριση δρομου απο τα R888
σε τι αυτοκινητο τα φορεσες και σε τι διασταση;;;
διασταση 205/55/16
celica ts -
Ο χρήστης rqd έγραψε:
Κάλε μου Λέοντα χρόνια πολλά!.
Αυτό όλοι το κάνουν. Σίγουρα πιάνει, διότι δεν θα υπήρχαν τόσες μάρκες και μοντέλα σε αυτήν την χώρα, μα και στο εξωτερικό…... «πελάτες μουουουουουουο…..»
Μα μου είναι αδιανόητο η ευκολία που κάποιος προτείνει σε κάποιον, μια μάρκα και ένα μοντέλο. Των γνωρίζει?. Ξέρει της ανάγκες του?. ξέρει τον τρόπο που οδηγεί?. Ξέρει που κινείτε?. Ξέρει της κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής του?.
Από την άλλη ζητάει συμβουλές κάποιος, ενόσω δεν φροντίζει να μας πει, όλα αυτά που καθορίζουν της εύστοχες επιλογές για αυτόν.
Παραλογισμός!!!!.....
Μόνον σε ένα πρότεινα, όταν έγραψε για τα οικτρά οικονομικά του, με γνώμονα την φτηνότερη λύση.
Και επί αυτού σου λέω, ότι τρία ίδια αγωνιστικά, με τρις διαφορετικούς οδηγούς, στον ίδιο αγώνα, τους φορούσα τρία διαφορετικά ελαστικά προσαρμοσμένα στην οδική τους νοοτροπία και συμπεριφορά!!!.... και οι τρις πρωτοστατούσαν!.
Περίμενα με της προτάσεις, να δίνουν και αναλυτικά τον λόγο της επιλογής τους, μα δεν τον διάβασα, δεν τον έγραψαν. Και θα ήταν και για εμένα ‘βοήθημα’ για να κάνω και εγώ προτάσεις στους πελάτες μου!.
Στείρες τοποθετήσεις….
Φιλικά
Α.Φίλε μου απ’ ότι βλέπω διαθέτεις εμπειρία μεγάλη στο θέμα. Εγώ από την άλλη σχεδόν καθόλου. Είμαι ένας πελάτης που σκοπεύει να αγοράσει ελαστικά και ψάχνει διάφορες γνώμες και προτάσεις για να κάνει την τελική επιλογή του. Δεν σκοπεύω να μάθω τα πάντα για τα λάστιχα ούτε να παρακολουθήσω σεμινάριο σωστών ερωτήσεων και ακόμα περισσότερο να δώσω σε ένα forum προσωπικά στοιχεία σε άτομα που δεν γνωρίζω. Αν δεν μπορείς να με βοηθήσεις με τα στοιχεία που έχω γράψει, δεν πειράζει.
Στο θέμα μου τώρα. Η τιμή που πήρα (350) αφορά τα turanza 205/55/16 91Η και V. Τα Hankook τα βρήκα περίπου 335 με 340. Μικρή διαφορά. Η χρήση που κάνω στα λάστιχα είναι κυρίως εντός Αττικής, σε άσφαλτο ( με λακκούβες πολλές φορές) αλλά και σε χώμα καμιά φορά. Είχα πάντα Bridgestone (αυτά που φοράω τώρα είναι turanza) και είμαι ευχαριστημένος αλλά δεν θα με χάλαγε να δοκιμάσω και άλλο λάστιχο. Μέχρι στιγμής η εναλλακτική εδώ μέσα είναι τα hankook. Η διαφορά είναι μικρή αλλά αν πεισθώ ότι είναι καλύτερα από τα Bridgestone θα τα βάλω.
Συνεχίζω και περιμένω προτάσεις απ’ όλους σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Και σίγουρα θα σε «χάλαγε». Το ίδιο περπατάς με τα παπούτσια που πας στο θέατρο, και το ίδιο με τα αθλητικά σου?.
Από την άλλη «και είμαι ευχαριστημένος»!. Και θέλεις να αλλάξεις την ευχαρίστηση πειραματιζόμενος?.
Τώρα ξέρεις πως στρίβεις πως φρενάρεις!. Με διαφορά – αλλαγή τύπου ελαστικού, θα αλλάξουν πολλά πράγματα και θα χρειαστεί πειραματισμός και βαλε…..
Εάν μου έγραφες, ότι το ένα η το άλλο που κάνουν δεν σου αρέσει, τότε θα ψαχνόμαστε με βάση της απαιτήσεις σου.
Το turanza, είναι καλό ελαστικό και βγάζει και χιλιόμετρα. Το ίδιο φοράω σε ένα μου αυτοκίνητο, και είμαι σχετικά ευχαριστημένος. Στα νερά ‘παίζω’, μα πόσες μέρες βρέχει στην Ελλάδα?. Εκεί θέλει προσοχή.
Τα καινούργια θα είναι φρέσκα, και έτσι θα πατάνε καλύτερα.
Μέχρι τέλους του μήνα υπάρχει προσφορά στην συγκεκριμένη διάσταση, και ο συνάδελφος σου έδωσε καλή τιμή.
Εγώ εάν ήμουν εσύ, θα αποφάσιζα!!!....
Antonis-team. -
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
το V ειναι κατι περιττο το οποιο θα σου κοστισει και παραπανω λεφτα
η χρηση που θα του κανεις κατα κυριο λογο αναφερεται σε Η δεικτη ταχυτητας
Σήμερα είναι φτηνότερα τα V κατά 5ε !!!. φαίνετε θα έχουν πολλά στην αποθήκη…..
Α. -
Αντωνη οι τιμες βγαινουν βασει καταλογου ανα ετος ,εκτος και αν καποια εταιρια αλλαξει καταλογο ενδιαμεσα.
Ελπιζω να γνωριζεις ποια ειναι αυτη που κινει την αγορα και την περιμενουν ολοι να κανει την πρωτη κινηση.
Ονοματα δεν λεμε. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και σίγουρα θα σε «χάλαγε». Το ίδιο περπατάς με τα παπούτσια που πας στο θέατρο, και το ίδιο με τα αθλητικά σου?.
Από την άλλη «και είμαι ευχαριστημένος»!. Και θέλεις να αλλάξεις την ευχαρίστηση πειραματιζόμενος?.
Τώρα ξέρεις πως στρίβεις πως φρενάρεις!. Με διαφορά – αλλαγή τύπου ελαστικού, θα αλλάξουν πολλά πράγματα και θα χρειαστεί πειραματισμός και βαλε…..
Εάν μου έγραφες, ότι το ένα η το άλλο που κάνουν δεν σου αρέσει, τότε θα ψαχνόμαστε με βάση της απαιτήσεις σου.
Το turanza, είναι καλό ελαστικό και βγάζει και χιλιόμετρα. Το ίδιο φοράω σε ένα μου αυτοκίνητο, και είμαι σχετικά ευχαριστημένος. Στα νερά ‘παίζω’, μα πόσες μέρες βρέχει στην Ελλάδα?. Εκεί θέλει προσοχή.
Τα καινούργια θα είναι φρέσκα, και έτσι θα πατάνε καλύτερα.
Μέχρι τέλους του μήνα υπάρχει προσφορά στην συγκεκριμένη διάσταση, και ο συνάδελφος σου έδωσε καλή τιμή.
Εγώ εάν ήμουν εσύ, θα αποφάσιζα!!!....
Antonis-team.Σ' ευχαριστώ!
Υ.Γ. 1 Όντως δεν βρήκα διαφορά μεταξύ H και V.
Υ.Γ. 2 Επιμένω ότι είσαι λίγο απότομος στην επικινωνία και ας έχεις δίκιο σε πολλά. -
Από 155/70/13 σε 165 ποιά είναι η πιό κατάλληλη η 165/65/13 ή 165/55/13 ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Από 155/70/13 σε 165 ποιά είναι η πιό κατάλληλη η 165/65/13 ή 165/55/13 ;Η 165/65 (μόλις -2,5 mm μεταβολής)...
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Από 155/70/13 σε 165 ποιά είναι η πιό κατάλληλη η 165/65/13 ή 165/55/13 ; -
Ο χρήστης rqd έγραψε:
Κάλε μου Λέοντα χρόνια πολλά!.
Αυτό όλοι το κάνουν. Σίγουρα πιάνει, διότι δεν θα υπήρχαν τόσες μάρκες και μοντέλα σε αυτήν την χώρα, μα και στο εξωτερικό…... «πελάτες μουουουουουουο…..»
Μα μου είναι αδιανόητο η ευκολία που κάποιος προτείνει σε κάποιον, μια μάρκα και ένα μοντέλο. Των γνωρίζει?. Ξέρει της ανάγκες του?. ξέρει τον τρόπο που οδηγεί?. Ξέρει που κινείτε?. Ξέρει της κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής του?.
Από την άλλη ζητάει συμβουλές κάποιος, ενόσω δεν φροντίζει να μας πει, όλα αυτά που καθορίζουν της εύστοχες επιλογές για αυτόν.
Παραλογισμός!!!!.....
Μόνον σε ένα πρότεινα, όταν έγραψε για τα οικτρά οικονομικά του, με γνώμονα την φτηνότερη λύση.
Και επί αυτού σου λέω, ότι τρία ίδια αγωνιστικά, με τρις διαφορετικούς οδηγούς, στον ίδιο αγώνα, τους φορούσα τρία διαφορετικά ελαστικά προσαρμοσμένα στην οδική τους νοοτροπία και συμπεριφορά!!!.... και οι τρις πρωτοστατούσαν!.
Περίμενα με της προτάσεις, να δίνουν και αναλυτικά τον λόγο της επιλογής τους, μα δεν τον διάβασα, δεν τον έγραψαν. Και θα ήταν και για εμένα ‘βοήθημα’ για να κάνω και εγώ προτάσεις στους πελάτες μου!.
Στείρες τοποθετήσεις….
Φιλικά
Α.Φίλε μου απ’ ότι βλέπω διαθέτεις εμπειρία μεγάλη στο θέμα. Εγώ από την άλλη σχεδόν καθόλου. Είμαι ένας πελάτης που σκοπεύει να αγοράσει ελαστικά και ψάχνει διάφορες γνώμες και προτάσεις για να κάνει την τελική επιλογή του. Δεν σκοπεύω να μάθω τα πάντα για τα λάστιχα ούτε να παρακολουθήσω σεμινάριο σωστών ερωτήσεων και ακόμα περισσότερο να δώσω σε ένα forum προσωπικά στοιχεία σε άτομα που δεν γνωρίζω. Αν δεν μπορείς να με βοηθήσεις με τα στοιχεία που έχω γράψει, δεν πειράζει.
Στο θέμα μου τώρα. Η τιμή που πήρα (350) αφορά τα turanza 205/55/16 91Η και V. Τα Hankook τα βρήκα περίπου 335 με 340. Μικρή διαφορά. Η χρήση που κάνω στα λάστιχα είναι κυρίως εντός Αττικής, σε άσφαλτο ( με λακκούβες πολλές φορές) αλλά και σε χώμα καμιά φορά. Είχα πάντα Bridgestone (αυτά που φοράω τώρα είναι turanza) και είμαι ευχαριστημένος αλλά δεν θα με χάλαγε να δοκιμάσω και άλλο λάστιχο. Μέχρι στιγμής η εναλλακτική εδώ μέσα είναι τα hankook. Η διαφορά είναι μικρή αλλά αν πεισθώ ότι είναι καλύτερα από τα Bridgestone θα τα βάλω.
Συνεχίζω και περιμένω προτάσεις απ’ όλους σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.λοιπον
θεωρητικα
bridgestone treadwear 320 traction A
hankook k115 ventus prime 2 treadwear 300 traction AAτο hankook ειναι μαλακοτερο θεωρητικα κατα λιγο και πρακτικα οχι πολυ αλλα ειναι καπως μεγαλυτερη η διαφορα
το traction ειναι καλυτερο θεωρητικα και πρακτικα συμφωνα με γνωμες που εχω ακουσει τεστ σε περιοδικα και reviews στο δικτυοη ποιοτητα και των 2 ειναι καλη..προσωπικα προτιμω το hankook
συμφωνα με τη χρηση που μου λες σου προτεινω το bridgestone turanza που εχεις ηδη αφου εισαι οντως ευχαριστημενος οπως ειπε και ο αντωνης καθως ειναι σκληροτερο..αναφερομαι στο θεμα το χωματοδρομου καθως στις λακουβες και τα 2 εχουν αρκετα καλα πλαινα..οι λακουβες ειναι κατι σχετικο αναλογα με την περιπτωση οπως και τα πεζοδρομια
επισης το bridgestone εχει ελαχιστα μεγαλυτερο βαθος πελματοςγια'μενα και με τα 2 τα ιδια περιπου χιλιομετρα θα βγαλεις..βαλε το hankook αν θελεις ενα καλυτερο λαστιχο σε προσφυση φρεναρισμα και γενικοτερα
αλλιως για αυτα που ειπαμε παραπανω βαλε το bridgestone αφου τα εχεις δοκιμασει
(η hankook στη συγκεκριμενη διασταση εχει 5 διαφορετικα λαστιχα τα οποια μπορει να σου προτεινει ο λαστιχας)μην βαλεις V!!βαλε H
-
ΥΓ.Αυτό με το treadwear το θές και το λές;Δε ξέρεις πως δεν μπορείς να συγκρίνεις treadwear διαφορετικών εταιριών;
-
γιατι δεν μπορεις?
The Treadwear rating is based on a wear test performed on a 400 mile government test course covering specified sections of public roads in Texas. A group of not more than 4 test vehicles travels the course in a convoy so that all tires experience the same conditions. Tread groove depths of the tires being tested are measured after each 800 miles. The same procedure is followed for a set of 'control' or 'course monitoring tires' Upon the completion of the 7200 mile test, the rating results of both tires are compared, and the tires being tested are assigned a treadwear rating according to government standards. This number can be used to compare between tires. In the above example, this tire rated 150 should last 1/2 as long as a tire rated 300. The relative performance of tires depends upon the actual conditions of their use and may be significantly different from the norm due to differences in road characteristics and climate.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Η 165/65 (μόλις -2,5 mm μεταβολής)...
Το ήξερα, απλώς ήθελα να το επιβεβαιώσω
-
Η λέξης φθορά από μόνη της δεν είναι μετρίσιμο μέγεθος. Δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να συγκρίνεις ελαστικά και μάρκες. Αυτό που μπορείς να πεις είναι τι θέλεις από τα παπούτσια του αυτοκινήτου σου!.
Προσωπικά αυτά που βγάζουν πολλά χιλιόμετρα, βγάζουν κατ’ εμέ κακά χιλιόμετρα, και δεν τα συνιστώ.
Και μην μου πείτε ότι υποστηρίζω το μαγαζάκι μου, διότι το κέρδος μου από την φανοποιεία είναι πολλαπλάσιο!!!!!!.....
Παλιά όλοι οι ταξιτζήδες μου ζητούσαν τα G800!. Δεν έστριβαν, δεν φρέναραν, μα έβγαζαν 130000+ χιλιόμετρα!.
Α. -
φυσικα και ειναι μετρησιμη η φθορα...
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
….και για να σε διορθώσω!!!!...... τα 2/3+ του χρέους μας , μας χρεωστάνε…..
Α. -
Σε A3 1.8 quattro που κάνει κυρίως μεγάλα ταξίδια, τι λάστιχα προτιμάμε? 225/45r17 η διάσταση!
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
φυσικα και ειναι μετρησιμη η φθορα...
Αναμφίβολα όλα είναι μετρίσιμα!. Μα σίγουρα δεν κατάλαβες το πνεύμα μου….
Επί αυτού θέλω τα σχόλια σου φίλε.
Α. -
μου αρεσουν οι πρακτικες συζητησεις και οχι οι φιλοσοφικες
sorry
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Σε A3 1.8 quattro που κάνει κυρίως μεγάλα ταξίδια, τι λάστιχα προτιμάμε? 225/45r17 η διάσταση!δωσε περισσοτερα στοιχεια..
μα για να σου προτεινει καποιος ποια θεωρει τα καταλληλοτερα λαστιχα πρεπει να μας αναφερεις οπως ειπε και ο antonis-team ορισμενες παραμετρους οπωςσε τι μερη οδηγεις το αυτοκινητο σου
τι χρηση του κανεις
με τι τροπο το οδηγεις σε διαφορετικες συνθηκες
τι budget θελεις να διαθεσεις γιατι δεν ειναι και φθηνη διασταση
τι λαστιχα φοραει το αυτοκινητο αυτη τη στιγμηειδικα οσο δυνατοτερο ειναι το αυτοκινητο φυσικο ειναι οι παραμετροι αυτες να ενισχυονται
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
το ειχα σκεφτει και εγω να κανω αυτη την αλλαγη στο ΑΤΟS αλλα με τοσο στενη ζαντα που εχει(5J) αν δεν κανω λαθος σκεφτηκα οτι θα 'σακουλιασει' πολυ το προφιλ και μαλλον θα εχω χειροτερη συμπεριφορα στις στροφες ιδιως......
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]