-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μπήκαν τα SportContact5 και παραλληλα φορεσα 17άρες στο τουτού! ...!
Με υγεία, καλά κι ευχάριστα χλμ. Δε δοκιμάζεις και σε 16'' για να δεις ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στην άνεση;
Ευχαριστω Xenofon, φυσικα και θα πηγαινα σε 16αρια μιας και θα εβρισκα σιγουρα χειμερινα αλλα δεν μπορω λογω φρενων!
Δε θέλεις συντελεστή φορτίου μεγαλύτερο από όσο προβλέπεται. Ο σωστός συντελεστής έχει υπολογιστεί για τα κανονικά φορτία κάθε αυτοκινήτου ώστε το ελαστικό να λειτουργεί σωστά, να ζεσταίνεται όσο πρέπει αλλά να αντέχει και όσο πρέπει.
Η πιο πλαδαρη αίσθηση θεωρώ ότι προέρχεται κυρίως από το μεγαλύτερο προφίλ αλλά ίσως να παίζει ρόλο και το διαφορετικό μοντέλο. Δεν ξέρω αλλά ίσως το SC5 να είναι πιο εύκαμπτο από το SC3. Και έτσι κι αλλιώς τα καινούργια λάστιχα είναι πιο εύκαμπτα από τα παλιά που όσο νά'ναι έχουν κοκαλώσει.Ρωταω καθαρα γιατι η conti τα XL τα αναφερει ως ενισχυμενα και δεν γνωριζω πχ εαν εχουν πιο σκληρα πλαινά!
Μπροστα ειχα 92Y ZR σε 18αρια και πλεον εχω 91W σε 17αρια και πισω ειχα 94Y ZR και πλεον εχω 91W αντιστοιχα! -
Τα SportContact5 εχουν μαλακο πλαινο καμια σχεση με αλλες μαρκες που ειναι πολυ σκληρα.
Θυμιζουν αρκετα τα michelin. -
Τα contisportcontact 5 σε διασταση 235/45/17 αξιζουν;περιπου σε τι τιμη παιζουν;
-
Το απόγευμα έβαλα ένα ζευγάρι Conti PC2 205/55/16 91v με 170€..
Άντε να μαζέψουμε και άλλα τόσα να τα κάνουμε 4τράδα.. -
Καλησπέρα σε όλο το forum
Ήρθε η ώρα της αλλαγής για το Ford Fiesta mk7 Sport.
Μετά απο 1 αλλαγή απο Hankook K107 S1 σε Michelin PS3, σκεφτόμουν
να ξαναπάω στα πρότερα.Δεν το βρίσκει όμως ο λαστιχάς πλέον και η εταιρία του είπε
οτι δεν υπάρχει και πρόβλεψη. Μου είπε για Κ115 αλλά
δεν νομίζω να είναι αυτό που ψάχνω.Οπότε, τι προτάσεις έχετε για διάσταση 195/45/R16 84V ?
1-2 πραγματάκια που ίσως βοηθήσουν :
-Το Hankook μου άφησε καλές εντυπώσεις και μάλλον είχε πιο ενισχυμένα
πλαινά σε σχέση με το Michelin.- Το Michelin αναλώθηκε πολύ γρήγορα και ποτέ δεν έφτασε την πρόσφυση του S1.
Ίσως :
- Dunlop Fast Response
- Dunlop 9000
- Vredenstein Sportrac 3?
Ψάχνω παρόμοιο στυλ με Hankook.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Ήρθε η ώρα της αλλαγής για το Ford Fiesta mk7 Sport.Μετά απο 1 αλλαγή απο Hankook K107 S1 σε Michelin PS3, σκεφτόμουν
να ξαναπάω στα πρότερα.Δεν το βρίσκει όμως ο λαστιχάς πλέον και η εταιρία του είπε οτι δεν υπάρχει και πρόβλεψη. Μου είπε για Κ115 αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό που ψάχνω.
Οπότε, τι προτάσεις έχετε για διάσταση 195/45/R16 84V ?
1-2 πραγματάκια που ίσως βοηθήσουν :
-Το Hankook μου άφησε καλές εντυπώσεις και μάλλον είχε πιο ενισχυμένα πλαινά σε σχέση με το Michelin.- Το Michelin αναλώθηκε πολύ γρήγορα και ποτέ δεν έφτασε την πρόσφυση του S1.
Ίσως : - Dunlop Fast Response
- Dunlop 9000
- Vredenstein Sportrac 3?
Ψάχνω παρόμοιο στυλ με Hankook.
Τα Fast Response (τα 'χει ο αδελφός μου σε Scenic II) είναι περισσότερο 'οικογενειακού' προσανατολισμού, αντίστοιχα με τα Conti PremiumContact 2.
Κατά τα λοιπά, θα έπαιρνα τιμές εκτός των Vredestein, που ανέφερες, και για τα Bridgestone Potenza RE 050 A, Continental SportContact 3 και Pirelli P Zero Nero.
Τα SP Sport 9000 πρέπει να βγήκαν στην παραγωγή πάνω από 10ετία πριν και, προσωπικά, δεν θα τα κοιτούσα ... - Το Michelin αναλώθηκε πολύ γρήγορα και ποτέ δεν έφτασε την πρόσφυση του S1.
-
Thanks ,
αλλά ακούω τα εξής όμως και θέλω να τα συζητήσουμε :- Bridgestone 050A : πολύ καλό, αντοχής, αλλά αργεί πολύ να ζεσταθεί
- Conti SC3 : άριστο αλλα τρώγεται γρήγορα και μαλακά πλαινά, άρα επίφοβο για 'κακουχίες'
- Pirelli P Zero Nero : εκτός εαν τα μπερδεύω με τα απλά, θορυβώδες και λίγο σε βροχή.
Παλιά στο πατρικό (C200K W203) είχαμε τα Dunlop Sp Sport 01, και τα είχα βρει καλά.
Είναι παρόμοια με τα 9000?Στα ελαστικά, παίζει ρόλο το βάρος του οχήματος και το πόσο αυτό επηρρεάζει την θερμοκρασία του
ελαστικού (δηλαδή 1.5 τόνο W204 θα ζορίσει αρκετά το σκληρό 050Α, και λόγο βάρους, άρα θα το ζεστάνει πιο γρήγορα,
ενώ το Fiesta βάρους ~1100 κιλά θα καθυστερήσει) ή μήπως είναι μπαρούφα αυτό? -
Καλησπέρα σε όλο το forumΉρθε η ώρα της αλλαγής για το Ford Fiesta mk7 Sport.
Και γω για Pzero Nero θα σου προτεινα... ταιριαζουν πιστευω στον χαρακτηρα του αυτοκινητου.
Τα 050Α θελουν πολυ ζορι για να ζεσταθουν αλλα οταν ζεσταθουν ειναι κορυφη. -
καλησπερα παιδια ειμαι καινουριος στο forum και μπραβο σε ολους για την βοηθεια που δινεται θελω να αλλαξω τα λαστιχα στο seat ibiza εχεται να μου προτινεται κατι εκτος michelιn για διαστασεις 205/45/16 ευχαριστω
-
Χρηση-απαιτησεις;
-
χρηση 60% μες την πολη και 40% εξω να μην πολυ σκληρο
-
Αυτο που μπορω να προτεινω εγω ειναι αυτο που φορεσα στο δικο μου και το εχω αναφερει καμποσες φορες εδω.
Hankook Ventus Prime 2 K115.
Καλυπτει αρκετα καλα το 'δεν ειναι πολυ σκληρο', γρηγορο ζεσταμα, καλη προσφυση και αρκετα ανετο/αθορυβο (σε σχεση με το Continental που ειχα). Απο φθορα δεν ξερω να σου πω, δεν εχω κανει ακομα πολλα χλμ. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Αυτο που μπορω να προτεινω εγω ειναι αυτο που φορεσα στο δικο μου και το εχω αναφερει καμποσες φορες εδω.
Hankook Ventus Prime 2 K115.
Καλυπτει αρκετα καλα το 'δεν ειναι πολυ σκληρο', γρηγορο ζεσταμα, καλη προσφυση και αρκετα ανετο/αθορυβο (σε σχεση με το Continental που ειχα). Απο φθορα δεν ξερω να σου πω, δεν εχω κανει ακομα πολλα χλμ.+1
-
ποσο κοστιζουν φιλε μου αυτα
-
Γι αυτο πρεπει να ψαξεις στους λαστιχαδες.
Στην διασταση μου (205/55/16) ηταν πιο φθηνα απο τα Continental Premium Contact 2 και τα Pirelli P7 Cinturato κατα περιπου 15% και 10% αντιστοιχα. -
Γιατί να μην το κινείς κανονικά;
Τον έβγαλε τον τροχό ή το έφτιαξε πάνω στο αυτοκίνητο το ελαστικό; -
Ε τότε το έφτιαξε πιθανότατα με μπάλωμα (δεν ξέρω την κανονική ορολογία).
Το περίεργο είναι πως δεν μπορώ να βρω το ανάλογο βίντεο στο youtube. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ήρθε η ώρα της αλλαγής για το Ford Fiesta mk7 Sport.
Και γω για Pzero Nero θα σου προτεινα... ταιριαζουν πιστευω στον χαρακτηρα του αυτοκινητου.
Τα 050Α θελουν πολυ ζορι για να ζεσταθουν αλλα οταν ζεσταθουν ειναι κορυφη.2 επιλογές εν τέλει :
- Pirelli PZero Nero (400 τοποθετημένα)
- Conti SC 3 (420 τοποθετημένα)
Έχει κανείς κάποιο εκ των 2 ?
-
-Ξέρουμε καλά καταστήματα ελαστικών σε Βόλο/Θεσσαλονίκη?
-Απο camskill που είδα μου βγαίνει 105 ευρώ/λάστιχο. Τα περαστικά πόσο είναι?
-
-Ξέρουμε καλά καταστήματα ελαστικών σε Βόλο/Θεσσαλονίκη?-Απο camskill που είδα μου βγαίνει 105 ευρώ/λάστιχο. Τα περαστικά πόσο είναι?
Υπολογισε κανα 30ρι +/- 10€
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]