-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αρκετές φορές τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης δεν είναι ίδια με αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο γιατί είναι ειδική παραγγελία από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου....και συνήθως βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα από τα (ίδια) λάστιχα που θα αγοράσεις από το εμπόριο.
Οι 'ειδικές παραγγελίες' ελαστικών, δεν γίνονται συνήθως για εξωτικά μοντέλα αυτοκινήτων ;
-
Είναι πιθανότερο να γίνει ειδική παραγγελία για κάποιο μικρό αμαξάκι όταν ζητάνε 100.000 λάστιχα παρά για 2.000 κομμάτια που θα μπούνε σε υπεραυτοκίνητο.
-
Και πώς σχετίζεται ο όγκος παραγγελίας, με την ομοιότητα των ελαστικών του εμπορίου ;
Άλλα Dunlop SP Sport 01 έχει το Yaris του πατέρα μου, κι άλλα κυκλοφορεί η εταιρεία στο εμπόριο; -
Γιατί με την μεγάλη παραγγελία ζητάνε και καλύτερη τιμή και είναι διατεθειμένοι να παραλείψουν κάποιο από τα ακριβά χαρακτηριστικά του ελαστικού που κατά την γνώμη τους δεν το χρειάζεται το αυτοκίνητο.
-
Σπύρο, η τιμή ήταν τελική στα 570€. Και μάλιστα δεν είχα αγοράσει τετράδα, είχα βάλει δύο ζεύγη στα 285€ έκαστο. Μάλιστα, την δεύτερη φορά, από το τηλέφωνο μου είπε το ζεύγος 300€, αλλά όταν πήγα εκεί και του είπα πως είχα βάλει άλλο ένα ζευγάρι πριν ένα χρόνο, με ρώτησε μόνος του την τιμή, του είπα και μόνος του μου έκανε την έκπτωση (από 300€ στα 285€).
Μιλώ για τον Κυριαζή πάντα, τηλέφωνα μπορείς να βρεις και εδώ μέσα και στο Google φυσικά!Έχω ξαναγράψει εδώ μέσα, στην γειτονιά μου (Ελληνικό-Αργυρούπολη) και κοντά στην δουλειά (Καλλιθέα), η καλύτερη τιμή ήταν 750€ τετράδα, ενώ ο Ζανιάς ήταν πιο Large, ό,τι πάρεις 800€ (όλες οι μάρκες δηλαδή ). Και επειδή ούτε τότε, ούτε τώρα πόσο μάλλον, τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα, έκανα την βόλτα μου μέχρι την Ν. Χαλκηδόνα. Και θα την ξανακάνω κάθε φορά εννοείται, ο άνθρωπος είναι σοβαρός επαγγελματίας.
Ακόμη και η χρησιμοποίηση ροπόκλειδου για να σφίξει τις βίδες, λέει κάτι νομίζω...Το λάστιχο ναι, είναι ακριβώς αυτό που μου έδειξες, άρα φοράμε τα ίδια. Η εγγύηση ήταν γραπτή και συνοδευόταν από καρτούλα, άρα δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Μάλλον έπεσες σε λαμόγιο έμπορο ή παραεισαγωγή, γιατί την εγγύηση την δίνει η Pirelli Ελλάς.
PS: Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις από λαστιχά σε λαστιχά, ένα τηλέφωνο αρκεί συνήθως, εκ πείρας μιλώ!
-
Professeur, αν το κυριο κριτηριο ειναι η αντοχη σε κτυπηματα και καρουμπαλα, τοτε πιστευω η bridgestone και η yokohama, ειναι μονοδρομος.
Εναλλακτικα για κατι πιο οικονομικο κοιτα και σε hankook. -
Ξεκίνησα σήμερα να βρω λάστιχα για το Punto μου.
Διαστάσεις 185/60/14.
Δεν μπόρεσα να βρω c drive 2 ή Premium contact 2 για τα οποία και ξεκίνησα.
Υπάρχουν σίγουρα τα Eco contact 3.Κάποια άλλη πρόταση σε πιο σπορτιφ παίζει?
-
Ψάχνει ο φάδερ (ξανά) για ελαστικά για την Ε39. Διαστάσεις 225/60-15 94V (δύσκολες). Κοιτάει για κάτι οικονομικό, ήτοι ένα εκ των Avon ZV5 ή Fulda Carat Progresso αλλά δυστυχώς όπου και να ρωτήσει άλλος του λέει δεν τα φέρνει, άλλος πως έχουν καταργηθεί και διάφορα άλλα.
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι καλό και οικονομικό σ' αυτές τις διαστάσεις γιατί είναι έτοιμος να βάλει τα Turanza ER300 (που κάνουν και 500 ευρώ); Χρήση, ταξίδια με ταχύτητες max 140 -
-
Καλά φαίνονται.
Θα ρωτήσω αν τα έχει. -
Ο χρήστης Κώστας Ibiza έγραψε:
Γεια σας παιδιά, χρειάζομαι βοήθεια. Έχω ένα Seat Ibiza 1,4l 101hp Spesial Edition του 2009 με ζάντες 215/40 R17...........σε τιμή που να μην ξεπερνάει τα 600€;Falken 215/40/17 XL FK452 ή το Falken 215/40/17 V ΖΕ 912 (το δεύτερο το έχω σε 205/50/ R15 V και είμαι ευχαριστιμένος μετά απο 8.000χλμ και 1μιση χρόνο χρήσης με νορμάλ έως σχετικά γρήγορη οδήγηση)>Ψάχνει ο φάδερ (ξανά) για ελαστικά για την Ε39. Διαστάσεις 225/60-15 94V (δύσκολες)...
Σπύρο, το ίδιο ισχύει και για τον φάδερ, με τα οδηγικά του δεδομένα ===> Falken 225/60/15 96 W SL ZE912
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Καλά φαίνονται.
Θα ρωτήσω αν τα έχει.Υπάρχουν πάντοτε κι αυτά ...
Επίσης, έχουν βγει Continental PremiumContact 5 ; -
Τα σκεφτηκα τα 888 αλλα τα χαλαμε στην τιμη...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ψάχνει ο φάδερ (ξανά) για ελαστικά για την Ε39. Διαστάσεις 225/60-15 94V (δύσκολες). Κοιτάει για κάτι οικονομικό, ήτοι ένα εκ των Avon ZV5 ή Fulda Carat Progresso αλλά δυστυχώς όπου και να ρωτήσει άλλος του λέει δεν τα φέρνει, άλλος πως έχουν καταργηθεί και διάφορα άλλα.
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι καλό και οικονομικό σ' αυτές τις διαστάσεις γιατί είναι έτοιμος να βάλει τα Turanza ER300 (που κάνουν και 500 ευρώ); Χρήση, ταξίδια με ταχύτητες max 140Επειδή κι εγώ τέτοια διάσταση έχω θα σου πω ότι επειδή είναι δύσκολη διάσταση είναι θέμα τύχης να υπάρχει κάτι τέτοιο σε στοκ και θα πρέπει να γίνει παραγγελία (μήνας και βάλε). Εγώ του έχω φορέσει τα Avon ΖΖ3 που ήταν σπορτίφ με μικρή σχετικά διάρκεια (δεν ξέρω για τα πιο allround ZV5) και τα Fulda που είναι πολύ πιο ομαλά, εξαιρετικά ήσυχα, ανθεκτικά και κρατάνε πολλά χλμ και τα οποία συνιστώ για τον πατέρα σου.
Αλλά λόγω σπανιότητας δεν υπάρχει θέμα πρότασης αλλά μόνο τι μπορείς να βρεις χωρίς να περιμένεις. Δηλαδή ρωτάς τι υπάρχει σε τέτοια διάσταση. Η πλάκα είναι ότι σου λένε οι λαστιχάδες μερικές μάρκες που έχουν τη διάσταση και σου δίνουν και καλή τιμή αλλά μετά όταν πάρουν τηλέφωνο δεν υπάρχει... Οπότε πρώτα βρίσκεις τι υπάρχει στην Ελλάδα και μετά διαλέγεις. Απορρίπτεις τα ακριβά Michelin, Continental (που πάνε προς τα 600), απορρίπτεις και το Turanza που το αφήνεις σαν τελευταία λύση και κοιτάς τι άλλο θα βρεθεί που να πηγαίνει κάτω από 500.
Καλή τύχη... πες μου αν θέλεις τι βρήκες γιατί θα χρειαστώ κι εγώ. -
Τα σκεφτηκα τα 888 αλλα τα χαλαμε στην τιμη...σε τι διασταση ψαχνεις?
παντως σε 205/55/16 η τετραδα βγαινει αγορα στα 660ε
-
Onyx και dbekos σας ευχαριστώ πολύ. Θα ενημερώσω για την τελική απόφαση.
p.s. Δημήτρη διάβασα για το λεωφορείο με τους μαθητές από το Βέλγιο και σε σκέφτηκα
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Τα σκεφτηκα τα 888 αλλα τα χαλαμε στην τιμη...
σε τι διασταση ψαχνεις?
παντως σε 205/55/16 η τετραδα βγαινει αγορα στα 660εΣχεδόν ακριβώς τα ΔΙΠΛΑ ΛΕΦΤΑ δηλαδή από κάποια αντίστοιχη 'πολιτική' τετράδα ...
-
Διαστάσεις 185/60/14.
Υπάρχουν σίγουρα τα Eco contact 3.Κάποια άλλη πρόταση σε πιο σπορτιφ παίζει?
Michelin Pilot Exalto.
http://www.michelin.gr/tyres/michelin-p ... s-benefitsΔύσκολα θα βρεις καλύτερο λάστιχο σ' αυτές τις διαστάσεις, είναι ό,τι πρέπει γι' αυτοκίνητα σαν το Punto.
-
Το Pilot Exalto δεν βγαινει σε 205/50/17;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Διαστάσεις 185/60/14.
Υπάρχουν σίγουρα τα Eco contact 3.
Κάποια άλλη πρόταση σε πιο σπορτιφ παίζει?Michelin Pilot Exalto.
http://www.michelin.gr/tyres/michelin-p ... s-benefits
Δύσκολα θα βρεις καλύτερο λάστιχο σ' αυτές τις διαστάσεις, είναι ό,τι πρέπει γι' αυτοκίνητα σαν το Punto.Αρκετά πάνω από 400άρι πρέπει να κοστίζουν ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]