-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν γνωρίζω αν όλα τα 050 έχουν αυτό το treadwear ή παίζει αναλόγως διάστασης και κωδικού μοντέλλου. Ας μας πει ο Infinity τι treadwear έχουν τα δικά του.Και στο DS3 140 εχουν νομιζω αν θυμαμαι καλα, απο το site της Bridgestone, ολα τα 050Α εχουν ιδιο treadwear.
-
Ινφίνιτυ, κι εγώ συμφωνώ με εσένα. Ότι είναι θεόσκληρα. Κων/νος (Βολβοδίας), απ' την άλλη, λέει ότι είναι νορμάλ.
Ίσως δουλεύουν σωστά στο S40, δεν ξέρω. Σε 207 και Leon, που τα έχω οδηγήσει, πάντως, δε μ' άρεσαν καθόλου.
Και τα R1-R μου έχουν tw 140, αλλά ζεσταίνονται πανεύκολα. (Σε 206 κιόλας...)
-
Είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων το θέμα πρόσφυση. Λάστιχα-αναρτήσεις-πλαίσιο-άσφαλτος. Επίσης το ίδιο το λάστιχο έχει κι άλλες παραμέτρους (σύνθεση/χημεία γόμας, γεωμετρία σκελετού κλπ). Συμπέρασμα δεν βγαίνει εύκολα. Εδώ στην F1 έχουν θεωρητικά όλοι τα ίδια λάστιχα και μερικές ομάδες ψάχνονται με τα λάσχτιχά τους ενώ άλλες πετάνε, και αυτός ο συσχετισμός αλλάζει από πίστα σε πίστα...
-
To καλό είναι ότι δεν έχουν καθόλου πρόσφυση και βοηθάνε να ανακαλύψω τα μυστικά της πίσω κίνησης.
Πριν που πήγα να κοιτάξω το treadwear μου φάνηκε ότι είχε κάτι σαν καρφί, αλλά δεν έχω αντιληφθεί απώλεια πίεσης.
Να πάω να το ελέγξει κάποιος; -
Είναι πολύ πιθανό να μην το καταλάβεις λόγω απώλειας πίεσης. Έχεις χαμηλό προφίλ και σκληρά πλαϊνά. Εδώ σε μπαλόνια 13άρια δεν το είχα καταλάβει. Πήγαινε να στο βγάλουν
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εδώ στην F1 έχουν θεωρητικά όλοι τα ίδια λάστιχα και μερικές ομάδες ψάχνονται με τα λάσχτιχά τους, ενώ άλλες πετάνε και αυτός ο συσχετισμός, αλλάζει από πίστα σε πίστα...ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!
Oποτε ειναι και λιγο πλασματικο να χαρακτηριζουμε ακομα και τα ελαστικα γενικως ετσι.
Οκ υπαρχουν γενικα καλυτερα και χειροτερα απο καποια αλλα, αλλα αλλιως πχ θα ειναι ενα Pirelli Pzero Nero σ' ενα Abarth Punto κι αλλιως σ ενα 206 1.400 με 90 αλογα.Και στο DS3 140 εχουν νομιζω αν θυμαμαι καλα, απο το site της Bridgestone, ολα τα 050Α εχουν ιδιο treadwear.
Το ειδαμε πριν 1 ωρα Βασιλη στο DS3, ναι 140 εχουν.
Δεν ειναι απολυτο το treadware με το αν ζεσταινονται γρηγορα η οχι.
Τα Michelin energy saver εχουν 440 και ζεσταινονται με μια γυρα το τετραγωνο. -
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Είναι πολύ πιθανό να μην το καταλάβεις λόγω απώλειας πίεσης. Έχεις χαμηλό προφίλ και σκληρά πλαϊνά. Εδώ σε μπαλόνια 13άρια δεν το είχα καταλάβει. Πήγαινε να στο βγάλουνΔίκιο έχεις.
Θα πάω να ρωτήσω και για τα hankook. -
Κι εγώ Δευτέρα πάω για τα K107 s1 EVO.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Κι εγώ Δευτέρα πάω για τα K107 s1 EVO.Και εγώ για αυτά ενδιαφέρομαι και για τα v12 evo.
Τι διάσταση και σε τι τιμή τα βρήκες; -
Στη γνωστή και μη εξαιρετέα τσαμποδιάσταση (aka 195/50R15) στα 260 ευρά.
Όπως σου ξαναείχα πει, και αυτά, και τα K110 (που είχα και παλαιότερα) είναι φοβερά λαστιχάκια.
Η δυσκολία με τα K107 είναι ότι επειδή κάποια μοντέλα τα έχουν πρώτη τοποθέτηση, τουλάχιστον σε κάποιες διαστάσεις είναι δύσκολο να τα βρεις, μιας και δεν τα δίνουν τετράδες. Κι εγώ παιδεύτηκα λιγάκι. Σε 17άρια, πάντως, νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα.
Πριν 2 βδομάδες, μάλιστα, ήμασταν Καρτόδρομο και σε Barchetta φίλου δεν κατάλαβαν Χριστό, μετά από 1 ή 2 σέσσιον αρκετά πιεσμένα, ενώ άλλος φίλος με C2 VTS έχει επισκευτεί με δαύτα δις το Νίρμπουργκρινγκ, πάλι με άριστες εντυπώσεις. Σαφώς και έχουν φθορά, αλλά τέτοια που δικαιολογείται απόλυτα.
Πόσο τα έχεις βρει;
-
Ινφίνιτυ, κι εγώ συμφωνώ με εσένα. Ότι είναι θεόσκληρα. Κων/νος (Βολβοδίας), απ' την άλλη, λέει ότι είναι νορμάλ.Ίσως δουλεύουν σωστά στο S40, δεν ξέρω. Σε 207 και Leon, που τα έχω οδηγήσει, πάντως, δε μ' άρεσαν καθόλου.
Και τα R1-R μου έχουν tw 140, αλλά ζεσταίνονται πανεύκολα. (Σε 206 κιόλας...)
γιατί επιμένετε να συγκρίνετε εντελώς ανόμοια πράγματα και να θέλετε ασφαλή συμπεράσματα? είπαμε ότι όλα παίζουν ρόλο, αυτοκίνητο, οδηγός, τεχνικές προδιαγραφές κλπ όχι μόνο το όνομα του μοντέλου...
αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή ένας ή δυο χρήστες διαφωνούν ότι είναι ο κανόνας... τα Bridgestone Potenza είναι όντως σκληρά ελαστικά. Άσε που αν δεν έχει κάποιος δοκιμάσει πολλά διαφορετικά λάστιχα στο αυτοκίνητο του μπορεί να νομίζει ότι αυτά που του βάζει είναι και τα καλύτερα ή χειρότερα σε άλλες περιπτώσεις και με το που βάλει άλλο μοντέλο να πάθει ΣΟΚ!
-
Κων/νε, κατά πρώτον μόνος μου είπα ότι προφανώς στο S40 δουλεύουν, σε αντίθεση με τα άλλα αυτ/τα, στα οποία τα έχω δοκιμάσει.
Κατά δεύτερον, για όσα λάστιχα εκφέρω γνώμη, είτε τα έχω δοκιμάσει εγώ ο ίδιος, είτε μεταφέρω γνώμη 3-4 φίλων μου, που εμπιστεύομαι απόλυτα, γνωρίζοντας τις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Παρόλα αυτά, κι εγώ στα 2 206 έχω δοκιμάσει ουκ ολίγα λάστιχα (εννοώ για πολλά χιλιόμετρα, και όχι - μόνο - για μερικές βόλτες για στριψίματα)...
-
Κων/νε, κατά πρώτον μόνος μου είπα ότι προφανώς στο S40 δουλεύουν, σε αντίθεση με τα άλλα αυτ/τα, στα οποία τα έχω δοκιμάσει.ούτε αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί εγώ που έχω εμπειρία από πολλά διαφορετικά Volvo έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν τους ταιριάζουν καθόλου... βέβαια αυτά τα έχω μεταφέρει στον ιδιοκτήτη.
Κατά δεύτερον, για όσα λάστιχα εκφέρω γνώμη, είτε τα έχω δοκιμάσει εγώ ο ίδιος, είτε μεταφέρω γνώμη 3-4 φίλων μου, που εμπιστεύομαι απόλυτα, γνωρίζοντας τις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Παρόλα αυτά, κι εγώ στα 2 206 έχω δοκιμάσει ουκ ολίγα λάστιχα (εννοώ για πολλά χιλιόμετρα, και όχι - μόνο - για μερικές βόλτες για στριψίματα)...
ναι, αλλά είναι λάστιχα άλλης κατηγορίας φίλε... όταν πηγαίνεις από τα sport στα supersport ελαστικά οι διαφορές από μάρκα σε μάρκα μεγαλώνουν ή τέλος πάντων γίνονται πιο διακριτές//
-
Στη γνωστή και μη εξαιρετέα τσαμποδιάσταση (aka 195/50R15) στα 260 ευρά.Όπως σου ξαναείχα πει, και αυτά, και τα K110 (που είχα και παλαιότερα) είναι φοβερά λαστιχάκια.
Η δυσκολία με τα K107 είναι ότι επειδή κάποια μοντέλα τα έχουν πρώτη τοποθέτηση, τουλάχιστον σε κάποιες διαστάσεις είναι δύσκολο να τα βρεις, μιας και δεν τα δίνουν τετράδες. Κι εγώ παιδεύτηκα λιγάκι. Σε 17άρια, πάντως, νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα.
Πριν 2 βδομάδες, μάλιστα, ήμασταν Καρτόδρομο και σε Barchetta φίλου δεν κατάλαβαν Χριστό, μετά από 1 ή 2 σέσσιον αρκετά πιεσμένα, ενώ άλλος φίλος με C2 VTS έχει επισκευτεί με δαύτα δις το Νίρμπουργκρινγκ, πάλι με άριστες εντυπώσεις. Σαφώς και έχουν φθορά, αλλά τέτοια που δικαιολογείται απόλυτα.
Πόσο τα έχεις βρει;
Ναι θυμάμαι που το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά ο λόγος που δεν τα αλλάζω ακόμη είναι η εκπαίδευσή μου στα 050Α. Ούτε τώρα είμαι αποφασισμένος να τα αλλάξω.
Γενικά δεν πιέζω πολύ και κρατάνε καλά, αλλά και να μην κρατήσουν έχουμε το esp που μας σώζει.
Τιμές δεν έχω ψάξει, αλλά στο internet που είχα ρίξει μια ματιά έβγαιναν 500-600.
Στο camskill πολύ φθηνότερα. Τη δευτέρα που θα πάω σε μαγαζί θα ρωτήσω και θα σας πω. -
Μα δε διαφωνώ. Αλλά δε γενίκευσα κάπου... Για συγκεκριμένα ελαστικά μιλάω πάντα, και, τις περισσότερες φορές, για διαστάσεις στις οποίες μπορώ με σιγουριά να εκφέρω γνώμη.
Πάντως, λόγω αύξησης τους τελευταίους μήνες, άντε χρόνο, στα μεταφορικά του camskill πλέον ακόμα και σε 17άρια δύσκολα βρίσκεις διαφορές απ' τις τιμές των εδώ καταστημάτων τέτοιες που να συμφέρει να τα πάρεις από εκεί (camskill). Το λέω γιατί πρόσφατα έψαξα για τα 225/45R17 του Bravo, και γενικά συνέχεια χαζεύω, να βλέπω τι γίνεται...
Ακόμα, δλδ, κι αν βρεις απ' έξω π.χ. την τετράδα στα 50-60-80 ευρώ πιο κάτω από ό,τι εδώ, η διαφορά αυτή υπολογίζοντας και την τοποθέτηση μειώνεται στα... μάξιμουμ 40-50 ευρώ. Συν, προφανώς, την όποια ταλαιπωρία - για εσένα με το συγκεκριμένο αυτ/το - να τα μεταφέρεις στον λαστιχά.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Στη γνωστή και μη εξαιρετέα τσαμποδιάσταση (aka 195/50R15) στα 260 ευρά.
Όπως σου ξαναείχα πει, και αυτά, και τα K110 (που είχα και παλαιότερα) είναι φοβερά λαστιχάκια.
Πόσο τα έχεις βρει;
Ναι θυμάμαι που το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά ο λόγος που δεν τα αλλάζω ακόμη είναι η εκπαίδευσή μου στα 050Α. Ούτε τώρα είμαι αποφασισμένος να τα αλλάξω.
Γενικά δεν πιέζω πολύ και κρατάνε καλά, αλλά και να μην κρατήσουν έχουμε το esp που μας σώζει.
Τιμές δεν έχω ψάξει, αλλά στο internet που είχα ρίξει μια ματιά έβγαιναν 500-600.
Στο camskill πολύ φθηνότερα. Τη δευτέρα που θα πάω σε μαγαζί θα ρωτήσω και θα σας πω....τώρα συγγνώμη, αλλά αναφέρεσαι στο Α4 που έχω συνοδηγήσει? άλλο ένα αταίριαστο ελαστικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
...τώρα συγγνώμη, αλλά αναφέρεσαι στο Α4 που έχω συνοδηγήσει? άλλο ένα αταίριαστο ελαστικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο...
Αχ, ωραίες εποχές.
Όχι, για mx5 μιλάμε. -
Τώρα παρατήρησα ότι από camskill μπορώ να μην πλερώσω ΦΠΑ. Το έχει δοκιμάσει κανείς;
-
τι λαστιχα μωρε να παρεις απο το camskill?
εγινε της μοδας τωρα και αυτο....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τι λαστιχα μωρε να παρεις απο το camskill?εγινε της μοδας τωρα και αυτο....
Δεν έχω πάει να ρωτήσω Ελλάδα, αλλά αν γλιτώνω πάνω από 200ούρα θα το σκεφτώ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]