-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
To IMA μου πλησιάζει στα 35,000 χιλιόμετρα και ήρθε η ώρα για την προγραμματισμένη αλλαγή ελαστικών. Τα ελαστικά που φορούσε ήταν τα Dunlop SP300 τα οποία καλά μεν αλλά θα ήθελα κάτι λιγότερο πράσινο και πιο μαλακό (το πέλμα τους είναι ακόμα στα μισά).Διάσταση 195/65/15 αυστηρά καθώς δεν σκοπεύω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο και κατηγορία βάρους 91. Τα τωρινά ελαστικά είναι κλάσης Τ και πρακτικά οτιδήποτε πάνω από το Η είναι χαμένη υπόθεσης.
Με ενδιαφέρει πρωτίστως η ασφάλεια.
Με αλφαβητική σειρά, ξεχωρίζουν τα παρακάτω (σε δείκτη Τ) :
Continental EcoContact 3 και PremiumContact 2
Fulda EcoControl
Michelin Energy Saver
Pirelli P4 Cinturato και Ρ6 (σκέτο...)
Semperit Comfort-Life και
Uniroyal Rain ExpertΝα προτείνω με τη σειρά μου τα δοκιμασμένα και από μένα PremiumContact 2, αλλά αν έχεις χρόνο, διάβασε και δύο δοκιμές του ADAC, μία του 2008 και μία του 2009, που συμπεριλαμβάνουν τα παραπάνω λάστιχα .
-
Σε golf είχα michelin pilot exalto και όταν τα άλλαξα με continental premium contact 2 είδα ΜΕΓΑΛΗ διαφορά υπερ των δεύτερων.
Πολύ καλό λάστιχο!
Δυστυχώς τώρα σε Α3 1.8Τ που ψάχνω λάστιχο δεν βγαίνουν σε 225/45-17 που φοράω και δεν ξέρω τι να βάλω. Λένε ότι τα sport contact δεν είναι εξίσου καλά τουλάχιστον όσο είναι κρύα...
Σκέφτομαι και για toyo proxes cf1 ή t1-r λόγω της προσφοράς.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
To IMA μου πλησιάζει στα 35,000 χιλιόμετρα και ήρθε η ώρα για την προγραμματισμένη αλλαγή ελαστικών. Τα ελαστικά που φορούσε ήταν τα Dunlop SP300 τα οποία καλά μεν αλλά θα ήθελα κάτι λιγότερο πράσινο και πιο μαλακό (το πέλμα τους είναι ακόμα στα μισά).
Διάσταση 195/65/15 αυστηρά καθώς δεν σκοπεύω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο και κατηγορία βάρους 91. Τα τωρινά ελαστικά είναι κλάσης Τ και πρακτικά οτιδήποτε πάνω από το Η είναι χαμένη υπόθεσης.
Με ενδιαφέρει πρωτίστως η ασφάλεια.
Με αλφαβητική σειρά, ξεχωρίζουν τα παρακάτω (σε δείκτη Τ) :
Continental EcoContact 3 και PremiumContact 2
Fulda EcoControl
Michelin Energy Saver
Pirelli P4 Cinturato και Ρ6 (σκέτο...)
Semperit Comfort-Life και
Uniroyal Rain ExpertΝα προτείνω με τη σειρά μου τα δοκιμασμένα και από μένα PremiumContact 2, αλλά αν έχεις χρόνο, διάβασε και δύο δοκιμές του ADAC, μία του 2008 και μία του 2009, που συμπεριλαμβάνουν τα παραπάνω λάστιχα .
@ Govus
Τα τεστ που έβαλες είναι για διαφορετικές διαστάσεις από αυτή που ψάχνει ο Χρήστος.....το τεστ του ADAC σε ελαστικά 195/65/15 αλλά με δείκτη ταχύτητας V είναι εδώ
**
@ christos.dimou**Κι εγώ πρέπει να αλλάξω ελαστικά στην ίδια διάσταση για το Astra 1.4 της συζύγου, κατέληξα στα Continental Premium Contact 2 μιας και τα δίνει σε προσφορά κατάστημα εδώ με 175 ευρώ η 4άδα!
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
@ Govus
Τα τεστ που έβαλες είναι για διαφορετικές διαστάσεις από αυτή που ψάχνει ο Χρήστος.....το τεστ του ADAC σε ελαστικά 195/65/15 αλλά με δείκτη ταχύτητας V είναι εδώΔοκίμασαν, όπως και συ είπες, τα 195/65/15 το 2008, αλλά σε δείκτη V, οπότε δεν μας κάνουν, αλλά και την ίδια διάσταση σε Η το ...2005, οπότε είναι εκτός εποχής.
Δεν μπορείς να έχεις διαθέσιμες δοκιμές για ΟΛΕΣ τις διαστάσεις (185/55/15 Η για μένα δεν έχω βρει πουθενά...), απλά κάποια λάστιχα παρατηρείς πως ξεχωρίζουν στις δοκιμές σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ διαστάσεις, άρα κάτι θ' αξίζουν . -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Κι εγώ πρέπει να αλλάξω ελαστικά στην ίδια διάσταση για το Astra 1.4 της συζύγου, κατέληξα στα Continental Premium Contact 2 μιας και τα δίνει σε προσφορά κατάστημα εδώ με 175 ευρώ η 4άδα!175 ευρώ περασμένα τα PrC2 σε 195/65/15 Η;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κι εγώ πρέπει να αλλάξω ελαστικά στην ίδια διάσταση για το Astra 1.4 της συζύγου, κατέληξα στα Continental Premium Contact 2 μιας και τα δίνει σε προσφορά κατάστημα εδώ με 175 ευρώ η 4άδα!
175 ευρώ περασμένα τα PrC2 σε 195/65/15 Η;
Όχι, 175 ευρώ η αγορά (και δυστυχώς είναι V) και άλλα 40 ευρώ η τοποθέτηση αλλά δεν θα τα βάλω εδώ, τα παίρνω για Ελλάδα (συζυγικό Άστρα)...
-
Overkill τα V, θα είναι και πιο βαριά.
Τα Η πόσο τα έχουν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Overkill τα V, θα είναι και πιο βαριά.Τα Η πόσο τα έχουν;
Αυτό είναι το πρόβλημα, δεν τα έχουν τα προσφοράς σε Η......δείτε τις τιμές προσφοράς εδώ για τη διάσταση αυτή (αφαιρέστε ένα 20% ακόμα από την τιμή που βλέπετε)
-
Λοιπόν, τα φώτα σας παρακαλώ! Ήρθε ο καιρός να αλλαχτούν τα ελαστικά ενός Peugeot 206. Φοράει 195/55/15 αλλά η τιμή τους τσιμπάει. Όπως βλέπω και σε προηγούμενα ποστ η διάσταση 195/50/15 είναι πολύ οικονομικότερη! Το θέμα όμως είναι ότι αλλάζει πολύ η διάμετρος από 595.37 mm σε 575.81 mm και η διαφορά στο οδόμετρο είναι 3.403%. Τί επιπτώσεις έχουμε σε πρόσφυση, φερνάρισμα, κράτημα? Η διαφορά είναι μεγάλη? Να γίνει άφοβα? Οι απαιτήσεις είναι κάτω ενός μέσου οδηγού!
-
Σίγουρα 2 εκ διαφορά σε ύψος δεν είναι μικρή. Θα χαμηλώσει αρκετά το αμάξι.
Θα τραβάει λίγο καλύτερα αφού είναι σαν να κονταίνουν οι σχέσεις και θα έχει λίγο μικρότερη τελική.
Θα χάσει σε άνεση λόγω χαμηλότερου προφιλ (θα κοπανάει περισσότερο).Σε πρόσφυση φρενάρισμα και κράτημα δεν ξέρω αν θα δεις διαφορές.
Ας απαντήσει κάποιος που έχει κάνει παρόμοια αλλαγή διαστάσεων (και σε αντίστοιχο αυτοκίνητο) για καλύτερη άποψη!
-
Προχώρα, οι αλλαγές σε άνεση είναι ελάχιστες, η διαφορά στα λεφτά είναι σημαντική. 3% είναι το 'αποδεκτό' όριο, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Πολλοί με 206 έχουν κάνει την αλλαγή, κανένας δεν έβαλε εξ όσων γνωρίσω 55αρι ξανά.
-
Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Λοιπόν, τα φώτα σας παρακαλώ! Ήρθε ο καιρός να αλλαχτούν τα ελαστικά ενός Peugeot 206. Φοράει 195/55/15 αλλά η τιμή τους τσιμπάει. Όπως βλέπω και σε προηγούμενα ποστ η διάσταση 195/50/15 είναι πολύ οικονομικότερη! Το θέμα όμως είναι ότι αλλάζει πολύ η διάμετρος από 595.37 mm σε 575.81 mm και η διαφορά στο οδόμετρο είναι 3.403%. Τί επιπτώσεις έχουμε σε πρόσφυση, φερνάρισμα, κράτημα? Η διαφορά είναι μεγάλη? Να γίνει άφοβα? Οι απαιτήσεις είναι κάτω ενός μέσου οδηγού!Eγώ είχα κάνει τη συγκεκριμένη αλλαγή. Τι να πω? Αν καταλάβεις τόσο μικρή διαφορά...
-
οκ boys απλά είχα κάποιους ενδοιασμούς. Δεν πειράζει που θα χαθεί λίγο από την άνεση (σιγά μη γινει αντιληπτό) αλλά μη κάνουμε και έκπτωση εις βάρος της ζωής μας! Εφόσον όμως η διαφορά δεν δημιουργεί πρόβλημα η αλλαγή είναι δεδομένη πλέον. Μου σύστησαν(όχι από το forum) και έναν καλό λαστιχά και είμαι για εκεί αύριο! Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας
-
Καλος λαστιχας; Πέφτεις σε αντιφάσεις.
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Σίγουρα 2 εκ διαφορά σε ύψος δεν είναι μικρή. Θα χαμηλώσει αρκετά το αμάξι.Να ξεκαθαρίσουμε ότι μείωση της διαμέτρου κατά 2cm σημαίνει μείωση του ύψους του αυτοκινήτου κατά 1cm, όση δηλαδή και η μείωση της ακτίνας του τροχού.
-
αν έχεις άλλη διάσταση, από τις εγκεκριμένες του κατασκευαστή, περνάς ΚΤΕΟ ? καλά τώρα ... σιγά που στο ελλάδα θα το προσέξουν ... αλλά λέω ΄τωρα ..
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Σίγουρα 2 εκ διαφορά σε ύψος δεν είναι μικρή. Θα χαμηλώσει αρκετά το αμάξι.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι μείωση της διαμέτρου κατά 2cm σημαίνει μείωση του ύψους του αυτοκινήτου κατά 1cm, όση δηλαδή και η μείωση της ακτίνας του τροχού.
Σωστό.
Από τον άξονα μέχρι το έδαφος θα αυξηθεί 1εκ το ύψος. Από το κέντρο και πάνω δεν αυξομειώνεται το ύψος του οχήματος. Μόνο το κενό μεταξύ ελαστικού και θόλου θα αυξηθεί.Μερικές φορές το μυαλό κολλάει...
-
Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Λοιπόν, τα φώτα σας παρακαλώ! Ήρθε ο καιρός να αλλαχτούν τα ελαστικά ενός Peugeot 206. Φοράει 195/55/15 αλλά η τιμή τους τσιμπάει. Όπως βλέπω και σε προηγούμενα ποστ η διάσταση 195/50/15 είναι πολύ οικονομικότερη! Το θέμα όμως είναι ότι αλλάζει πολύ η διάμετρος από 595.37 mm σε 575.81 mm και η διαφορά στο οδόμετρο είναι 3.403%. Τί επιπτώσεις έχουμε σε πρόσφυση, φερνάρισμα, κράτημα? Η διαφορά είναι μεγάλη? Να γίνει άφοβα? Οι απαιτήσεις είναι κάτω ενός μέσου οδηγού!Tο έχω κάνει στο 206 εδώ και 2 αλλαγές ελαστικών. Καμμία διαφορά, ούτε κανένα πρόβλημα με το ΚΤΕΟ. Η μόνη αισθητή διαφορά είναι τα περισσότερα λεφτά στην τσέπη...
Με γειες!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λοιπόν, τα φώτα σας παρακαλώ! Ήρθε ο καιρός να αλλαχτούν τα ελαστικά ενός Peugeot 206. Φοράει 195/55/15 αλλά η τιμή τους τσιμπάει. Όπως βλέπω και σε προηγούμενα ποστ η διάσταση 195/50/15 είναι πολύ οικονομικότερη! Το θέμα όμως είναι ότι αλλάζει πολύ η διάμετρος από 595.37 mm σε 575.81 mm και η διαφορά στο οδόμετρο είναι 3.403%. Τί επιπτώσεις έχουμε σε πρόσφυση, φερνάρισμα, κράτημα? Η διαφορά είναι μεγάλη? Να γίνει άφοβα? Οι απαιτήσεις είναι κάτω ενός μέσου οδηγού!
Tο έχω κάνει στο 206 εδώ και 2 αλλαγές ελαστικών. Καμμία διαφορά, ούτε κανένα πρόβλημα με το ΚΤΕΟ. Η μόνη αισθητή διαφορά είναι τα περισσότερα λεφτά στην τσέπη...
Με γειες!
Έχω 4 αυτοκίνητα, τα 2 φορούσαν 195/55/15 και τα άλλα 2 195/50/15, φοράω σε όλα την 50άρα διάσταση, είναι 50% ποιο οικονομικά και οι διαφορές είναι αμελητές, έχουν και καλύτερη αίσθηση γιατί παραμορφώνονται λιγότερο στο στραμπούλιγμα. Προχώρα άφοβα, είναι αρκετά τα παραπάνω χρήματα, μη τα πετάς χωρίς λόγο.
-
Καλημερα
Για αλλαγη ελαστικων σε νισαν μικρα 1.2 ο λογος (82 ιππους με μαμα 175 60 15)Ειδα λιγο τιμες 185 55 15 και τσιμπανε
Νομιζετε πως το αυτοκινητο θα ειναι οκ με 195 50 15 που οντως οπως λετε ειναι αισθητα πιο φθηνα ?
Θελω να βαλω premium contact 2 και εχουν περιπου 80 ευρω διαφορα η 4αδα(Για μαμα διαστασεις δεν το συζητω εχει αποκλειστει ηδη)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]