-
Ο χρήστης SlimData έγραψε:
... opel vectra 1996 ήρεμη οδήγηση κυρίως στην πόλη, αλλά αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά..
Επίσης θα με ενδιέφερε να είναι σχετικά οικονομικά. ... 185-70-14 φοράει -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
... opel vectra 1996 ήρεμη οδήγηση κυρίως στην πόλη, αλλά αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά..
Επίσης θα με ενδιέφερε να είναι σχετικά οικονομικά. ... 185-70-14 φοράειθα προτειμουσα το αντίστοιχο kleber παρα uniroyal
-
Ο λόγος;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Επίσης θα με ενδιέφερε να είναι σχετικά οικονομικά. ... 185-70-14 φοράειθα προτειμουσα το αντίστοιχο kleber παρα uniroyal
Με την καμία.Uniroyal,dunlop,pirelli καλύτερα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο λόγος;τα γιουνι ειναι υπερβολικα μαλακα και λιωνουν στην ελληνικη ασφαλτο.
-
Γενικευσή της γενίκευσης ώ γενίκευση.
-
δεν ειναι ψεματα τουλαχιστον...
-
Ποιο παλικάρι μου; Μπερδεύεις το μαλακό πλαινό με το μαλακό λάστιχο. Στην τελική θέλουμε μαλακό πέλμα για να κρατάει στην ανύπαρκτης τριβής ελληνική άσφαλτο ή μήπως κάνω λάθος και τελικά έχουμε πολύ καλής ποιότητας άσφαλτο
Kαι για να μην μιλάω στον αέρα...
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_175_65_R14.aspx?ComponentId=63365&SourcePageId=31821
Oι διαφορές είναι μεγαλούτσικες θα έλεγα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ποιο παλικάρι μου; Μπερδεύεις το μαλακό πλαινό με το μαλακό λάστιχο. Στην τελική θέλουμε μαλακό πέλμα για να κρατάει στην ανύπαρκτης τριβής ελληνική άσφαλτο ή μήπως κάνω λάθος και τελικά έχουμε πολύ καλής ποιότητας άσφαλτο
Kαι για να μην μιλάω στον αέρα...
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_175_65_R14.aspx?ComponentId=63365&SourcePageId=31821
Oι διαφορές είναι μεγαλούτσικες θα έλεγατοσο καημος και τοσα λογια για 60 ευρω παραπανω σε σχεση με τα kleber και για ενα βεκτρα που θελει να κανει shopping....
-
Εντάξει τώρα με ισοπέδωσες
-
Το αμάξι είναι του ξαδέρφου μου, είναι πωλητής και κινείται όλη μέρα.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, θα αρχίσω τώρα να ψάχνω στοιχεία για όσα μου προτείνατε -
Μετά από 500 χλμ (από την Παρασκευή ) οι εντυπώσεις από τα Conti PC2 είναι ανάμεικτες.
Στο βρεγμένο ήταν άστρωτα, αλλά έδιναν σιγουριά. Επίσης είναι πιο μαλακά απ τα κατεστραμμένα Μπριτζεστον, οπότε είναι πολύ πιο άνετα. Στο φρενάρισμα επίσης πολύ μεγάλη διαφορά, αλλά ούτως ή άλλως οι συγκρίσεις γίνονται αναπόφευκτα με τα παλιά φθαρμένα ελαστικά και είναι άνισες.
Εκεί που με προβληματίζει είναι στο κράτημα. Δείχνουν πολύ μαλακά και δεν με εμπνέουν για κάτι παραπάνω Επίσης σε μια κατηφορική διαδρομή με στροφές που γνωρίζω, για πρώτη φορά άκουσα τόσο θόρυβο από τα ελαστικά. Τα Μπριτζ είχαν 'τελειώσει' , αλλά το σκληρότερο πλαϊνό έδινε αμεσότητα. Με αυτά νομίζω οτι προφανώς τα όρια πρόσφυσης έχουν αυξηθεί (αλίμονο, καινούργιο ελαστικό είναι) αλλά σε αίσθηση δεν έχουν δέσει ιδιαίτερα καλά με τα bilstein.
Ίσως απλά να χρειάζομαι εξοικείωση...για να δούμε
-
Είναι μαλακά, δεν είναι ιδέα σου ...
Στο δικό μου αυτοκίνητο, για να 'δουλέψουν' με αξιοπρέπεια σε επαρχιακό δίκτυο, θέλουν τις παραπάνω πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής για τον αυτοκινητόδρομο (33/30 αντί για 32/29, που δίνει για την πόλη).
Έχοντας 'ρίξει' ( ) γενικά τους ρυθμούς μου τελευταία, λόγω και των παιδιών, θα έλεγα πως το εν γένει μαλακό τους πλαϊνό, αντισταθμίζεται πλήρως από την άψογη συμπεριφορά του ελαστικού στο βρεγμένο δρόμο, καθώς και στην αντοχή που φαίνεται τελικώς να έχει στη φθορά (παρά τον δείκτη traction AA, που υποδηλώνει 'μαλακό' λάστιχο) . -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Δείχνουν πολύ μαλακά και δεν με εμπνέουν για κάτι παραπάνω Τα Μπριτζ είχαν 'τελειώσει' , αλλά το σκληρότερο πλαϊνό έδινε αμεσότητα.Το μαλακό πλαινό και η ασάφεια που δίνει στη στροφή είναι κάτι που παρατηρείται συχνά στην αλλαγή ελαστικών, ιδιαίτερα όταν δεν είναι χαμηλού προφίλ. Δεν οφείλεται μόνο στη διαφορετική μάρκα. Θυμάμαι ότι είχα νιώσει ακριβώς το ίδιο αλλάζοντας Energy τριετίας με ΟΛΟΙΔΙΑ. Προφανώς τα καινούργια λάστιχα είναι πιο 'εύκαμπτα'. Με το πέρασμα του χρόνου, οι 'ελαστικότητες' αυτές μειώθηκαν.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Μετά από 500 χλμ (από την Παρασκευή ) οι εντυπώσεις από τα Conti PC2 είναι ανάμεικτες.Στο βρεγμένο ήταν άστρωτα, αλλά έδιναν σιγουριά. Επίσης είναι πιο μαλακά απ τα κατεστραμμένα Μπριτζεστον, οπότε είναι πολύ πιο άνετα. Στο φρενάρισμα επίσης πολύ μεγάλη διαφορά, αλλά ούτως ή άλλως οι συγκρίσεις γίνονται αναπόφευκτα με τα παλιά φθαρμένα ελαστικά και είναι άνισες.
Εκεί που με προβληματίζει είναι στο κράτημα. Δείχνουν πολύ μαλακά και δεν με εμπνέουν για κάτι παραπάνω Επίσης σε μια κατηφορική διαδρομή με στροφές που γνωρίζω, για πρώτη φορά άκουσα τόσο θόρυβο από τα ελαστικά. Τα Μπριτζ είχαν 'τελειώσει' , αλλά το σκληρότερο πλαϊνό έδινε αμεσότητα. Με αυτά νομίζω οτι προφανώς τα όρια πρόσφυσης έχουν αυξηθεί (αλίμονο, καινούργιο ελαστικό είναι) αλλά σε αίσθηση δεν έχουν δέσει ιδιαίτερα καλά με τα bilstein.
αν στριγγλιζαν αυτο ειναι γλυστριμα και δεν αρμωζει σε νεο λαστιχο
οι πιεσεις ειναι οι προβλεπομενες; -
Και εγώ είχα παρατηρήσει ότι κάποια λάστιχα σφυρίζουν ενώ άλλα όχι. Δεν ένιωθα επίσημο γλύστρημα και ο ήχος άρχιζε αρκετά πριν το όριο και ενισχυόταν όσο πίεζα μέχρι να έρθει το γλύστρημα. Ίσως να έχει να κάνει με το slip angle που λειτουργεί κάθε ελαστικό... Πάντως δεν το θεωρώ κακό, νομίζω ότι είναι ένας τρόπος να σε προειδοποιεί (και να σε πορώνει).
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Δείχνουν πολύ μαλακά και δεν με εμπνέουν για κάτι παραπάνω Τα Μπριτζ είχαν 'τελειώσει' , αλλά το σκληρότερο πλαϊνό έδινε αμεσότητα.
Το μαλακό πλαινό και η ασάφεια που δίνει στη στροφή είναι κάτι που παρατηρείται συχνά στην αλλαγή ελαστικών, ιδιαίτερα όταν δεν είναι χαμηλού προφίλ. Δεν οφείλεται μόνο στη διαφορετική μάρκα. Θυμάμαι ότι είχα νιώσει ακριβώς το ίδιο αλλάζοντας Energy τριετίας με ΟΛΟΙΔΙΑ. Προφανώς τα καινούργια λάστιχα είναι πιο 'εύκαμπτα'. Με το πέρασμα του χρόνου, οι 'ελαστικότητες' αυτές μειώθηκαν.
- το μεγαλύτερο σε ύψος τακούνι που έχει και αυτό την ελαστικότητά του.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μετά από 500 χλμ (από την Παρασκευή ) οι εντυπώσεις από τα Conti PC2 είναι ανάμεικτες.
Στο βρεγμένο ήταν άστρωτα, αλλά έδιναν σιγουριά. Επίσης είναι πιο μαλακά απ τα κατεστραμμένα Μπριτζεστον, οπότε είναι πολύ πιο άνετα. Στο φρενάρισμα επίσης πολύ μεγάλη διαφορά, αλλά ούτως ή άλλως οι συγκρίσεις γίνονται αναπόφευκτα με τα παλιά φθαρμένα ελαστικά και είναι άνισες.
αν στριγγλιζαν αυτο ειναι γλυστριμα και δεν αρμωζει σε νεο λαστιχο
οι πιεσεις ειναι οι προβλεπομενες;Ναι μια χαρά είναι οι πιέσεις.
Δε στρίγγλιζαν, απλώς έκανα πολύ θόρυβο - ένα βουητό για την ακρίβεια. Σαν αυξημένος θόρυβος κύλησης περίπου.Η αλήθεια είναι οτι τα ξερά Μπριτζ έδιναν τη δυνατότητα για άφθονο παιχνίδι: ναι μεν έφτανα και έμπαινα στις στροφές με λιγότερα, λόγω μειωμένης πρόσφυσης, αλλά μπορούσα να πετύχω κάποιο γλίστρημα - ήταν δλδ πιο παιχνιδιάρικα.
Αυτά μου θυμίζουν αρκετά τα Ενερτζυ που είχα βάλει στο συγχωρεμένο το Κλιό, αν και δεν είναι τόσο μαλακά. Όπως και να χει, με 60άρι προφίλ είναι δύσκολο να έχω ελαστικό για τα γούστα μου, οπότε...
Αύριο θα περάσουν από σοβαρή δοκιμασία: Λουτράκι-Περαχώρα και από κει Πίσια-Σχίνος, για όποιον γνωρίζει την περιοχή. Στριφτερή διαδρομή που δεν απαιτεί πολύ γκάζι, με εναλλαγές στροφών στις οποίες το μυστικό είναι να κρατήσεις τη φόρα σου, ή τουλάχιστον έτσι μου ταιριάζει εμένα...Πάμε και βλέπουμε
-
Βουητό;
Υποτίθεται ότι τα pc2 είναι 'αθόρυβα', έτσι δεν είναι;Sent
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Βουητό;
Υποτίθεται ότι τα pc2 είναι 'αθόρυβα', έτσι δεν είναι;Δυστυχώς δεν είναι (αν και μέσα στο ίδιο το φόρουμ οι απόψεις διίστανται )...
Το επιβεβαιώνουν και οι κατά καιρούς μετρήσεις του ADAC.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]