-
Εμένα και τα 220 και τα 250 μου φαίνονται ΠΟΛΛΑ λεφτά για τέτοιες μάρκες, όταν με 50€ παραπάνω βάζεις τα κορυφαία. Να ήταν μισά λεφτά πχ, να πω, αλλά τέτοιες διαφορές, δεν είναι άξιες να σε στείλουν στους φθηνούς!
Κι όσο για το... θυγατρικόν του πράγματος, δεν μου λέει κάτι: το πιθανότερο είναι να είναι μάπα.
-
conti sportcontact 2 σε 195/50/15 τα βρισκεις γυρω στα 250, για να βαλεις τα παντελως αγνωστα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
conti sportcontact 2 σε 195/50/15 τα βρισκεις γυρω στα 250, για να βαλεις τα παντελως αγνωστα?Γιατί νομίζεις πως 'κάνεις οικονομία', ενώ στην πραγματικότητα ούτε έρευνα αγοράς έχεις κάνει (γιατί δεν ξέρεις τι είναι αυτό), ενώ το Σάββατο το βραδάκι, μπορεί να φας το πενηντόευρο, που 'νόμιζες' ότι γλίτωσες το πρωί, στα μπαράκια στο Γκάζι ...
Δεν έχεις ξανακούσει τα περί έλληνα 'καταναλωτή' ...; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
conti sportcontact 2 σε 195/50/15 τα βρισκεις γυρω στα 250, για να βαλεις τα παντελως αγνωστα?μηπως εννοεις premium contact 2?
-
E θα του είπε και το μαστόρι ότι είναι ισάξια και τσάμπα... (και θα έβγαλε περισσότερα)
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
conti sportcontact 2 σε 195/50/15 τα βρισκεις γυρω στα 250, για να βαλεις τα παντελως αγνωστα?
μηπως εννοεις premium contact 2?
sport, ρωτησα πριν 5 μερες. 270 για την ακριβεια, χωρις να συζητησω για καλυτερη τιμη, γιατι θα τα βαλω σε 1 μηνα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
μηπως εννοεις premium contact 2?
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Γιατί νομίζεις πως 'κάνεις οικονομία', ενώ στην πραγματικότητα ούτε έρευνα αγοράς έχεις κάνει (γιατί δεν ξέρεις τι είναι αυτό), ενώ το Σάββατο το βραδάκι, μπορεί να φας το πενηντόευρο, που 'νόμιζες' ότι γλίτωσες το πρωί, στα μπαράκια στο Γκάζι ...
Δεν έχεις ξανακούσει τα περί έλληνα 'καταναλωτή' ...;Μπορει ομως στο μπαρακι αυτο να γνωρισεις την γυναικα της ζωης σου.
Το οτι καποιος εβαλε καλα ελαστικα σε χαμηλη τιμη δεν σημαινει οτι εκανε κατι σπουδαιο,ουτε ειμαι της αποψης να γινουμε σαν τους Εβραιους που για να αγορασουν μια καρφιτσα φθηνοτερα ειναι ικανοι να πανε απ τον Πειραια στην Μοναστηρακι με τα ποδια.
Ειμαι υπερ της ερευνας αγορας αλλα μεχρι ενα σημειο . -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να ήταν μισά λεφτά πχ, να πω, αλλά τέτοιες διαφορές, δεν είναι άξιες να σε στείλουν στους φθηνούς!Κι όσο για το... θυγατρικόν του πράγματος, δεν μου λέει κάτι: το πιθανότερο είναι να είναι μάπα.
Το ότι πρόκειται για θυγατρικές σου εξασφαλίζει ένα minimum ποιότητας, κάτι που δεν έχεις στα κινέζικα φθηνά τύπου Sunny, Rotalia κ.λπ. Οι τιμές των budget είναι κατά κανόνα γύρω στο 20% κάτω από της αντίστοιχης 'μπράντας', ενώ οι επιδόσεις τους σε καμιά περίπτωση δεν είναι τόσο πολύ χαμηλότερες. Το μικρότερο κόστος προκύπτει από μειωμένο κόστος εξέλιξης (χρησιμοποιούν ας πούμε έτοιμη τεχνολογία περασμένης γενιάς), σχεδόν μηδενικό κόστος προώθησης/διαφήμισης και κατασκευή (όχι πάντα) σε 'ανατολικές' χώρες με φθηνότερα εργατικά.
Για το 70% των οδηγών, που απλά θέλουν να μεταφέρονται με ασφάλεια, τέτοια λάστιχα υπερεπαρκούν. Επίσης, μην ξεχνάμε η 20% χαμηλότερη τιμή επιτρέπει αλλαγή των ελαστικών 6 με 12 μήνες νωρίτερα (με ίδιο συνολικό κόστος) και αυτό είναι σημαντικό γιατί ως γνωστόν μετά τα 2,5-3 χρόνια η απόδοση ακόμα και του καλύτερου ελαστικού αρχίζει να πέφτει απότομα.Εν πάση περιπτώσει, το 20% μπορεί να σημαίνει 40 ευρώ, μπορεί και 150, ένα ποσό που σε βάθος τριετίας εξανεμίζεται. Τη στιγμή όμως που καλείσαι να σκάσεις το 300άρι ή το 400άρι εν μέσω κρίσης, το σκέφτεσαι.
Άσε που, όπως λέει κι ο Χρήστος, μπορεί να γνωρίσεις και τη γυναίκα της ζωής σου...
-
Sto corolla που χρησιμοποιει η γυναικα μου και εγω για τις χαμαλοδουλειες, εβαλα περυσι κατι kormoran τα οποια ηταν κατω απο 200 ευρω(180 νομιζω) σε 175/65/14.
Η kormoran ειναι θυγατρικη της michelin.
παιδια πιο τιμιο λαστιχακι δεν εχω βαλει.
Πολυ προβλεψιμο και ρυθμισιμο στο οριο του στο στεγνο, και στο βρεγμενο ειναι σαν michelin, σου εμπνεει ασφαλεια.
Τα εχω τωρα ακριβως ενα χρονο και 30.000 χλμ και τωρα αρχιει να γλιστραει λιγο, μαλλον λογω χλμ και οχι λογω παλαιοτητας.
Αλλα και τωρα να το αλλαξω, τα λεφτα του τα εβγαλε και με το παραπανω! -
Eγω τελικα στο civic 1.8 εβαλα τα pirelli p zero rosso . Eκανα κ 100 χλμ . φαινονται πολυ καλυτερα απο τα μισελεν pilot sport σε επιπεδο ανεσης . Να δουμε στην πορεια ποσο καλα συνολικα λαστιχα ειναι.
-
Παιδιά, τα φώτα σας!
Θέλουν αλλαγή τα λάστιχα στο GETZ (1.1 κυβικά).
Οι διαστάσεις που μας δίνει ο κατασκευαστής:- 155/80 R13
- 175/65 R14
- 185/55 R15
όταν το πήρα (μεταχειρισμένο) φορούσε τα 175/70 R13.
Πήγα να του βάλω τα NOKIAN, αλλά δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή τα 175/70 R13,
άλλο μέγεθος διαθέσιμο σε NOKIAN είναι το 175/65 R14.
Εδώ αναγκάζομαι να βρω και μεταχειρισμένες ζάντες (σιδερένιες ή αλουμινίου) - επιπλέον επιβάρυνσή
-
165/70/13 θα έβαζες ;
Τα Conti EcoContact 3 πρέπει να είναι καλά στην κατηγορία αυτή... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
165/70/13 θα έβαζες ;
Τα Conti EcoContact 3 πρέπει να είναι καλά στην κατηγορία αυτή...Όχι. Το 175/70 R13 ήδη έχει πιο μικρο διάμετρο από τα του κατασκευαστή!
175/70 R13 = 575,2
155/80 R13 = 578,2
175/65 R14 = 583,1
και το
165/70 R13 = 561,2 -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Θέλω μαλακό το πέλμα (ας 'τρώγεται'!) και τα πλαϊνά ΟΧΙ πολύ μαλακάP.S. Δεν θέλω τα **MICHELIN **!!!
...σε διάσταση 175/70R13 τα Yokohama A.drive
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Τα Conti EcoContact 3 πρέπει να είναι καλά στην κατηγορία αυτή...
Aθλια.
Τα ειχα σε Aygo... -
Έχω μία προσφορά TOYO 350 175/70 R13 82T με 170 €. Τι κάνω; Κλείνω και τελειώνουμε;
Υ.Γ. Κάτι ακούω και για FULDA. Σε σχέση με το TOYO 350 ποια έχει πιο μαλακό πέλμα;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Παιδιά, τα φώτα σας!Θέλουν αλλαγή τα λάστιχα στο GETZ (1.1 κυβικά).
Οι διαστάσεις που μας δίνει ο κατασκευαστής:- 155/80 R13
- 175/65 R14
- 185/55 R15
όταν το πήρα (μεταχειρισμένο) φορούσε τα 175/70 R13.
Πήγα να του βάλω τα NOKIAN, αλλά δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή τα 175/70 R13,
άλλο μέγεθος διαθέσιμο σε NOKIAN είναι το 175/65 R14.
Εδώ αναγκάζομαι να βρω και μεταχειρισμένες ζάντες (σιδερένιες ή αλουμινίου) - επιπλέον επιβάρυνσή Από Yaris λένε πως ταιριάζουν. Από MAZDA 323 F '91 δεν κάνουν; Έχουν καρέ 4χ100.
Από άλλες εταιρίες σε **R13 **μέχρι τώρα μου πρότειναν (οι μαγαζάτορες) τα εξής:
- TOYO
- DUNLOP
- UNIROYAL
Θέλω μαλακό το πέλμα (ας 'τρώγεται'!) και τα πλαϊνά ΟΧΙ πολύ μαλακά!
Ακούω γνώμες για τα παραπάνω και δέκτες προς μελέτη και άλλες προτάσεις!
Ευχαριστώ!
P.S. Δεν θέλω τα **MICHELIN **!!!
Λοιπον φιλε,προτεινω να βρεις τεσσερις ζαντες σιδερενιες 14 ιντσες,μην φοβασαι δεν κανουν 100 ευρω και να βαλεις την διασταση 175-65-14 Adrive ή 185-60-14 c.drive 2.
Tα πρωτα ειναι για πολη και τα δευτερα για πιο σπορ απαιτησεις.
Και οι τα δυο αυτα μοντελα της Γιοκοχαμα εχουν μαλακο πελμα,δεν ειναι και τσιχλες,και γερο πλαινο.Η διαφορα στην τιμη τους ειναι μικρη περιπου 20 ευρω και κατα την γνωμη μου αξιζει να βαλεις τα δευτερα.
Τα 185-55-15 ειναι πανακριβα.
Σε περιπτωση που μεινεις στις 13 ιντσες ,βαλε τα Adrive και οχι τα TOYO. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Λοιπον φιλε,προτεινω να βρεις τεσσερις ζαντες σιδερενιες 14 ιντσες,μην φοβασαι δεν κανουν 100 ευρω και να βαλεις την διασταση 175-65-14 Adrive ή 185-60-14 c.drive 2.
Tα πρωτα ειναι για πολη και τα δευτερα για πιο σπορ απαιτησεις.
Και οι τα δυο αυτα μοντελα της Γιοκοχαμα εχουν μαλακο πελμα,δεν ειναι και τσιχλες,και γερο πλαινο.Η διαφορα στην τιμη τους ειναι μικρη περιπου 20 ευρω και κατα την γνωμη μου αξιζει να βαλεις τα δευτερα.
Τα 185-55-15 ειναι πανακριβα.
Σε περιπτωση που μεινεις στις 13 ιντσες ,βαλε τα Adrive και οχι τα TOYO.έχεις δίκιο! Αλλά!!
Τα Yokohama A.drive 175-65-14 βρίσκω ~240 € + 100 € ζάντες = διάφορα με TOYO έχουμε 170 €!!!
Δηλαδή τα διπλά! Το GETZ το έχει η γυναικά μου - ομαλή οδήγηση.
Νομίζεις πως η λύση με τα A.drive 175-65-14 είναι δυο φορές (μαθηματικά!) καλύτερη από τα TOYO 175-70-13; -
Τοτε βαλε Adrive 175-70-13 ,τα TOYO σε ενα χρονο δεν θα υπαρχουν απο πλευρας προσφυσης.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]