-
Γειά σας. έχω ενα hyundai i30 του 2008. τώρα του έχω λάστιχα 195 60 15 και κοιτάω στο manual του αυτοκινήτου και έχει μόνο την 195 65 15. τι λέτε να κάνω? το κοιτάω επειδή ειναι για αλλαγή.
-
αν προτεινει 195/65R15 ο κατασκευαστης, τοτε αυτα θα του βαλεις
-
Ο χρήστης petran58 έγραψε:
Γειά σας. έχω ενα hyundai i30 του 2008. τώρα του έχω λάστιχα 195 60 15 και κοιτάω στο manual του αυτοκινήτου και έχει μόνο την 195 65 15. τι λέτε να κάνω? το κοιτάω επειδή ειναι για αλλαγή.Μάλλον το πήρες μεταχειρισμένο και ο προηγούμενος λόγο κόστους έβαλε το 60αρι προφίλ. Βάλε την 65 που λέει ο κατασκευαστής.
-
Peugeot 307cc 2.000 κυβικα 136 αλογα
φοραω** 205/ 55/ 16**
Goodyear EfficientGrip Performance 270€
σκεφτομαι να βαλω τα ιδια 45.000 χμ και ακομα ειναι σχετικα τιμια στην ασφαλτο
ή
DUNLOP Sport Bluresponse 270€
ή
**MICHELIN Energy Saver+ 300€
**
και τα 3 εχουν B fuel . A wet . 68db
Τα 30€ διαφορα δε με ενοχλουν καθολου.
Το ζοριζω συχνα σε στροφες, δεν τρεχω ομως σε ευθειες -
Τα Efficient Grip είναι Goodyear, όχι Bridgestone.
Αφού το ζορίζεις στις στροφές, το Energy Saver είναι εντελώς ακατάλληλο.
Michelin Pilot Sport 4 η σπορ επιλογή, με το Dunlop Sport Maxx ως καλή εναλλακτική.
Pirelli P7 η τουριστική επιλογή, με εναλλακτική το Bridgestone T005. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα Efficient Grip είναι Goodyear, όχι Bridgestone.Αφού το ζορίζεις στις στροφές, το Energy Saver είναι εντελώς ακατάλληλο.
Michelin Pilot Sport 4 η σπορ επιλογή, με το Dunlop Sport Maxx ως καλή εναλλακτική.
Pirelli P7 η τουριστική επιλογή, με εναλλακτική το Bridgestone T005.Ωπ! Ωραιος μυστη μου, το διορθωσα κιολας!
Το Bridgestone T005 το απερριψα λογω** θορυβου 71db**
To Michelin Pilot Sport 4 το απερριψα λογω C στο fuel economy
To** Pirelli P7 cinturatoVerde** *χωρις *καποιον λογω, καλη τιμη, 69db ομως, +1db
To Dunlop Sport Maxx δεν υπαρχει σαν επιλογη εκει που θα παω!
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!
θα ψαξω λιγο το Pirelli P7 και θα ξαναδω για το Michelin Pilot Sport 4
Εσυ αν επιτρεπεται ποιο φορας;;
-
Μην δίνεις σημασία σε αυτούς τους χαζούς δείκτες της ΕΕ. Η πρόσφυση και η συμπεριφορά ενός ελαστικού είναι πολύ πιο σημαντικές από ένα 1-2-3 db, ή 0,2 λίτρων βενζίνης στα 100 χλμ. Στην πράξη δεν θα προσέξεις ποτέ τον θόρυβο (εκτός αν μιλάμε για κανένα ημισλίκ που βουίζει) ή το μισό Ευρώ παραπάνω στην αντλία. Θα προσέξεις όμως την καλύτερη πρόσφυση και πληροφόρηση ή το φρενάρισμα που θα σε σώσει από ένα τρακάρισμα!!!
-
Καλησπέρα έχω ένα hyundai coupe του 2005 (facelift) το αμάξι το έχω έξη μήνες είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και θα είναι η πρώτη φορά που αλλάζω λάστιχα, το budget μου βαριά στα 250€...αρχικα ο κατασκευαστής προτείνει 205/55/16 αλλά εγώ σκέφτομαι το 205/45/16 από γνωστούς που μου λένε ότι το αμάξι στήνεται πιο ωραία και είναι καλύτερο σε στροφές κ πρόσφυση με χαμηλού προφίλ ελαστικά επίσης ότι σπορ αμάξι βλέπω όλοι έχουν χαμηλου προφίλ...αξίζει άρα να πάω η αφήσω τις διαστάσεις ως έχει?Δεύτερον θα ήθελα κάποια γνώμη για λάστιχα...ως budget λύση έχω βρει τα kormoran στα 160 και αυτά που μου άρεσαν ήταν τα hankook ventus prime 3 στα 230€... ευχαριστώ εκ των προτέρων θα ήθελα τα φώτα σας!
-
Ούτε για αστείο να μην σκέφτεσαι κάτι τέτοιο!!! Η μέγιστη αλλαγή στην διάμετρο που επιτρέπουν οι κατασκευαστές είναι 3%. Εδώ μπορείς να δεις ποιες διαστάσεις προσομοιάζουν: https://tiresize.com/tyre-size-calculator/
Επίσης ξέχνα τα Kormoran, είναι απλά για να σε πηγαίνουν από εδώ ως εκεί.
ΥΓ: Άλλαξε γνωστούς...
-
Εχω ακουσει οτι αν θελεις να μικρυνεις το προφιλ του ελαστικου πρεπει ταυτοχρονα να μεγαλωσεις την διασταση της ζαντας
ωστε η συνολικη διαμετρος της ροδας να παραμεινει σταθερη!
ΔΕΝ ξερω αν ισχυει, σαν λογικη μου φαινεται σωστη -
Ομολογώ να πω ότι δεν πολύ καταλαβαίνω αυτό το calculator...τελος παντων ας πούμε πως αφήνω τις διαστάσεις ως έχει (205/55/16) σε μάρκα ελαστικών τι θα μου προτεινατε?
-
Ο χρήστης koulouri έγραψε:
Εχω ακουσει οτι αν θελεις να μικρυνεις το προφιλ του ελαστικου πρεπει ταυτοχρονα να μεγαλωσεις την διασταση της ζαντας
ωστε η συνολικη διαμετρος της ροδας να παραμεινει σταθερη!
ΔΕΝ ξερω αν ισχυει, σαν λογικη μου φαινεται σωστηΗ λογική είναι ορθή, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια μέσα στα οποία μπορείς να 'παίξεις'.
Οι κατασκευαστές εξελίσσουν τις αναρτήσεις με συγκεκριμένες διαστάσεις ελαστικών. Αυτές οι διαστάσεις (με διαφορετικές διαστάσεις ζαντών) έχουν σχεδόν ίδια συνολική διάμετρο. Και πάλι όμως η ρύθμιση της ανάρτησης διαφέρει. Η Jaguar για παράδειγμα λέει ότι ρυθμίζει την πιο μαλακή της ανάρτηση για την πιο μικρή ζάντα και την πιο σπορ για την πιο μεγάλη. Οι άλλες διαστάσεις ζαντών που προσφέρει πέφτουν κάπου ανάμεσα, αλλά καμία δεν έχει ειδική ρύθμιση, όπως έχει η πιο μεγάλη και η πιο μικρή.τελος παντων ας πούμε πως αφήνω τις διαστάσεις ως έχει (205/55/16) σε μάρκα ελαστικών τι θα μου προτεινατε?
Εξαρτάται κυρίως από το budget σου και το είδος της οδήγησης σου.
-
Θεωρώ πως οδηγάω νορμάλ....
-
Μέγιστο budget?
-
250$
-
Ελπίζω να εννοείς Ευρώ, όχι Δολάρια.
Hankook Ventus Prime 3 K125. Τα φοράω σε αυτοκίνητο 195 ίππων και είμαι ευχαριστημένος.
-
Τα Efficient Grip είναι Goodyear, όχι Bridgestone.
Αφού το ζορίζεις στις στροφές, το Energy Saver είναι εντελώς ακατάλληλο.
Pirelli P7 η τουριστική επιλογή, με εναλλακτική το Bridgestone T005.Ωπ! Ωραιος μυστη μου, το διορθωσα κιολας!
Το Bridgestone T005 το απερριψα λογω** θορυβου 71db**
To Michelin Pilot Sport 4 το απερριψα λογω C στο fuel economy
To** Pirelli P7 cinturatoVerde** *χωρις *καποιον λογω, καλη τιμη, 69db ομως, +1db
To Dunlop Sport Maxx δεν υπαρχει σαν επιλογη εκει που θα παω!
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!
θα ψαξω λιγο το Pirelli P7 και θα ξαναδω για το Michelin Pilot Sport 4
Εσυ αν επιτρεπεται ποιο φορας;;
Αδερφέ,ελαστικά αυτοκινήτου ψάχνεις ή πλυντήριο ρούχων; Μην ασχολείσαι καθόλου με αυτές τις σαχλαμάρες...βάλε το T005 της Bridgestone να το ευχαριστηθείς για αρκετά χλμ...!!
-
Ο χρήστης lazaros aridea έγραψε:
Τα crossclimate τα είχα μέχρι τα 68000χλμ σε 22 μήνες αλλά μετά τα 60000 έκαναν πολύ θόρυβο, χωρίς να πέσει ιδιαίτερα η απόδοση τους, αντικαταστάθηκαν απο τα primacy 4 που είναι τελείως αθόρυβα.Σε 2 μηνες εχω κανει 9000χλμ και ενώ στην αρχή μου φάνηκαν αδιάφορα πλέον μου αρέσουν πολύ, τα συστήνω ανεπιφύλακτα.(205/55/16 σε ford focus 2.0l).Μπορείς να μας πεις λίγα παραπάνω σχετικά με τα primacy 4; Στα φόρα δύσκολα βρίσκω πληροφορίες Σε σχέση με τα bridgestone t005 τι γνώμη έχετε οι υπόλοιποι της παρέας;
Θα αντικαταστήσουν τα primacy 3 που μετά από 85000km σε 3 χρόνια έχουν αρχίσει να κουράζονται. Χρήση 70% Εθνική οδό - 30% περιαστικοί δρόμοι, ήρεμη οδήγηση (λόγω παιδιού).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Αδερφέ,ελαστικά αυτοκινήτου ψάχνεις ή πλυντήριο ρούχων; Μην ασχολείσαι καθόλου με αυτές τις σαχλαμάρες...βάλε το T005 της Bridgestone να το ευχαριστηθείς για αρκετά χλμ...!!
Εχεις δικιο αλλα ειμαι αρρωστος με τον θορυβο..
Λογω οτι ειναι cabrio δεν σφραγιζει οπως ενα συμβατικο, εχω κι εγω το σκαλωμα με τον θορυβο.....
Εκλεισα για τα Dunlop SP Bluresponse που ειναι θυγατρικη της Goodyear και ειναι παραπλυσια
( ειμαι και ευχαριστημενος με τα efficienctGrip οποτε αναμενομενη επιλογη! ) -
Εχεις δικιο αλλα ειμαι αρρωστος με τον θορυβο..
Λογω οτι ειναι cabrio δεν σφραγιζει οπως ενα συμβατικο, εχω κι εγω το σκαλωμα με τον θορυβο.....
Εκλεισα για τα Dunlop SP Bluresponse που ειναι θυγατρικη της Goodyear και ειναι παραπλυσια
( ειμαι και ευχαριστημενος με τα efficienctGrip οποτε αναμενομενη επιλογη! )Να ξέρεις ότι την διαφορά των 68db με τα 71, οριακά θα την αντιλαμβάνεσαι με κλειστά παράθυρα και το ραδιόφωνο! Με ανοιχτά παράθυρα όλα είναι το ίδιο.........
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]