-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ναι αυτο το έπιασα, αυτές τις τιμες ρώτησα αν τις βρήκες μαζί με την τοποθετηση
Στο skroutz.gr, νομιζω το μαγαζί είναι το ityres στα Μέγαρα
Σαφώς και δεν βάζω τα Falken στο ίδιο σακί με τα Τούρκικα και τα Κινέζικα, είναι αξιοπρεπέστατο Ιαπωνικό λάστιχο. Βέβαια, προσωπική άποψη είναι ότι ανήκει στην ομάδα Hankook-Fulda-Kumho-Firestone, δηλαδή μισή κατηγορία κάτω.
Αφού μπορώ ακόμα να διαθέσω το επιπλέον 70άρι θα πάω σε δοκιμασμένη λύση...Η διαφορά τους δεν αξίζει τα 70 ευρώ παραπανω
-
Καλημερα παιδια.
Εγω ειμαι απο Κερκυρα, και αναζητω συμβουλες για επιλογη ελαστικων για ενα οχημα Toyota Corolla Station Wagon, 1600cc, mod 1994.
Το αυτοκινητο φορα ελαστικα διαστασεων 175/65R14.
Ειναι παλαιο οχημα, αλλα πολυ καλο και αξιοπιστο. Δεν το κινω εντος πολης, αλλα συνηθως σε απαλους αγροτικους χωματοδρομους, με λιγο χαλικι, και σε ελαιωνες. Πιο πολυ το χρησιμοποιω για μεταφορα φορτιου (εχει πολυ χωρο ειδικοτερα οταν ριχνω τα πισω καθισματα. Φορτωνω τσοβαλια με ελιες, ξυλα για το τζακι κτλ. Δεν ξεπερναω τα 80km/h σχεδον ποτε. Στα ελαστικα με ενδιαφερει η καλη προσφυση στην ασφαλτο (που το χειμωνα στην Κερκυρα εχει αρκετο λαδι, λογω των ελαιοδεντρων), σε 1-2 χωραφια που εχουν χαμηλο γρασιδι (και με την υγρασια κανει spinning το οχημα), και ασφαλως το καλοκαιρι η ασφαλτος ειναι πολυ ζεστη και λογω κακιστης ποιοτητας πολυ ολισθηρη. Η Κερκυρα εχει και πολυ υγρασια τον χειμωνα.
Τα ελαστικα που ειχε απο την αγορα του, ηταν τα Semperit οπου και κρατησαν πολλα χρονια..
Σκεφτομαι, να αγορασω τα Michellin crossclimate, Bridgestone A001, Goodwear η Nokian All weather? Στην Κερκυρα δεν εχει χιονια, ουτε παγο στους δρομους (παρα μονο σε σημεια που υπαρχουν νερα στην ασφαλτο κα παγωνουν νωρις το πρωι) -
Δεν υπαρχει λαστιχο στον πλανητη τουτο που να προσφερει προσφυση σε δρομο με λαδια!!!!
Για προσφυση σε γρασιδι,λασπη κτλ πας σε λαστιχα για εκτος δρομου οχηματα.Ενα 80/20 θα ηταν καλη λυση για τις αναγκες σου. -
Σε ευχαριστω. Εκτος δρομου, πραγματι θα χρησιμοποιειται. Αλλα λιγο σε σχεση με ασφαλτο. Ομως στην Κερκυρα, οι δρομοι εχουν λαδι λογω των ελαιοκαρπων που πεφτουν απο τα κλαδια στο οδωστρομα, και τα οχηματα πατουν τον καρπο και γινεται λαδι..
Τα Bridgestone A001 ειναι καλη επιλογη? -
Ο χρήστης Kostandino έγραψε:
Σε ευχαριστω. Εκτος δρομου, πραγματι θα χρησιμοποιειται. Αλλα λιγο σε σχεση με ασφαλτο. Ομως στην Κερκυρα, οι δρομοι εχουν λαδι λογω των ελαιοκαρπων που πεφτουν απο τα κλαδια στο οδωστρομα, και τα οχηματα πατουν τον καρπο και γινεται λαδι..
Τα Bridgestone A001 ειναι καλη επιλογη?μια χαρά επιλογή είναι,αλλά να θυμάσαι οτι τίποτα δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε δρόμο με λάδια,μόνο η δική σου προσοχή!
Δες και άλλες παρόμοιες επιλογές αν θες απο πιο ταπεινούς κατασκευαστές,εκτιμώ οτι δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά στο δρόμο,πλήν κάποια ευρώ που θα μείνουν στην τσέπη σου..... -
Φίλε GGAB καλησπέρα ! Επειδή δε βρίσκω τα toyo cf2 σε 175/65/14 και ούτε οι αντιπρόσωποι δεν ξέρουν ποτε έρχονται, λες να βάλω τα πιρέλλι P1 ?
-
Καλά...και τα Pirelli Cinturato P1 Verde ψιλοκαλούτσικα είναι , οπότε εδώ κολλάει το παρακάτω:
-
Pirelli,Pirelli.... Κάτι μου θυμίζει. Δεν πρεπει να ειναι τόσο άγνωστη εταιρεία, μπορεί να βγάζει υποφερτα λαστιχα.
-
Παιδιά με μπερδέψατε ομολογώ να μην τα βάλω ?
-
-
Aikibil
Η διάσταση σου ειναι πολυ οικονομική, οι διάφορες τιμής ειναι πολυ μικρές άρα βάλε οτι ταιριάζει στα γούστα/ανάγκες σου.
Προσωπικά θα έβαζα τα Michelin energy saver + αν έκανα πολλά χλμ, αλλιώς τα Pirelli cinturato αν προτιμούσα σκληρά ελαστικα και τα Dunlop blue sport response αν προτιμούσα τα μαλακα.Aυτά τα michelin energy έχω 3μιση χρόνια και δεν τα ξαναβάζω τσάμπα να μου τα δινες
-
Ο χρήστης mike117 έγραψε:
Παιδιά με μπερδέψατε ομολογώ να μην τα βάλω ?Στην τιμή που τα βρήκες έπρεπε να τα είχες βάλει ήδη!
-
Ο χρήστης mike117 έγραψε:
AikibilΗ διάσταση σου ειναι πολυ οικονομική, οι διάφορες τιμής ειναι πολυ μικρές άρα βάλε οτι ταιριάζει στα γούστα/ανάγκες σου.
Προσωπικά θα έβαζα τα Michelin energy saver + αν έκανα πολλά χλμ, αλλιώς τα Pirelli cinturato αν προτιμούσα σκληρά ελαστικα και τα Dunlop blue sport response αν προτιμούσα τα μαλακα.Aυτά τα michelin energy έχω 3μιση χρόνια και δεν τα ξαναβάζω τσάμπα να μου τα δινες
Δεν εχω λόγο να μην σε πιστέψω αλλα γιατι
Εγώ απο ταξιτζήδες που θεωρώ οτι ειναι η πλέον αξιόπιστη κατηγορία οδηγών για αξιολόγηση ελαστικών εχω ακούσει καλα λόγια. -
Φίλε Vasvo δεν έχεις άδικο θα το επισπεύσω το θέμα δεν θα περιμένω τα cf2 σαν τη πηνελόπη
Bil θα σου εξηγήσω γιατί. 1ον είναι υπερβολικά μαλακά για τους αθηναικούς δρόμους και ως συνέπεια χάνουν την γόμα τους στους 8 μήνες max ένα χρόνο, να μου πεις ποιο ελαστικό δεν τη χάνει ? δεκτό, αλλά για τους σκοπούς μας δεν εξυπηρετεί, ίσως σε καλύτερους δρόμους να τραβάει περισσότερο το Michelin energy, πιστεύω πως απλά χρειάζομαι ένα μέτριο ελαστικό σκληρότητας γιατί δεν το πάω και για ελιές είπαμε Εσείς έχετε βάλει πιρέλλι ? -
Λίγες εβδομάδες τα p7, πολυ νωρίς για συμπεράσματα αλλα δεν εχω κανένα λόγο να πιστέψω οτι θα το μετανοιωσω.
-
Γιατί τα P7 και όχι τα P1 ? έχεις ακούσει είναι καλύτερα ? μέχρι τώρα σε βρεγμένο είσαι κομπλε ?
-
@mike117
Βεβαίως. Cint P1- Punto & Cint P7-116i. Απόλυτα ευχαριστημένος και από τα δυο, σχετικά με το φρενάρισμα:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Market-Overview-Braking-Test.htm -
ωραίος vasvo να ρωτήσω ρε παιδιά το εξής τα έχει η μάνα μου 2 χρόνια σχεδόν γύρω στα 8000χλμ στο αμάξι της και παρατηρώ στα μπροστινά λάστιχα φθορές στα πλαινά υπερβολικές για τα χιλιόμετρά του, το αμάξι της βέβαια θέλει αμορτισερ και μάλλον ευθυγράμιση, μπορεί να ωφείλεται σε τίποτα άλλο οι φθορές σε σένα έχει φθαρεί στα πλαινά
-
mike, εκτός από τα πεζοδρόμια και τις λακκούβες σίγουρα και ή λανθασμένη πίεση δημιουργεί προβλήματα εκτός των άλλων που αναφέρεις.
-
Εχω διακρινει και τα Nokian Allweather ελαστικα.
Πιστευω πως θα κανουν την δουλεια που θελω, στους επαρχιακους δρομους της Κερκυρας (υγρα και γλιστερα τον χειμωνα και με υγρασια, ενω το καλοκαιρι καυτο, ξηρο και γλιστερο οδοστρωμα. Επιπλεον και με την ημιαγροτικη χρηση του station wagon, ελπιζω να κανουν..
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]