-
@dragonslayer....
Από την άλλη το P1 verde μου φάνηκε 'πιο λάστιχο' λόγω της ανθεκτικής κατασκευής του....Σύ είπας!!Μπούρλιαστο αβλεπεί.....
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ποσα χλμ κανεις το χρονο??Κοίτα να δεις λόγω του ότι ξεπλήρωσα το αυτοκίνητο πριν από λίγες μέρες και κάτι η δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν το κινούσα πολύ(ευελπιστώ να το χαρώ καλύτερα τώρα),έκανα γύρω στις πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
@dragonslayer....
Από την άλλη το P1 verde μου φάνηκε 'πιο λάστιχο' λόγω της ανθεκτικής κατασκευής του....Σύ είπας!!Μπούρλιαστο αβλεπεί.....
Λες ε;
-
Ο χρήστης dragonslayer έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα!!!Θα ήθελα τα φώτα σας για την επιιλογή ελαστικών,έχουμε και λέμε,έχω ένα polo 9n με νορμάλ οδήγηση,το τουτού κινείται κατά 80% μες στην πόλη και είμαι αναμέσα στο premium contact 5 και στο pirelli P1 verde,η διάσταση είναι 175/64-14.
Βασικά τείνω περισσότερο προς το premium μιας και θέλω να δοκιμάσω μαλακό λάστιχο(έχω ένα αποθημένο να δω πως είναι η οδήγηση με μαλακό)αλλά από την άλλη σε όποιον λαστιχά και να πήγα μου είπαν καλό λάστιχο αλλά δεν το συνιστούν λόγω μαλακών πλαινών και γρήγορης φθοράς και φυσικά ο καθένας μου πρότεινε την αγαπημένη του εταιρία(βλέπε κέρδος) και όπως είναι φυσικό μπερδεύτηκα περισσότερο.
Από την άλλη το P1 verde μου φάνηκε 'πιο λάστιχο' λόγω της ανθεκτικής κατασκευής του(αλήθεια σε ποια κατηγορία ανήκει σκληρό ή ενδιάμεσο).
Με ενδιαφέρει να ζεσταίνεται σχετικά γρήγορα,να είναι άνετο και να έχει κάποια σχετική αντοχή στον χρόνο,με αυτά τα δεδομένα ποιο θα διαλέγατε;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. -
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα!!!Θα ήθελα τα φώτα σας για την επιιλογή ελαστικών,έχουμε και λέμε,έχω ένα polo 9n με νορμάλ οδήγηση,το τουτού κινείται κατά 80% μες στην πόλη και είμαι αναμέσα στο premium contact 5 και στο pirelli P1 verde,η διάσταση είναι 175/64-14.
Βασικά τείνω περισσότερο προς το premium μιας και θέλω να δοκιμάσω μαλακό λάστιχο(έχω ένα αποθημένο να δω πως είναι η οδήγηση με μαλακό)αλλά από την άλλη σε όποιον λαστιχά και να πήγα μου είπαν καλό λάστιχο αλλά δεν το συνιστούν λόγω μαλακών πλαινών και γρήγορης φθοράς και φυσικά ο καθένας μου πρότεινε την αγαπημένη του εταιρία(βλέπε κέρδος) και όπως είναι φυσικό μπερδεύτηκα περισσότερο.
Από την άλλη το P1 verde μου φάνηκε 'πιο λάστιχο' λόγω της ανθεκτικής κατασκευής του(αλήθεια σε ποια κατηγορία ανήκει σκληρό ή ενδιάμεσο).
Με ενδιαφέρει να ζεσταίνεται σχετικά γρήγορα,να είναι άνετο και να έχει κάποια σχετική αντοχή στον χρόνο,με αυτά τα δεδομένα ποιο θα διαλέγατε;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.Το έχω δει αυτό το συγκριτκό και βλέπω ότι το ecocontact είναι πρώτο στην βαθμολογία οπότε να υποθέσω ότι το premium θα είναι ακόμα καλύτερο;
Αν γνωρίζει κανείς ας μου απαντήσει σ' αυτό, το p1 τι γόμα έχει;(μαλακή,ενδιάμεση ή σκληρή) -
Ποσα χλμ κανεις το χρονο??
Κοίτα να δεις λόγω του ότι ξεπλήρωσα το αυτοκίνητο πριν από λίγες μέρες και κάτι η δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν το κινούσα πολύ(ευελπιστώ να το χαρώ καλύτερα τώρα),έκανα γύρω στις πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα.
Αρα δε θα το αλλαξεις επειδη φαγωθηκε, αλλα λογω ηλικιας στα 3-4 χρονια. Για μενα καλυτερα πηγαινε σε πιο μαλακο λαστιχακι, το pc5 που λες ειναι μια χαρα για χαλαρη χρηση χωρις να βαζεις.. στοχο χαντακια και πεζοδρομια. Το Ρ1 απ'οσα εχω διαβασει ειναι πιο μαλακο απο παλαιοτερα της πιρελλι, αλλα σε συγκριση με το κοντινενταλ ειναι πιο σκληρα. Τωρα τη 'σκληροτητα' δε νομιζω πως υπαρχει αντικειμενικος δεικτης στα ελαστικα δρομου, καταλαβαινεις τις διαφορες που λαμβανεις μεσω των αισθησεων σου. (αντε να παρεις μια ιδεα μεσω του treadwear αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι μοναδα μετρησης)
-
Μάλιστα...σε ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου και μια τελευταία ερώτηση γνωρίζεις κάποιο site που να αναφέρει traction rating,temp rating,wear rating;
-
Μάλιστα...σε ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου και μια τελευταία ερώτηση γνωρίζεις κάποιο site που να αναφέρει traction rating,temp rating,wear rating;1)http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/rshop.pl?dsco=137&cart_id=42740463.137.26176&sowigan=So&Breite=175&Quer=65&Felge=14&Speed=&kategorie=1&Marke=&ranzahl=4&tyre_for=&x_tyre_for=&rsmFahrzeugart=ALL&search_tool=standard&Label=C-A-70-2&details=Ordern&typ=R-215969
2)http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/rshop.pl?dsco=137&cart_id=41241573.137.14991&sowigan=So&Breite=175&Quer=65&Felge=14&Speed=&kategorie=6&Marke=Pirelli&ranzahl=4&tyre_for=&x_tyre_for=&Herst=Pirelli&rsmFahrzeugart=ALL&search_tool=standard&Label=C-B-69-2&details=Ordern&typ=R-228564
(κλικ + μεγέθυνση στα ελαστικά...) -
@vasvo σε ευχαριστώ
-
Να `σαι καλά, συμφωνώ και επαυξάνω για τα P1 Verde!!!
-
Πραγματικά είμαι σε μεγάλο δίλημα,αλλά επειδή έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για το premium contact και από ότι βλέπω έχει καλύτερη βαθμολογία σε όλα,μάλλον θα καταλήξω σ' αυτά.Βλέπεις είναι διακαής πόθος να δοκιμάσω το premium contact από την προηγούμενη αλλαγή που έκανα,αλλά επειδή τότε δεν ήξερα και πάρα πολλά για τα ελαστικά με έπεισε ο μάστορας τελευταία στιγμή και έβαλα το multihawk της firestone.
-
Πραγματικά είμαι σε μεγάλο δίλημα,αλλά επειδή έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για το premium contact και από ότι βλέπω έχει καλύτερη βαθμολογία σε όλα,μάλλον θα καταλήξω σ' αυτά.Βλέπεις είναι διακαής πόθος να δοκιμάσω το premium contact από την προηγούμενη αλλαγή που έκανα,αλλά επειδή τότε δεν ήξερα και πάρα πολλά για τα ελαστικά με έπεισε ο μάστορας τελευταία στιγμή και έβαλα το multihawk της firestone....οκ(όλα καλά), εκτός από την εγγύηση κοίταξε να είναι τα νέα PC5 FR (προστασία ζάντας) με ενισχυμένα πλαϊνά.
-
Εσύ δεν ήθελες'αντοχή στο χρόνο';....και πήγες στο μαλακότερο όλων;!;!.....Πρόσεχε τα πλαινά του!!
-
@ dragonslayer
Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή που σου προτείνω να ελέγξεις, το Vredestein Sportrac 5 (treadwear 300) -
Ένα λάστιχο λέγεται μαλακό ή όχι ανάλογα με 2 βασικές παραμέτρους, σκελετό (που τον κόβεις από τα πλαινά) και στο πέλμα. (προσπαθώ να γενικεύσω)
Σκληρό σκελετό σημαίνει αντοχή σε ζόρια, καλό τιμόνι και φρενάρισμα. Μειονεκτεί σε άνεση και θόρυβο και στο ότι ίσως αργεί να ζεσταθεί.
Μαλακό πέλμα σημαίνει πιο εύκολο ζέσταμα και καλύτερη πρόσφυση αλλά μικρή διάρκεια σε χλμ.
Για σπορτίφ χρήση θέλεις σκληρό σκελετό και μαλακό πέλμα. Αλλά κρατάει λίγο.
Με μαλακό σκελετό και σκληρό πέλμα θα έχεις διάρκεια και άνεση.
Με μαλακά όλα θα έχεις ασφάλεια αλλά και πλαδαρότητα για λίγο και με σκληρά όλα θα έχεις τούβλο για πάντα! -
Επίσης όσο πιο σκληρός ο σκελετός τόσο μικρότερη η προοδευτικότητα.
-
Εσύ δεν ήθελες'αντοχή στο χρόνο';....και πήγες στο μαλακότερο όλων;!;!.....Πρόσεχε τα πλαινά του!!Καλο θα ηταν να μη τα πολυβγαζει στο δρομο......
-
Εσύ δεν ήθελες'αντοχή στο χρόνο';....και πήγες στο μαλακότερο όλων;!;!.....Πρόσεχε τα πλαινά του!!Καλά ντε μην βαράς θα το σκεφτώ λίγο καλύτερα καθώς η τελική επιλογή θα γίνει σε δυο εβδομάδες.
Σας ευχαριστώ πάντως όλους για την βοηθεια σας. -
Έτσι...σκέψου το καλά και θα σε περιμένουμε να μας πείς!!
-
Καινούρια λάστιχα για το Sirion σήμερα.
Goodyear Efficientgrip Performance στα 218€ με 6 άτοκες δόσεις σχεδόν 3 μήνες πριν κατασκευής.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]