-
Γιατί δε ρωτάς στο forum και για ζάντες;.......
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Γιατί δε ρωτάς στο forum και για ζάντες;.......Αφου εκει κατεληξε!
-
Δεν υπαρχουν χρηματα για ζαντες... Κ για τα λαστοιχα ειναι ευκαιρια να ξεφορτωθω τα formula.
-
Μήπως ο δίλιτρος δεν είναι καλή επιλογή όμως;
-
[quote='Sinanai']Μήπως ο δίλιτρος δεν είναι καλή επιλογή όμως; [/qu
Ειμαστε
-
Γιατί δε ρωτάς στο forum και για ζάντες;.......νέος κύκλος επεισοδίων!
-
Αναφέρθηκε πιο πριν αποτέλεσμα φινλανδικής δοκιμής. Οποιαδήποτε κατάταξη ενός τόσο πολύπλοκου και πολύπλευρου πράματος όπως τα ελαστικά με βάση ένα μόνο αριθμό για μένα είναι τελείως αναξιόπιστη. Στοιχεία που για μένα έχουν σημασία είναι το στεγνό, πρόσφυση, φρένα, φιλικότητα, βάρος, τιμή. Δε δίνω σημασία σε βρεγμένο (θεωρώ ότι όλα μπορούν να σε προδώσουν οπότε πάω μαζεμένα) και θόρυβο (έχω καλή ηχομόνωση). Θα πρέπει λοιπόν να ξέρω ακριβώς τον τρόπο υπολογισμού και τα αποτελέσματα των επί μέρους δοκιμασιών. Μετά υπολογίζω εγώ τα πράματα ιεραρχώντας τα όπως εγώ κρίνω και η τελική σειρά βγαίνει αρκετά διαφορετική αλλά σαφώς πιο αντιπροσωπευτική του ποιο είναι πιο καλό ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αναφέρθηκε πιο πριν αποτέλεσμα φινλανδικής δοκιμής. Οποιαδήποτε κατάταξη ενός τόσο πολύπλοκου και πολύπλευρου πράματος όπως τα ελαστικά με βάση ένα μόνο αριθμό για μένα είναι τελείως αναξιόπιστη. Στοιχεία που για μένα έχουν σημασία είναι το στεγνό, πρόσφυση, φρένα, φιλικότητα, βάρος, τιμή. Δε δίνω σημασία σε βρεγμένο (θεωρώ ότι όλα μπορούν να σε προδώσουν οπότε πάω μαζεμένα) και θόρυβο (έχω καλή ηχομόνωση). Θα πρέπει λοιπόν να ξέρω ακριβώς τον τρόπο υπολογισμού και τα αποτελέσματα των επί μέρους δοκιμασιών. Μετά υπολογίζω εγώ τα πράματα ιεραρχώντας τα όπως εγώ κρίνω και η τελική σειρά βγαίνει αρκετά διαφορετική αλλά σαφώς πιο αντιπροσωπευτική του ποιο είναι πιο καλό ΓΙΑ ΜΕΝΑ.++++++πολλα!!!
-
γεια χαρα σε ολους.
καινουριο μελος στο φορουμ,και πρωτο post!
λοιπον ψαχνω και εγω για λαστιχα για focus mkII (sport edition) και εχω μπερδευτει.
οι αναγκες μου εχουν να κανουν κυριως με τους δρομους που κινουμαι και λιγοτερο πιστευω με τον τροπο που οδηγω.
κινουμαι λοιπον κυριως σε ασχημο επαρχιακο δικτυο,εθνικη οδος ιωαννινων-πατρων.παρα πολυ κακο οδοστρωμα με πολλες λακουβες,σαμαρια,στροφες,χαλασμενη ασφαλτο κ.α.(τραγικος δρομος πραγματικα).επισης κινουμαι σε επαρχιακο δικτυο παραπλησιας ποιοτητας,λιγο καλυτερης πατρα -πυργος σχεδον καθημερινα.επισης κινουμαι και στην εγνατια οδο.και τελος γραφω και καποια χιλιομετρα μεσα σε πολη.και επειδη κινουμαι βορεια κ δυτικη ελλαδα εχω να αντιμετωπισω και αρκετη βροχη.
πραγματικα δεν ξερω τι λαστιχα να διαλεξω.σκληρα-μαλακα,τουρισμου-πιο σπορ.
με ενδιαφερει το κρατημα στο δρομο (στεγνο-βρεγμενο) , να μην φοβαμαι μην διαλυθουν ευκολα σε λακουβες και η αντοχη τους-φθορα.δεν με πολυαπασχολει οικινομια καυσιμου-θορυβος.
η οδηγηση μου ειναι νορμαλ αλλα μου αρεσει να μπορω να μπαινω στις στροφες χωρις να κοβω ταχυτητα(ως εκει που με παιρνει).δεν το πιεζω ιδιαιτερα το αμαξι.τι εχετε να μου προτεινετε;
σας ευχαριστω πολυ και συγγνωμη αν σας κουρασα. -
Ο χρήστης arctu έγραψε:
γεια χαρα σε ολους.
καινουριο μελος στο φορουμ,και πρωτο post!
λοιπον ψαχνω και εγω για λαστιχα για focus mkII (sport edition) και εχω μπερδευτει.
οι αναγκες μου εχουν να κανουν κυριως με τους δρομους που κινουμαι και λιγοτερο πιστευω με τον τροπο που οδηγω.
κινουμαι λοιπον κυριως σε ασχημο επαρχιακο δικτυο,εθνικη οδος ιωαννινων-πατρων.παρα πολυ κακο οδοστρωμα με πολλες λακουβες,σαμαρια,στροφες,χαλασμενη ασφαλτο κ.α.(τραγικος δρομος πραγματικα).επισης κινουμαι σε επαρχιακο δικτυο παραπλησιας ποιοτητας,λιγο καλυτερης πατρα -πυργος σχεδον καθημερινα.επισης κινουμαι και στην εγνατια οδο.και τελος γραφω και καποια χιλιομετρα μεσα σε πολη.και επειδη κινουμαι βορεια κ δυτικη ελλαδα εχω να αντιμετωπισω και αρκετη βροχη.
πραγματικα δεν ξερω τι λαστιχα να διαλεξω.σκληρα-μαλακα,τουρισμου-πιο σπορ.
με ενδιαφερει το κρατημα στο δρομο (στεγνο-βρεγμενο) , να μην φοβαμαι μην διαλυθουν ευκολα σε λακουβες και η αντοχη τους-φθορα.δεν με πολυαπασχολει οικινομια καυσιμου-θορυβος.
η οδηγηση μου ειναι νορμαλ αλλα μου αρεσει να μπορω να μπαινω στις στροφες χωρις να κοβω ταχυτητα(ως εκει που με παιρνει).δεν το πιεζω ιδιαιτερα το αμαξι.τι εχετε να μου προτεινετε;
σας ευχαριστω πολυ και συγγνωμη αν σας κουρασα.Οταν ψαχνουμε αντοχη σε κακουχιες απο ενα λαστιχο μια ειναι η εταιρια... Bridgestone... Βαλε λοιπον τα σχετικα καινουργια τους Τ001 που ειναι δυνατα και στο βρεγμενο και δε θα εχεις θεμα.
(τουρισμου ειναι τα συγκεκριμενα) -
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.να μην κοιταξω δηλαδη σε κατι πιο σπορ;
επισης διαβασα καλες κριτικες για τα Goodyear EfficientGrip Performance και τα Uniroyal Rainsport 2.τι λετε και για αυτα.
και τιποτα σε Dunlop ή Pirelli; -
Ο χρήστης arctu έγραψε:
επισης διαβασα καλες κριτικες για τα Goodyear EfficientGrip Performance και τα Uniroyal Rainsport 2.τι λετε και για αυτα.
και τιποτα σε Dunlop ή Pirelli;Αν καποιος ξερει καποιο λαστιχο που να πληρει αυτα που ειπες κι ειναι πιο σπορ, ας το γραψει...
-
Επειδη πολλοι λαστιχαδες που εμπορευονται Dunlop/Goodyear με αποτρεπουν απο τα Maxx RT για διαφορους λογους (πετανε ευκολα καρουμπαλα, ακυρος δεικτης Y για το αμαξι μου κτλ) ειμαι μεταξυ Adrenalin και PS3 για 205/55/16 91.
Εχει δοκιμασει κανεις τα Adrenalin να μου πει εντυπωσεις ;
Στο Φωκα που πηγα μου ειπαν πως τα Adrenalin δεν ειναι σκληρα για Bridgestone και πως για το αμαξι μου μου προτεινει ή αυτα η τα PS3.
Οποιαδηποτε βοηθεια καλοδεχουμενη
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
και τιποτα σε Dunlop ή Pirelli;Αν καποιος ξερει καποιο λαστιχο που να πληρει αυτα που ειπες κι ειναι πιο σπορ, ας το γραψει...
ER 300.....
-
ER 300.....
???
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Επειδη πολλοι λαστιχαδες που εμπορευονται Dunlop/Goodyear με αποτρεπουν απο τα Maxx RT για διαφορους λογους (πετανε ευκολα καρουμπαλα, ακυρος δεικτης Y για το αμαξι μου κτλ) ειμαι μεταξυ Adrenalin και PS3 για 205/55/16 91.Εχει δοκιμασει κανεις τα Adrenalin να μου πει εντυπωσεις ;
Στο Φωκα που πηγα μου ειπαν πως τα Adrenalin δεν ειναι σκληρα για Bridgestone και πως για το αμαξι μου μου προτεινει ή αυτα η τα PS3.
Καρούμπαλα δεν κάνουν εύκολα. Έχω περίπου 15.000 χλμ με τα Maxx RT πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει σε δρόμους με αρκετές λακκούβες, οπότε αναπόφευκτα έχω πετύχει κάποιες με φουλ ταχύτητα, π.χ. εδώ που είναι καλυμμένη με νερό (το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο 1:27
Δεν έχει πάθει κάτι κανένα από τα 4 ελαστικά...
Όσο για το δείκτη ταχύτητας σε παλιότερα post είχα παραθέσει τι λένε οι κατασκευαστές ελαστικών γι' αυτόν:
[list=1:2quhsobl]
[:2quhsobl]http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=35915&start=11715#p2889069[/2quhsobl]
[:2quhsobl]http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=35915&start=11700#p2888579[/2quhsobl][/list2quhsobl] -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Επειδη πολλοι λαστιχαδες που εμπορευονται Dunlop/Goodyear με αποτρεπουν απο τα Maxx RT για διαφορους λογους (πετανε ευκολα καρουμπαλα, ακυρος δεικτης Y για το αμαξι μου κτλ) ειμαι μεταξυ Adrenalin και PS3 για 205/55/16 91.Εχει δοκιμασει κανεις τα Adrenalin να μου πει εντυπωσεις ;
Κανένα λαστιχο δεν θα πάρει το θρόνο του καρουμπαλου απο τα Continental ........τέλος
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Καρούμπαλα δεν κάνουν εύκολα. Έχω περίπου 15.000 χλμ με τα Maxx RT πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει σε δρόμους με αρκετές λακκούβες, οπότε αναπόφευκτα έχω πετύχει κάποιες με φουλ ταχύτηταΟντως εχεις δικιο. Αμα ηταν θα σου ειχαν κανει ηδη καρουμπαλα.
Αυτη τη στιγμη τα Bridgestone εχουν ελλειψη απο την κεντρικη αποθηκη χωρις να ξερει καποιος ποτε θα ερθει νεα παρτιδα. Επισης τα Dynlop εχουν μεινει 17 τεμαχια στην κεντρικη αποθηκη της εταιριας και τα Michelin υπαρχουν σε μεγαλες ποσοτητες...
Στο Φωκα μου φερνουν και τα 3 μου προτειναν Michelin ή Bridgestone χωρις καποιο επειχειρημα...
Τωρα αντε βγαλε ακρη...
-
Όντως,αυτό το θέμα με τις ελλείψεις,συζυτούσαμε με τον Κυριαζή τις προάλλες......ειδικά με τη Bridge!!!Όπως και το οτι κάποιες διαστάσεις δεν έρχονται Ελλάδα!!!..άσχετα αν σε πολλά'μαγαζιά' τύπου elastika.gr,κυκλοφορούν και μπορείς να τα φέρεις κανονικά!!
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Καρούμπαλα δεν κάνουν εύκολα. Έχω περίπου 15.000 χλμ με τα Maxx RT πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει σε δρόμους με αρκετές λακκούβες, οπότε αναπόφευκτα έχω πετύχει κάποιες με φουλ ταχύτητα
Οντως εχεις δικιο. Αμα ηταν θα σου ειχαν κανει ηδη καρουμπαλα.
Αυτη τη στιγμη τα Bridgestone εχουν ελλειψη απο την κεντρικη αποθηκη χωρις να ξερει καποιος ποτε θα ερθει νεα παρτιδα. Επισης τα Dynlop εχουν μεινει 17 τεμαχια στην κεντρικη αποθηκη της εταιριας και τα Michelin υπαρχουν σε μεγαλες ποσοτητες...
Στο Φωκα μου φερνουν και τα 3 μου προτειναν Michelin ή Bridgestone χωρις καποιο επειχειρημα...
Τωρα αντε βγαλε ακρη...
Ούτε με τα Michelin (κάποτε χρησιμοποιούσα Pilot Exalto) είχα ποτέ πρόβλημα παρ' όλο που ακούγονται τόσα για τα μαλακά πλαϊνά τους. Δεν είχαν ποτέ πετάξει καρούμπαλο από καμία λακκούβα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]