-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
να χαιρόμαστε την νέα στρατιωτική μας ηγεσία.
με αυτούς θα πάρουμε την πόλη.
ο μαρμαρωμένος βασιλιάς μας περιμένει
και εσείς ασχολείστε με την θητεία,μικροπρεπείς.για πες μας περισσότερα...
καλά δεν βλέπεις η ακούς ειδήσεις εσύ,μόνο την πετρουλα στις 9 βλέπεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
όταν έλεγα τα νέα μια σελίδα πιο πριν, εσείς ασχολιόσασταν με λάτζες και βλακείες
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Ποιος να πάρει σοβαρά ένα φαντάρο με ρόζ Κορόλα?
ροζε κορολιτσα ο κληρωτός
-
Tυχεροί οι στρατεύσιμοι απο δω και πέρα!
ΥΓ.Τι λετε βρε παιδια οι φανταροι μας ,βλακειες? Ημαρτον!,,Και ποιοί θα πάρουν την πόλη ?.Εμείς?.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
η αλήθεια είναι οτι δεν βλέπω τηλεόραση καθόλου.
ξέρω οτι άλλαξαν απο In.gr κλπ αυτά τα περί μαρμαρωμένου βασιλιά πως μεταφράζονται είναι το θέμα. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Tυχεροί οι στρατεύσιμοι απο δω και πέρα!ΥΓ.Τι λετε βρε παιδια οι φανταροι μας ,βλακειες? Ημαρτον!,,Και ποιοί θα πάρουν την πόλη ?.Εμείς?.
Ποιοί θα την πάρουνε την πόλη ρε φιλε;
Οι αξιωματικοι μηπως;
Πες μας κανενα τετοιο τωρα,να βαλω τις ρεγγες να σας κλαινε. -
Ωραίες οι ρέγγες!
Δίνουν δύναμη στους παλιόγερους!, -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
η αλήθεια είναι οτι δεν βλέπω τηλεόραση καθόλου.
ξέρω οτι άλλαξαν απο In.gr κλπ αυτά τα περί μαρμαρωμένου βασιλιά πως μεταφράζονται είναι το θέμα.δεν χρειάζεται να μεταφράσω τίποτα,ο καθένας μπορεί να κάνει όποια μετάφραση του αρέσει η τον συμφέρει.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
δεν χρειάζεται να μεταφράσω τίποτα,ο καθένας μπορεί να κάνει όποια μετάφραση του αρέσει η τον συμφέρει.
Εγω αυτα που γραφεις τα μεταφραζω καπως ετσι:
이명박 대통령은 7일 “정부는 오늘로 131일째 억류돼 있는 개성공단 근로자와 연안호 선원문제 해결을 위해 할 수 있는 모든 역할을 다하고 있다”고 말했다.
이 대통령은 이날 오전 청와대에서 김성환 외교안보수석 등으로부터 북한의 미국 여기자 석방과 이후 남북 및 북미관계에 대한 보고를 받은 자리에서 이같이 강조했다고 이동관 청와대 대변인이 전했다.
특히 이 대통령은 “정부는 국민의 생명과 안전에 직결된 이 사안을 바라보는 국민의 걱정과 관심을 충분히 인식하고 있다”면서 '국민도 정부를 믿고 지켜봐 달라'고 당부했다.
Δεν ξερω αν συμφωνεις με την αποψη μου... με χαρα να σε ακουσω...
-
Επειδη τζαμπα προσπαθησα να σου δωσω να καταλαβεις απλα σου λεω οτι δεν ξερεις τι λες!
Στο ξαναλεω .Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΕΙΤΕ ΗΘΕΛΑΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!
Ελπιζω να καταλαβες τωρα!Επιτέλους τώρα όλα είναι καθαρά!!!!!!!!
Τώρα κατάλαβα γιατί σπατάλησα 12 μήνες από τη ζωή μου να πλένω πιάτα και να ακούω το παραλήρημα του κάθε άσχετου με την πραγματικότητα!
Εσύ πότε θα καταλάβεις ότι ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΡΩΝ;;;;;
Οι κανόνες του στρατού δεν είναι αυτοσκοπός. Η αποστολή του στρατού είναι η προστασία της χώρας, όχι η τήρηση των κανόνων! Οι κανόνες έγιναν για να βοηθήσουν στην αποστολή του στρατού!
Και στα πλαίσια της αποστολής του επιστρατεύει κάθε τόσο μερικούς χιλιάδες πολίτες (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων διαφορετικά δεν θα περνούσε ούτε απ' έξω). Και αντί να ασχοληθεί με την προετοιμασία αυτών των επίστρατων για τυχόν πολεμικές επιχειρήσεις (εκπαίδευση δηλαδή) τους βάζει να κάνουν μ@λ@κίες και μόνο μ@λ@κίες τσιγαρίζοντας με μία ιδέα υποτυπώδη εκπαίδευση, τόσο γελοία που θα ντρόπιαζε πίθηκο. (για παράδειγμα δεν μπορεί να μην δείξεις σε ένα μέλος πληρώματος ενός άρματος πως σκ@τ@ ανοίγει το κονσερβοκούτι και να το μαθαίνει τυχαία μετά από μήνες! )
Ποιοί θα την πάρουνε την πόλη ρε φιλε;
Οι αξιωματικοι μηπως;
Πες μας κανενα τετοιο τωρα,να βαλω τις ρεγγες να σας κλαινε.Μα, εννοείται φίλτατε! Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτοί οι υπέροχοι και τέλεια εκπαιδευμένοι άνθρωποι με την αίσθηση του καθήκοντος τόσο ψηλά μέσα τους, που νοιάζονται τόσο πολύ για όλα και θα πάρουμε αυτή τη ρημάδα την πόλη, γιατί αν περιμέναμε από τους φαντάρους, ουτε καν τα πιάτα δεν θα είχαμε καθαρά!
Τουλάχιστον τώρα όταν θα μπούμε στην πόλη θα φάμε σε καθαρά πιάτα και θα κοιμηθούμε σε άψογα διπλωμένους φακέλους! Αρκεί να προστατεύσουμε καλά τις κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για να μην καταρρεύσουν οι επικοινωνίες του στρατού...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
τσιγαρίζοντας με μία ιδέα υποτυπώδη εκπαίδευση, τόσο γελοία που θα ντρόπιαζε πίθηκο. (για παράδειγμα δεν μπορεί να μην δείξεις σε ένα μέλος πληρώματος ενός άρματος πως σκ@τ@ ανοίγει το κονσερβοκούτι και να το μαθαίνει τυχαία μετά από μήνες! )Κινδυνεψαμε μια μερα,δυο ατομα,ο οδηγος του αρματος με αποκεφαλισμο,και εγω με ακρωτηριασμο του δεξιου μου ποδιου,επειδη ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γνωριζε να μας πει,οτι μαζι με το υδραυλικο συστημα κινησης του πυργου,απενεργοποιούνται και τα φρενα του πύργου.
Οταν λοιπών (με κλειστα τα υδραυλικα) το αρμα εκανε απότομο ελιγμο,ο πύργος (λογω αδρανειας) εμεινε στη θεση του ενω το σκαφος αλλαξε πορεια.
Εγω τραβηξα το πόδι μου τελευταια στιγμη,αναμεσα απο τονους σιδερα που κλειναν αναμεταξυ τους (θα με ψαλιδιζε το πόδι απο το μηρο και κατω) ενω του οδηγου το κρανος συνεθλίβη αναμεσα στον πύργο και το σκαφος,και ευτυχως τραβηχτηκε και αυτος εγκαιρα,γιατι την ιδια τυχη θα ειχε το κρανίο του.
ΚΑΝΕΝΑΣ* δεν το γνωριζε αυτο,και το ανακαλύψαμε εντελώς τυχαια εκεινο το βραδυ (επιστρεφαμε απο νυχτερινη ασκηση).
Εαν η τυχη (τα αντανακλαστικα μας περισσοτερο) δεν ηταν με το μερος μας,οι απώλειες μας θα ηταν ευθυνη των ανδρεικελων αυτων που φορανε στολή,και δεν ξερουν την τυφλα τους πάνω στο αντικειμενο το οποίο υποτιθεται οτι υπηρετουν (και πληρωνονται)*οταν λεω ΚΑΝΕΝΑΣ,το εννοώ.Ούτε αξιωματικος,ούτε υπαξιωματικος.Απο τον πρωτο,μεχρι τον τελευταιο.Ολοι μεινανε εμβροντητοι οταν εγινε γνωστο το θεμα. (οι περισσοτεροι θα μενανε εμβροντητοι ακομα κι'αν τους ελεγες οτι το λεοπαρντ εχει σταθεροποίηση πύργου βεβαια)
-
απλός φαντάρος ήσουν Ανδρέα και σε είχαν σε τέτοια θέση ή βαθμοφόρος ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
απλός φαντάρος ήσουν Ανδρέα και σε είχαν σε τέτοια θέση ή βαθμοφόρος ?Απλος φανταρος.Με ειδικοτητα πυροβολητη/ασυρματιστη
ΕΝΤΙΤ: να συμπληρωσω οτι,την εποχη που υπηρετησα,τα λεοπαρντ αυτα ηταν το ανωτερο αρμα μαχης που υπήρχε στα βαλκανια.Αυτη η μοναδα,ηταν ΜΑΧΙΜΗ πρωτης γραμμης,και θα'πρεπε να εχει εμψυχο υλικο που να μπορουσε,οχι απλα να τη διαχειριστει,αλλα και να την αξιοποιήσει στρατιωτικα σε περιπτωση πολέμου.
Αντ'αυτου,η αξια του οπλου αυτου,το οποίο πληρωθηκε αδρα απο τους φορολογουμενους,εκμηδενιστηκε ουσιαστικα απο τους ανικανους αξιωματικους που το υπηρετούσαν -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
απλός φαντάρος ήσουν Ανδρέα και σε είχαν σε τέτοια θέση ή βαθμοφόρος ?
Απλος φανταρος.Με ειδικοτητα πυροβολητη/ασυρματιστη
είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν ξέρεις ότι κάνεις κάτι γι'αυτή τη χώρα και δεν χαραμίζεσαι σε σφουγγαρίσματα και μαγειρεία. το ίδιο ένιωθα στα ραντάρ. εκείνη τη στιγμή εσύ είσαι τα μάτια τους.
γεια σου ρε κορσέρ με τους κώδικές σου
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
τσιγαρίζοντας με μία ιδέα υποτυπώδη εκπαίδευση, τόσο γελοία που θα ντρόπιαζε πίθηκο. (για παράδειγμα δεν μπορεί να μην δείξεις σε ένα μέλος πληρώματος ενός άρματος πως σκ@τ@ ανοίγει το κονσερβοκούτι και να το μαθαίνει τυχαία μετά από μήνες! )
Κινδυνεψαμε μια μερα,δυο ατομα,ο οδηγος του αρματος με αποκεφαλισμο,και εγω με ακρωτηριασμο του δεξιου μου ποδιου,επειδη ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γνωριζε να μας πει,οτι μαζι με το υδραυλικο συστημα κινησης του πυργου,απενεργοποιούνται και τα φρενα του πύργου.
Οταν λοιπών (με κλειστα τα υδραυλικα) το αρμα εκανε απότομο ελιγμο,ο πύργος (λογω αδρανειας) εμεινε στη θεση του ενω το σκαφος αλλαξε πορεια.
Εγω τραβηξα το πόδι μου τελευταια στιγμη,αναμεσα απο τονους σιδερα που κλειναν αναμεταξυ τους (θα με ψαλιδιζε το πόδι απο το μηρο και κατω) ενω του οδηγου το κρανος συνεθλίβη αναμεσα στον πύργο και το σκαφος,και ευτυχως τραβηχτηκε και αυτος εγκαιρα,γιατι την ιδια τυχη θα ειχε το κρανίο του.
ΚΑΝΕΝΑΣ* δεν το γνωριζε αυτο,και το ανακαλύψαμε εντελώς τυχαια εκεινο το βραδυ (επιστρεφαμε απο νυχτερινη ασκηση).
Εαν η τυχη (τα αντανακλαστικα μας περισσοτερο) δεν ηταν με το μερος μας,οι απώλειες μας θα ηταν ευθυνη των ανδρεικελων αυτων που φορανε στολή,και δεν ξερουν την τυφλα τους πάνω στο αντικειμενο το οποίο υποτιθεται οτι υπηρετουν (και πληρωνονται)*οταν λεω ΚΑΝΕΝΑΣ,το εννοώ.Ούτε αξιωματικος,ούτε υπαξιωματικος.Απο τον πρωτο,μεχρι τον τελευταιο.Ολοι μεινανε εμβροντητοι οταν εγινε γνωστο το θεμα. (οι περισσοτεροι θα μενανε εμβροντητοι ακομα κι'αν τους ελεγες οτι το λεοπαρντ εχει σταθεροποίηση πύργου βεβαια)
Η ανικανότητα και η ηλιθιότητα που βρίσκεται εκεί μέσα σε συνδυασμό με την απίστευτη σαπίλα και βαρεμάρα που τους δέρνει αλλά και τον εξοπλισμό που διαχειρίζονται και τις μαλακιες που βάζουν τους φαντάρους (που συχνά είναι το ίδιο ή και περισσότερο ηλίθιοι) να κάνουν, συνιστούν ένα άκρως επικίνδυνο μείγμα.
Ιστορίες (σχεδόν) τρόμου σαν την παραπάνω υπάρχουν άπειρες και πάμπολες με διαφορετική κατάληξη και θύματα - ποιος δε θυμάται τη φαεινή ιδέα που είχαν να μετακινήσουν ένα μεταλλικό στύλο δίπλα σε καλώδια και σκοτώθηκαν κάμποσοι φαντάροι από ηλεκτροπληξία?
Για όλα τα ατυχήματα που έγιναν κατά καιρούς δε θυμάμαι ποτέ να βρέθηκε κάποιος υπεύθυνος, για να μην πούμε καν για αυτοκτονίες ή 'θανάσιμους τραυματισμούς' φαντάρων που ποτέ δε φταίει κανένα βρωμόσκυλο αλλά μόνο ο 'ψυχάκιας' που δε θα την πάλευε ούτως ή άλλως και έξω...Ρε μην πατάτε καν εκεί μέσα. Πάρτε Ι5, βγείτε ανυπότακτοι, αλλά μην πατάτε, δεν έχετε πρακτικα καμιά συνέπεια στη ζωή σας.
Αν στη τελική το πάρετε απόφαση ή τεσπα θέλετε να πάτε, ενημερωθείτε, μάθετε καλά τα δικαιώματά σας και μην υπακούτε τυφλά σε όλες τις παπαριες που σας ζητάνε.
Γι' αυτό θελουν όσο νεότερους και ανενημερωτους φαντάρους γίνεται, για να τους κάνουν ότι θέλουν...
Ψάξτε λίγο το ποσοστό απαλλαγών-ανυπότακτων σε όσους παίρνουν μακροχρόνιες αναβολές σπουδών (+μεταπτυχιακά κλπ)... -
Δεν ήξερες,δεν ρώταγες?
Έφαγες γερή ήττα στο στρατό !
Καν΄τε και καμιά καταγγελία να φύγει η σαπίλα ,οι ψυχάκιδες και το πλύσιμο των πιάτων (Ας πλύνουν οι μόνιμοι γιάτι είναι αχρηστοι) γιατί τόσα χρόνια κανένας δεν τα καταφερε!
Να κάνουν και εκπαίδευση οι διάνοιες και ορεξάτοι για μάθηση και δουλειά που ερχονται να χάσουν την ωρα τους στο στρατο!
Αντε κάντε κανα μπανιο να ξυπνησετε που θέλατε αντιμετώπιση κολεγίου στο στρατό!
Στην Ελλαδα είμαστε και αυτά μπορούμε.
Οι τελευταίοι που φταίνε για κάτι είναι οι μόνιμοι!
Εσεις είστε οι έξυπνοι και παρ'ολα αυτα αυτους που ψηφιζετε αυτους κατηγορείτε!
Μην είστε λοιπον κορόιδα και κοροιδεύετε τους εαυτους σας με αυτα που λετε!
Συγνωμη αλλα τα έχετε ισοπεδώσει ολα! -
Εσυ από 'εκεί μέσα' δεν είσαι?
Το καλό είναι ότι εγώ ήξερα
-
Ας πλύνουν οι μόνιμοι γιάτι είναι αχρηστοιΣυμφωνουμε απολυτα, ας πλυνουν πιατα αυτοι που το ΕΠΕΛΕΞΑΝ και ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ γι'αυτο...
Να κάνουν και εκπαίδευση οι διάνοιες και ορεξάτοι για μάθηση και δουλειά που ερχονται να χάσουν την ωρα τους στο στρατο!
Παροτι ειρωνευεσαι οσο κι αν σου φαινεται παραξενο ναι οταν εχω σπουδασει τοσα χρονια και οταν χτιζω μια καριερα απο τα 17 μου παραλληλα με τις σπουδες μου ,τις οποιες εχω μαθει να χρηματοδοτω μονος μου, θεωρω οτι χανω το χρονο μου στο στρατο...Και ΟΚ το εχω αποδεχτει αυτο αλλα δεν το δεχομαι να με κορο'ι'δεψει ο οποιοσδηποτε καραβανας και να με ειρωνευεται λεγοντας με διανοια καλομαθημενο ή οτιδηποτε αλλο επειδη εκεινος δεν ειχε την ιδια ευκαιρια με εμενα...
Οι τελευταίοι που φταίνε για κάτι είναι οι μόνιμοι!
Ναι αλλα εμενα αυτοι θα μου πρηξουν τους γεννετησιους αδενες μου και αυτοι θα περιμενουν παρα την αισχρη συμπεριφορα τους να τους σεβομαι κιολας...
Στην Ελλαδα είμαστε και αυτά μπορούμε.
Ναι οντως στην Ελλαδα ειμαστε και μεχρι εκει μπορειτε...
Συγνωμη αλλα τα έχετε ισοπεδώσει ολα
Ειμαστε και ισοπεδωτικοι οι πουστηδες οι διανοιες!
-
Αντε κάντε κανα μπανιο να ξυπνησετε που θέλατε αντιμετώπιση κολεγίου στο στρατό!
Αληθεια,τωρα που το εθιξες,γιατι οι αξιωματικοι εχουν αντιμετωπιση κολλεγιου στο στρατο;Εγω στη θητεια μου,δεν ειδα ούτε εναν να ασκειται μαζι με εμας τους καλομαθημενους φανταρους,ούτε στην πρωινή γυμναστικη (που υπήρχε τοτε) ούτε στις βολές,ούτε στα αρματα,ούτε στο στιβο μαχης.Ακομα και στις πορείες,οι αξιωματικοι κουβαλουσανε αδεια πιστολοθηκη και φορούσανε μονο εσωτερικο κρανος.Και φυσικα τους επετρεπότανε να φορανε αναπαυτικα εξωυπηρεσιακα αρβυλα,και οχι εκεινα τα υποχρεωτικα πέτσινα παπάρια που δεν ητανε καν στο νούμερο των ποδιών μας.Ούτε καν στα σκηνακια δεν μπορούσανε να κοιμηθούνε,οταν βγαιναμε για πολυήμερες ασκησεις.
Θυμηθηκα τωρα το εξης περιστατικο,με εναν νεο ανθυπίλαρχο (μαντραχαλος ήταν,1,90+ σε υψος) που θελησε να αλλαξει πέδιλα (για να 'σας δειξω εσας που παραπονιέστε' )στις ερπύστριες των Leo.ΔΕΝ μπόρεσε να αλλαξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ.Γελουσαμε ολοι με τα χαλια του.Θυμαμαι τα χερακια του που ηταν κοριτσίστικα,που να χτυπήσει με τη βαριοπούλα να ξεκολήσει πέδιλο.Πολύ ρεζιλι.
Αν δεν ήταν αυτος κολεγιόπαιδο,που νομιζε οτι οι ερπύστιες αλλαζουν πέδιλα απο μονες τους στη θεα του βαθμου του,της 'αψογης' και σιδερωμενης στολής του και του Γαλλικου μπερε του,ποιός ητανε;
Και επειδη δε θελω να σε βαλω στο ιδιο τσουβαλι με τους αξιωματικους που εγω γνωρισα,γιατι εσυ ισως να εισαι διαφορετικός,για πές μας ρε κουπέα,ποιές ακριβώς ΑΝΤΡΙΚΕΣ (και μη-κολλεγιακες) εργασιες διεκπεραιώνεις στο στρατευμα;
Εισαι όντως σκληραγωγημενος αξιωματικός,ή εισαι κακομαθημενο κολλεγιόπαιδο; -
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Παροτι ειρωνευεσαι οσο κι αν σου φαινεται παραξενο ναι οταν εχω σπουδασει τοσα χρονια και οταν χτιζω μια καριερα απο τα 17 μου παραλληλα με τις σπουδες μου ,τις οποιες εχω μαθει να χρηματοδοτω μονος μου, θεωρω οτι χανω το χρονο μου στο στρατο...Και ΟΚ το εχω αποδεχτει αυτο αλλα δεν το δεχομαι να με κορο'ι'δεψει ο οποιοσδηποτε καραβανας και να με ειρωνευεται λεγοντας με διανοια καλομαθημενο ή οτιδηποτε αλλο επειδη εκεινος δεν ειχε την ιδια ευκαιρια με εμενα...
'Εις τον Στρατό Καραμάνο δεν γίνονται διακρίσεις! Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίσεις. Αυτό είναι το νόημα της στρατιωτικής θητείας, απανταχού και εις όλον τον κόσμο!'* Ανχης (ΜΧ) Κατσάμπελας Μηνάς
-
Κανενα προβλημα λεμε! Απλα οποιος μου το πει να πεσει κι εκεινος μαζι μου και να μην με ειρωνευεται!
Περί Θητείας [#3]