-
κι αφού τελείωσα με την πέτρα, περάσαμε στα πατώματα. κολλητό ημιμασίφ (τρικολλητό) δάπεδο, όλο φυσικό ξύλο. κολλητό λόγω της υποδαπέδιας θέρμανσης-ψύξης που κουράζει πολύ τα υλικά. έτσι μπαίνει ειδική κόλλα, εύκαμπτη για να αντέχει τις διαστολές συστολές. έτσι έχει και καλύτερη απόδοση η θέρμανση, αφού η ζέστη περνάει πιο εύκολα στο ξύλο, αντί να υπάρχει το κλασικό floating πάτωμα με μαλακό υπόστρωμα όπως όλα τα laminate.
ξεκινήσαμε ζεστά το πέρασμα με τον πατέρα μου, αλλά μετά.. κρεβατώθηκα
-
Εξαιρετική δουλειά
-
+10
-
glf, μια ερώτηση, τι είναι το τρικολλητό;
-
αυτή η δομή για έτοιμο παρκέ. Η επιφάνεια ξύλου που πατάμε έχει 3-4 χιλιοστά πάχος και όλο το υπόλοιπο είναι από διαφορετικό ξύλο. 3 στρώσεις είναι, κολλιούνται κάθετα κάθε φορά και έτσι λέγεται και τρικολλητό.
Το καλό είναι ότι είναι 100% φυσικό υλικό και πέρνει και ξύσιμο για τυχόν σημάδια κτλ αργότερα με τα χρόνια. Το πέρασα μόνο στα υπνοδωμάτια/παιδικά, οπότε έβαλα καλή μεν μάρκα, το πιο φτηνό σε 'σχέδιο' μιας και με τις μικρές θα έχει πολλές φθορές.το γμτ είναι τι κάνεις αν θες να το βγάλεις-ξεκολλήσεις
-
Τρικολλητό πάτωμα(ή αντίστοιχα τρικολλητή ξυλεία) ονομάζουμε τα ξύλινα εκείνα στοιχεία που αποτελούνται από 3 τεμάχια ξύλου υψηλής ποιότητας και ίδιας διατομής. Το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι οτι κολλιούνται μεταξύ τους με τα νερά να έχουν αντίθετη κατεύθυνση.
Μεγάλη προσοχή δίνεται στην κόλλα αλλά και στην υγρασία του ξύλου που δεν πρέπει να υπερβαίνει το 12%. -
-
Θέλω να φτιάξω ένα βάθρο με ροδάκια, από ξύλο. Θα έχει διαστάσεις 1.80χ1.15.
Θα χρησιμοποιήσω διαθέσιμα καδρόνια 4χ4.
Από πάνω θα μπει MDF (το φθηνότερο; ).
Τι σχήμα πρέπει να φτιάξω τον σκελετό ώστε να αντέχει το βάρος 3-4 ατόμων;
Τα ροδάκια πρέπει να είναι από μαλακό πλαστικό γιατί θα κυλούν σε πλακόστρωτο, και να έχουν στοπ.
Σαν αυτά: http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=767Επίσης ψάχνω λαμπτήρες φθορισμού, τύπου σωλήνα, αλλά με βάση μόνο από τη μία μεριά του σωλήνα. Από την άλλη σκέφτομαι οτι
αυτό θα βγει πιο φτηνό: http://audiolights.gr/eshop/proionta.ph ... ts_id=2047 -
Μήπως είναι πιο εύκολο απλά να βάλεις πολλές ρόδες;;
-
Κι άλλη ερώτηΞις!!
Λέω να χτίσω ένα καναπέ!!! Στην αυλή!
Όπως το καταλαβαίνω, είτε θα πρέπει να φτιάξω καλούπι και να το γεμίσω τσιμέντο, είτε θα το χτίσω με τούβλα. Σωστά?
Στο επάνω μέρος λέω να χρησιμοποιήσω χοντρά ξύλα, για καπάκια με μεντεσέδες, ώστε να δημιουργηθεί και αποθηκευτικός χώρος. Να το κάνω? Η δεν πρόκειται με τίποτα να πετύχω την απαραίτητη στεγανοποίηση? Μήπως το εσωτερικό του καναπέ πρέπει να γεμίσει με χώμα ή με κάποιο υλικό έτσι κι αλλιώς?Σημειωτέον πως, εκεί που θα βρίσκεται, το χτυπάει η βροχή απευθείας. Δεν υπάρχει, προς το παρόν, κάποιου είδους τέντα ή σκέπαστρο!
-
Τις μεγάλες επιφάνειες του μπορείς να τις χτίσεις και με τσιμεντόλιθους (πιο φτηνό υλικό, ίδιο αποτέλεσμα).
Θα σου έλεγα να μην κάνεις την πατέντα με τον αποθηκευτικό χώρο...δύσκολο να το κάνεις 100% στεγανό.
-
Τσιμεντόλιθους γύρω γύρω στο πλαίσιο, ε? Και τουβλάκι για τα πλαϊνά της πλάτης? Και κολλητή πέτρα στα πλαϊνά για να δείξει ωραίο.
Το εσωτερικό πως το γεμίζω? Χώμα? Το να το αφήσω άδειο δεν το θέλω. Για τον φόβο των όσων μπορεί να φωλιάσουν εκεί με την πάροδο του χρόνου.
-
Θα κάνω το ίδιο αλλά μέσα στο σπίτι (εξοχικό). Τελείως διαφορετικό βέβαια. Αλλά χώμα;;; Θα φυτρώσουν τα πάντα όλα μέσα ρε Νικ
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τσιμεντόλιθους γύρω γύρω στο πλαίσιο, ε? Και τουβλάκι για τα πλαϊνά της πλάτης? Και κολλητή πέτρα στα πλαϊνά για να δείξει ωραίο.
Το εσωτερικό πως το γεμίζω? Χώμα? Το να το αφήσω άδειο δεν το θέλω. Για τον φόβο των όσων μπορεί να φωλιάσουν εκεί με την πάροδο του χρόνου.
Θα σου έλεγα να χτίσεις και το εσωτερικό με τσιμεντόλιθους.
Τουβλάκι για τις πιο λεπτές πλευρές (πλαϊνά πλάτης)...και αν θέλεις κάπου να βάλεις καμπύλες, κάν' το με τον χοντρό σοβά. -
@DodgerP: Λες ε?! Ασε τότε! Θα ακολουθήσω την συμβουλή του Arrows, για γέμισμα με τσιμεντόλιθους. Η έχεις καμιά καλύτερη ιδέα?
Όπως το καταλαβαίνω, θα δημιουργηθεί μια μασίφ επιφάνεια από τσιμεντόλιθους. Στην πλάτη θα δουλέψω με τουβλάκια. Στην συνέχεια σοβάντισμα όλης της επιφάνεις και επικόλληση της πέτρας. Σωστά?
-
Akριβώς. Κάτω τι έχει, μπετουδάκι ή χώμα; Όχι ότι έχει σημασία στο χτίσιμο. Εγώ από την άλλη, θα το χτίσω μέσα στο σπίτι και δε ξέρω πως θα το ξεκινήσω, αφού έχω πλακάκια κάτω. Να πέσει κόψιμο με τροχό ή θα κολλήσει απευθείας στο πλακάκι; Θα χτιστεί με τούβλο.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Akριβώς. Κάτω τι έχει, μπετουδάκι ή χώμα; Όχι ότι έχει σημασία στο χτίσιμο. Εγώ από την άλλη, θα το χτίσω μέσα στο σπίτι και δε ξέρω πως θα το ξεκινήσω, αφού έχω πλακάκια κάτω. Να πέσει κόψιμο με τροχό ή θα κολλήσει απευθείας στο πλακάκι; Θα χτιστεί με τούβλο.Τρυπες στο πατωμα και κομματια μπετοβεργας για να δεσει;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Akριβώς. Κάτω τι έχει, μπετουδάκι ή χώμα; Όχι ότι έχει σημασία στο χτίσιμο. Εγώ από την άλλη, θα το χτίσω μέσα στο σπίτι και δε ξέρω πως θα το ξεκινήσω, αφού έχω πλακάκια κάτω. Να πέσει κόψιμο με τροχό ή θα κολλήσει απευθείας στο πλακάκι; Θα χτιστεί με τούβλο.Μπετουδάκι, με ελαφρά κλίση. Θα πρέπει να αλφαδιάσω με κάποια κομμάτια τσιμεντόλιθου.
Με τι θα το χτίσεις? Οχι με τσιμεντόλιθους σε εσωτερικό χώρο φαντάζομαι!!!
Αν είναι με τούβλα, δεν βλέπω γιατί να μην κολλήσει στο πλακάκι. Τα γδέρνεις και λίγο για καλύτερη πρόσφυση και είσαι ΟΚ. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τρυπες στο πατωμα και κομματια μπετοβεργας για να δεσει;βέβαια, εξαρτάται και απο τη χρήση .....
-
Θέλω να σε δω πως θα τον μετακινεις, για να σκουπισεις απο κάτω...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]