-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Οντως τα ΗΕΥCO ειναι απο τις πολυ καλες μαρκες εργαλειων(προμηθευτης των σετ εργαλειων αυτοκινητου BMW,PORSCHE,MERCEDES κλπ),ειναι μικρη εταιρεια που παραγει εργαλεια ποιοτητας,παντως μπορεις να τα βρεις και σε τιμη λιγο κατω απο τα 700Ε
http://www.besserer-baumarkt.de/Heyco-W ... 550068.htmΤο χρώμα τους είναι χρυσαφί ή έτσι είναι η φωτό;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
δεν γινεται τιποτα με το καλοριφερ ο πινακας του καυστηρα εχει ρευμα,
πετρελαιο ειχα βαλει πριν καμια 15αρια μερες εκτοτε δουλευε κανονικα
θα ερθει το απογιομα ενας να το δει,αμα θελει πολλα € να φτιαχτει θα το παρατισουμε ετσιΊσως είναι μια βιδούλα, που θέλει γύρισμα, στον λέβητα. Δε μπορώ να το εξηγήσω, θα κοιτάξω μετά το δικό μου και θα ανεβάσω φωτό.
μαντης εισαι?
Μετα το bloko σειρα εχει η μείωση του αέρα στο καυστήρα. Και πως γινετε αυτό? Απλά ξεβιδονοντας μια βίδα και μεταφεροντας-κινοντας το ρυθμιστη αέρα στο μείγμα αέρα και καυσίμου. Αντε να το δει ο τενχικος... -
τελικα ηταν καμενες οι ασφαλιουλες πανω στον πινακα του λεβιτα
-
Ετσι πρεπει να βγηκαν στην φωτο,το συγκεκριμμενο σετ ειναι για ναυτικη συντηρηση(ετσι ειναι ο επισημος τιτλος),τα μονα χρυσαφι που ξερω ειναι τα αντισπηθηρικα εργαλεια της Beta(με κραμα χαλκου-βυρηλιου) για χρηση σε διυληστηρια,πυρηνικους σταθμους και γενικα σε μερη οπου δεν θελουμε να δημιουργηθει η παραμικρη σπιθα.
http://www.beta-tools.com/catalog/artic ... _filters -
ΨΙΛΟ-χρυσαφιζουν (οχι τωρα, 35 χρονια μετα ), αλλα ειναι κ η φωτο λιγο πειραγμενη.
-
Σε κατοικια 2 επιπεδων υπαρχει εγκατασταση φυσικου αεριου για θερμανση και ζεστο νερο.
Ο καυστηρας ειναι ο Chappee Initia Master 224 και υπαρχουν συνολο 7 καλοριφερ: 3 στο ισογειο και 4 στον οροφο.
Υπαρχουν 3 ξεχωριστες ηλεκτροβανες: 1 για ζεστο νερο, 1 για το ισογειο και 1 για τον οροφο.Το προβλημα ειναι οτι καθε 10 περιπου μερες, πεφτει η πιεση στον καυστηρα (κατω απο 1 bar) με αποτελεσμα να σταματα να λειτουργει. Κανω εξαερωση στον καυστηρα, φτανει τα 1,8 bar και ολα οκ. Υποψιν οτι ολα τα καλοριφερ ειναι επισης εξαερωμενα.
Τι μπορει να συμβαινει?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το προβλημα ειναι οτι καθε 10 περιπου μερες, πεφτει η πιεση στον καυστηρα (κατω απο 1 bar) με αποτελεσμα να σταματα να λειτουργει. Κανω εξαερωση στον καυστηρα, φτανει τα 1,8 bar και ολα οκ. Υποψιν οτι ολα τα καλοριφερ ειναι επισης εξαερωμενα.Εκτιμώ ότι δεν έχεις στην εγκατάσταση αυτόματο πληρωτή, για να συμπληρώνει αυτόματα το κύκλωμα με νερό, οπότε δεν θα είχες πρόβλημα επιτήρησης του συστήματος κάθε 10 μέρες.
Όμως, εξέτασε προσεκτικά και τις συνδέσεις σωλήνων, τα εξαεριστικά και τους διακόπτες των σωμάτων, ίσως δείς σκουριά που είναι ένδειξη διαρροής. Δεν είναι λογικό να έχει τέτοιες απώλεις σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάθε μήνα, είναι δικαιολογημένη μιά απώλεια μέχρι 15% (απο τα 1,8 στα 1,4 bar).
Αλλά για την μικρή εγκατάστασή σας μου φαίνονται πολλά τα 1,8 bar. Μάλλον με 1,3-1,5 bar θα έπρεπε να είναι 'φορτωμένο' το δίκτυο.
Επίσης, μήπως έχετε και τη θερμοκρασία του λέβητα πάνω απο 85 βαθμούς που επισπεύδει την εξάτμιση του νερού? . Το σωστό είναι 75-80ο C.
Αυτά ... ερασιτεχνικά. -
Είναι προφανές ότι χάνεις νερό. Είσαι σίγουρος ότι στον καυστήρα κάνεις εξαέρωση, και ότι δεν συμπληρώνεις νερό στο κύκλωμα;
Από εκεί και πέρα σε κάθε όροφο έχεις κάτι σαν και αυτό(νομίζω ότι λέγονται πίνακες διανομής θερμότητας ή συλλέκτης).
Δεν βρήκα καλύτερη εικόνα . Δεν θα έχεις τόσες πολλές βάνες, αλλά 2 σειρές από 3 βάνες στο ισόγειο και 2 σειρές από 4 βάνες στον όροφο. Μια σειρά για το ζεστό και μια για το κρύο.
Το απλούστερο θα είναι, να έχουν χαλάσει τα εξαερηστηράκια. Στη φωτογραφία είναι τα τέρμα αριστερά των σειρών. Αυτά ίσως να χάνουν νερό. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές, επειδή το νερό μας είναι γεμάτο άλατα.
Εάν δεν είναι αυτό, τότε θα δοκιμάσεις από να κλείσεις πρώτα τον ένα όροφο και να ελέγξεις την πίεση. Αν δεν χάνει τότε το πρόβλημα είναι σε εκείνο το κύκλωμα. Θα ανοίγεις κάθε ζεύγος(ζεστό-κρύο) των σωμάτων. Σε όποιο δεις ότι έχει πτώση πίεσης, εκείνη η διάταξη θα έχει το πρόβλημα. Μου φαίνεται δύσκολο να έχουν τρυπήσει σύγχρονοι σωλήνες.Αααα! Κάνε ένα γενικό τσεκ στις συνδέσεις μέσα στα πινακάκια.
-
δε διαφωνώ σε κάτι, απλά αυτός είναι πίνακας διανομής για υποδαπέδια θέρμανση
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Όμως, εξέτασε προσεκτικά και τις συνδέσεις σωλήνων, τα εξαεριστικά και τους διακόπτες των σωμάτων, ίσως δείς σκουριά που είναι ένδειξη διαρροής.
Οι διακόπτες των σωμάτων είναι οκ. Οι σωληνώσεις ήθελαν λίγο σφιξιμο, είχαν και συσσωρευμένα άλατα...
Τα εξαεριστικά δεν τα έλεγξα (ακόμα).Αλλά για την μικρή εγκατάστασή σας μου φαίνονται πολλά τα 1,8 bar. Μάλλον με 1,3-1,5 bar θα έπρεπε να είναι 'φορτωμένο' το δίκτυο.
Μπορέι να προκληθεί ζημιά;
Επίσης, μήπως έχετε και τη θερμοκρασία του λέβητα πάνω απο 85 βαθμούς που επισπεύδει την εξάτμιση του νερού? . Το σωστό είναι 75-80ο C.
75-80 βαθμοί είναι.
Είναι προφανές ότι χάνεις νερό. Είσαι σίγουρος ότι στον καυστήρα κάνεις εξαέρωση, και ότι δεν συμπληρώνεις νερό στο κύκλωμα;
Μάλλον.
Γυρίζω μια βάνα στον καυστήρα, ακούω αέρα να φεύγει και βλέπω την πίεση να ανεβαίνει σταδιακά.Από εκεί και πέρα σε κάθε όροφο έχεις κάτι σαν και αυτό(νομίζω ότι λέγονται πίνακες διανομής θερμότητας ή συλλέκτης).
Εχω.
Το απλούστερο θα είναι, να έχουν χαλάσει τα εξαερηστηράκια. Στη φωτογραφία είναι τα τέρμα αριστερά των σειρών. Αυτά ίσως να χάνουν νερό. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές, επειδή το νερό μας είναι γεμάτο άλατα.
Θα τσεκάρω. Όντως το νερό έχει αρκετά άλατα.
Ευχαριστώ παίδες.
-
Σκέφτομαι σοβάρα να προσπαθήσω να περάσω πέτρα μόνος μου σ' ένα τοίχο στο σπίτι. Το έχει δοκιμάσει κανείς ;
Αν ναι έχει κάτι να προτείνει που πρέπει να πρόσεξω ; -
εγώ έχω περάσει πέτρα που είναι σαν πλακάκια, σκαπιτσαριστά. το μόνο εύκολο, κόλλα για πλακάκια από πίσω και φραπέδες ή/και καμιά πίτσα.
αυτά τα πέρασα χωρίς αρμό ανάμεσα για να μην 'λερωθούν' εσωτερικά
φυσικά υπάρχουν κι άλλες.. πέτρες για τοίχο -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Σκέφτομαι σοβάρα να προσπαθήσω να περάσω πέτρα μόνος μου σ' ένα τοίχο στο σπίτι. Το έχει δοκιμάσει κανείς ;
Αν ναι έχει κάτι να προτείνει που πρέπει να πρόσεξω ;Γίνε πιο συγκεκριμένος. Θέλεις να φτιάξεις σπίτι με πέτρα; Να σηκώσεις μαντρότοιχο; Να βάλεις πλακάκι στυλ ακανόνιστης πέτρας;
-
να ντυσεις ενα τοιχο με πετρα θελει...
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
να ντυσεις ενα τοιχο με πετρα θελει...Εγώ να τον 'ντύσω'; Ας μου πει πόσα μέτρα είναι και θα του βγάλω τιμή έχεις δίκιο, δε πρόσεξα ότι έγραψε θέλει να περάσει πετρα έναν τοίχο. Απλώς, δεν κατάλαβα αν θέλει να βάλει κανονική πέτρα (μιλάμε για μέγεθος και βάρος) ή πλακάκι που μοιάζει με πέτρα.
edit:
τελικά dbekos πρέπει να το κάνω συστηματικά ε; Τώρα που καλοκαιριάζει να βγάλουμε μεροκάματο Αν θέλετε βαψίματα, να στρώσουμε καμιά αυλή, να σηκώσουμε κανά τοίχο, να καθαρίσουμε κανά πηγάδι, εδώ είμαστε
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
τελικά dbekos πρέπει να το κάνω συστηματικά ε; Τώρα που καλοκαιριάζει να βγάλουμε μεροκάματο Αν θέλετε βαψίματα, να στρώσουμε καμιά αυλή, να σηκώσουμε κανά τοίχο, να καθαρίσουμε κανά πηγάδι, εδώ είμαστε
εγώ για 30% δέχομαι να κατουρήσω στο πηγάδι
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
................
edit:
τελικά dbekos πρέπει να το κάνω συστηματικά ε; Τώρα που καλοκαιριάζει να βγάλουμε μεροκάματο Αν θέλετε βαψίματα, να στρώσουμε καμιά αυλή, να σηκώσουμε κανά τοίχο, να καθαρίσουμε κανά πηγάδι, εδώ είμαστεOταν είδα το post και πρίν απαντήσεις, ήμουν έτοιμος να σου στείλω pm ότι 'εντόπισα' μεροκαματάκι , αλλά σκέφτηκα μην 'παρεξηγηθείς' και το άφησα ... απαρατήρητο !
Δώσε τώρα 'free of charge' οδηγίες στον blinkys, που είναι και καλό παιδί !
Μένει και Β. Ελλάδα, που να ξενιτεύσαι τώρα για δουλειές ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
................
edit:
τελικά dbekos πρέπει να το κάνω συστηματικά ε; Τώρα που καλοκαιριάζει να βγάλουμε μεροκάματο Αν θέλετε βαψίματα, να στρώσουμε καμιά αυλή, να σηκώσουμε κανά τοίχο, να καθαρίσουμε κανά πηγάδι, εδώ είμαστεOταν είδα το post και πρίν απαντήσεις, ήμουν έτοιμος να σου στείλω pm ότι 'εντόπισα' μεροκαματάκι , αλλά σκέφτηκα μην 'παρεξηγηθείς' και το άφησα ... απαρατήρητο !
Δώσε τώρα 'free of charge' οδηγίες στον blinkys, που είναι και καλό παιδί !
Μένει και Β. Ελλάδα, που να ξενιτεύσαι τώρα για δουλειές !Κατ'αρχάς από σένα δε πρόκειται να παρεξηγηθώ, ό,τι κι αν πεις . Κατά δεύτερον, δε χρειάζεται κάποια ειδική συμβουλή (δεν είμαι και ειδικός, απλώς προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ), απλώς να το αφήσει για λίγο αργότερα, να έχει στεγνώσει ο τοίχος που θέλει να βάλει τη πέτρα, να μη κρατήσει υγρασία και του το πετάξει μετά. Κατά τ'άλλα να κοιτάξει τι τον συμφέρει, αναλόγως το μέγεθος του τοίχου, μέγεθος πέτρας, ακανόνιστη πχ, κόλλα ή λάσπη, κτλ. Ό,τι μα ό,τι και να κάνει, θέλει υπομονή και ηρεμία. Όχι βιασύνες και πολλές γνώμες Ας κοιτάξει και στο net, θα βρει οδηγίες και βίντεο άπειρα.
-
Και μιά ερώτηση:
Τελικά χρησιμοποιούμε κόλλα ή λάσπη για να κολλήσουμε πέτρα σε τοίχο?
Μάλλον λάσπη για την πέτρα (πχ Καρύστου) και κόλλα για πλακίδια/πάνελ απο φυσική πέτρα .Η .... να το κλείσω καλύτερα το μαγαζί?
-
Για το πρώτο που λες, σίγουρα λάσπη. Για το 2ο υποθέτω ότι και πάλι μέσα πέφτεις.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]