-
wannabe αν ακομα δεν το χεις κανει μην το κανεις μονος σου...
Που ειναι τα εξαεριστικα αυτα?? Σε κορυφη στηλης ή οριζοντιο τμημα??
Υπαρχουν διακοπτες πριν απο αυτα??Αν οχι πρεπει να αδειασεις νερο απ το δικτυο, να μπουν διακοπτες απο κατω κλπ κλπ..
Τα καπελακια πρεπει να ειναι λιγο λασκα σε υφισταμενα εξαεριστικα αλλιως ειναι σαν να μην υπαρχουν.
Βεβαια πολλοι τα βιδωνουν τερμα οταν αρχιζουν αυτα και χανουν..Το αυτοματο εξαεριστικο ειναι και αυτο σχετικα αναλωσιμο αφου η κατασκευη του το κανει ευαλωτο στο να κολλησει/χανει.. Το προβλημα ειναι οτι πολλοι τσιγκουνευονται τα διακοπτακια και η αντικατασταση απο 10 λεπτα μπορει να φαει και μια ημερα..
Σιργκους η αρκουδα ειναι Καριερ κοινως απο τα αξιοπιστα μηχανηματα που μπορεις να βρεις..
Ψυκτικος για τσεκ και συμπληρωμα φρεον, χημικο καθαρισμα και εισαι κομπλε..
Το ποσα watt τρωει μπορεις να το βρεις με ενα wattoμετρο απευθειας στην μπριζα..Απο το RLA της ταμπελιτσας βγαζω καπου στα 15000btu.. Οποτε 12ρι θα το λεγα..
Καποιος ψυκτικος εδω να μας κατοπισει καλυτερα ως προς την αποδοση?? -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
wannabe αν ακομα δεν το χεις κανει μην το κανεις μονος σου...Που ειναι τα εξαεριστικα αυτα?? Σε κορυφη στηλης ή οριζοντιο τμημα??
Υπαρχουν διακοπτες πριν απο αυτα??Αν οχι πρεπει να αδειασεις νερο απ το δικτυο, να μπουν διακοπτες απο κατω κλπ κλπ..
Τα καπελακια πρεπει να ειναι λιγο λασκα σε υφισταμενα εξαεριστικα αλλιως ειναι σαν να μην υπαρχουν.
Βεβαια πολλοι τα βιδωνουν τερμα οταν αρχιζουν αυτα και χανουν..Το αυτοματο εξαεριστικο ειναι και αυτο σχετικα αναλωσιμο αφου η κατασκευη του το κανει ευαλωτο στο να κολλησει/χανει.. Το προβλημα ειναι οτι πολλοι τσιγκουνευονται τα διακοπτακια και η αντικατασταση απο 10 λεπτα μπορει να φαει και μια ημερα..
Σιργκους η αρκουδα ειναι Καριερ κοινως απο τα αξιοπιστα μηχανηματα που μπορεις να βρεις..
Ψυκτικος για τσεκ και συμπληρωμα φρεον, χημικο καθαρισμα και εισαι κομπλε..
Το ποσα watt τρωει μπορεις να το βρεις με ενα wattoμετρο απευθειας στην μπριζα..Απο το RLA της ταμπελιτσας βγαζω καπου στα 15000btu.. Οποτε 12ρι θα το λεγα..
Καποιος ψυκτικος εδω να μας κατοπισει καλυτερα ως προς την αποδοση??Κοιτα μονο μετρηση με το μανομετρικο σετ θελει και το κλασσικο χημικο καθαρισμα μετα εισαι κομπλε Τα δικα μου κλιματιστικα τα ξετιναξα περσυ με το σπεσιαλ χημικο καθαρισμα που στις εσωτερικες και εξωτερικες μοναδες :thumbsupερχεται το επομενο ετησιο καθαρισματακι τους τωρα την ανοιξη και μετα βουρ στο δουλεμα! Τσιτα τα εργαλεια! Πρεπει να αγορασω 2 μανομετρικα σετ γιατι περσυ βαρεθηκα να περιμενω με το θερμομετρο για να παρω θερμοκρασιες!
-
wannabe αν ακομα δεν το χεις κανει μην το κανεις μονος σου...Που ειναι τα εξαεριστικα αυτα?? Σε κορυφη στηλης ή οριζοντιο τμημα??
είναι στη κορυφή στήλης ακριβώς μετά απο διακόπτες.
για να πω την αλήθεια δεν έκανα τίποτα, και δεν βλέπω να το ξανανάβουμε για φέτος. -
Aν υπαρχει καποιος που περναει ενδοδαπεδια θερμανση και χρειαζεται την πλαστικη σωληνα πορτοκαλι χρωμα ,ας μου στειλει πμ .υπαρχει ενας υδραυλικος που εκλεισε και την δινει 0.50το μετρο απο 1.5 που εχει κανονικα εχει γυρω στα 300 μετρα....
-
Πορτοκαλί τι μαρκα?? Υπαρχουν και κατι κινεζιες γι αυτο..
Ειναι κλειστη η κουλουρα ή ρεταλι???
Και τελευταια πληροφορια, τι διατομη και παχος εχει η σωληνα??
Γιατι εκλεισε?? Φεσια απο πελατες??
-
Πορτοκαλί τι μαρκα?? Υπαρχουν και κατι κινεζιες γι αυτο..Ειναι κλειστη η κουλουρα ή ρεταλι???
Aυριο μπορω να σου δωσω πληροφοριες για τις διαστασεις κι αυτα
Εκλεισε γιατι ανοιξε ψαραδικο
Ειχε κοψει τελευταια πολυ η δουλεια του συν οτι δεν πληρωνοταν και εκανε το μαγαζι του ψαραδικο -
Καλησπέρα κύριοι και κυρίες.Είμαι καινούριος στο topic,αγοράζω διαμέρισμα νεόδμητο,ετοιμοπαράδοτο από ιδιώτη και έχω κάποιες απορίες,όποιος ξέρει να με βοηθήσει.Στο μπάνιο του διαμερίσαμτος είναι κατακόρυφα τοποθετημένος (πάνω ακριβώς από τη θέση του πλυντηρίου) ένας θερμοσίφωνας (SNC Glass γράφει το μοντέλο) που μας είπαν ότι λειτουργεί με ρεύμα και φυσικό αέριο.Προφανώς,καταλαβαίνω ότι λειτουργεί με ρεύμα και μποιλερ φυσικού αερίου.Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να τοποθετησω ψηλά στο ταβάνι το θερμοσίφωνα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ώστε να κάνω από κάτω μία γυψοσανίδα (με πορτάκι για όποιες εργασίες χρειαστούν στο μέλλον στο θερμοσίφωνα )με σκοπό να μη φαίνεται ο θερμοσίφωνας.Επισημαίνω ότι υπάρχει επαρκές ύψος στο μπάνιο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Θα πρεπει να αλλαξεις θερμοσιφωνα γιατι αλλαζει η διαταξη της αντιστασης απο μεσα, αν θες να τον βαλεις οριζοντια θα παρεις θερμοσιφωνα για οριζοντια διαταξη, γενικα απ'οτι γνωριζω οταν παιρνεις ενα θερμοσιφωνα λες στον εκαστοτε εμπορο τη θεση που θα μπει για να σου δωσει τον καταλληλο. (Αλλος ειναι δλδ για παταρι, οριζοντια θεση, καθετος και δεν συμμαζευεται)
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Θα πρεπει να αλλαξεις θερμοσιφωνα γιατι αλλαζει η διαταξη της αντιστασης απο μεσα, αν θες να τον βαλεις οριζοντια θα παρεις θερμοσιφωνα για οριζοντια διαταξη, γενικα απ'οτι γνωριζω οταν παιρνεις ενα θερμοσιφωνα λες στον εκαστοτε εμπορο τη θεση που θα μπει για να σου δωσει τον καταλληλο. (Αλλος ειναι δλδ για παταρι, οριζοντια θεση, καθετος και δεν συμμαζευεται)Thanx για την αμεσότητα!!!
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Ειχε κοψει τελευταια πολυ η δουλεια του συν οτι δεν πληρωνοταν και εκανε το μαγαζι του ψαραδικοΕγω εχω ακουυσει για ενα υδραυλικο που το 'εκλεισε' το μαγαζι και θα παει αγγλια(ετσι λεει) για να γινει βατραχανθρωπος!!!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ειχε κοψει τελευταια πολυ η δουλεια του συν οτι δεν πληρωνοταν και εκανε το μαγαζι του ψαραδικοΕγω εχω ακουυσει για ενα υδραυλικο που το 'εκλεισε' το μαγαζι και θα παει αγγλια(ετσι λεει) για να γινει βατραχανθρωπος!!!
Ο παλίος του συνέταιρος είναι!
Ο ένας ψαρεύει, ο άλλος πουλάει! -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εγω εχω ακουυσει για ενα υδραυλικο που το 'εκλεισε' το μαγαζι και θα παει αγγλια(ετσι λεει) για να γινει βατραχανθρωπος!!!Bατραχανθρωπος ειμαι κι εγω
http://www.carbodydesign.com/archive/20 ... -DS-lg.jpg
Για δες τις φωτο γιατι πηγα απο κει αλλα ελειπε και στα εβγαλα φωτο
Πρεπει να ειναι γερμανικα και εχει καμμια 10ρια κουλουρες τον 50 μετρων
οπως την βλεπειςhttp://img710.imageshack.us/i/dsc02242o.jpg/
http://img203.imageshack.us/i/dsc02243p.jpg/
http://img407.imageshack.us/i/dsc02244u.jpg/ -
Ήρθε η ώρα για βάψιμο....
Σε κάποιους τοίχους η δουλειά που είχε γίνει ήταν άθλια.
Αποτέλεσμα, να έχει ξεφλουδίσει το χρώμα σε πάρα πολλά σημεία και με μια σπάτουλα να φεύγουν ολόκληρα κομμάτια.να μια φωτογραφία
ερωτήσεις !
1)Σε μερικά σημεία βλέπω ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να βγάλω την μπογιά. Δεν νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσω να την αφαιρέσω γιατί εκτός ότι θα τελειώσω του χρόνου, τελικά ίσως εκεί να έχει 'πιάσει' καλά και να είναι οκ
- στο σημείο που έχει φύγει το παλιό χρώμα θα πρέπει να γίνει ένα καλό στοκάρισμα. Άρα χρειάζομαι κάτι άλλο εκτός από στόκο και σπάτουλα ;;; Είχα δει κάποτε κάποιον που έτριβε τον τοίχο με ένα κομμάτι αφρολέξ.... τι κόλπο ήταν αυτό ;
Δεκτές οποιεσδήποτε συμβουλές ή ακόμα και αν ξέρετε κανένα καλό site για αυτό το θέμα.
-
- Αν θες να αφαιρέσεις όση περισσότερη γίνεται από την παλιά μπογιά, δοκίμασε (α) πιστόλι θερμού αέρα ή (β) φλόγιστρο (προτιμότερο το πρώτο). Θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολα αφαιρείται.
- Επειδή θα μείνουν 'δοντάκια' στα σημεία που παραμένει η παλιά μπογιά, πριν το στοκάρισμα, χρειάζεται τρίψιμο. Ξεκινάς με μεσαίο-χοντρό γυαλόχαρτο (Νο 45, 60) και ανάλογα τα κέφια σου, προχωράς σε λεπτότερο. Σημειωτέον ότι όσο λιγότερος στόκος 'πέσει', τόσο το καλύτερο.
- Πριν το νέο βάψιμο, καλό είναι να ξανα-ασταρώσεις, προκειμένου να 'εξουδετερωθεί' οποιαδήποτε διαφοροποίηση στη συνοχή μεταξύ διαφορετικού υποστρώματος και μπογιάς.
- Αυτό που είχες δει με το φελιζόλ (όχι αφρολέξ) ήταν το τελείωμα του 'μαρμαρώματος' (ο λεπτός σοβας 'τελικής στρώσης) που κάνουν οι σοβατζήδες.
-
Αν φεύγει η μπογιά μόνο εκεί πάνω, μάλλον έχεις ένα θεματάκι με υγρασία (εκτός αν ο πρώτος μπογιατζής βαρέθηκε να βάλει αστάρι ψηλά ). Άρα πρώτα θα περάσεις τον τοίχο με ειδικό αστάρι και μετά θα βάψεις. Αυτό που λες για φελιζόλ ήταν για σοβάτισμα. Τρίψε με γυαλόχαρτο τις ανωμαλίες να κάτσουν λίγο, μετά στοκάρισμα με φαρδιά σπάτουλα (10 εκ. τουλάχιστον), μετά αστάρι και τέλος μπογιά.
Ο στόκος θέλει ελαφρύ τριψιματάκι με λεπτό γυαλόχαρτο ή με βρεγμένο σφουγγαράκι με σκληρή επιφάνεια, γιατί όλο και κάποιες 'γραμμές' θα έχει από τη σπάτουλα.
Αυτά θα έκανα εγώ, που είμαι εγωιστής και γουστάρω το DIY. Αφού τα έκανα χάλια, θα ξεκίναγα από την αρχή, σοφότερος και πιο έμπειρος. -
ωραία! ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Όποιος άλλος έχει να προσθέσει κάτι, εδώ είμαστε -
Βοήθεια καλοί μου άνθρωποι.
Η κοράκλα κόλλησε κάτι αυτοκόλητα στο τοίχο. Τα ξεκολήσαμε αλλά έμεινε σημάδι στο τοίχο. Το τρίψαμε με το 'βέτεξ' και λίγο οινόπνευμα και...φάνηκε το προηγούμενο χρώμα που είχαμε παλιά.
Να δοκιμάσω με πετρέλαιο να ελλατώσουμε τη ζημιά?
Κάτι άλλο? -
Την επομενη φορά τρίψιμο με σφουγγαράκι και Roli (λευκός κύλινδρος με 5-6 τρύπες στη κορυφή, κυκλοφορεί με διάφορα ονόματα).
Δεν αφήνει σημάδια και καθαρίζει πολύ καλά.
Για το χρώμα δεν έχω ιδέα. -
μωρομάντηλο, βγάζει τα πάντα, όταν έχω ώρα θα σας γράψω μία ιστοριούλα γι αυτά....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
μωρομάντηλο, βγάζει τα πάντα, όταν έχω ώρα θα σας γράψω μία ιστοριούλα γι αυτά....σχετικα με 'λεκε'...?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]