-
2 X 2.5 ;! Ο Χριστός και η Παναγία!
Το κάθε φύλλο τόσο;!
Οκέικ...Στα σοβαρά, αν είναι τόσο παλιο, πιστεύω (όσο μπορω να ξέρω δλδ, δεν το παίζω ειδικός) ότι πρέπει να αλλαχτουν τα ροδάκια.
Βάζω την λογική, που μου λέει, 30 ετών συν 100 κιλα βάρος συν χιλιάδες πέρα δοθε όλα αυτα τα χρόνια, τα πλαστικά ροδακια θα έχουν φαγωθεί και θα έχουν γίνει πλακέ.
Αν όντως έχει συμβεί αυτο, δεν πρόκειται ποτε να δουλέψει σωστά, όσο και αν το σηκώσεις, όσο λάδι/γρασσο/βούτυρο βάλεις.Δλδ μπορει να είναι βαρύ, αλλα όπως και να έχει πρέπει να βγει.
Αλλα σαν τόσο παλιός που είσαι, έπρεπε να ξέρεις το μυστικό για να βγει εύκολα μια πόρτα, όσο βαριά και αν είναι...
Και αυτο το μυστικό είναι απλά μια ψησταριά με κάρβουνα -
Κανονικά θα πρέπει να βγάλεις το φύλλο και να βάλεις καινούρια ροδάκια, καινούριο μηχανισμό.
Πιστεύω θα υπάρχει κάποιο αλουμίνιο που ξεβιδώνεται ώστε να σου δίνει τη δυνατότητα να αφαιρέσεις τα φύλλα. -
Αυτου του τύπου τα αλουμίνια βγαίνουν εύκολα. Αν καταφέρεις να τα σηκώσεις. Τα σηκώνεις και τα βγάζεις από την θέση τους. Ζυγίζει όμως πάνω από 100 κιλά το φύλλο. Συν το ότι φοβάμαι τυχόν σπάσιμο του κρύσταλου!
ΟΚ. Θα δοκιμάσω με WD40 πάλι και, στην χειρότερη, τα αφήνω όπως είναι. Είναι και αντικλεπτικά έτσι όπως δεν ανοίγουν με τίποτα!
-
Έχω μια ηλεκροκολληση αν θες να το κολλησουμε μια για πάντα!
Πέρα απο την πλάκα.
Οκ είναι πάνω απο 100 κιλα αλλα όπως είπες μπορει να βγει εύκολα.
Δεν είναι ανάγκη όταν το βγάλεις να το πας ταξίδι... Απλά να έχεις δυο ακόμα άτομα που με την βοήθεια τους, να το ξαπλωσεις λίγο για να αλλαχτουν όσα πρέπει απο κάτω. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σπρέϊ γράσσου δεν έχω. WD40 έχω βάλει αλλά κώλωσα να ζορίσω την βίδα!Για να σηκωθεί το φύλλο είναι αδύνατον! Μιλάμε για διαστάσεις 2Χ2,5 το καθένα
Για να ειναι τοσο παλια, θα ειναι μονα τα τζαμια ε?
Αν ναι, αγοραζεις τριπλη βεντουζα σαν αυτη που εχουν οι τζαμαδες και ανταλακτικα ροδακια. Μετα καλεις 2-3 φιλους και τα αλλαζεις
Αν ειναι διπλα τα τζαμια, θες 2 βεντουζες, περισσοτερους φιλους, καρβουνα, λουκανικα κλπ.
Υπολογισε 1 ωρα το καθενα. -
όπως κατάλαβες Νίκο για κάθε λύση πρέπει να υπάρχει και ο αντίστοιχος μεζές
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:
Αυτου του τύπου τα αλουμίνια βγαίνουν εύκολα. Αν καταφέρεις να τα σηκώσεις. Τα σηκώνεις και τα βγάζεις από την θέση τους. Ζυγίζει όμως πάνω από 100 κιλά το φύλλο. Συν το ότι φοβάμαι τυχόν σπάσιμο του κρύσταλου!ΟΚ. Θα δοκιμάσω με WD40 πάλι και, στην χειρότερη, τα αφήνω όπως είναι. Είναι και αντικλεπτικά έτσι όπως δεν ανοίγουν με τίποτα!
Εχω και εγω τα ιδια... (νομιζω τουλαχιστον!!!) ειναι ο τυπος Βιοχαλκο 160 που παιρνουν και διπλα τζαμια... (σπαει ενα φιλετακι στο προφιλ και μεγαλωνει η υποδοχη για το τζαμι!!) Το εχω κανει και ας εχω και εγω τετοια διασταση 2Χ 2,60 . Για τα ροδακια σιγουρα εχουν λοιωσει.. αλλαζει ο μηχανισμος κατω με νεο που εχει ρουλεμανακια .. που αντεχουν το πολυ βαρος.... ομως θελεις βοηθεια με καποιον ακομα για να τα βγαλεις και να τα ξαπλωσεις για την αλλαγη... Επισης αλλαζεις και τους μηχανισμους κλειδαριας... ουτε αυτοι δουλευαν σωστα πλεον....
Το να 'σηκωσεις' με την βιδα το υψος μπροστα δεν λεει γιατι εχει και το πισω που και αυτο ειναι κατεστραμμενο και σερνεται αντι να γλυστραει....
-
Ο μεζές εξυπακούεται!!!
Θα δοκιμάσω να ζορίσω την βίδα και θα σας πω το αποτέλεσμα.....
-
Ο Μεζές και η Μίζα (όχι του αυτοκινήτου) ξεκινούν και τα δυο απο 'Μ'.
Τυχαίο; Δεν νομίζω! Χαχαχα -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Ο μεζές εξυπακούεται!!!
Θα δοκιμάσω να ζορίσω την βίδα και θα σας πω το αποτέλεσμα.....
Να 'σπρωχνεις λιγο το Τελαρο προς τα πανω για να διευκολυνεις το σηκωμα... αν δουλευει η βιδα.. αλλοιως ειναι πολυ το βαρος...
-
Βάζω σφήνες, Θρασύβουλε....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βάζω σφήνες, Θρασύβουλε....αλλα πισω??
-
Το ίδιο. Έχει κι από τις δύο πλευρές βίδες ρύθμισης.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το ίδιο. Έχει κι από τις δύο πλευρές βίδες ρύθμισης.Εχεις προσβαση με το κατσαβιδι μπρος πισω χωρις να το βγαλεις!!!??? τελεια τοτε...
-
koukούυυυυυυυ αν χρειαστείς χείρα βοηθείας, ρίξε πμ, είτε εδώ είτε στο άλλο. Και χωρίς μεζέ, ένα ποτήρι νερό είναι οκ
-
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
koukούυυυυυυυ αν χρειαστείς χείρα βοηθείας, ρίξε πμ, είτε εδώ είτε στο άλλο. Και χωρίς μεζέ, ένα ποτήρι νερό είναι οκΟπα ρε φίλε! Πως την είδες και μας χαλάς την πιάτσα!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
koukούυυυυυυυ αν χρειαστείς χείρα βοηθείας, ρίξε πμ, είτε εδώ είτε στο άλλο. Και χωρίς μεζέ, ένα ποτήρι νερό είναι οκ
Οπα ρε φίλε! Πως την είδες και μας χαλάς την πιάτσα!
με τον συγκεκριμένο μας δένει κάτι ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΌ, οπότε δε μπορούσα να πω κάτι λιγότερο ή περισσότερο
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Οπα ρε φίλε! Πως την είδες και μας χαλάς την πιάτσα!
με τον συγκεκριμένο μας δένει κάτι ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΌ, οπότε δε μπορούσα να πω κάτι λιγότερο ή περισσότερο
-
Κούκε, άλλαξε ροδάκια ή άφησέ τα όπως είναι - αλλά σταμάτα τις ιστορίες.
Πιστεύεις αλήθεια ότι με αντισκωριακό θα ρυθμίσεις σχεδόν 40 χρόνων βίδες?Κανόνισε συνάντηση. Τα παιδιά του 4τφ θα βάλουν την δύναμη, εγώ θα φέρω τα εργαλεία κ το αγριογούρουνο, θα βάλεις το νερό κ τα κάρβουνα. Θα τα βγάλουμε / αλλάξουμε μηχανισμούς / ξανατοποθετήσουμε μέχρι να πεις 'ψήθηκε'.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]