-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Spartan, ησουν αμειλικτος .-
Ναι, αλλά πολύ ...εχέμυθος. (δεν έχω πάρει το πμ, οπότε ... )
Επ, επ..!! Εγω έκανα μια ερώτηση....
Επειδή με έχετε μπερδέψει γενικά με την κουβέντα σας, να σας στείλω ενα λινκ με pm (φρέσκο, σήμερα μου το στείλανε!! ) να μου πείτε αν αυτό που βλέπετε είναι υποκειμενικά ή αντικειμενικά όμορφο..;;
Αυτοί στους οποίους απευθύνθηκα, δεν απάντησαν...Κάποιοι άλλοι όμως που απάντησαν, το πήρανε το πιμι τους..!!
Έχετε πμ όλοι
Χμμμμ....! Εγω δεν έχω, αλλα αν φανείς γενναιόδωρος, ίσως κάνω κάτι κι εγω για σένα...!!
-
Πρέπει να βρώ χρόνο να διαβάσω τις μπαρούφες σας Σωποδήποτε
Μου βάλατε τον τασούλη στη γωνία όλοι οι σεκταριστές
Α, μιραγε και σπάρταν
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Έχετε πμ όλοι
Χμμμμ....! Εγω δεν έχω, αλλα αν φανείς γενναιόδωρος, ίσως κάνω κάτι κι εγω για σένα...!!
Τι θέλεις; Το Kid ζήτησε κώδικα, αλλά δεν δώσαμε...
Αντε, στείλτο το ρημάδι να τελειώνουμε!
Και θα...τα βρούμε μετά... -
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@spartanΜπααα, υπερβολές. Όλο και κάποιος θα την έβγαζε άσχημη...
-
Ρε παιδες,συζητατε για το πόσο αντικειμενική ειναι μια αληθεια η οποία βασιζεται σε υποκειμενικα κριτηρια;
Λοιπών,για να σας πώ το εντελώς προφανες.Αντικειμενικο ειναι κατι που δεν μπορει να αμφισβητηθει απο κανεναν (όπως π.χ. οτι το 100 ειναι μεγαλύτερο του 99).Ισχυει για όλους.
Οτιδηποτε διαφορετικο,παυει να ειναι αντικειμενικο.
Εαν καποια πραγματικότητα εμφανιζει ερμηνιες που στηριζονται πάνω σε μη μετρησιμα κριτηρια (προσωπικα,κοινωνικα,ή οτι αλλο θελετε) αυτοματως παυει να αποτελει αντικειμενική πραγματικότητα.Τα κριτηρια του skye δεν μπορω να τα ξερω,διοτι δεν διαβαζω αγγλικα,παρ'όλα αυτα,εαν προσπαθειτε να τα δειτε ως αληθη,πλαναστε.Ειναι το ίδιο αληθη,με τις προβλέψεις των αστρολόγων,που θα σου πούνε οτι εχεις πιθανοτητες 30% να γινεις πλουσιος.Δεν εχει δηλαδη μια και μονη ερμηνία,αλλα μερικες εκατονταδες χιλιαδες ερμηνιες,η καθε μια απο αυτες θα πηγαζει απο του καθενος ερμηνευτη το κεφαλι.
Δεν μπορει να υπάρχει αντικειμενικότητα σε αυτο το θεμα,διότι κατ'αρχην ΔΕΝ υπάρχουνε ΙΔΙΑ ατομα που κρινουν με ιδιες παραμετρους.
υπάρχουν αντρες που βρισκουν όμορφες τις παχυσαρκες γυναικες.Υπάρχουν αντρες που βρισκουν όμορφες τις λιπόσαρκες γυναικες.Υπάρχουν ακομα αντρες,που βρισκουν ασχημες ολες τις γυναικες,και όμορφους βρισκουνε αλλους αντρες.Υπάρχει μια ατελείωτη ποικιλια 'γουστων',που εχει τις ριζες της στον δικο μας εσωτερικο κόσμο (υποκειμενικότητα) ο οποίος εσωτερικος μας κοσμος εχει απειρες δυνατες ψυχολογικες καταστασεις που θα του αλλαξουνε απειρες φορες το 'γούστο' -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρε παιδες,συζητατε για το πόσο αντικειμενική ειναι μια αληθεια η οποία βασιζεται σε υποκειμενικα κριτηρια;Είναι λάθος αυτό που λες. Κάποιοι ισχυριζόμαστε ότι τα κριτήρια είναι αντικειμενικά, άρα και αντικειμενικό θα είναι και το πόρισμα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@spartanΣτειλτε το κ δω ρε.
Απο περιεργεια και μονο. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Στειλτε το κ δω ρε.
Απο περιεργεια και μονο.Aμέσως.
-
Ρε παιδες,συζητατε για το πόσο αντικειμενική ειναι μια αληθεια η οποία βασιζεται σε υποκειμενικα κριτηρια;
Είναι λάθος αυτό που λες. Κάποιοι ισχυριζόμαστε ότι τα κριτήρια είναι αντικειμενικά, άρα και αντικειμενικό θα είναι και το πόρισμα.
Μπορειτε να ισχυριζετε οτι θελετε,αλλα δεν μπορειτε να τα αποδειξετε.Σου εφερα παραπάνω δυο παραδειγματα κριτηρίων (για το βαρος των γυναικών) τα οποία οχι απλα δε συμπίπτουν,αλλα ειναι εκ'διαμετρου αντιθετα.
Και τετοια εκ'διαμετρου αντιθετα γουστα,θα βρεις σε ολους τους επι'μερους τομεις που θα εξετασεις μιλώντας για ομορφια.Το υψος,το χρωμα των μαλλιων (ακομα και η υπαρξή τους-καποιοι γουσταρουν τις φαλακρες),οι αναλογιες του σωματος,το πόσο αραια ειναι τα μπροστινα τους δοντια,το πόσες φακιδες εχει η μυτη τους,το πόσο πυκνα ειναι τα φρυδια τους,το πόσο χαμηλα ειναι ο κωλος τους,κ.λ.π-κ.λ.π-κ.λ.πΜια μελετη σαν αυτη του σκαι,μπορει να ειναι μια γενική εικονα (με περιθώρια σφαλματος) οταν θελήσεις να μελετησεις την ομορφια σε κοινωνικο επίπεδο,αλλα με τιποτα δεν μπορει να σταθει οταν θελεις να την αναγαγεις σε ατομικο επίπεδο.Ειναι σαν τη διαφημηση με τον 'μεσο ανθρωπο' που κανει 2,5 παιδια και τρωει πίτσα με αγκιναρες.
Αντικειμενικο όμως,ειναι αυτο (και μονο αυτο) που ισχυει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ χωρις εξαιρεσεις.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Είναι λάθος αυτό που λες. Κάποιοι ισχυριζόμαστε ότι τα κριτήρια είναι αντικειμενικά, άρα και αντικειμενικό θα είναι και το πόρισμα.
Μπορειτε να ισχυριζετε οτι θελετε,αλλα δεν μπορειτε να τα αποδειξετε.Σου εφερα παραπάνω δυο παραδειγματα κριτηρίων (για το βαρος των γυναικών) τα οποία οχι απλα δε συμπίπτουν,αλλα ειναι εκ'διαμετρου αντιθετα.
Και τετοια εκ'διαμετρου αντιθετα γουστα,θα βρεις σε ολους τους επι'μερους τομεις που θα εξετασεις μιλώντας για ομορφια.Το υψος,το χρωμα των μαλλιων (ακομα και η υπαρξή τους-καποιοι γουσταρουν τις φαλακρες),οι αναλογιες του σωματος,το πόσο αραια ειναι τα μπροστινα τους δοντια,το πόσες φακιδες εχει η μυτη τους,το πόσο πυκνα ειναι τα φρυδια τους,το πόσο χαμηλα ειναι ο κωλος τους,κ.λ.π-κ.λ.π-κ.λ.πΜια μελετη σαν αυτη του σκαι,μπορει να ειναι μια γενική εικονα (με περιθώρια σφαλματος) οταν θελήσεις να μελετησεις την ομορφια σε κοινωνικο επίπεδο,αλλα με τιποτα δεν μπορει να σταθει οταν θελεις να την αναγαγεις σε ατομικο επίπεδο.Ειναι σαν τη διαφημηση με τον 'μεσο ανθρωπο' που κανει 2,5 παιδια και τρωει πίτσα με αγκιναρες.
Αντικειμενικο όμως,ειναι αυτο (και μονο αυτο) που ισχυει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ χωρις εξαιρεσεις.
Αυτή είναι και η παγίδα που πέφτουν όλοι!
Για ποιο λόγο πχ πρέπει να ισχύει και γι' αυτόν που έχει Altzheimer και δεν θυμάται ούτε την εχμμμ...διαδικασία αναπαραγωγής;Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, πως οι κανόνες ΠΑΝΤΑ βγαίνουν αφού οριστούν ΣΩΣΤΑ τα σύνολα. Δεν έχει νόημα να βγάλεις ένα κανόνα που αφορά τους πάντες, όταν το...αποτέλεσμα, ΔΕΝ τους αφορά!
Πχ όπως είπες, ΔΕΝ θα ρωτήσουμε έναν ομοφυλόφιλο αν είναι όμορφη η Μονικα, γιατί μάλλον θα ενδιαφέρεται περισσότερο για το αν είσαι εσύ ή εγώ όμορφος!
Αυτό ΔΕΝ είναι υποκειμενικό. Είναι σαν να βάλεις εμένα να διαλέξω την πιο κομψή φούστα για μια γυναίκα, όταν το μόνο που με απασχολεί είναι να είναι...αρκετά κοντή!
-
Αυτή είναι και η παγίδα που πέφτουν όλοι!
Για ποιο λόγο πχ πρέπει να ισχύει και γι' αυτόν που έχει Altzheimer και δεν θυμάται ούτε την εχμμμ...διαδικασία αναπαραγωγής;Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, πως οι κανόνες ΠΑΝΤΑ βγαίνουν αφού οριστούν ΣΩΣΤΑ τα σύνολα. Δεν έχει νόημα να βγάλεις ένα κανόνα που αφορά τους πάντες, όταν το...αποτέλεσμα, ΔΕΝ τους αφορά!
Πχ όπως είπες, ΔΕΝ θα ρωτήσουμε έναν ομοφυλόφιλο αν είναι όμορφη η Μονικα, γιατί μάλλον θα ενδιαφέρεται περισσότερο για το αν είσαι εσύ ή εγώ όμορφος!
Αυτό ΔΕΝ είναι υποκειμενικό. Είναι σαν να βάλεις εμένα να διαλέξω την πιο κομψή φούστα για μια γυναίκα, όταν το μόνο που με απασχολεί είναι να είναι...αρκετά κοντή!
Ναι,θα ηταν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ εαν ισχυε για ΟΛΟΥΣ.Ακομα και αυτον με το αλτσχαιμερ.
Το οτι ο ομοφυλόφιλος δεν βλέπει ομορφη την μονικα,δεν σημαινει οτι δεν την κρινει.Το ιδιο θα λεγαμε και για οποιονδηποτε ετεροφυλόφιλο που δεν βλέπει όμορφη την(π.χ) Γεωργια Βασιλειαδου; (που συμπεριλαμβανεται στο πεδιο ενδιαφεροντως των ετεροφυλόφικλων σαν γυναικα)
Δεν τον αφορα,διοτι το εχει απορριψει δια της κρισεώς του,η οποία ειναι απλα διαφορετικη απο τη δικιά σου (που σου αρεσει να την χαρακτηριζεις ώς 'αντικειμενική' διοτι ειναι δικιά σου )
Το ιδιο και εσυ,που απορριπτεις τη μακρυα φουστα.Την κρινεις εσυ ο ιδιος,με τα δικα σου υποκειμενικα κριτηρια,ως ανεπιθυμητηΕαν θελεις να αλλαξεις τον ορισμο στα κριτηριά σου,και απο 'αντικειμενικα' να τα ονομασεις 'υποκειμενικα',μετα θα αρχισουμε καλύτερη συζητηση (εγω θα σας αφησω να συνεχισετε εσεις βασικα)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εαν θελεις να αλλαξεις τον ορισμο στα κριτηριά σου,και απο 'αντικειμενικα' να τα ονομασεις 'υποκειμενικα',μετα θα αρχισουμε καλύτερη συζητηση (εγω θα σας αφησω να συνεχισετε εσεις βασικα)
Όχι, δεν θ' αλλάξω τον ορισμό.
Δεν υπάρχει ένας κανόνας για όλους, ακόμη και στα μαθηματικά. Κι εκεί χωρίζουμε περιπτώσεις, υποσύνολα, χώρους κλπ κλπ κλπ.
Γιατί στους ανθρώπους να θέλουμε το...απόλυτο;
Και δεν θεωρώ πως απαραίτητα πρέπει ν' αφήσουμε εκτός τον τύπο με το Αλτζχάιμερ ή τον ομοφυλόφιλο. Απλώς τα έβαλα σαν παραδείγματα.Η επιδίωξη του γενικού κανόνα, θα σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα και αποτελέσματα. Ακόμη και στον φυσικό κόσμο, ΔΕΝ υπάρχει γενικευμένη θεωρία που να εξηγεί ΓΙΑΤΙ συμβαίνουν όσα συμβαίνουν. Το παλεύουν βέβαια, αλλά ακόμη τίποτε!
Επομένως, ξεκινάμε με χωριστά υποσύνολα κι αν γίνουμε σοφότεροι, πιθανόν να φτάσουμε στο γενικό. Αυτή τη στιγμή, ΟΧΙ, θα ήταν λάθος.
Η ομορφιά είναι μια χαρά αντικειμενική. Όσο αντικειμενική θα μπορούσε να ήταν , ή όσο αντικειμενικά μπορεί να υπάρξει οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα αντικειμενικότερη από άλλα πράγματα, όπως η εξυπνάδα, η πνευματικότητα, το χιούμορ, η καλή παρέα κλπ κλπ που τόσο πολύ επιμένουν κάποιοι...
-
Στειλτε το κ δω ρε.
+1
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στειλτε το κ δω ρε.
+1
Αντε, 'βόηθα' την κατάσταση Hi-Fi, γιατί εγω κουράστηκα...!!
-
Ελάτε, πρέπει να αξιολογήσω και γω παιδιά.
-
Η ομορφιά είναι μια χαρά αντικειμενική. Όσο αντικειμενική θα μπορούσε να ήταν , ή όσο αντικειμενικά μπορεί να υπάρξει οτιδήποτε άλλο.
Τι να σε πώ.Προφανως δεν μπορεις να αντιληφθεις οτι η αντικειμενικοτητα ειναι απόλυτη,και δεν υπάρχει το 'οσο αντικειμενικη θα μπορούσε να ηταν'.Η ειναι,ή απλα δεν ειναι.
Αυτα. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Στειλτε το κ δω ρε.
+1
Αντε, 'βόηθα' την κατάσταση Hi-Fi, γιατί εγω κουράστηκα...!!
Θα το κάνω μέχρι να βρω κάποιον να μου πει πως δεν του αρέσει!
(κάνας πυγμαίος; Μπαααα, αποκλείεται. Μάλλον κάνας τυφλός! Ναι, τυφλός και...πυγμαίος για σιγουρια! Α, και ...σεξουαλικά ανίκανος! ) -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η ομορφιά είναι μια χαρά αντικειμενική. Όσο αντικειμενική θα μπορούσε να ήταν , ή όσο αντικειμενικά μπορεί να υπάρξει οτιδήποτε άλλο.
Τι να σε πώ.Προφανως δεν μπορεις να αντιληφθεις οτι η αντικειμενικοτητα ειναι απόλυτη,και δεν υπάρχει το 'οσο αντικειμενικη θα μπορούσε να ηταν'.Η ειναι,ή απλα δεν ειναι.
Αυτα.Μάλιστα. Με την ίδια λογική και ο νόμος της παγκόσμιας έλξης (εννοώ αυτόν του...Newton, μην πάει το μυαλό σας στο σεξουαλικό! ), δεν είναι καθόλου νόμος, γιατί από κάποια μεγέθη και κάτω πάει να ισχύει. Άρα ΔΕΝ ισχύει, ΓΕΝΙΚΩΣ, επομένως είναι...άχρηστος!
Εγώ λέω πως μπορεί να μην ισχύει ΓΕΝΙΚΩΣ, (για όλες τις καταστάσεις...), αλλά είναι χρήσιμος, αφού εν τέλει αυτός μας εξηγεί πως διάβολο στέκεται η Γη στη θέση της!
Εντάξει, λίγο σάπιο το παράδειγμα, αλλά προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ. Στην φύση τέτοιες απολυτότες που ζητάς, ΔΕΝ υπάρχουν.
-
Κυνηγε αν διαβασεις απο τη σελιδα 39 και μετα θα διαπιστωσεις οτι τις εχουμε λαβει υπ' οψη τις υποκειμενικοτητες αλλα δε μας αφορουν (εμας που υποστηριζουμε το περι αντικειμενικοτητας της ομορφιας, τουλαχιστον) γιατι το ζητουμενο ειναι αλλο. Στην ιδια λουμπα επεσε ο ντριφτης κι ο Ηλιας που δεν διαβασαν απο την αρχη.
Θα ηθελα κι εγω αυτο το pm
Να παντρευτείς, να συζείς ή να είσαι εργένης?