-
Εκτεταμένους και αυστηρούς ελέγχους από τον Ιανουάριο, ώστε να βρεθούν όσοι δεν θα έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, λέγοντας ότι για τα τέλη κυκλοφορίας το ΥΠΟΙΚ ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει «σαφάρι» εντοπισμού όσων δεν τα έχουν πληρώσει. Προανήγγειλε ακόμη ότι η νέα φορολογική νομοθεσία θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα και θα καθορίζει τρεις απόλυτα διακριτές κατηγορίες εισοδήματος: τους μισθούς και τις συντάξεις, την επιχειρηματική δραστηριότητα και τα εισοδήματα από κεφάλαιο, στα οποία περιλαμβάνονται και τα εισοδήματα από ακίνητα.
-
Μας προστατεύουν από το να μην πληρώσουμε τα τέλη. Ωραίο το κράτος.
-
Στατους στο προφίλ μιας κοπέλας-επαφής μου στο fb:
τέρμα τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας.....κρίμα, μου ελειπαν 2 για να συμπληρώσω το παρμπριζ.....
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
αγορασα προσφατα (αυγουστο λεμε αλλα στην ελλαδα θεωρειτε προσφατο με τους ρυθμους μας) αυτοκινητο με ανταλλαγη. Ακομη εχω την αδεια την προσωρινη απο ΚΕΠ.
Αν δεν εχει βγει η επισημη απο Υπουργειο ως το τελος του 2012, ωστε να ενημερωθει το συστημα, ποιος ειναι υποχρεος να πληρωσει τα τελη..?..αφου δεν ειναι περασμενα στο ΑΦΜ μου ακομη τα πληρη στοιχεια του αυτοκινητου?βασικα ξερω, εγω ειμαι υποχρεος αλλα με τι χαρτι θα παω στην τραπεζα να πληρωσω?
κ εγώ αγόρασα μεταχειρισμένο τέλη αυγούστου κ με έχει κανονικά το σύστημα-εκτύπωσα το ειδοποιητήριο. ΑΝ δεν σε εχει, πας με την προσωρινή άδεια που έχεις στην εφορία κ πληρώνεις.
Πάντως για παρε στο κεπ κανα τηλέφωνο γιατί εμένα μου εχουν ετοιμάσει την άδεια ένα μήνα τωρα (αν κ δεν εχω αξιωθεί να παω από εκεί) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Πάντως για παρε στο κεπ κανα τηλέφωνο γιατί εμένα μου εχουν ετοιμάσει την άδεια ένα μήνα τωρα (αν κ δεν εχω αξιωθεί να παω από εκεί)Για δες πως θα ειναι η αδεια...οπως παλια πρασινη καρτελα ή σαν αυτη που εχω απο περυσι που αγορασα και γω το μτχ, δηλ ενα απλο κωλοχαρτο (κατι ειχα ακουσει οτι εκαναν περικοπες γι αυτο και εδιναν αυτα τα κουρελοχαρτα )
-
εαν στο ειδοποιητήριο αναγράφεται λάθος ποσο τι γίνεται?
συγκεκριμένα,αναγράφεται το ποσο των 40.00 ευρώ για ιχ 1368 κ.ε. -
Ο χρήστης jimded έγραψε:
συγκεκριμένα,αναγράφεται το ποσο των 40.00 ευρώ για ιχ 1368 κ.ε.αν δεν σε τρωνε τα υπολοιπα 200 ευρω, τοτε να μην αναφερεις τιποτα.
δεν ειναι και υποχρεωση σου αλλωστε...! -
Εγω παντως μιας κ ηταν ημερα 'πληρώνω λογαριασμούς παντου' τα πήρα τα τελη για αυτοκίνητο κ σκούτερ!!
Ετσι κ αλλιώς δεν ειναι πολλα μιας κ ειναι αρκετά μικρα κ τα δυο!
Ασπρόμαυρα τα εκτυπωσα δεν υπαρχει πρόβλημα κ ουτε τα έκοψα πριν στη μέση!
-
το ολο συστημα τελων με τον τροπο που εγινε αγγιζει τα ορια του γραφικου.
ιδια αυτοκινητα πληρωνουν διαφορετικα ακομα και μηδενικα, αλλη χιλιομετρικη χρηση και πληρωνεις τα ιδια ή και πιο πολλα...
σαν διαδικασια πληρωμης ειναι απλουστατη οντως...και στοκος να εισαι δεν θα εχεις προβλημα...
-
Πάντως καλό θα ήταν αυτοί που έχουν μηδενικό χρέος να έβγαινε το χαρτί αναφέροντας ότι το ποσό είναι μηδενικό.
Αν σε σταματήσει κανένα στουρνάρι να μην πρέπει να τον πείσεις να πάει να μελετήσει τις λίστες κλπ κλπ, απλά του δείχεις το χαρτί. -
αν εχω καταλαβει καλα, οι τροχαιοι πλεον δεν θα ζητανε το σημα...ειναι κατι σαν φορολογικη υποχρεωση (δεν ζητανε εκκαθαριστικο ουτε χαρατσι οι τροχαιοι). Απλα η εφορια μεσω του υπολογιστη θα χρεωνει τα τελη (αν δεν εχουν πληρωθει εγκαιρα) στο ΑΦΜ μας χ2 (προστιμο) και θα ερχεται ραβασακι στο σπιτι η θα ζητουνται να πληρωθουν οταν παμε για ενημετοτητα η οταν θελησουμε να πουλησουμε το αμαξι...και ισως απο του χρονου να μην μπορουμε να παρουμε σημα εστω και εμπροθεσμα αν δεν εχει καταβληθει του προηγουμενου ετους + προστιμο.
Αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι δεν εχουν κατατεθει νομιμα και εγκαιρα πινακιδες. Εγω ετσι το καταλαβα.
-
Οχι μόνο. Το σύστημα θα βλέπει ότι δεν τα έχεις εξοφλήσει και δεν θα σε αφήνει να κάνεις φορολογική δήλωση.
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
Μολις αφαιρεσα πινακιδες απο ΜΧ5 μου για καταθεση..στην ΔΟΥ.
Δεν θελω να δωσω 660 για τελη φετος + τα τεκμηρια...που περιμενα οτι θα μειωθουν.
Θα οδηγω για ενα χρονο την 17χρονη Barchetta μου (1.8 Φιατ), και το ΙΜΠΡΕΖΑ (1.5 το ψοφιο) της συζυγου...
Για του χρονου, (κυκλοφοριακο ετος 2014 δηλαδη), βλεπουμε και κανουμε...
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
συγκεκριμένα,αναγράφεται το ποσο των 40.00 ευρώ για ιχ 1368 κ.ε.Μήπως το ξαναδοκίμασες; Ακόμα σου απεικονίζεται λάθος;
-
καλησπερα σας,
γνωριζει κανεις αν μπορει το σημα να πληρωθει σε τραπεζα με πιστωτικη σε ατοκες δοσεις?
(οπως γινοταν με τον φορο εισοδηματος στο εκκαθαριστικο που πληρωσαμε για την εφορια).
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
καλησπερα σας,γνωριζει κανεις αν μπορει το σημα να πληρωθει σε τραπεζα με πιστωτικη σε ατοκες δοσεις?
(οπως γινοταν με τον φορο εισοδηματος στο εκκαθαριστικο που πληρωσαμε για την εφορια).
ναι,μολις σημερα ειδα διαφημιση της Πειραιως σε εφημεριδα
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Πάντως για παρε στο κεπ κανα τηλέφωνο γιατί εμένα μου εχουν ετοιμάσει την άδεια ένα μήνα τωρα (αν κ δεν εχω αξιωθεί να παω από εκεί)
Για δες πως θα ειναι η αδεια...οπως παλια πρασινη καρτελα ή σαν αυτη που εχω απο περυσι που αγορασα και γω το μτχ, δηλ ενα απλο κωλοχαρτο (κατι ειχα ακουσει οτι εκαναν περικοπες γι αυτο και εδιναν αυτα τα κουρελοχαρτα )
επιτελους ηρθε η αδεια μεσω ΚΕΠ απο το Υπουργειο για τη βαρκουλα μου. Το ΚΕΠ δινει φωτοτυπια για προσωρινη κυκλοφορια αλλα απο το υπουργειο μου ηρθε η πρασινη-χαρτονακι κανονικη, εκανε 3 μηνες απο τον Αυγουστο διοτι ειχε βγει αρχικα με λαθος στοιχεια και το ΚΕΠ τους την επεστρεψε για διορθωση....Η ενημερωση για τελη κυκλοφοριας γινεται ΑΜΕΣΑ on-line με την εκδοση της αδειας απο το Υπουεγειο Συγκ.
Φετος την ανοιξη οταν η συζυγος πηρε απο Σφακιανακη το ιμπρεζα της (μεταχ), της εδωσαν για αδεια απο το υπουργειο μια εκτυπωση σε χαρτι μηχανογραφησης απλο....Ξερει κανεις, αν το παω πισω στο υπουργειο, θα μου δωσουν το κανονικο (πρασινο) και αν με χρεωσουν κατι?....
-
Λογικά θα στο δώσουν τώρα. Απλά τούς είχαν τελειώσει οι πράσινες καρτέλες. Εμένα δεν μού χρέωσαν τιποτα.
-
Εγώ έχω εδώ και 1,5 χρόνο λευκό χαρτί. Πρέπει να ψαχτώ για την κανονική;
-
Δε νομιζω να υπαρχει πρόβλημα, αλλά γιατί να μην τη βγάλεις; Υπόθεση 10 λεπτων ειναι (αρκεί να μη βρεις ουρά).
Τέλη κυκλοφορίας