-
Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως ... αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία ...
-
400 ευρω δωσε -αντε +κατι- και θα εχεις αυτο που θες και θα παρεις και τα χρηματα σου πισω οταν βαρεθεις!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γενικά ισχύει αυτό που λέει ο φίλος εδώ:
Κακά τα ψέματα, ο κινητήρας σου σαν κλασικός πολυβαλβιδος με επιλογές στην σχεδίαση και κατασκευή του ώστε να αποδίδει τους περισσότερους δυνατούς ίππους δεν μπορεί να αποκτήσει περισσότερη ροπή χαμηλά.
οι άλλοι είναι χαζοί που δεν βγάζουν από 1400 ατμόσφαιρα 109 άλογα; Δεν είναι το παν η δύναμις!
Δεν νομίζω την σήμερον ημέρα να είναι κανείς χαζός οταν σχεδιάζει εναν κινητήρα.Απλά άλλοι δίνουν έμφαση
στην κίνηση στη πόλη και άλλη εκτός αυτής.Η τεχνολογία υπάρχει για να έχεις και τα 2 (ατμοσφαιρικά πάντα) αλλά η υλοποίηση τέτοιων λύσεων αργούν ακόμα (τουλάχιστον μέχρι τέλος 2009). -
Φίλε μου με το ι30 έχω και εγώ το ίδιο αμάξι και θα σου πω τα εξής. Δεν ξέρω πόσα κλμ έχεις κάνει αλλά εγώ έχω δει θεαματική διαφορά από τα 30.000 κλμ και πάνω. Άσε τον κινητήρα να ανοίξει και θα καταλάβεις. Δες και δυναμομέτρηση του ceed με 1000, 30000 και 75000 κλμ. Όσο περνούν τα κλμ αποδίδει πολύ καλύτερα
Από εκεί και πέρα. Εγώ του έβαλα ένα ελεύθερο φίλτρο της Κ&Ν. Μια μικρή αλλά αισθητή διαφορά την βλέπεις. Ειδικά με air-condition ανοικτό. Όσον τα περί φθοράς στον κινητήρα είναι χαζομάρες. Με προσεκτική συντήρηση του φίλτρου δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Είμαι σε σκέψη για ελεύθερη εξάτμιση. Έχω βάλει μια μπούκα και είμαι οριακά να βάλω και τελικό (στο ι30 μπαίνουν σε διαφορετικά σημεία καθώς το τελικό είναι πολύ μέσα στο αμάξι). Με προβληματίζει ο θόρυβος (κάνω συνέχεια ταξίδια) και η απώλεια της εγγύησης (που το θεωρώ απίθανο).
Τέλος στην αντιπροσωπεία της hyundai στην Πάτρα μου είπαν πως με κόστος 300 ευρώ βγάζουν τον εγκέφαλο και τον στέλνουν Γερμανία για να περαστεί πρόγραμμα. Ρώτησε και εσύ σε καμία αντιπροσωπεία.
Μην ακούς τις εξυπνάδες πούλησέ το και αυτά. Μια χαρά είναι το αμαξάκι...
-
Αυτό με το άνοιγμα του μοτέρ έχει μια βάση!
Πχ στο Auris 1.4 της οικογένειας, το οδηγούσα όταν είχε 5000km, το ξαναοδήγησα όταν είχε 15000km και όταν το ξαναπήρα στα 30000km ήταν λες και είχα διαφορετικό αυτοκίνητο στα χέρια μου! Εκεί που το ανεβοκατέβαζα ψοφίμι και άκυρη αγορά, άλλαξα γνώμη μιας και ειδικά στα λίγα χιλιόμετρα, τραβάει πολύ πιο άνετα απότι στην αρχή, δεν είναι όπως όταν πάταγα γκάζι και ένιωθα ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά ο δείκτης των χιλιομέτρων! Σαφώς καλύτερες επιδόσεις λοιπόν και πολύ πιο οικονομικό στις μικές διαδρομές πλέον!Το ίδιο και στο CLK, το άνοιγμα στο μοτέρ είχε έρθει στα 20000km, κάτι που επιβεβαιώσαμε και με φίλο όταν είχε πρωτοπάρει ένα SC με ίδιο κινητήρα! Τρομερό πνίξημο στις αρχές ο κινητήρας!
Γιαυτό και συνεχίζω να επιμένω στο στρώσιμο -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
... Με προβληματίζει ο θόρυβος (κάνω συνέχεια ταξίδια) και η απώλεια της εγγύησης (που το θεωρώ απίθανο)....
...Μπορείς να βάλεις τελικό με οβάλ καζανάκι ώστε να αποφύγεις τον θόρυβο.
Θυμάμαι στο ASTRA είχα βάλει ένα πολύ καλό τελικό Grapnel/Bosal (5 χρόνια γραπτή εγγύηση με δωρεάν έλεγχο!) με διπλή DTM απόληξη. Είχα δώσει μόιλς 150euro.
Ηχητικά ήταν... αθόρυβη σε σημείο ανησυχητικό. Μόνο στις πολύ χαμηλές στροφές έκανε ένα γουργουρητό. Και η πλάκα είναι ότι ήταν ελεύθερο το τελικό, απλά ήταν οβάλ.Όποιος δεν θέλει θόρυβο παίρνει ΟΒΑΛ ελεύθερο τελικό. Τα στρογγυλά βγάζουν θόρυβο.
Η εγγύηση στα hyundai δεν επιρεάζεται για αλλαγή εξάτμισης. Επιβεβαιωμένο ...
-
Το σχήμα, το χρώμα και η τελική μπούκα λίγη σχέση έχουν με το θόρυβο...
Το τί κρύβεται μέσα στο καζανάκι είναι αυτό που θα επηρεάσει το θόρυβο (και τυχόν βελτίωση απόδοσης).. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το σχήμα,...Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος ...
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... Με προβληματίζει ο θόρυβος (κάνω συνέχεια ταξίδια) και η απώλεια της εγγύησης (που το θεωρώ απίθανο)....
...Μπορείς να βάλεις τελικό με οβάλ καζανάκι ώστε να αποφύγεις τον θόρυβο.
Θυμάμαι στο ASTRA είχα βάλει ένα πολύ καλό τελικό Grapnel/Bosal (5 χρόνια γραπτή εγγύηση με δωρεάν έλεγχο!) με διπλή DTM απόληξη. Είχα δώσει μόιλς 150euro.
Ηχητικά ήταν... αθόρυβη σε σημείο ανησυχητικό. Μόνο στις πολύ χαμηλές στροφές έκανε ένα γουργουρητό. Και η πλάκα είναι ότι ήταν ελεύθερο το τελικό, απλά ήταν οβάλ.Όποιος δεν θέλει θόρυβο παίρνει ΟΒΑΛ ελεύθερο τελικό. Τα στρογγυλά βγάζουν θόρυβο.
Η εγγύηση στα hyundai δεν επιρεάζεται για αλλαγή εξάτμισης. Επιβεβαιωμένο ...
το καζανι ειναι για το τι θορυβο θα κανει τωρα η αποληξη ειτε οβαλ ειται διπλο ειται οτι σχημα θελεις ειναι εντελος διακοσμητικο.....αν βαλεις μεγαλο καζανι θα εχεις ενα γλυκο μπασο ηχο στα χαμηλα μονο οσο πιο μικρο καζανι βαλεις το πιο εκοφαντικο ο θορυβος...βλεπε groyp n kai τετιες..
-
Φίλε μου με το ι30 έχω και εγώ το ίδιο αμάξι και θα σου πω τα εξής. Δεν ξέρω πόσα κλμ έχεις κάνει αλλά εγώ έχω δει θεαματική διαφορά από τα 30.000 κλμ και πάνω. Άσε τον κινητήρα να ανοίξει και θα καταλάβεις. Δες και δυναμομέτρηση του ceed με 1000, 30000 και 75000 κλμ. Όσο περνούν τα κλμ αποδίδει πολύ καλύτεραΑπό εκεί και πέρα. Εγώ του έβαλα ένα ελεύθερο φίλτρο της Κ&Ν. Μια μικρή αλλά αισθητή διαφορά την βλέπεις. Ειδικά με air-condition ανοικτό. Όσον τα περί φθοράς στον κινητήρα είναι χαζομάρες. Με προσεκτική συντήρηση του φίλτρου δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Είμαι σε σκέψη για ελεύθερη εξάτμιση. Έχω βάλει μια μπούκα και είμαι οριακά να βάλω και τελικό (στο ι30 μπαίνουν σε διαφορετικά σημεία καθώς το τελικό είναι πολύ μέσα στο αμάξι). Με προβληματίζει ο θόρυβος (κάνω συνέχεια ταξίδια) και η απώλεια της εγγύησης (που το θεωρώ απίθανο).
Τέλος στην αντιπροσωπεία της hyundai στην Πάτρα μου είπαν πως με κόστος 300 ευρώ βγάζουν τον εγκέφαλο και τον στέλνουν Γερμανία για να περαστεί πρόγραμμα. Ρώτησε και εσύ σε καμία αντιπροσωπεία.
Μην ακούς τις εξυπνάδες πούλησέ το και αυτά. Μια χαρά είναι το αμαξάκι...
Δεν εχω ουτε 7000 χλμ,γι'αυτο και η συζητηση ειναι πιο πολυ για ενημερωση και λιγο αργοτερα για πραξεις... Το φιλτρο μαλλον θα μπει,αφου το εχεις βαλει και δουλευει,εστω και λιγο. Τον θορυβο ουτε εγω τον θελω. Θα παω στην αντιπροσωπεια για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το προγραμμα. Εσενα σου ειπαν τιποτα περισσοτερο? Ευχαριστω για τις πληροφοριες και να χαιρομαστε τους κορεατες μας
-
Πράγματι έχεις πολύ λίγα κλμ οπότε καλύτερα να περιμένεις. Για το πρόγραμμα δεν έμαθα κάτι παραπάνω. Αύριο που έχω το σέρβις των 35000 όμως θα προσπαθήσω να αντλήσω έξτρα πληροφορίες
Επίσης στο www.gkc.gr μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα καθώς ceed και i30 είναι ουσιαστικά το ίδιο αμάξι...
Φυσικά και θα τα χαιρόμαστε τα αμαξάκια μας για πολύ περισσότερο καιρό από μερικά άλλα (θέλω να πιστεύω... )
-
Φυσικά και θα τα χαιρόμαστε τα αμαξάκια μας για πολύ περισσότερο καιρό από μερικά άλλα (θέλω να πιστεύω... )
Ναι γιατί τα άλλα λιώνουν με τον καιρό σαν βούτυρο...
-
Δεν είμαι υπέρ της αλλαγής εξάτμισης γενικώς γιατί αυξάνει τον θόρυβο. Εκτός και αν μιλάμε για μελετημένες επώνυμες λύσεις (Miltek πχ) που κοστίζουν όσο ένας κινητήρας από 3λιτρο αμάξι και δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία του μέσου μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Δεν είμαι υπέρ των αλλαγών γενικώς βασικά στο μαμά 'configuration' του αυτοκινήτου
Οστόσο θεωρώ λογικό το να θέλει να βελτιώσει κάποιος το αυτοκίνητό του αν είναι βέβαιος ότι δεν του φτάνει.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα φίλτρο κι ένα ελαφρύ πρόγραμμα είναι το πιο value for money (η αλλαγή τελικού καζανακίου μπορεί να προσφέρει απόδοση σε επίπεδα γραμμαρίων ροπής )Για το ποια αμάξια αντέχουν και ποια όχι είμαστε οφφ τόπικ δυστυχώς
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Έχεις αμφιβολία ότι τα hyundai έχουν καλύτερη αξιοπιστία από άλλες εταιρίες και λες το ειρωνικό σχόλιο ?
-
Έχεις αμφιβολία ότι τα hyundai έχουν καλύτερη αξιοπιστία από άλλες εταιρίες και λες το ειρωνικό σχόλιο ?
Η αξιοπιστία σημαίνει ότι αντέχουν περισσότερο καιρό; Γιατί τότε δεν θα κυκλοφορούσαν Citroen BX, Fiat Tipo, Peugeot 205, VW Golf 2 και Seat Ibiza. (τυχαίες επιλογές)
-
Για όσους ξέρουν (αν ξέρουν...) υπάρχουν και οι εξατμίσεις Custom Fit ... Έχω πάρει δύο φορές (Remus/ Supersprint) και επειδή βγαίνουν ανά μοντέλο και κατασκευαστή καλύπτουν τις προδιαγραφές θορύβου... Όπως τις πήρα αμέσως τις έβγαλα... Πολύ ήσυχες. Ειδικά η Remus...
Φυσικά είναι ακριβές (περίπου 300euro-400euro) αλλά αποτελεί μία καλή λύση για κάποιον που θέλει κάτι που μπαίνει αμέσως και δεν θέλει θόρυβο.υ.γ. παρακαλούνται οι από πάνω μην αρχίσουν (πάλι) τα περί αξιοπιστίας της Hyundai. Ευχαριστώ...
-
Ε αφού το λες εσύ σταματώ. Η αξιοπιστία της Hyundai δεν αμφισβητείται. Αλλά έλεος πια με τις ταμπέλες και τις κατηγοριοποιήσεις. Τι να πουν και οι Μαζνταίοι δηλ.
Στο θέμα μας, ΜΗΝ το πειράξεις. Δεν ξέρει ο κατασκευαστής και ξέρουν οι «βελτιωτές»; Κάτι θα κερδίσεις αλλά θα χάσεις πολλά. ΙΜΟ.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για όσους ξέρουν (αν ξέρουν...) υπάρχουν και οι εξατμίσεις Custom Fit ... Έχω πάρει δύο φορές (Remus/ Supersprint) και επειδή βγαίνουν ανά μοντέλο και κατασκευαστή καλύπτουν τις προδιαγραφές θορύβου... Όπως τις πήρα αμέσως τις έβγαλα... Πολύ ήσυχες. Ειδικά η Remus...
Φυσικά είναι ακριβές (περίπου 300euro-400euro) αλλά αποτελεί μία καλή λύση για κάποιον που θέλει κάτι που μπαίνει αμέσως και δεν θέλει θόρυβο.υ.γ. παρακαλούνται οι από πάνω μην αρχίσουν (πάλι) τα περί αξιοπιστίας της Hyundai. Ευχαριστώ...
Oval e?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...Στο θέμα μας, ΜΗΝ το πειράξεις. Δεν ξέρει ο κατασκευαστής και ξέρουν οι «βελτιωτές»; Κάτι θα κερδίσεις αλλά θα χάσεις πολλά. ΙΜΟ.Στο θέμα μας ... Κάντο ΤΟΥΜΠΑΝΟ!...! Και εξατμισόνια και φιλτρόνια και αναρτησόνια ...!...!...
Τούμπανο θα γίνει το Κορεάτικο ...Σοβαρά τώρα. Σήμερα είδα ένα i30 λευκό, 1600άρη με 17άρες ζάντες χαμηλωμένο με μαύρα τζάμια και τρελό εξατμισόνι βαρύγδουπο... Πολύ μούρη το χαμήλωμα με εξάτμιση στο i30 ... Καμιά σχέση ρε παιδί μου. Άλλο αυτοκίνητο...
Ευτυχώς που είναι Hyundai και δεν πρόκειται να βγάλει τριγμούς και γκάπα-γκούπα...
ΛΙΓΗ ΡΟΠΗ ΓΙΑ HYUNDAI I30