-
Αγαπητέ APR συμφωνώ απόλυτα ότι η η ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ κατάσταση είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την περιγράφεις. Έχω, όμως, την άποψη ότι σύντομα το εισόδημα των περισσοτέρων θα περικοπεί και άλλο, οπότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα ΠΡΕΠΕΙ να επανέλθουμε σε πιο συνετές και λιγότερο πολυτελείς καταστάσεις.
Και φυσικά δεν περιμένω από τους πρωταγωνιστές των αναβάσεων να έρθουν σε ράλλυ, για τους λόγους που αναφέρεις. Όμως υπάρχουν κάμποσοι με αυτοκίνητα όχι τόσο 'αναβασιάρικα' (π.χ. Τσιούρης, Παπαναστασίου, Περουλάκης κ.λπ.) ή ακόμα και καθαρά 'αναβασιάρικα' (π.χ. Μπαλντούνης) που έχουν λάβει μέρος σε κάποια σπριντ και ράλλυ και θα ήταν ευτύχημα για το χώρο αν συμμετείχαν σε περισσότερα ή αν έρχονταν και άλλοι σαν αυτούς. Επίσης ευτύχημα θα ήταν και το αντίστροφο, όπως π.χ. να δω τον Καμπουγιάννη ή τον Νικολιδάκη σε ανάβαση.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, αγώνας με 60 χλμ Ε.Δ. μισή ώρα από την Αθήνα αναβάλεται. Επίσης, το μακράν καλύτερο και μεγαλύτερο σπριντ που έχει σχεδιαστεί ποτέ (το φετινό της ΛΑΜΑ) αναβάλεται. Το 'μπόλικο' Κορίνθου με διαδρομές μία ώρα από την Αθήνα μάζεψε λιγότερες από τις μισές συμμετοχές από πρόπερσι. Τι άλλο πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε πως χρειάζεται κάποια αλλαγή; Στο κάτω-κάτω όποιοι θέλουν κάτι 'μπόλικο' θα έχουν τους 3+3 του πρωταθλήματος.
Οι προτάσεις μου αφορούν προσπάθεια να προληφθεί το κακό που συνεπάγεται η μείωση των συμμετοχών σε απαγορευτικά για τις λέσχες νούμερα. Οποιοσδήποτε παρακολουθεί στενά τα οικονομικά ξέρει ότι το κατώτερο σημείο της ύφεσης στην Ελλάδα ΔΕΝ έχει έρθει ακόμα και όταν θα έρθει ίσως θα είναι πλέον αργά να αντιδράσουμε, αφού επιπλέον ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει. -
Σε συνέχεια του παραπάνω, θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση από όποιον γνωρίζει:
- Το Κορίνθου 'βγήκε' οικονομικά ή η λέσχη έβαλε χρήματα από το ταμείο;
- Το Φίλλιπος 'βγήκε' οικονομικά ή η λέσχη έβαλε χρήματα από το ταμείο;
Αν 'βγήκαν', πώς έγινε; Αν όχι, ως πότε οι λέσχες αυτές είναι πρόθυμες να το κάνουν αυτό;
-
yugo αν τα ραλι και τα σπριντ αναβαλλονται σιγουρα δεν ειναι δουλεια των αναβασεων και της ταχυτητας να τα σωσουν. Μεγαλο μερος του ωραιου της αναβασης που τραβαει τοσο κοσμο στο βουνο ειναι ακριβως τα σλικ και τα πιο πιεσμενα αυτοκινητα, να το πηδηξουμε λοιπον και αυτο για χαρη των ραλι; Στο κατω κατω οι λεσχες στηριξαν την ηγεσια της ΕΛΠΑ και της ΕΘΕΑ, κατι που ηταν προφανεστατα λαθος και αποδεικνυεται περιτρανα τωρα, οποτε ας προσεχαν. Κατα μια αποψη καλο θα ηταν να γινει μια καθαρση.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
yugo αν τα ραλι και τα σπριντ αναβαλλονται σιγουρα δεν ειναι δουλεια των αναβασεων και της ταχυτητας να τα σωσουν. Μεγαλο μερος του ωραιου της αναβασης που τραβαει τοσο κοσμο στο βουνο ειναι ακριβως τα σλικ και τα πιο πιεσμενα αυτοκινητα, να το πηδηξουμε λοιπον και αυτο για χαρη των ραλι; Στο κατω κατω οι λεσχες στηριξαν την ηγεσια της ΕΛΠΑ και της ΕΘΕΑ, κατι που ηταν προφανεστατα λαθος και αποδεικνυεται περιτρανα τωρα, οποτε ας προσεχαν. Κατα μια αποψη καλο θα ηταν να γινει μια καθαρση.Τα ανωτέρω δεν αποτελούν την εξήγηση που ζήτησα, ούτε τεχνικά επιχειρήματα. Αποτελούν μόνο απάντηση του στιλ: 'ας ζήσουν οι αναβάσεις και ας πεθάνουν τα άλλα', η οποία δεν στηρίζεται σε καμία βάση. Και εξηγώ:
- Αν εξοντωθούν οικονομικά οι λέσχες, ποιοι θα διοργανώσουν τις αναβάσεις; Νομίζεις ότι θα υπάρχει Start Line ή ΑΛΑ μόνο για να κάνουν μια Ριτσώνα και μια Κύμη με 60 συμμετοχές;;;
- Η χρήση χαραγμένων δεν μειώνει το θέαμα, αλλά αντίθετα αυξάνει τα γλιστρήματα.
- Τίποτα δεν εμποδίζει ένα καθαρόαιμο αναβασιάρικο όπως του Ψιλιώτη, του Αρβανιτάκη ή του Πολίτη να φορέσει χαραγμένα και να συνεχίσει να είναι 'πιεσμένο αυτοκίνητο'.
- Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι των ράλλυ να μην μπορούν να έρθουν και σε μια ανάβαση χωρίς να έχουν χαμένο εξ αρχής 1,5''/χλμ; Τι πειράζει να υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές στις αναβάσεις;
- Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι των αναβάσεων να μην μπορούν να έρθουν έστω και σε ένα τοπικό τους ράλλυ το χρόνο χωρίς να χρειάζονται 1500-3000 ευρώ για λάστιχα; Γιατί π.χ. να υποχρεώνουμε τον Παπαναστασίου (τυχαίο όνομα, ούτε καν τον γνωρίζω) να έχει δύο εντελώς διαφορετικά σετ ελαστικών;
Λυπάμαι, αλλά το γέλιο που ανέφερες δε στηρίζεται σε καμία λογική και κανένα επιχείρημα υπέρ του γενικού συμφέροντος παρά μόνο στο 'να μην πειράξουμε αυτό που αρέσει σε εμένα'. Και στον καιρό που ζούμε κάτι τέτοιο αποτελεί εντελώς κοντόφθαλμη και καταστροφική λογική. Άσε που ουδείς θέλει να πειράξει τις αναβάσεις. Αντιθέτως, με αυτό που προτείνω θα αυξηθούν οι συμμετοχές σε αυτές.
Υ.Γ. Πίστεψέ με, δε θα δίσταζα να προτείνω και το αντίθετο, δηλαδή σλικς στα ράλλυ, αν δεν είχα ζήσει προσωπικά τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ κίνδυνο που συνεπάγονται τα σλικς ακόμα και στο λίγο νερό, εκεί όπου τα χαραγμένα με μειωμένο ρυθμό μπορούν να προσφέρουν σχετική ασφάλεια.
-
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΑΛΑΜΑΠ...
Με μια ξαφνική και απρόσμενη αναγγελία, ο Πρόεδρος της λέσχης ΑΛΑΜΑΠ Γιάννης Καραντάνας, υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα Δ.Σ. της Λέσχης. xwmatinos.gr
Καμμιά άλλη ανακοίνωση απο την ΑΛΑΜΑΠ?
Γνωρίζει κάποιος κάτι?
Πάει και η Μακρυράχη? -
Παρακαλώ πολύ, έχω θέσει δύο ερωτήσεις προς όποιον γνωρίζει. Μου κάνει εντύπωση πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει κανείς αυτό το θέμα, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι η Νο1 προϋπόθεση επιβίωσης των ελληνικών αγώνων.
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Αν 'βγήκαν', πώς έγινε; Αν όχι, ως πότε οι λέσχες αυτές είναι πρόθυμες να το κάνουν αυτό;
Θα το εκτιμούσα πολύ αν λάμβανα απάντηση, ΚΑΙ για προσωπικούς λόγους.
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Παρακαλώ πολύ, έχω θέσει δύο ερωτήσεις προς όποιον γνωρίζει. Μου κάνει εντύπωση πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει κανείς αυτό το θέμα, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι η Νο1 προϋπόθεση επιβίωσης των ελληνικών αγώνων.
Θα το εκτιμούσα πολύ αν λάμβανα απάντηση, ΚΑΙ για προσωπικούς λόγους
φίλε yugo, σε ενδιαφέρει να μάθεις για το οικονομικό αποτέλεσμα των δύο συγκεκριμένων διοργανωτών που αναφέρεις ή μήπως η απορία σου έχει γενικότερη βάση ;
-
Ο χρήστης V.V. έγραψε:
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΑΛΑΜΑΠ...Με μια ξαφνική και απρόσμενη αναγγελία, ο Πρόεδρος της λέσχης ΑΛΑΜΑΠ Γιάννης Καραντάνας, υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα Δ.Σ. της Λέσχης. xwmatinos.gr
Καμμιά άλλη ανακοίνωση απο την ΑΛΑΜΑΠ?
Γνωρίζει κάποιος κάτι?
Πάει και η Μακρυράχη?εεε βεβαια παει!δεν μπορουν να χωνεψουν οτι θα κανουν αγωνες με 20 και 30 αυτοκινητα απο δω και περα.πανε τα 50++ αυτοκινητα που ισοδυναμουσαν με καμποσα χιλιαδες ευρουλινια στην τσεπη του καθε οργανωτη!!σας συχαθηκε ο κοσμος οπως τους πολιτικους!!!!!!παρτε το χαμπαρι!!!!!!!!!!!!
-
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΡΑΛΛΥ 2010, αναφέρει
5.1 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΝΟΣ ΡΑΛΛΥ
Ένας υποψήφιος αγώνας μπορεί να ενταχθεί στο Πρωτάθλημα / Κύπελλο μόνο αν έχει οργανωθεί την προηγούμενη χρονιά από αυτή που θα ενταχθεί στο Πρωτάθλημα / Κύπελλο και αν οι αναφορές των εκπροσώπων που έχει ορίσει η ΕΘΕΑ είναι ικανοποιητικές.5.2 ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ή/και ΚΥΠΕΛΛΟΥ (Διεθνείς και Εθνικοί αγώνες)
Κάθε αγώνας που ματαιώνεται μπορεί να μην ενταχθεί στο Πρωτάθλημα / Κύπελλο στα επόμενα χρόνια, εκτός από την περίπτωση ανωτέρας βίας, που αναγνωρίστηκε σαν τέτοια από την ΕΘΕΑ.Το Φθινόπωρο, εν όψει της σύνταξης της νέας προκήρυξης 2011, προβλέπω ότι τα ανωτέρω άρθρα θα επικληθούν σε πάμπολλες περιπτώσεις και θα ερμηνευθούν ποικιλοτρόπως... (αναλόγως της αιτούσας διοργανώτριας λέσχης)
Θα πρέπει να εξασκήσουμε τα Ελληνικά μας και να μάθουμε επακριβώς τι σημαίνει ικανοποιητικός..., ανωτέρα βία..., ΕΘΕΑ...
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
φίλε yugo, σε ενδιαφέρει να μάθεις για το οικονομικό αποτέλεσμα των δύο συγκεκριμένων διοργανωτών που αναφέρεις ή μήπως η απορία σου έχει γενικότερη βάση ;Η απορία μου έχει γενικότερη βάση, αλλά για να βγάλω συμπεράσματα θέλω να έχω κάποια στοιχεία από δύο αγώνες που έγιναν με το νέο 'καθεστώς'. Πέρα από όλα τα άλλα, επειδή αυτή τη στιγμή έχω λύσει το αυτοκίνητο και το ράβω θέλω να κρίνω αν αξίζει τον κόπο να βάλω όλες αυτές τις εργατώρες που χρειάζεται για να το έχω έτοιμο για το 2011 (πολύ χλωμό).
Παρά τα όσα λένε κάποιοι άσχετοι, επειδή έχω μιλήσει με ανθρώπους λεσχών ξέρω πολύ καλά τι έξοδα έχει ένας αγώνας. Στέλεχος λέσχης με τον οποίο έχω άριστες σχέσεις από τότε που ήταν αγωνιζόμενος με έχει βεβαιώσει ότι με τις ισχύουσες οργανωτικές απαιτήσεις, π.χ. κριτές κ.λπ. είναι αδύνατον μια λέσχη χωρίς χορηγό να κάνει αγώνα κυπέλλου (350 ευρώ/συμμετοχή και 60 χλμ Ε.Δ.) αν έχει κάτω από 50-60 συμμετοχές. Από εκεί και κάτω οι άνθρωποι της λέσχης καλούνται να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους.
Αν θέλεις, κατά την άποψή μου υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες αυτό είναι ανωτέρα βία. Εγώ, αν ήμουν στη θέση τους δε θα γούσταρα με τίποτα να πληρώσω κάτι χιλιάρικα για να τρέξουν κάποιοι. Το να απειλούμε περί 'μη ένταξης' όποιον δε θέλει να βάλει χρήματα από την τσέπη του δε νομίζω ότι δείχνει ιδιαίτερη σωφροσύνη και αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή. Αντιθέτως, θα ανέμενα από ΟΛΟΥΣ προτάσεις για ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ των αγώνων, τόσο για αγωνιζόμενους όσο και για οργανωτές, κάτι που δεν έχω δει από κανέναν μέχρι στιγμής. -
Ο χρήστης kaker έγραψε:
Μα ποιος ειπε οτι θελουνε φτηνα αμαξια.Δως τους N4 ,camera,και κωδικο στο youtube να ανεβαζουνε την κουλαμαρα και να γελαει ολος κοσμος .Αλλιως δεν τρεχω.Φιλε yugo. Συμφωνω απόλυτα μαζί σου αλλα ο Kaker εχει κατ' εμε την απαντηση στην απορία σου. Μη τη ψαχνεις, η καγκουρια σε όλο της το μεγαλειο, τρομάρα τους.
Ο Apr τα είπε όπως πρέπει αλλα τι να κάνουμε, ειναι ολοι ΟΔΗΓΑΡΕΣ, ή θα εχουνε τα τοπ ή τιποτε
ΛΥΠΑΜΑΙ πραγματικά και θα προτεινα μεσω του forum να βρουμε μια λυση βαζοντας ολες τις προτασεις στο τραπεζι. -
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Η απορία μου έχει γενικότερη βάση, αλλά για να βγάλω συμπεράσματα θέλω να έχω κάποια στοιχεία από δύο αγώνες που έγιναν με το νέο 'καθεστώς'. Πέρα από όλα τα άλλα, επειδή αυτή τη στιγμή έχω λύσει το αυτοκίνητο και το ράβω θέλω να κρίνω αν αξίζει τον κόπο να βάλω όλες αυτές τις εργατώρες που χρειάζεται για να το έχω έτοιμο για το 2011 (πολύ χλωμό).
Παρά τα όσα λένε κάποιοι άσχετοι, επειδή έχω μιλήσει με ανθρώπους λεσχών ξέρω πολύ καλά τι έξοδα έχει ένας αγώνας. Στέλεχος λέσχης με τον οποίο έχω άριστες σχέσεις από τότε που ήταν αγωνιζόμενος με έχει βεβαιώσει ότι με τις ισχύουσες οργανωτικές απαιτήσεις, π.χ. κριτές κ.λπ. είναι αδύνατον μια λέσχη χωρίς χορηγό να κάνει αγώνα κυπέλλου (350 ευρώ/συμμετοχή και 60 χλμ Ε.Δ.) αν έχει κάτω από 50-60 συμμετοχές. Από εκεί και κάτω οι άνθρωποι της λέσχης καλούνται να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους.
Αν θέλεις, κατά την άποψή μου υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες αυτό είναι ανωτέρα βία. Εγώ, αν ήμουν στη θέση τους δε θα γούσταρα με τίποτα να πληρώσω κάτι χιλιάρικα για να τρέξουν κάποιοι. Το να απειλούμε περί 'μη ένταξης' όποιον δε θέλει να βάλει χρήματα από την τσέπη του δε νομίζω ότι δείχνει ιδιαίτερη σωφροσύνη και αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή. Αντιθέτως, θα ανέμενα από ΟΛΟΥΣ προτάσεις για ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ των αγώνων, τόσο για αγωνιζόμενους όσο και για οργανωτές, κάτι που δεν έχω δει από κανέναν μέχρι στιγμής.Yugo, εάν κατάλαβα καλά διερωτάσαι, κατά πόσον αξίζει να ασχοληθείς με το στήσιμο του αυτοκινήτου σου, λαμβάνοντας υπ όψιν το ενδεχόμενο το 2011 να μην γίνουν αγώνες ! Αν και πιστεύω το «ποτέ μην λές ποτέ», το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο και απαισιόδοξο αυτό το σενάριο.
Σχετικά με τα κόστη, στατιστικά μία Λέσχη που διοργανώνει 2 με 3 αγώνες τον χρόνο, (Πρωτάθλημα – Κύπελλο), ενοικιάζει ένα αξιοπρεπές εντευκτήριο και φροντίζει τα μέλη της, το 75% των εξόδων της δαπανώνται για την διοργάνωση των αγώνων της και το 25% για την λειτουργία – επιβίωσή της, (ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ).
Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν κάνει κανένα αγώνα στην διάρκεια του έτους, σύντομα θα βρεθεί σε αδιέξοδο..Επίσης μία άλλη παράμετρος που πρέπει να γνωρίζει κάποιος είναι ότι το 75% των εξόδων ενός αγώνα είναι «ασυμπίεστο», δηλαδή, είτε έχει 10 είτε 60 συμμετοχές, το κόστος είναι περίπου το ίδιο. Το υπόλοιπο 25% εξαρτάται από τον αριθμό των κυπέλλων, το κέτερινγκ, κλπ.
Βέβαια αυτό το 25% είναι ικανό να δημιουργήσει το κέρδος ή την ζημία. Και από αυτό το αποτέλεσμα εξαρτάται η λειτουργία – συντήρηση της κάθε Λέσχης για όλο τον υπόλοιπο χρόνο του έτους.Στα έσοδα, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο χορηγός και η συμφωνία που θα γίνει μαζί του, όπως και η υποστήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ανάλογες παροχές της.
Λέσχες οι οποίες δεν βρίσκουν τον τρόπο να υποστηρίξουν υγιώς τους αγώνες τους και καταφεύγουν σε δανεισμό ή σε προσωπικές αναλήψεις, δυστυχώς έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης.
Τα έξοδα ενός αγώνα, ανά κατηγορία ποσοστιαία έχουν (περίπου) ως εξής:
25% Παράβολα ασφάλειας στην ΕΘΕΑ
20% Αποζημιώσεις Στελεχών – Κριτών
10% Ενοικίαση χώρων Γραμματείας – Απονομής
10% Έντυπο υλικό
05% Έπαθλα – Κύπελλα
05% Συνεργείο Αποτελεσμάτων
25% Εργατικά-Ασθενοφόρα-Μεγαφωνικές, κ.α.Για την μείωση του κόστους των αγώνων συμφωνώ μαζί σου ότι απαιτείται μία σοβαρή συζήτηση μεταξύ των Οργανωτών, αλλά δυστυχώς αφ ενός μεν δεν υπάρχει η ανάλογη επικοινωνία μεταξύ των και αφετέρου δεν έχω δει ποτέ μια εμπεριστατωμένη αναλυτική καταγραφή των κοστολογίων που να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την εξαγωγή συμπερασμάτων …
Ελπίζω να σε βοήθησα. -
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Yugo, εάν κατάλαβα καλά διερωτάσαι, κατά πόσον αξίζει να ασχοληθείς με το στήσιμο του αυτοκινήτου σου, λαμβάνοντας υπ όψιν το ενδεχόμενο το 2011 να μην γίνουν αγώνες ! Αν και πιστεύω το «ποτέ μην λές ποτέ», το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο και απαισιόδοξο αυτό το σενάριο.Σχετικά με τα κόστη, στατιστικά μία Λέσχη που διοργανώνει 2 με 3 αγώνες τον χρόνο, (Πρωτάθλημα – Κύπελλο), ενοικιάζει ένα αξιοπρεπές εντευκτήριο και φροντίζει τα μέλη της, το 75% των εξόδων της δαπανώνται για την διοργάνωση των αγώνων της και το 25% για την λειτουργία – επιβίωσή της, (ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ).
Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν κάνει κανένα αγώνα στην διάρκεια του έτους, σύντομα θα βρεθεί σε αδιέξοδο..Επίσης μία άλλη παράμετρος που πρέπει να γνωρίζει κάποιος είναι ότι το 75% των εξόδων ενός αγώνα είναι «ασυμπίεστο», δηλαδή, είτε έχει 10 είτε 60 συμμετοχές, το κόστος είναι περίπου το ίδιο. Το υπόλοιπο 25% εξαρτάται από τον αριθμό των κυπέλλων, το κέτερινγκ, κλπ.
Βέβαια αυτό το 25% είναι ικανό να δημιουργήσει το κέρδος ή την ζημία. Και από αυτό το αποτέλεσμα εξαρτάται η λειτουργία – συντήρηση της κάθε Λέσχης για όλο τον υπόλοιπο χρόνο του έτους.Στα έσοδα, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο χορηγός και η συμφωνία που θα γίνει μαζί του, όπως και η υποστήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ανάλογες παροχές της.
Λέσχες οι οποίες δεν βρίσκουν τον τρόπο να υποστηρίξουν υγιώς τους αγώνες τους και καταφεύγουν σε δανεισμό ή σε προσωπικές αναλήψεις, δυστυχώς έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης.
Τα έξοδα ενός αγώνα, ανά κατηγορία ποσοστιαία έχουν (περίπου) ως εξής:
25% Παράβολα ασφάλειας στην ΕΘΕΑ
20% Αποζημιώσεις Στελεχών – Κριτών
10% Ενοικίαση χώρων Γραμματείας – Απονομής
10% Έντυπο υλικό
05% Έπαθλα – Κύπελλα
05% Συνεργείο Αποτελεσμάτων
25% Εργατικά-Ασθενοφόρα-Μεγαφωνικές, κ.α.Για την μείωση του κόστους των αγώνων συμφωνώ μαζί σου ότι απαιτείται μία σοβαρή συζήτηση μεταξύ των Οργανωτών, αλλά δυστυχώς αφ ενός μεν δεν υπάρχει η ανάλογη επικοινωνία μεταξύ των και αφετέρου δεν έχω δει ποτέ μια εμπεριστατωμένη αναλυτική καταγραφή των κοστολογίων που να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την εξαγωγή συμπερασμάτων …
Ελπίζω να σε βοήθησα.Κύριε Ευφραίμογλου,
Κατ' αρχήν, το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό είναι σε πολύ δεύτερη μοίρα. Έτσι κι αλλιώς το ράψιμο του αυτοκινήτου θα το κάνω επειδή είναι μια προσωπική εργασία που με ευχαριστεί για τον ελεύθερο χρόνο μου. Στην ουσία τώρα:
Η ανάλυσή σας είναι ό,τι πιο κατατοπιστικό έχω δει ποτέ και νομίζω ότι πρέπει να διαβαστεί από όλους για να καταλάβουν τι ακριβώς σημαίνει αγώνας.
Θα παρακαλούσα να δώσετε και ένα παράδειγμα για το Κένταυρος των 450 ευρώ και άλλο ένα για το Κένταυρος των 350 ευρώ. Δηλαδή από ποιον αριθμό συμμετοχών και κάτω η λέσχη βάζει χρήματα από την τσέπη της. Θα ήθελα να μην υπολογίσετε καθόλου το ενοίκιο της λέσχης ούτε την ύπαρξη χορηγού ή βοήθειας από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ας πούμε, εντελώς θεωρητικά, ότι δεν έχετε να πληρώσετε ενοίκιο και ότι δεν έχετε βοήθεια. Πόσες συμμετοχές χρειάζεστε; Νομίζω ότι αυτό θα δώσει μια τάξη μεγέθους για να γίνει κατανοητό σε όλους προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε ώστε οι λέσχες να είναι βιώσιμες και να συνεχίσουν να υπάρχουν αγώνες. Καλά τα Έβο και τα κιτ-καρ, αλλά χωρίς πολλά Α5, Ν1, Ν2, Ε9 εγώ δε βλέπω κανένα μέλλον στους ελληνικούς αγώνες. Μακάρι η απάντησή σας να με διαψεύσει. -
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Τα ανωτέρω δεν αποτελούν την εξήγηση που ζήτησα, ούτε τεχνικά επιχειρήματα.Δεν ειχα καμια προθεση να μπω σε τεχνικα ζητηματα. Εξαλλου πολλα ειναι δυνατα απο τεχνικης πλευρας αλλα αχρηστα απο τις αλλες. Ας βαλουμε χαραγμενα και στα καρτ, τεχνικα ειναι εφικτο. Να κοτσαρουμε και μια φτερουγα απο πισω να συνηθιζουν τα παιδια στα τετρακινητα και τα ραλι αφου οταν αφησουν τα καρτ, πιστα δε θα ξαναδουν.
Αποτελούν μόνο απάντηση του στιλ: 'ας ζήσουν οι αναβάσεις και ας πεθάνουν τα άλλα', η οποία δεν στηρίζεται σε καμία βάση.
Α σε παρακαλω, αν σβησεις το 'αναβασεις' και βαλεις 'ραλι' εινα ακριβως η βαση που στηριζοταν τοσο η ΕΘΕΑ τα τελευταια χρονια, οσο και αρκετοι συνομιλητες εδω μεσα. Θυμασαι τι λεγατε οταν βγηκε προγραμμα του 2010 που η ΕΘΕΑ ουτε καν μπηκε στο κοπο να δωσει ολες τις ημερομηνιες για το πρωταθλημα ταχυτητας; Ποιος ασχολειται με τις ταχυτητες. Σας ειχα γραψει οτι τα επομενα που θα επεφταν στην ανυποληψια ηταν τα ραλι αλλα που να ανοιγατε τα ματια σας να δειτε τι ερχεται. Ε, εχει ο καιρος γυρισματα.
Αν εξοντωθούν οικονομικά οι λέσχες, ποιοι θα διοργανώσουν τις αναβάσεις; Νομίζεις ότι θα υπάρχει Start Line ή ΑΛΑ μόνο για να κάνουν μια Ριτσώνα και μια Κύμη με 60 συμμετοχές;;;
Οσο υπαρχουν αυτοκινητα (και η Κυμη δεν ειχε 60), θα υπαρχουν και διοργανωτες. Και σε τελικη αναλυση αν ειναι να εξαφανιστουν λεσχες που στηριζονται μονο στα εσοδα των συμμετοχων και δεν ειναι ικανες να βρουν χορηγους για αναβασεις με χιλιαδες θεατες, τοτε κερδος θα εχουμε και οχι ζημια.
Η χρήση χαραγμένων δεν μειώνει το θέαμα, αλλά αντίθετα αυξάνει τα γλιστρήματα.
Αν ηταν ετσι τα σπριντ θα ειχαν κοσμο και οι αναβασεις ψυχη. Μονο που γινεται το αναποδο.
Τίποτα δεν εμποδίζει ένα καθαρόαιμο αναβασιάρικο όπως του Ψιλιώτη, του Αρβανιτάκη ή του Πολίτη να φορέσει χαραγμένα και να συνεχίσει να είναι 'πιεσμένο αυτοκίνητο'.
Σωστα τιποτα, απλα θα ειναι πιο αργα. Να μας λειπει.
Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι των ράλλυ να μην μπορούν να έρθουν και σε μια ανάβαση χωρίς να έχουν χαμένο εξ αρχής 1,5''/χλμ; Τι πειράζει να υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές στις αναβάσεις;
Νομιζεις οτι ο θεατες των αναβασεων ζηλευουν πολλους των ραλι που δεν μπορουν να δουν; Να τους μετρησουμε, δε θα παρει πολυ.
Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι των αναβάσεων να μην μπορούν να έρθουν έστω και σε ένα τοπικό τους ράλλυ το χρόνο χωρίς να χρειάζονται 1500-3000 ευρώ για λάστιχα; Γιατί π.χ. να υποχρεώνουμε τον Παπαναστασίου (τυχαίο όνομα, ούτε καν τον γνωρίζω) να έχει δύο εντελώς διαφορετικά σετ ελαστικών;
Ισως γιατι δε τους νοιαζει;
Λυπάμαι, αλλά το γέλιο που ανέφερες δε στηρίζεται σε καμία λογική και κανένα επιχείρημα υπέρ του γενικού συμφέροντος παρά μόνο στο 'να μην πειράξουμε αυτό που αρέσει σε εμένα'. Και στον καιρό που ζούμε κάτι τέτοιο αποτελεί εντελώς κοντόφθαλμη και καταστροφική λογική. Άσε που ουδείς θέλει να πειράξει τις αναβάσεις. Αντιθέτως, με αυτό που προτείνω θα αυξηθούν οι συμμετοχές σε αυτές.
Που δεν το εχουν αναγκη οι αναβασεις και θα μειωθει το θεαμα και οι θεατες. Δηλαδη θα γινουν λειψα ασφαλτινα σπριντ. Δηλαδη θα καταστραφουν.
-
Και επειδη πηγε η κουβεντα σε εσοδα-εξοδα ενος αγωνα, αν εχεις το χρονο κ. Κουλη γραψτους δυο λογια για τα εξοδα αλλα και τα εσοδα εκτος συμμετοχων (διαφημιστικα, παραπλευρα στην τοπικη οικονομια κλπ) του PICK. Γιατι τελοσπαντων οι αγωνες δεν πρεπει να γινονται για να βγαινει το ενοικιο της λεσχης, υποτιθεται οτι ειναι η βιτρινα του σπορ.
-
Γιατι τελοσπαντων οι αγωνες δεν πρεπει να γινονται για να βγαινει το ενοικιο της λεσχης, υποτιθεται οτι ειναι η βιτρινα του σπορ.Πολύ σωστή κουβέντα,
δυστυχώς όμως ζούμε μια εποχή ΚΡΙΣΗΣ που οι χορηγοί είναι ανυπαρκτοι,
απο εκεί και πέρα το ζήτημα ήταν και είναι πως μπορείς να 'τραβήξεις' τους χορηγούς εδώ.Και σίγουρα όταν δεν είχαμε 'κρίση' πού ήταν οι χορηγοί???, και τέλος πάντων αν δεν εχεις τόσα μέλη ωστε να μπορείς να πληρώσεις το ενοίκιο -τότε δεν είσαι λέσχη αλλά 'μαγαζάκι' και για μένα δεν μπορέις να κάνεις αγώνες 'σοβαρούς'-γενικά να είσαι 'σοβαρός'(Αλλη 'μεγάλη' κουβέντα).
Το συμπέρασμα είναι ένα και ειλικρινά ,και απορώ, που οι φίλοι εδώ δεν μπορούν να το δούν.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ MOTORSPORT ΧΩΡΙς ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ!!!!!!
Οσο λοιπόν η αρχή του σπορ αυτό το 'εργαλείο' το υποβαθμιζε τόσο βούλιαζε όλο το 'σύστημα' και θα συνεχίσει.
Βάλεις δεν βάλεις 'χαραγμένα' το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο (και μάλλον πιο επικίνδυνο).
Το saxorallo ίδιο θέαμα βγάζει είτε έτσι είτε αλλιώς.
Προτάσεις υπάρχουν και ελπίζω κάποτε να συζητηθούν.................. -
Aγαπητέ Go_For_Pole,
Συνεχίζω να μην ακούω κανένα επιχείρημα παρά μόνο ανταγωνιστικά σχόλια εναντίον των ράλλυ, που συνιστούν παιδική συζήτηση του τύπου 'ράλλυ εναντίον αναβάσεων' στην οποία αρνούμαι να εμπλακώ. Η πρότασή μου αφορά μείωση του κόστους για το motorsport σε μια χώρα της οποίας ΟΛΟΙ οι πολίτες ζουν επί 30 χρόνια με δανεικά (ναι, αυτό ισχύει και για εμένα και για εσένα, ακόμα και αν δεν έχουμε πάρει οι ίδιοι απευθείας δάνειο από τη JP Morgan) και η οποία τώρα βρίσκεται σε ζωή με μηχανική υποστήριξη. Είναι προφανές ότι αυτό γενικά δεν έχει γίνει αντιληπτό, αφού βλέπω ότι κανείς άλλος δεν έχει ενδιαφερθεί να κάνει προτάσεις για μείωση του κόστους.Στο μόνο που θα απαντήσω είναι το εξής:
θα μειωθει το θεαμα και οι θεατες. Δηλαδη θα γινουν λειψα ασφαλτινα σπριντ.Το θέαμα στις αναβάσεις σε σχέση με τα σπριντ και τα ράλλυ προέρχεται από δύο παράγοντες: 1. την τέλεια γνώση του δρόμου και 2. το κυνηγητό του δέκατου σε κάθε στροφή (το οποίο καθίσταται επιτρεπτό χάρη στον πρώτο παράγοντα). Από τίποτε, μα τίποτε άλλο. Ούτε από τα αυτοκίνητα, ούτε από τα λάστιχα ούτε επειδή οι αναβασιάρηδες είναι θεοί και οι άλλοι άχρηστοι. Και αυτό θα το δεις αν συγκρίνεις περάσματα του ίδιου οδηγού με το ίδιο αυτοκίνητο σε ανάβαση και σε ράλλυ είτε αυτός είναι ο Κύρκος, είτε ο Καϊτατζής, είτε ο Σωτήρχος, είτε ο Ευσταθίου είτε οποιοσδήποτε άλλος. Και αν ακόμα δεν πείθεσαι, βρες παλιά βίντεο και δες περάσματα των ίδιων οδηγών σε αναβάσεις και σε ράλλυ πριν το 1998 όπου ένα σωρό κόσμος έτρεχε παντού με σλικς και χρησιμοποιούσε ακριβώς τα ίδια αυτοκίνητα τόσο σε αναβάσεις όσο και σε ράλλυ. (Και μετά έπαιρνε το αυτοκίνητο για να πάει βόλτα το παιδί του).
-
Αγαπητε yugo μεγαλωσα στο Κατηχωρι, αν δεν το ξερεις ειναι το χωριο στην μεση της διαδρομης της αναβασης Πορταριας και απο σπορος πηγαινα στην αγαπημενη μου στροφη ανοιξη για το Κενταυρος, Σεπτεμβρη για την αναβαση. Οποτε νομιζω δεν χρειαζεται να δω βιντεο για να εχω αποψη για αυτο το θεμα. Ας μεινουμε στο οτι δε συμφωνουμε και επισης στο οτι η προταση σου δε βρισκει και πολυ απηχηση.
-
Ας μεινουμε στο οτι δε συμφωνουμε και επισης στο οτι η προταση σου δε βρισκει και πολυ απηχηση.Συμφωνώ στα περί διαφωνίας. Όσον αφορά την απήχηση, τι να σου πω; Απ' ό,τι βλέπω κανείς δε συζήτησε ούτε μία από τις υπόλοιπες προτάσεις που έκανα (τουλάχιστον εσύ ασχολήθηκες) και επιπλέον, όλοι προτιμάνε να ασχοληθούν με το Δεσποτόπουλο, το Σταφυλοπάτη, τον Χαλιβελάκη, την ομοσπονδία, τον ΣΟΑΙΣΤΑ, το παράβολο κ.λπ. παρά να σκεφτούν έστω και ΜΙΑ ιδέα για να κάνουν βιώσιμους τους ελληνικούς αγώνες, που αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Πάντως, σε ένα φίλο αγωνιζόμενο που είπα αυτό περί χαραγμένων, του άρεσε γιατί πέρυσι είχε αποφασίσει να μην ξανατρέξει σε ανάβαση επειδή δεν ήθελε να είναι χαμένος πριν την αφετηρία λόγω έλλειψης σλικς.Υ.Γ. Ως θεατής είμαι κι εγώ λάτρης των αναβάσεων, αν και, ως αγωνιζόμενος, έχω ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ενστάσεις όσον αφορά την ασφάλεια των θεατών σε ΟΛΕΣ τις ελληνικές αναβάσεις.
-
Φιλε Yugo με αγγιξε το παραπονο σου και απολογουμαι, απαντωντας ταυτοχρονα στον προβληματισμο σου.
Οταν δεν υπαρχει λειτουργουσα ηγεσια και ομοψυχια σε βασικα θεσμικα ζητηματα, τι αξια εχει μια συζητηση με υποβολη προτασεων, αφου κανεις δεν θ ακουσει και πολυ περισσοτερο δεν θα εφαρμοσει?
Απογοητευση? Πες το κι ετσι.
Γεια και χαρα
Χ.Π.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ SOS