-
Πρόβλημα 5της δημοτικού παρακαλώ. Έχω πελαγώσει και πονάει το κεφάλι μου.
Το σχολείο μου στη Κω έχει 6 τάξεις. Όλα τα παιδιά του σχολείου είμαστε περισσότερα απο 60 και λιγότερα απο 100. Αν ο αριθμός μας διαιρεθει με το 8, δεν αφήνει υπόλοιπο. Αν ο αροθμός μας διαιρεθει με το 6 ή με το 7, αφήνει υπόλοιπο 4.
Πόσα παιδιά είμαστε???
-
Το σχολείο μου στη Κω έχει 6 τάξεις. Όλα τα παιδιά του σχολείου είμαστε περισσότερα απο 60 και λιγότερα απο 100. Αν ο αριθμός μας διαιρεθει με το 8, δεν αφήνει υπόλοιπο. Αν ο αροθμός μας διαιρεθει με το 6 ή με το 7, αφήνει υπόλοιπο 4.
Πόσα παιδιά είμαστε???
-
Πόσα παιδιά είμαστε???
-
88
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πρόβλημα 5της δημοτικού παρακαλώ. Έχω πελαγώσει και πονάει το κεφάλι μου.Το σχολείο μου στη Κω έχει 6 τάξεις. Όλα τα παιδιά του σχολείου είμαστε περισσότερα απο 60 και λιγότερα απο 100. Αν ο αριθμός μας διαιρεθει με το 8, δεν αφήνει υπόλοιπο. Αν ο αροθμός μας διαιρεθει με το 6 ή με το 7, αφήνει υπόλοιπο 4.
Πόσα παιδιά είμαστε???
88 μήπως?
-
Και πώς το βρήκατε αυτο ρε παιδιά?
-
67+4=46. Κατω απο 60.
Άρα παμε 67=42*2=84+4=88/8=11,00000000.
Αυτα! -
Και πώς το βρήκατε αυτο ρε παιδιά?Μια διαφορική εξωσισούλα 2ου βαθμού είναι μόνο ρε Μάνο
-
Πειράζει που δε κατάλαβα Χριστό?
Πώς βρίσκουμε ένα αριθμό που αν διαιρεθει με το 6 ή το 7 έχει το ίδιο υπόλοιπο?
Τεσπα το αποτέλεσμα μετράει!!!Ευχαριστώ πάντως!!!
-
Πειράζει που δε κατάλαβα Χριστό?
Πώς βρίσκουμε ένα αριθμό που αν διαιρεθει με το 6 ή το 7 έχει το ίδιο υπόλοιπο?
Τεσπα το αποτέλεσμα μετράει!!!Ευχαριστώ πάντως!!!
να δω τι θα απαντήσεις άμα ρωτήσει ο γιος/κορούλα
'Μπαμπά, πειράζει που δεν κατάλαβα Χριστό;;;'Απλό είναι.
Βρίσκεις τους αριθμούς που έχουν ΕΚΠ τα 6 και 7.
42
84
126Σε αυτούς προσθέτεις 4.
46
88
130Ποιός διαιρείται με το 8 και δεν αφήνει υπόλοιπο;;;
Το 88 -
πλάκα πλάκα μήπως αυτό το τόπικο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα ν΄λεο ενδιαφέρον θέμα;;;
-
Αν μου το πεί αυτο θα του πώ κι εγώ: 'Να πάς να πείς στην κυρία αύριο το πρωι με πολύ ευγενικό τρόπο αν μπορει να σου το εξηγήσει καλύτερα!!!!'
-
Αν μου το πεί αυτο θα του πώ κι εγώ: 'Να πάς να πείς στην κυρία αύριο το πρωι με πολύ ευγενικό τρόπο αν μπορει να σου το εξηγήσει καλύτερα!!!!'υπάρχει κι άλλο να πει
'κυρία αν Χ είναι ο ζητούμενος αριθμός, τότε ο (Χ-4) είναι έχει κοινούς διαιρέτες τα 6 και 7. Άρα 67Ψ επαναλήψεις, μας κάνουν τον (Χ-4). Επομένως έχουμε μια διαφορική εξίσωση. Στο σημείο αυτό ο μπαμπάς μου άρχισε να λέει κάτι για το σόι σας και κάτι της θειάς σας που δεν κάνει να σας πω γιατί θα με μαλώσετε' -
Σειρά μου:
Ερώτηση εργαστηρίου Φυσικής Ι:Κατά την εκσκαφή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Κάνιγγος, οι
εργαζόμενοι, γνωρίζοντας πως βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο της γης, δηλώνουν
πως νιώθουν πιο «βαρείς» -- και ζητούν ειδικό επίδομα «υποστήριξης αυξημένου
βάρους». Θεωρώντας το βάθος της εκσκαφής, h, γνωστό, και την πυκνότητα της γης
σταθερή, πόση είναι η ποσοστιαία αύξηση του βάρους τους; Έχουν δίκιο να νιώθουν
πιο βαρείς; Προσοχή: η μάζα της γης που τους έλκει δεν είναι η ίδια! Για ένα άτομο
80kg, πόση είναι η διαφορά του βάρους (g=10m/s2); Σε πόσο βάθος θα πρέπει να έχει
φθάσει το parking για να νιώσει μία μεταβολή 1% στο βάρος του (Rγης=6400km);Θεωρείται γνωστή η εξίσωση του νόμου της βαρύτητας F=GMm/R^2
όπου G η παγκόσμια σταθερά της βαρύτητας Μ και m οι μάζες των 2 σωμάτων που έλκονται και R η απόσταση μεταξύ τους. Ουσιαστικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε στοιχείο της φυσικής γνωρίζουμε.
Την άσκηση την έλυσα θεωρητικά, γιατί κατάφερνα κάθε φορά να αποδεικνύω οτι το βάρος του εργάτη στο βάθος της εκσκαφης είναι μικρότερο απ'ότι πάνω. -
Έχω καιρό να σχοληθώ με τη Φυσική, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια...
Έστω η έλξη της γης F1 k F2 προ και μετά της εκσκαφής
F1/F2=(GM1mR2^2)/(GM2mR1^2)...Mε τις απαλοιφές προκύπτει οτι
F1/F2=(M1R2^2)/(M2R1^2)
Καθώς η μάζα είναι συνάρτηση του όγκου και της πυκνότητας, προκύπτει M=V*ρ. Η πυκνότητα παραμένει θεωρητικά σταθερή, όχι όμως και ο όγκος. Εδώ κάνουμε μια γενικευμένη παραδοχή (...) περί σφαιρικού σχήματος της γής και ο όγκος είναι
V=(4/3)πR^3
Βάζοντάς τα όλα πάνω στο λόγο των δυνάμεων έλξης, προκύπτει ότι
F1/F2=R1/R2,, που σημαίνει οτι F1>F2 !
Για να νιώσει 1% μεταβολή πρέπει F2=0.99F1,
Άρα R2=0.99R1=6336Km, ήτοι πρέπει να σκάψει 64χλμ, άρα βάθος υπογείου 64000μέτρα!
-
Εκείνο με το χρώμα της Αρκούδας να βάλει κάποιος...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Έχω καιρό να σχοληθώ με τη Φυσική, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια...Έστω η έλξη της γης F1 k F2 προ και μετά της εκσκαφής
F1/F2=(GM1mR2^2)/(GM2mR1^2)...Mε τις απαλοιφές προκύπτει οτι
F1/F2=(M1R2^2)/(M2R1^2)
Καθώς η μάζα είναι συνάρτηση του όγκου και της πυκνότητας, προκύπτει M=V*ρ. Η πυκνότητα παραμένει θεωρητικά σταθερή, όχι όμως και ο όγκος. Εδώ κάνουμε μια γενικευμένη παραδοχή (...) περί σφαιρικού σχήματος της γής και ο όγκος είναι
V=(4/3)πR^3
Βάζοντάς τα όλα πάνω στο λόγο των δυνάμεων έλξης, προκύπτει ότι
F1/F2=R1/R2,, που σημαίνει οτι F1>F2 !
Για να νιώσει 1% μεταβολή πρέπει F2=0.99F1,
Άρα R2=0.99R1=6336Km, ήτοι πρέπει να σκάψει 64χλμ, άρα βάθος υπογείου 64000μέτρα!
Η ακτίνα σωστή είναι, αλλά πως είναι F1>F2;
Αφού πλησιάζει προς το κέντρο της Γης, άρα μικραίνει το R..
To έκανα με 3 διαφορετικούς τρόπους και μου έβγαινε κάθε φορά έτσι.
Η μάζα του χώματος που απομακρύνεται έχει τόση σημασία; -
τι εννοείς;;
πώς προέκυψε η ανισότητα;; -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
τι εννοείς;;
πώς προέκυψε η ανισότητα;;Το πως προέκυψε το κατάλαβα.
Το οτι βγαίνει (εμπειρικά) λάθος δεν μπορώ να καταλάβω.. -
σκέψου οτι λαμβάνεις τη μάζα της γης μειωμένη λόγω της νέας ακτίνας.
στην πραγματικότητα περιμένουμε όσο βαθύτερα κινούμαστε στη γη να έχουμε μεγαλύτερη έλξη, αλλά παράλληλα με την ακτίνα μειώνεται και η μάζα.πρέπει να προστεθεί οτι η απάντηση του β' θα πρέπει να οδηγήσει στο σχόλιο οτι πρακτικά η έλξη μένει ανεπηρέαστη και μάλλον τους πείραξε η υγρασία τους εργάτες...
Μαθηματικά - και όχι μονο - προβλήματα!!!