-
Εχθες το μεσημερακι σταθμευσα προχηρα δεξια στην γωνια του δρομου πανω στην στροφη με alarm!!κατεβικα απο το αμαξι και ανοιξα την πισω πορτα του οδηγου (απο τον δρομο μερια ) με σκοπο να ξεφορτοσω καποια μεγαλα πραγματα!!
και ενω ειμαι εξω με τα αλαρμ αναμενα και βρησκομενος ιδη στη πορτα ξεφορτονωντας με την πορτα ανοιχτη εισερχομενος οδηγος μου παρασηρει την πορτα με το μεσο του αυτοκινητου του οπου εστιβε δεξια !!
ποιος απο τους δυο φταιει εγω που ειμουνα οπως ειμουνα ή αυτος που επεσε πανω μου;;;;
ΥΓ) οδρομος ηταν μιας κατευθηνσης!!!!
-
Εχθες το μεσημερακι σταθμευσα προχηρα δεξια στην γωνια του δρομου πανω στην στροφη με alarm!!κατεβικα απο το αμαξι και ανοιξα την πισω πορτα του οδηγου (απο τον δρομο μερια ) με σκοπο να ξεφορτοσω καποια μεγαλα πραγματα!!
και ενω ειμαι εξω με τα αλαρμ αναμενα και βρησκομενος ιδη στη πορτα ξεφορτονωντας με την πορτα ανοιχτη εισερχομενος οδηγος μου παρασηρει την πορτα με το μεσο του αυτοκινητου του οπου εστιβε δεξια !!
ποιος απο τους δυο φταιει εγω που ειμουνα οπως ειμουνα ή αυτος που επεσε πανω μου;;;;
-
-
εσυ φταις γιατι σταθμευσες παρανομα και ο αλλος επειδη χτυπησε την πορτα.
αυτο το βλεπει ο νομος οτι μπορει να ηταν πεζος αντι για μια πορτα. -
Σταθερό εμπόδιο έχεις υποχρέωση να το αποφύγεις, και ας είναι και παράνομα σταματημένος. Φυσικά πληρώνεις και εσύ αν είναι παράνομος.
-
Στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώσει η ασφαληστική του άλλου αφού ήσουνα σταματημένος. Στη χειρότερη περίπτωση θα πάει 50-50 γιατι κι εσύ ήσουνα παράνομα σταματημένος. Η τροχαία ήρθε να καταγράψει το συμβάν?
-
Η τροχαια δεν εβγαλε πορισμα για το ποιος φταιει!!απλα κατεγραψε το γεγονος ουτε μου εκωψε καποια κληση αλλα και ουτε μου εγιναν συστασεις για την προχηρη σταση με αλαρμ
αν εγω ειμουνα εκει για τον λογο οτι χαλουσε το αμαξι και εκανα κατι
θα ηταν το ιδιο;;;;
-
μια φορα ενας οικογενειακος μας φιλος ανοιξε την πορτα(δικου μας αυτοκινητου ) χωρις να προσεχει, την ωρα που περνουσε αυτοκινητο και επαθε ζημια πορτα και αλλο αυτοκινητο.
τελικα τον πληρωσε η δικη μας ασφαλιστικη,γιατι απαγορευεται να ανοιγεις την πορτα σα τσελιγκας χωρις να κοιτας.
προσεξε μη σου ισχυριστει κατι τετοιο και τελικα το λυσετε στα δικαστηρια,γιατι κι εκει να πατε ειναι δυσκολο να αποδειξεις τα λεγομενα σου..
-
H τροχαία έπαξε έκανε την δουλειά της. Κατέγραψε το συμβάν, δεν βγάζει πόρισμα, οι ασφαλιστικές επικοινωνούν μεταξύ τους και λύνεται το θέμα. Κάνατε φιλική δήλωση?
-
δεν ρωτησα τι γινεται αν ανοιξεις ξαφνικα την πορτα και σου την μαζεψουνε το ξερω τοτε η ειναι δεδωμενει
αλλα το γεγονος που ανεφερα!! ιδη ειμουνα εξω με ανοιχτη την πορτα και σκυμενος μεσα στο αμαξι για να παρω τα αντικειμενα!!
-
οχι δεν καναμε φιλικη δηλωση, εγω κατεθεσα στον προγματονομονα μου και οπου εφυγε αυριο το προι θα παω απο την ασφαλιστικη για να καταθεσω με το χαρτι της τροχαιας!!
το ιδιο θα κανει και ο αλλος οδηγος!!
τελος παντον εγω ηθελα να μαθω σε μια τετοια περιπτωση ποιος φταιει!! -
Γιατί ακριβώς δεν κάνατε φιλική;
-
απλα δεν καναμε!!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί ακριβώς δεν κάνατε φιλική;και φιλικη να κανουν,μπορει να αμφισβητηθει στη συνεχεια δεν εχει καποια νομικη ισχυ αυτο το χαρτι..
η αστυνομια οντως απλως καταγραφει χωρις να παιρνει θεση και μονο αν εχει κανει κατι προφανες οπως περασμα απαγορευτικου μπορει να σε βοηθησει η καταγραφη της ως αδιασειστο στοιχειο
τελος και φιλικος να ηταν ο αλλος μαζι σου και να να παραδεχεται το φταιξιμο του(ακομα και με φιλικη ),η ασφαλιστικη του μπορει να αμφισβητησει το γεγονος και να σου πει οτι εσυ την ανοιξες(αν ειναι πολυ αλητες ομως!)
αληθεια ο αλλος πως το πηρε??δεχτηκε το φταιξιμο ή σου ζηταγε τα ρεστα??
-
Μου ζηταγε και τα ρεστα !!!! γιατι ανοιξες την πορτα;;; λεει!!
το κακο ειναι οτι αυτος ειχε και συνοδηγο οπου μπορει να χρεισημοποιηθει ως μαρτυρας υπερ του !!
ενω εγω εχω μονο το ντουλαπι που ξεφορτωνα !! τι να σου πει και αυτο το καϊμενο;;;;;
αχχχχχ!!!
εχεις δικιο φιλαρακο μα που να το βρεις!!
-
στη χειροτερη βρες ψευδομαρτυρες
κατσε να δεις τι θα σου πει και η ασφαλιστικη σου..ειναι παντως δυσκολη περιπτωση και η δικη του ασφαλιστικη οπως και η καθε ασφαλιστικη θα κανει τα παντα για να μη πληρωσει -
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί ακριβώς δεν κάνατε φιλική;Όταν κάνεις φιλική δήλωση, αναγκαστικά ένας από τους 2 αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το περιστατικό.
Αφού κανείς από τους 2 οδηγούς δεν ήξερε αν έφταιγε στο 100%, καλώς δεν έγινε φιλική δήλωση.
Επί της ευκαιρίας, το χαρτί αυτό που υπογράφετε οι οδηγοί μεταξύ σας ως φιλική δήλωση (όχι η φιλική δήλωση που κάνετε στην ασφαλιστική σας) δεν είναι δεσμευτική.Αυτό το χαρτί υπάρχει ουσιαστικά για την διευκόλυνση των οδηγών κατά την ανταλλαγή στοιχείων και τίποτα περισσότερο.Θεωρητικά αφού η πόρτα ήταν ήδη ανοιχτή (και δεν την άνοιξες την ώρα που περνούσε αυτός), τότε φταίει αυτός 100%.Το θέμα είναι βέβαια τι δήλωσε αυτός στην καταγραφή του περιστατικού του ότι έγινε (και όχι τι πραγματικά έγινε ) ώστε να βγάλούν οι ασφαλιστικές το πόρισμα από τα λεγόμενα και των 2 σας.Αν τα λεγόμενά σας αντιφάσκουν (εσύ λες ότι η πόρτα ήταν 'ώρα' ανοιχτή ενώ αυτός ισχυριστεί ότι την πέταξες σαν τσέλιγκας την ώρα που περνούσε), τότε μόνο μία συμβιβαστική λύση σας μένει ή η δικαστή αίθουσα (που και πάλι αμφίβολο είναι αν θα βρεις έστω και ένα 80% του δίκιου σου).
Μία ακόμα λεπτομέρεια.Μπορεί οι ασφαλιστικές να βγάλουν πόρισμα και να πουν πχ ότι έφταιγε ο άλλος.
ΑΝ δεν κάνει δήλωση (φιλική ή μη), η ασφαλιστική του άλλου δεν μπορεί να σε αποζημειώσει και θα πρέπει να πας να πάρεις δικαστικώς να πάρεις τα λεφτά σου (σου μιλάει παθών )Σημαντικό είναι να μάθεις τι δήλωσε αυτός στην καταγραφή του περιστατικού.
Αυτός δήλωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και την παρέσυρε ή ότι την άνοιξες απότομα την ώρα που περνούσε?
Αν δήλωσε το 1ο, χαλαρά έχει βγει υπέρ σου το πόρισμα.ΥΓ:Το ότι έχεις σταθμεύσει παράνομα δεν αναιρεί το γεγονός ότι είσαι σταθερό εμπόδιο (πολύ σωστά ανέφερες την περίπτωση που εσύ μπορεί να είχες μείνει από μηχανική βλάβη στο σημείο αυτό ).Θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ η τροχαία που θα κατέγραφε το περιστατικό να σου περάσει 1-2 αυτόγραφα για την παράνομη στάθμευση.Κατά τα άλλα δεν επηρεάζεται το τελικό πόρισμα από αυτό.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΑΝ δεν κάνει δήλωση (φιλική ή μη), η ασφαλιστική του άλλου δεν μπορεί να σε αποζημειώσει και θα πρέπει να πας να πάρεις δικαστικώς να πάρεις τα λεφτά σου (σου μιλάει παθών )Εγώ πάντως έχω αποζημιωθεί από ασφαλιστική χωρίς να έχει κάνει ο άλλος δήλωση. Δεν ξέρω αν είχε σημασία ότι υπήρχε τραυματισμός (δικός μου) πήγα στην ασφαλιστική με όλα τα χαρτιά από την τροχαία πακέτο (δηλώσεις μαρτύρων, σχεδιαγράμματα, κλπ).
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δεν ξέρω αν είχε σημασία ότι υπήρχε τραυματισμός (δικός μου) πήγα στην ασφαλιστική με όλα τα χαρτιά από την τροχαία πακέτο (δηλώσεις μαρτύρων, σχεδιαγράμματα, κλπ).Μάλλον θα είχε.
Εμένα που έτυχε περιστατικό μ@λ@κ@ς με φορτηγό να με χτυπήσει, να έρθει περιπολικό να καταγράψει το περιστατικό (τον φορτηγατζή με απειλές για μήνυση για εγκατάλειψη τροχαίου τον κρατούσα και δεν έφυγε), να βγει πόρισμα ότι έφταιγε 100% και παρόλα αυτά να μην κάνει δήλωση αυτός (μιλάμε για ζημιά 400-450€ όχι τίποτα χοντρές ζημιές) και μετά από συνεννόηση με την ασφαλιστική του η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:
Γνωρίζουμε το περιστατικό και γνωρίζουμε ότι ο πελάτης μας φταίει 100% για το συμβάν.Το πρόβλημα είναι πως χωρίς τη δική του δήλωση (αποδοχής της ευθύνης ή μη) δεν μπορούμε να σας αποζημειώσουμε.
Τι σκ@τ@ τις έχουμε τις ασφαλιστικές μετά, μη με ρωτήσει κανείς... (βρίσκομαι στα δικαστήρια με τον υπέροχο αυτόν συμπολίτη-οδηγό )
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;;;;;;;;