-
Πάντως πρακτικά η Superfast άλλαξε τη ροή των πραγμάτων στην Ακτοπλοϊα με τη δρομολόγηση των Superfast. Αυτόν μιμήθηκαν οι επόμενοι και ναυπήγησαν τα αντίστοιχα θηρία της Αδριατικής και της Κρήτης
-
Πάντως πρακτικά η Superfast άλλαξε τη ροή των πραγμάτων στην Ακτοπλοϊα με τη δρομολόγηση των Superfast. Αυτόν μιμήθηκαν οι επόμενοι και ναυπήγησαν τα αντίστοιχα θηρία της Αδριατικής και της Κρήτης
-
-
Καλό ήταν και το Κύδων.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως πρακτικά άλλαξε τη ροή των πραγμάτων στην Ακτοπλοϊα με τη δρομολόγηση των Superfast. Αυτόν μιμήθηκαν οι επόμενοι και ναυπήγησαν τα αντίστοιχα θηρία της Αδριατικής και της Κρήτηςπραγματικά εκείνη την εποχή είχα ταξιδέψει με ένα τέτοιο Ιταλία όταν οι άλλοι είχαν Σάμινες...μιλάμε ότι τα περνούσε από πάνω σε ταχύτητα και άνεση.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως πρακτικά άλλαξε τη ροή των πραγμάτων στην Ακτοπλοϊα με τη δρομολόγηση των Superfast. Αυτόν μιμήθηκαν οι επόμενοι και ναυπήγησαν τα αντίστοιχα θηρία της Αδριατικής και της Κρήτης
πραγματικά εκείνη την εποχή είχα ταξιδέψει με ένα τέτοιο Ιταλία όταν οι άλλοι είχαν Σάμινες...μιλάμε ότι τα περνούσε από πάνω σε ταχύτητα και άνεση.
Αυτή τη στιγμή τα Σουπερφαστ, τα Παλάς των Μινωικών και τα δίδυμα της ΑΝΕΚ είναι πάνω-κάτω στο ίδιο στυλ. Για τον καιρό τους όμως τα Σουπερφαστ ήταν σαφώς μπροστά από τις εξελίξεις, και αν κατέβει το '12' στην Κρήτη όπως φημολογείται, θα κλάψουνε μανούλες
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πραγματικά εκείνη την εποχή είχα ταξιδέψει με ένα τέτοιο Ιταλία όταν οι άλλοι είχαν Σάμινες...μιλάμε ότι τα περνούσε από πάνω σε ταχύτητα και άνεση.
υπερβολες...
για ηρακλειο και ιταλια τα τελευταια 20 χρονια υπηρχαν παντα πολυ καλα καραβια, καθε αλλο απο σαμινες.
πχ οι μινωικες τη δεκαετια του 90 ειχαν πολυ καλα καραβια και για ιταλια και για ηρακλειο. -
Αυτή τη στιγμή οι Μινωικές έχουν 4 (σχεδόν) πανομοιότυπα καράβια. Τα 2 κάνουν εναλλάξ Αθηνα-Ηράκλειο και τα άλλα 2 Πάτρα-ΑΝκόνα.
Μέσα δεκαετίας '90 στο Ηράκλειο είχαν Κινγκ Μίνως/Καζαντζάκης και στην Ιταλία μόλις το 97/98 έβαλαν τα πρώτα ψιλογρήγορα (Αρετούσα αν θυμάμαι καλά). Κακά τα ψέματα, τα Superfast άλλαξαν τη ροή των πραγμάτων στην Αδριατική, και το 'ντόμινο' έφερε και αλλαγή πραγμάτων στην Κρήτη
Εν ολίγοις, πάντα τα καράβια της Αδριατικής ήταν καλά, όπως και του Ηρακλείου άλλωστε. Απλώς η SUperfast ήταν αυτή που έδωσε τον τόνο για τη νέα εποχή
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
υπερβολες...
για ηρακλειο και ιταλια τα τελευταια 20 χρονια υπηρχαν παντα πολυ καλα καραβια, καθε αλλο απο σαμινες.
πχ οι μινωικες τη δεκαετια του 90 ειχαν πολυ καλα καραβια και για ιταλια και για ηρακλειο.μιλάω για 93-94 αν θυμάμαι καλά...
-
Αυτή τη στιγμή οι Μινωικές έχουν 4 (σχεδόν) πανομοιότυπα καράβια. Τα 2 κάνουν εναλλάξ Αθηνα-Ηράκλειο και τα άλλα 2 Πάτρα-ΑΝκόνα.Μέσα δεκαετίας '90 στο Ηράκλειο είχαν Κινγκ Μίνως/Καζαντζάκης και στην Ιταλία μόλις το 97/98 έβαλαν τα πρώτα ψιλογρήγορα (Αρετούσα αν θυμάμαι καλά). Κακά τα ψέματα, τα Superfast άλλαξαν τη ροή των πραγμάτων στην Αδριατική, και το 'ντόμινο' έφερε και αλλαγή πραγμάτων στην Κρήτη
Εν ολίγοις, πάντα τα καράβια της Αδριατικής ήταν καλά, όπως και του Ηρακλείου άλλωστε. Απλώς η SUperfast ήταν αυτή που έδωσε τον τόνο για τη νέα εποχή
Δεν διαφωνησα μαζι σου ουτε και διαφωνω μ'αυτα που λες, συμφωνω απολυτα πως η εταιρεια εσπρωξε μπροστα τα πραγματα, διαφωνησα στο κατα ποσο οι αλλοι ειχαν 'σαμινες' σ'αυτα τα δρομολογια.
Σαμινες ηταν (και σε καποιες περιπτωσεις ισως ειναι ακομη) τα καραβια για αλλους προορισμους γενικα.....
για ανκονα και ηρακλειο λογω της μεγαλης ζητησης τα καραβια απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου ηταν καλα. Το 1995 ηδη το Πατρα - Ανκονα ηταν 22 ωρες με τις μινωικες...
Δεν εχω λογο να υπερασπιστω τις μινωικες ή να μειωσω τη superfast, ετσι κ αλλιως για Ιταλια προτιμω superfast επειδη εχει περισσοτερα δρομολογια και εξισου καλα (βασικα πανω κατω ιδια μου φαινονται) καραβια. Για Ηρακλειο παντα προτιμουσα μινωικες και φυσικα νυχτερινο . -
Α ναι, 'Σάμινες' στην Αδριατική δεν έπαιζαν ποτέ, ακριβώς όπως το λες. Απλώς η Superfast όπως συμφωνούμε ήταν που οδήγησε τις εξελίξεις με τα μεγάλα Cruise Ferries, και τώρα είναι και οι τρεις τους λίγο-πολύ στο ίδιο επίπεδο
Όσο για τα καραβίσια δρομολόγια Αθήνα-Κρήτη..
-
To 'Σαμινες' δεν είναι κυριολεκτικό ρε παιδιά. Απλά τα πλοια που ήταν τότε έμοιαζαν με Σαμινες σε δυνατότητες σε σχέση με τα Σουπερφαστ. Πως να το κάνουμε δηλ....εχω κάνει πολλά ταξίδια ενώ και ένας θείος μου δούλευε ως ναυτικός σε ένα από αυτά και τα έχω δει πάμπολλες φορές.
-
Ε όχι, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ναι, ήταν χειρότεροι οι άλλοι σε σχέση με τα Superfast I/II αλλά όχι τόσο τραγικά. Άλλωστε, μόλις 3 χρόνια μετά τους έπιασαν και οι Μινωικές με την Αρετούσα
-
Παντως αυτα τα καραβια ειναι πραγματικα θηρια και απο κουνημα πραγματικα δεν σκαμπαζουν (ενταξει, δε μιλαω για ακραιες συνθηκες). Για τα καραβια του ηρακλειου ειναι σημαντικο αυτο, καθως το αιγαιο και το κρητικο δεν αστειευονται
θυμαμαι απ'οταν ημουν παιδι, μετα τη μηλο που αρχιζει συχνα να μπαζει, ιστορικα κουνηματα και τον ξαδερφο μου να μονολογει ατελειωτα 'δεν μπορω αλλο ρε. δεν αντεχω. δεν την παλευω. δεν την παλευω. δεν την παλευω.'Το νυχτερινο ταξιδι Πειραιας-Ηρακλειο ειναι uber alles
Βγαινεις εξω και κοιτας την ατελειωτη θαλασσα μονος σου (βεβαια δεν αντεχεις και πολλη ωρα γιατι κανει ψυχρα. τωρα που το θυμηθηκα βεβαια, και μεσα κρυο κανει με τα a/c στο τερμα αλλα τελοσπαντων ), παιζεις χαρτια με παρεα, και οταν φτασεις στο ηρακλειο, το ξημερωμα σε μαγευει.. ωραιες στιγμες... απο την αλλη οταν γυρνας στον πειραια, βγαινεις εξω στα καυσαερια και ξενερωνεις -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Παντως αυτα τα καραβια ειναι πραγματικα θηρια και απο κουνημα πραγματικα δεν σκαμπαζουν (ενταξει, δε μιλαω για ακραιες συνθηκες). Για τα καραβια του ηρακλειου ειναι σημαντικο αυτο, καθως το αιγαιο και το κρητικο δεν αστειευονται
θυμαμαι απ'οταν ημουν παιδι, μετα τη μηλο που αρχιζει συχνα να μπαζει, ιστορικα κουνηματα και τον ξαδερφο μου να μονολογει ατελειωτα 'δεν μπορω αλλο ρε. δεν αντεχω. δεν την παλευω. δεν την παλευω. δεν την παλευω.'Θρυλικά ταξίδια με Κάντια, Ρέθυμνο και τρελλά μποφώρ στο Αιγαίο! Μια φορά με το φοβερό 'Αρκάδι' (έκανε 11-12 ώρες Ρέθεμνος-Πειραια) έχουμε φύγει, 2 ώρες μετά βγαίνει απαγορευτικό αλλά συνεχίζουμε καθώς ήδη ήμασταν μέσα στην κακοκαιρία. Το σαλόνι άδειασε αμέσως, η μάνα μου άσπρισε και εγώ της έκανα πλάκα δείχνοντας πως να βάζει το σωσίβιο
Το νυχτερινο ταξιδι Πειραιας-Ηρακλειο ειναι uber alles
Βγαινεις εξω και κοιτας την ατελειωτη θαλασσα μονος σου (βεβαια δεν αντεχεις και πολλη ωρα γιατι κανει ψυχρα. τωρα που το θυμηθηκα βεβαια, και μεσα κρυο κανει με τα a/c στο τερμα αλλα τελοσπαντων ), παιζεις χαρτια με παρεα, και οταν φτασεις στο ηρακλειο, το ξημερωμα σε μαγευει.. ωραιες στιγμες... απο την αλλη οταν γυρνας στον πειραια, βγαινεις εξω στα καυσαερια και ξενερωνειςΑκριβώς. Το πρώτο φως της μέρας από το καράβι με φόντο τα βουνά είναι.... άλλο πράγμα. Ατελείωτες παρέες στα καράβια, γνωστοί, φίλοι, συγγενείς. Το έχω κάνει εκατοντάδες(χωρίς υπερβολή) φορές και πάντα μου αρέσει όπως μου άρεσε όταν ήμουν 8 χρονών
-
Θρυλικά ταξίδια με Κάντια, Ρέθυμνο και τρελλά μποφώρ στο Αιγαίο! Μια φορά με το φοβερό 'Αρκάδι' (έκανε 11-12 ώρες Ρέθεμνος-Πειραια) έχουμε φύγει, 2 ώρες μετά βγαίνει απαγορευτικό αλλά συνεχίζουμε καθώς ήδη ήμασταν μέσα στην κακοκαιρία. Το σαλόνι άδειασε αμέσως, η μάνα μου άσπρισε και εγώ της έκανα πλάκα δείχνοντας πως να βάζει το σωσίβιο
το καλύτερο φυσικό φάρμακο για την ναυτία κατά τους mythbuster είναι η πιπερόριζα (τζίντζερ)
πάντως μία από τα ίδια, δεν ζαλίζομαι ΠΟΤΕ. Οταν είχε τρελή θάλασσα εγώ έτρωγα πατατακια ...
-
Εγω που ειμαι βουνισιος ζαλιζομαι παντως.
-
Δεν σου έχει τύχει να δεις καράβι στο βουνό?
Δεν ζαλίζομαι ποτέ στο νερό. Σε αυτό συντελεί βεβαια και η οδήγηση ταχύπλοου από το 95. Έχω φάει κοπανήματα και ομολογώ πως μου αρέσουν κιόλας
-
Θρυλικά ταξίδια με Κάντια, Ρέθυμνο και τρελλά μποφώρ στο Αιγαίο! Μια φορά με το φοβερό 'Αρκάδι' (έκανε 11-12 ώρες Ρέθεμνος-Πειραια) έχουμε φύγει, 2 ώρες μετά βγαίνει απαγορευτικό αλλά συνεχίζουμε καθώς ήδη ήμασταν μέσα στην κακοκαιρία. Το σαλόνι άδειασε αμέσως, η μάνα μου άσπρισε και εγώ της έκανα πλάκα δείχνοντας πως να βάζει το σωσίβιο
Tι μου θύμησες τώρα!!! όπως επίσης και με Κνωσσός/Φαιστός (όχι βέβαια τα Palace, αλλά τα παλιά δεκαετία 80). Τα πρώτα μου όμως ταξίδια από Κρήτη τα έκανα με το Μίνως, 1970-76
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Tι μου θύμησες τώρα!!! όπως επίσης και με Κνωσσός/Φαιστός (όχι βέβαια τα Palace, αλλά τα παλιά δεκαετία 80). Τα πρώτα μου όμως ταξίδια από Κρήτη τα έκανα με το Μίνως, 1970-76
Εσύ είσαι παλέουρας!
Εγώ τα παλιά Κωσσός/Φαιστός/Αριάδνη τα θυμάμαι αμυδρά.
Πρακτικά σε αυτά μεγάλωσα, μαζί με Ρέθυμνο, Κάντια, Άπτερα(τότε θυμάμαι μου φαινόταν υπερπολυτελές και καινουριο ), Κινγκ Μινως, Καζαντζάκη, και αργότερα με τη Ρεθυμνιακή μας(που ξεπουλήθηκε στην ΑΝΕΚ ) και τα Αρκάδι/Πρέβελης που έκαναν το όνειρο του Ρεθέμνους πραγματικότητα
Ειδικά το δεύτερο σπάστηκα πολύ που η ΑΝΕΚ το έβγαλε από τη γραμμή μας, οι καλύτερες μου αναμνήσεις είναι από εκεί μέσα
Καραβολατρικό θέμα (συγχώνευση)