-
Ο χρήστης APR έγραψε:
οξύμωρο το 'νεος οδηγος με ιστορικο αμαξι....'.....
Δεν εννοουν νεους σε ηλικια Δημητρη , γεροντοπαλληκαρα θελουν να βαλουν στον χωρο σαν τους ιδιους !
Αυτους δηλαδη που τωρα βρηκαν χρονο και χρημα να ασχοληθουν με το αγωνιστικο αυτοκινητο κατ'επεκταση σπορ .........
Δεν ειναι κι ασχημο το ........ !
Κάνεις λάθος Μάστορα, δεν είναι όλοι γεροντοπαλήκαρα και πολλοί νέοι ξεκινήσαμε με Ιστορικά.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό να σχολιάζεται με αρνητική χροιά (εκτός και αν κατάλαβα λάθος...) -
Ο χρήστης APR έγραψε:
[Tο μεγαλυτερο προβλημα παντως ειναι το ποιοι θα μαθουν τους νεους αυτους (αν υπαρξουν ) !.
Κυριε Χρηστο μην σας στενοχωρησω αλλα νεοι δεν υπαρχουν και ουτε προκειται να υπαρξουν για πολλα χρονια οχι τοσο γιατι φταινε οι αγωνες αλλα γιατι πλεον οσοι νεοι και δεν ειναι ανεργοι κατω των 30, συνηθως δεν εχουν μηνιαιο εισοδημα πανω απο 800 ευρω η πλειονοτητα, και αυτα δεν φτανουν ουτε για αγορα βολτισιου με 84 ατοκες.
Οσο αφορα το σεμιναριο, 'μην πυροβολειτε τον πιανιστα' (οχι εσεις κυριε Χρηστο, γενικα μιλαω) ας γινει η αρχη και τα παντα βελτιωνονται . . . . αλλα να γινει επιτελους η αρχη . -
με αφορμη το σχολιο του λεφ(και περι μη προσδοκιας νέων ,αλλά και περι σεμιναριου('μην πυροβολειτε τον πιανιστα'),εμενα ολες αυτες οι ενεργειες-προσπαθειες μου μοιαζουν σαν το πασπαλισμα ζαχαρης πανω σε κεηκ που εχει πιασει σκουλικια και ειναι για τα σκουπιδια και οχι για να το φαει καποιος....
ο νοών νοείτω....
υγ. ακομα και αυτη η ιδια ενεργεια όσο καλοπροαιρετος και να εισαι,δεν μπορεις παρά να παρατηρήσεις οτι δεν εχει καν ενα τηλεφωνο να απευθυνθει καποιος που ισως να ενδιαφερεται...τι πιο απλο δλδ....
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
οξύμωρο το 'νεος οδηγος με ιστορικο αμαξι....'.....
Δεν εννοουν νεους σε ηλικια Δημητρη , γεροντοπαλληκαρα θελουν να βαλουν στον χωρο σαν τους ιδιους !
Αυτους δηλαδη που τωρα βρηκαν χρονο και χρημα να ασχοληθουν με το αγωνιστικο αυτοκινητο κατ'επεκταση σπορ .........
Δεν ειναι κι ασχημο το ........ !
Κάνεις λάθος Μάστορα, δεν είναι όλοι γεροντοπαλήκαρα και πολλοί νέοι ξεκινήσαμε με Ιστορικά.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό να σχολιάζεται με αρνητική χροιά (εκτός και αν κατάλαβα λάθος...)+1
-
Διαβαζοντας τα σχολια μερικων για το σεμιναριο, επιβεβαιωνεται αλλη μια φορα γιατι αυτη η χωρα δεν θα προκοψει ΠΟΤΕ.
Η νοοτροπια του αρχιμαστορα που δεν μαθαινει τον βοηθο να φτιαχνει μπας και του παρει την δουλεια, σε ολο της το μεγαλειο.
Τι κι αν οι δασκαλοι δεν εχουν κερδισει αγωνα εναντιον του Senna;
Δηλαδη μονο οποιος τρεχει αγωνες ξερει να οδηγαει γρηγορα και σωστα σε μια πιστα;
Μονο οποιος εχει ερθει απο την ....... (γραψε οτι θελεις ευρωπαικο) ειναι δασκαλος;
Μονο οποιος εχει κερδισει σιδερικα ξερει να οδηγαει;Αφου λοιπον εσεις, οι κριτες, εχετε την 'γνωση' γιατι δεν εχετε κανει τιποτα για να την δωσετε στους νεοτερους;
Η ουσια αυτου του σεμιναριου ειναι να μεταλαμπαδευτει οποια παραπανω γνωση εχει κανεις, σε αυτους που δεν την εχουν και θελουν να μαθουν.
Αυτοι που δεν θελουν να μαθουν θα μεινουν σπιτι τους και αυτοι που νομιζουν οτι ξερουν κατι μπορει και να εκπλαγουν, εστω και κρυφα...Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΛΟΥΣ, 'ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ' ΚΑΙ 'ΜΑΘΗΤΕΣ'
Οι υπολοιποι που, μεσα στην απεραντη γνωση σας, σνομπαρετε την εκδηλωση μπορειτε να λαμψετε με την απουσια σας.
Βαρεθηκα τα κλαματα και τις γιαλαντζη εξυπναδες σε αυτο τον χωρο. Τοσα χρονια τα ιδια και τα ιδια, ο ενας εναντιον του αλλου. Η μια λεσχη εναντιον της αλλης, μην τυχον και γινει τιποτα καλο, να το κοψουμε.
Οποιος εχει 'οβολο' να τον δωσει, για το κοινο συμφερον, γιατι δεν υπαρχει αλλος τροπος απο αυτον της συνεργασιας.
Τα συντεχνιακα ειναι του προηγουμενου αιωνα. Τωρα εχουμε 2012 και θελει αλλη τοποθετηση, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
-
Καταρχας γιατι γραφεις σε καποια με κεφαλαια? Ειναι σαν να φωναζεις. Αν οντως φωναζεις καλυτερα να μην σου απαντησει κανεις. Η αν θες να φωναξεις πηγαινε αλλου να το κανεις.
Μας μπηκες φορτσατος χωρις να καταλαβαινεις ουτε τα σχολια που γινονται ουτε γιατι γινονται....
Αν οντως θελεις μια απαντηση στα οποια ερωτηματα σου διορθωσε λιγο τον τροπο γραφης σου, βαλε τα ερωτηματα επι γραμματικα και τοτε να εισαι σιγουρος οτι καποιος θα σου απαντησει... Μεχρι τοτε μην περιμενεις απαντηση που να μην ειναι στον ιδιο μοτιβο με το δικο σου.Φιλικα
Αλεξανδρος -
Αστο Αλεξανδρε , θα του απαντησω γιατι ειναι καλος κυριος , απλα ηρθε μας τωρα τελευταια , κι ηταν φιλος του συχωρεμενου του Αντρεα Χρηστοπουλου , οποτε εχει αποψη .
-
Aγαπητε μου Οδυσσεας Τσαγκαρης , θα μπορουσες να γραψεις κατ'ευθειαν προς apr και να βγαλεις τα απωθημενα σου για την (?) που εξελαβες αφου τα οσα γραφεις σε εμενα απευθηνοντε , εκτος αν θελεις κι εσυ να διδαξεις , και το γενικευεις το θεμα .
Μην ζοριζεσαι , γνωστοι ημαστε ολοι λιγο ως πολυ , και ο καθενας μας σχηματιζει την γνωμη του απ'αυτα που βλεπει , ακουει , διαβαζει για τον αλλον .
Στον χωρο αυτο , δυστυχως η ευτυχως ηρθατε την τελευταια πενταετια αντε δεκαετια καποιοι , και δικαιουστε να μην γνωριζετε πολλα , η καθολου γεγονοτα ,για τον καθενα απ'τους παλαιοτερους αγωνιζομενους , μανατζερς , μηχανικους κ.α. σχετικα με το τι εχει προσφερει ο καθενας τους ,οσον αφορα νεο αιμα στους αγωνες , ποσα και τι εχουν βαλει απ'την τσεπη τους για νεους ταλαντουχους και πολλα αλλα που για σας τους ειναι αγνωστες εννοιες , και νομιζετε οτι ολα χαροπα μες'το χαιλικι , που καποιοι ισως γνωρισατε σαν φιλοι αγωνιζομενων μια εποχη ,την εποχη των πεντε κροισων και τριαντα κομπαρσων ......Το να λεμε οτι κανουμε κατι για να βοηθησουμε το σπορ , οπως λες κι εσυ , ειναι του προηγουμενου αιωνα , και ειναι σαν το κλασικο στυλακι του εφοπλιστη που βγαζει τις καλτσες του σε χρημα ,και για να ακουγεται το ονομα του βαζει την γυναικα του να το παιζει φιλανθρωπιστρια μαζευοντας χρηματα απ'τον κοσμακι .....
Αγαπητε μου , ας ημαστε πιο ειλικρινεις μεσα στα ασπρα μας μαλια , αυτες οι αποφασεις παιρνοντε συζητωντας με το ουισκακι στο χερι .... ρε συ κατι να κανουμε να βγαλουμε και τις μας γιατι εχουν πεσει οι μπαταριες απο τοτε που εχουμε να βαλουμε το χερι στην τσεπη να κανουμε κανεναν αγωνα , και καλο θα ηταν να εχει σοβαροφανη λογο εκπληρωσης , που να ωστε να δικαιολογουμε .... και την υπαρξη μας !
Αλλα ,πραγματα αν ξεκιναγατε ολοι εσεις οι νεοαφηχθεντες στο χωρο που θελετε να βοηθησετε , θα το εβλεπα και θα το επικροτουσα , αλλα αυτες οι ανακοινωσεις και με τα ονοματα γραμμενα με τους ευεργετες - καθηγηταδες δεν με πειθουν για την σοβαροτητα τους , κι απο τακτ δεν εριξα το κραξιμο που αρμοζει απ'την αρχη
υ.γ. ....
Η ουσια αυτου του σεμιναριου ειναι να μεταλαμπαδευτει οποια παραπανω γνωση εχει κανεις, σε αυτους που δεν την εχουν και θελουν να μαθουν.
Με αυτην την αποψη , εχουν εμφανιστει κι οι περισσοτεροι κατσικαρεοι που νομιζουν οτι ειναι οδηγοι αγωνων , και βλεπουμε τα κατορθωματα τους συχνα . Οι φιλοι τους που ακουσαν και , ετσι νομιζαν οτι ειναι ,αφου τρεχουν στους αγωνες !Υ.Γ.2 Εχεις δικιο , κι εγω εχω βαρεθει περι νεοτερισμων , που εχουν ηδη αποδειχθει οτι ειναι αχρηστες .........για το αθλημα ετσι οπως γινοντε ,και απλα επαναπαυοντε οι υπευθηνοι που θα επρεπε να κανουν ΕΡΓΟ , κι εχει απολυτο δικιο πιο πανω ο Αμαξοπουλος με την παρομοιωση ......
Αυτο το αθλημα δεν σωνεται με τιποτα ,στην χωρα μας !πρωτα απ'ολα γιατι κι η γιαγια μου εχει αποψη για την hyabusa
ΟΛΟΙ , ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ σ'αυτην την χωρα με ορνιθοσκαλισματα ...........
-
Κατ αρχας απαντω στον Αλεξανδρο διοτι νομιζει οτι φωναζω.
Δεν φωναζω, τονιζω!
Τονιζω την ουσια.
Εχεις αντιθετη αποψη περι της ουσιας;
Τοτε πες την.
Να σαι σιγουρος οτι θα την ακουσω χωρις παρωπιδες.
Χρειαζεται συγκεκριμενη προταση και οχι κριτικη.
Οσο για το ποτε σας μπηκα, μαλλον το αντιθετο συμβαινει. Εστω και με τα τροπαια σου...Φιλε APR δεν χρειαζομαι τα εχεγγυα του μακαριτη φιλου μας για να εχω και εγω, οπως και εσυ, αποψη περι του συγκεκριμενου θεματος.
Ας πιασουμε λοιπον την ουσια, νομιζω οτι σαν πρακτικος ανθρωπος θα συμφωνησεις.
Η ουσια ειναι οτι καθε σεμιναριο ειναι καλο αν προκειται να βοηθησει καποιους να μαθουν κατι καλυτερα.
Τελος ουσιας, αρχη φιλολογικης συζητησης..
Λοιπον, γιατι δεν εχει γινει τετοιο σεμιναριο απο τους 'γνωριζοντες' μεχρι τωρα;
Το ποιοι εχουν βοηθησει ποιον σε προσωπικο επιπεδο δεν ενδιαφερει εδω, γιατι μιλαμε για σχολειο και οχι για ιδιαιτερο μαθημα η χορηγια...
Τα γεγονοτα και οι ανθρωποι που αναφερεσαι λιγο αφορουν την συγκεκριμενη εκδηλωση, τι εχει δωσει ποιος επισης.
Οσοι βοηθησαν καλα κανανε, ετσι πρεπει να ειναι τα πραγματα. Οποιος μπορει βοηθαει και δεν ζηταει. Και σε αυτο ειμαι σιγουρος οτι συμφωνουμε.
Εδω ομως δεν μιλαμε για επιβραβευση καποιων αλλα για σχολειο καποιων αλλων.Η εποχη των 'πεντε κροισων και τριαντα κομπαρσων', αν δεν κανω λαθος θεωρειται η 'χρυση εποχη' του σπορ;
Ή κανω λαθος και 'χρυση' ειναι η σημερινη... ;;;;;Για το παραδειγμα του εφοπλιστη: Δηλαδη εσυ θελεις να μην κανει τιποτα 'φιλανθρωπικο', ωστε να τον κραζεις χωρις επιφυλαξεις; Σκεψου το καλυτερα.
Δεν ξερω πως παρθηκαν οι αποφασεις για την εκδηλωση, ξερω ομως οτι καποιοι, λιγο πολυ, θα ωφεληθουν απο αυτην. Και θα κουνηθουν και τα μωρα...
Εχεις να προτεινεις κατι στους 'ωριμους νεοαφιχθεντες' για να κανουν; εκτος απο τουμπεκι; Ωστε να εισαι εσυ, ο παλιος που εισαι αλλοιως, ευχαριστημενος; Πεστο ελευθερα και εγω μαζι σου.
Υπαρχει καποιο ροστερ οδηγων που κρινονται καταλληλοι για διδασκαλια; Και ποιος το οριζει;
Στην Αγγλια υπαρχει το BRDC, εδω;Μηπως μυριζω καποια ελιτιστικη προσεγγιση σου στο θεμα των 'δασκαλων' οσον αφορα τις ικανοτητες τους;
Τι σε εμποδιζει να ελθεις και εσυ να 'διδαξεις' γραμμες, πιεσεις και φρεναρισματα;
Αν μπορεις να καταλαβεις τους 'κατσικαρεους', φανταζομαι οτι μπορεις και να τους μαθεις πεντε πραγματα, γιατι δεν το κανεις;
Επειδη το οργανωσε καποιος αλλος; Και ειναι κακο αυτο;
Γιατι δεν μπορειτε εσεις οι 'μεσα' να τα βρειτε για να επωφεληθουν και οι 'εξω'Ας κοιταξουμε το μελλον και ας αφησουμε το παρελθον.
Ελα!ΥΓ Ναι θα ειμαι εκει, για να λιωσω λιγο λαστιχο, να μαθω τι κανουν οι αλλοι και να πω τι κανω εγω. Αν καποιος μου δειξει κατι που δεν ηξερα θα βελτιωθω και ισως να μπορεσω να βοηθησω καποιον νεωτερο με αυτα, τα ολιγα, που ξερω.
-
άλλο οξύμωρο....
'ας κοιταξουμε το μελλον και ας αφησουμε το παρελθον' ,σε θεμα σεμιναριο οδηγησης ιστορικου αυτοκινητου ....χαχαχαχαχα
-
Aγαπητε μου Οδυσσεα δεν νομιζω οτι σου εδωσα να καταλαβεις το προβλημα οπως εχει , και μαλλον φταιει το ασυντακτο συντακτικο μου
Εγραψες ............
Η ουσια ειναι οτι καθε σεμιναριο ειναι καλο αν προκειται να βοηθησει καποιους να μαθουν κατι καλυτερα.
γραφω .....
Η ουσια καθοριζεται οταν καταληγει σε καλο , απ'την υπευθυνοτητα και τις γνωσεις των διδασκοντων .Παμε απ'την αρχη , **μου ** που ειναι η εξειδικευση !
Πιστευω οτι ,μονον αν καποιος εχει σ' ενα αντικειμενο , εχει δικαιωμα (τουλαχιστον δεοντολογικο)για να μην πω και ηθικο , να επιτρεπει στον εαυτο του να διδαξει κατι που εχει τεραστια βαρυτητα σχετικη με την ακεραιοτητα των μαθητων και οχι μονον , γιατι διπλα του σε λιγο ισως διακινδυνευουν και αλλοι .
Αν δεν το γνωριζεις , ειχε γινει αυτη η δουλεια σε μερικα ατομα που ειχαν επανδρωσει το γινε πρωταθλητης .
Επισης αναμεσα στα ατομα που εχει ο καταλογος σας αυτος , εχει ατομα που παλι εχουν σπουδασει σε σχολες αγωνιστικης οδηγησης κανοντας στην συνεχεια τα απαραιτητα πρακτικς και δειχνοντας τα αποτελεσματα της μαθησης του μεσα στο συναγωνισμο τον απαιτουμενο . ο.κ. μαυτο ?Στην συνεχεια .....
Υπαρχουν τεραστια κενα , στο αθλημα οσον αφορα που θελουν να ασχοληθουν με το σπορ μας .
Εχουμε ριξει σελιδες επι σελιδων (και ψηλοβαριεμαι ψαχνοντας να τις αραδιασω ) εδω , και συζητησεις ωρων στον συνδεσμο για τετοια σεμιναρια και ισως ο doc θυματε καλυτερα , αλλα αυτο που μου εχει μεινει , ειναι οτι τελικα κανενας σχεδον δεν βρησκεται μετα στον χωρο , ακομα και μετα απο σεμιναρια συνοδηγων , δεν βρησκουμε ποτε συνοδηγους ευκολα .
Ο σοαιστα βασικα δεν εχει λογο υπαρξης εκτος απ'το να ασχολειται με τα προβληματα των ραγκιουλαριτι , οποτε μην περιμενεις να πω στα μελη του τι θα ηθελα και τι πιστευω οτι θα μπορουσε να κανει για το κοινο καλο των νεων αγωνιζομενων ....
Ας μαζεψει τα μελη του ΟΛΑ κι ας κανει σεμιναρια σωστης οδηγησης και γενικα αγωνιστικων γνωσεων σάυτους , κι ας τους κρινουν οι παραπανω μπας και δουμε κανενα αυτοκινητο ιστορικο ΚΑΙ στην πιστα .Αυτο τελικα που γινεται τωρα , οπως προειπα δεν το θεωρω εργο αλλα πασαλιματακια χωρις ουσια κ' αποτελεσμα .Εκτος κι αν ειναι μαθηματα για τους υπαρχοντες και δεν το λετε ετσι να μην κομπλαρουν και δεν ερθουν .
Ποτε δεν μ'αρεσε να κανω κατι αν δεν ειχα πριν ασχοληθει σωστα και ειχα αποτελεσματα αποδεικτικα .Πριν καποια χρονια εβλεπα οτι ψαχνονταν οι νεοι με το θεμα του στησιματος των αυτοκιητων τους , και θελοντας να τους βοηθησω εγραφα εδω μια σειρα απο ενεργειες που επρεπε να κανουν για να μαθουν να κανουν τα αυτοκινητα τους να στριβουν .... αν δεν το εχεις δει ειναι αυτο .......viewtopic.php?f=3&t=13028&start=0&hilit=%CE%BF%CE%B9+%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%82+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B7+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%BF%CE%BB%CE%B1
Αυτα αγαπητε μου Οδυσσεα για το θεμα ...
-
Εγω παλι διαβαζωντας και συμετεχωντας σε αυτο με κοστος 15ευρω με το φαι !!!!!λεω μηπως ειναι λιγο ακριβο το αντιστοιχο της ΣΟΑΙΣΤΑ???
http://www.parakato.gr/2012/06/1-video-pics.html
Και οκ ειναι διαφορετικο , ειναι πιο ακριβα τα μεγαρα αλλα στην αντιστοιχη παρπανω εκδηλωση πως βρεθηκαν οι χορηγοι , οι εκπαιδευτες με την καλη θεληση για να μας βγει 15ευρω το ατομο σε οσους θελουνε να φανε ???
Υπαρχει η καταλληλη μορφωση εδω μεσα για να μαθουμε και μεις οι νεωτεροι , απλα στο χερι οσων αγαπανε πραγματικα το αθλημα ειναι να μας βοηθησετε
Και οι λεσχες (ιστορικων αυτοκινητων)που τοσα χρονια της στηριζουμε γμε την συμετοχη μας στους αγωνες τους , ας κανουν και κατι που δεν θα εχει κερδος για αυτους !!! -
Δεν βλεπω τιποτα το οξυμωρο.
Διοτι η φραση μου δεν αναφερεται στην οδηγηση αλλα στην συμφιλιωση και την συνεργασια.
Ελπιζω να συμφωνεις υπ αυτην την εννοια.Διαβασε πιο προσεκτικα την προκυρηξη και θα δεις οτι θα χρησιμοποιηθουν τα αυτοκινητα των μαθητευομενων για την πρακτικη και οχι σε ταχυτητα αγωνα.
ΑPR δεν ειμαι μελος του ΣΟΑΙΣΤΑ, προς αποφυγη τυχον παρεξηγησεων. Συμφωνω μαζι σου αλλα επιμενω οτι εδω που ειναι τα πραγματα καθε ενεργεια για καλο ειναι ωστε να μπει φρεσκος κοσμος. Αν εσυ βλεπεις καποια υστεροβουλια εγω δεν εχω την εμπειρια να το δω.
-
το να μιλας για μελλον με θεμα το ιστορικο αυτοκινητο ειναι καπως....
τα αλλα εννοουνται...
-
καπως ετσι καπως αλλοιως στο μελλον, οπως παει, μονο ιστορικα θα τρεχουν... τα υπολοιπα.... Prius!
-
Ο χρήστης Οδυσσεας Τσαγκαρης έγραψε:
Κατ αρχας απαντω στον Αλεξανδρο διοτι νομιζει οτι φωναζω.
Δεν φωναζω, τονιζω!
Τονιζω την ουσια.
Εχεις αντιθετη αποψη περι της ουσιας;
Τοτε πες την.
Να σαι σιγουρος οτι θα την ακουσω χωρις παρωπιδες.
Χρειαζεται συγκεκριμενη προταση και οχι κριτικη.
Οσο για το ποτε σας μπηκα, μαλλον το αντιθετο συμβαινει. Εστω και με τα τροπαια σου...Kαλημερα Οδυσσεα,
Εαν εκανα λαθος και δεν φωναζες αλλα τονιζες να ζητησω συγνωμη, αλλα κεφαλαια στο νετ δεν ειναι τονιζω αλλα φωναζω. Σχετικα με το μας μπηκες φορτσατος, δεν εννοω μας την μπηκες η μας την ειπες, η μπηκες στο χωρο των αγωνων αλλα μκηκες μεσα στο φορουμ, στο συγκεκριμενο τοπικ φορτσατος και ξεκινησες χωρις να εχεις καταλαβει τι λεει ο κ. Χρηστος. Οποτε ουτε με τροπαια εχει σχεση ουτε με τιποτα. Και εγω ποτε δεν το παιζω διαγαλαξιακος πρωταθλητης για να περασει η γνωμη μου. Οποτε τα οποια τροπαια μου αστα εκει στο ραφι που ειναι. Δεν ειναι της παρουσης.Στο ζουμι τωρα. Σου ειπα αν μπορεις κοσμια να βαλεις επι γραμματικα που διαφωνεις. Βεβαια στο μεταξυ σου απαντησε ο κ. Χρηστος (twice ) οποτε πιστευω οτι με καλυψε. Δεν θα κατσω να αναλυσω τι μπορει να εχει να κανει ο ενας η αλλος. Δεν με ενδιαφερει. Ο καθενας μπορει να εχει τις περγαμηνες του και τα τσιγγακια του. Αληθεια, ετσι μετριεται η εμπειρεια καποιου που θα μεταλαμπαδευση την γνωση..... Με τα τσιγγακια? Ενδιαφερον προσεγγιση.
Ειπες οτι
η ουσια ειναι οτι καθε σεμιναριο ειναι καλο αν προκειται να βοηθησει καποιους να μαθουν κατι καλυτερα.
Και αν δεν τους το μαθει? Αν αυτα που θα δειδαξουν ειναι λαθος? Πως να το πω... Η τεχνικη να ειναι λαθος παρολο που μπορει στον συγκεκριενο καθηγητη να δουλεψε για τον χψω λογο την εποχη του....
Η εποχη των 'πεντε κροισων και τριαντα κομπαρσων', αν δεν κανω λαθος θεωρειται η 'χρυση εποχη' του σπορ;
Ή κανω λαθος και 'χρυση' ειναι η σημερινη... ;;;;;Στην εποχη των 5 κρισων ερχοντουσαν οι κομπαρσοι με τους τσιγκοπαφυλλες και ειχαν διαφορα 2 δευτερα... Και πολλες φορες νικουσαν και απο πανω.... Εβλεπες περσματα με ψυχη και οχι ρυθμου παω βολτα με την φτερουγα μου με το μαξι μου, με το πανεμορφο ιστορικο μου κλπ κλπ ενα ωραιο Σ/Κ.... Η διαφορα με την σημερινη εποχη ειναι οτι οι τσιγκοπαφυλες φυγανε, μεινανε μονο οι κρισοι που συνεχιζουν την βολτα τους και χαθηκε (απο τους οσους μικρους μεινανε) και η ψυχη και το πηγαινω με την ταυτοτητα στο στομα να προλαβω με το 205 στον Μερκουρη να παρω πισω τα 2 δευτερολεπτα που μου πηρε το εσκορτ του ταδε....
Τα υπολοιπα φιλε μου (αν μου επιτρεπεις την προσφωνηση) στα εξηγησε ο κ. Χρηστος.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Η διαφορα με την σημερινη εποχη ειναι οτι οι τσιγκοπαφυλες φυγανε, μεινανε μονο οι κρισοι που συνεχιζουν την βολτα τους και χαθηκε (απο τους οσους μικρους μεινανε) και η ψυχη και το πηγαινω με την ταυτοτητα στο στομα να προλαβω με το 205 στον Μερκουρη να παρω πισω τα 2 δευτερολεπτα που μου πηρε το εσκορτ του ταδε....
.
αν μαλιστα συνυπολογισεις οτι καταφεραμε στην ελλαδα να μην εχουμε καθολου προοδο στο αθλημα,ελεω περιθωριοποιησης και μη προβολης,κ.α.(και οι χ τσιγκοπαφιλες να βρισκουν και καμια χορηγια ,κλπ,κλπ).....
εχουμε ριξει τοσο πολυ τα κριτηρια μας στο ματι(ως θεατες) που βλεπεις διαφορους αντικειμενικα μετριους και λες 'μια χαρα παει'....
(μεχρι να δεις τον επομενο αγωνα στο εξωτερικο...τεσπα η αληθεια πληγωνει...και εμεις θελουμε ως ελληνες, τον 'Σαμαρά και τον Παπανδρεου'(ενταξει οχι ολοι,αλλα αρκετοι..)
υγ. μακαρι να ειναι μια καλη εκδηλωση και να μαζεψει και κοσμο!!!!
-
Βρε παιδια πιστευετε οτι δεν θα ηθελα και εγω να γινουν σεμιναρια με επαγγελματιες καθηγητες αγωνιστικης οδηγησης;
Ουτε συζητηση οτι θα ηταν το καλυτερο αλλα σημερα και εδω στην Ελλαδα, γιατι για την Ελλαδα μιλαμε, δεν υπαρχουν τετοιοι.
Δεν υπαρχει καμμια πιστοποιηση, ουτε κριτηρια, ουτε ισως και πειρα αγωνων σε πιστα, διοτι απλα με δυο αγωνες στα Μεγαρα και εναν στις Σερρες τον χρονο κανεις Ελληνας οδηγος δεν εχει την πειρα να διδαξει συμπεριφορα αναμεσα σε τριαντα καυλωμενους για πρωτια συναγωνιζομενους που ορμανε στην Κ1 για να βγουν ολοι πρωτοι απο αυτην. Αλλα ουτε τετοιο Grid δεν εχουμε...
Φυσικα εχουμε χερια και αρκετα γερα στην χωρα μας. Σε γενικες γραμμες δεν εξαρτωνται απο το διαθεσιμο χρημα.
Υπηρξαν χεραδες κροισοι αλλα και ταπι και ψυχραιμοι.
Στο αυριανο σεμιναριο δεν νομιζω οτι θα μαθει κανεις τιποτα περισσοτερο στους 'μαθητευομενους' απο καποιες γραμμες, σημεια φρεναρισματος, βασικο σεταπ λαστιχων και αναρτησεων, σημαιες, κλπ.
Θα ειναι οπως ολα τα 'σεμιναρια' που αφορουν fringe σπορ στην χωρα μας, δηλαδη ενημερωση περι των βασικων.
Ουτε νομιζω οτι ευελπιστει να ειναι τιποτα αλλο.
Ζητατε να γινει οπως και εγω θα ηθελα να γινει. Κατι τελειο, με καλα αυτοκινητα, με εκπαιδευτες του BRDC, αλλα με κοστος βεβαια 1000ε το ατομο...Ομως σκεφτειτε πως δεν φτανεις απο το Α (που ειμαστε) στο Ω χωρις καποια βηματα.
Ειναι κατι σαν την πιστα formula1 που ονειρευονται να κανουν στον Πειραια...
Κατα την γνωμη μου ας φτιαχναν πρωτα μια πιστα προδιαγραφων Νational να παιζουμε ολο τον χρονο και να οργανωνουν διεθνεις αγωνες saloon και μικρων F και μετα πηδ@με και την Angelina.....Για αυτο με βλεπετε να επιμενω οτι αυριο δεν θα βγει κανεις πρωταθλητης, ομως φανταζομαι οτι θα υπαρξουν μερικοι νεοι που κουτσα στραβα θα ανοιξουν τα ματια τους και κατι θα μαθουν. Τωρα αν αυτο θα ειναι σωστο ή λαθος, θα ειναι στο χερι τους μεθαυριο, αν τους ενδιαφερει το θεμα αρκετα, να το διασταυρωσουν και να το κρινουν στην πραξη.
Οι βασικοι 'δασκαλοι' απο οτι βλεπω δεν ειναι και κουλαγκ... Αντιθετως! Στην θεωρια βεβαια δεν τους εχω τσεκαρει, αλλα στα χρονομετρα κανουν αξιοσεβαστους χρονους. Αυτο και μονο λεει κατι.
Θα ηταν ευχης εργο Αλεξανδρε, εσυ που εχεις τρεξει και με δυο τρεις παραπανω σε πιστα, να εβαζες το βοτσαλακι σου πχ στο θεμα συμπεριφορα και γραμμες σε γεματο grid. Τετοια βοτσαλακια χρειαζονται.Οσο για τους φτωχους που τρεχουν με την ταυτοτητα στο στομα, αυτο δεν τους κανει αυτοματα και πιο καλους οδηγους.
Πιο ριψοκινδυνους ισως αλλα το 'πιο καλοι επειδη ειναι φτωχοι' μου θυμιζει την παγια θεση της αριστερας στην Ελλαδα οτι κατεχει την πατεντα της δημοκρατιας και του προοδευτισμου.Χωρις να διαφωνω οτι υπαρχουν και οι κροισοι που παιρνουν πρωταθληματα με τα αλογα και οχι με τα χερια. Οχι παντα ομως.
Και αν ειχαμε πιο πολλους να τρεχουν θα ειχαμε πιο γεματες κλασεις για να τρεχουν τα 205 με τα 205 και οχι με την 911 του Οδυσσεα που και αυτος θα ετρεχε με τις μικρες 911 και οχι με το θηριο RSR του ΜΣ απλως για το ονορε.
Αυτο θα εκανε ολους πιο καλους. Αλλα δυστυχως δεν ζουμε στην Ιταλια η την Γαλλια ουτε και στην Αγγλια.Χαιρετιστε λοιπον την εκδηλωση και ελατε, μην αναλωνεστε στην κριτικη, καντε πραξη, ξερω αρκετα απο τα σκατα που εχουν παιχτει στο συστημα τα τελευταια 30 χρονια, αλλα λυπαμαι να βλεπω τις οποιες εχθρες να διαιωνιζονται. Αν οι εντιμοι αναλαβουν δραση θα φυγουν οι χαχολοι.
-
Ο χρήστης Οδυσσεας Τσαγκαρης έγραψε:
Βρε παιδια πιστευετε οτι δεν θα ηθελα και εγω να γινουν σεμιναρια με επαγγελματιες καθηγητες αγωνιστικης οδηγησης;Ουτε συζητηση οτι θα ηταν το καλυτερο αλλα σημερα και εδω στην Ελλαδα, γιατι για την Ελλαδα μιλαμε, δεν υπαρχουν τετοιοι.
Δεν υπαρχει καμμια πιστοποιηση, ουτε κριτηρια, ουτε ισως και πειρα αγωνων σε πιστα, διοτι απλα με δυο αγωνες στα Μεγαρα και εναν στις Σερρες τον χρονο κανεις Ελληνας οδηγος δεν εχει την πειρα να διδαξει συμπεριφορα αναμεσα σε τριαντα καυλωμενους για πρωτια συναγωνιζομενους που ορμανε στην Κ1 για να βγουν ολοι πρωτοι απο αυτην. Αλλα ουτε τετοιο Grid δεν εχουμε...
Φυσικα εχουμε χερια και αρκετα γερα στην χωρα μας. Σε γενικες γραμμες δεν εξαρτωνται απο το διαθεσιμο χρημα.
Υπηρξαν χεραδες κροισοι αλλα και ταπι και ψυχραιμοι.
Στο αυριανο σεμιναριο δεν νομιζω οτι θα μαθει κανεις τιποτα περισσοτερο στους 'μαθητευομενους' απο καποιες γραμμες, σημεια φρεναρισματος, βασικο σεταπ λαστιχων και αναρτησεων, σημαιες, κλπ.
Θα ειναι οπως ολα τα 'σεμιναρια' που αφορουν fringe σπορ στην χωρα μας, δηλαδη ενημερωση περι των βασικων.
Ουτε νομιζω οτι ευελπιστει να ειναι τιποτα αλλο.
Ζητατε να γινει οπως και εγω θα ηθελα να γινει. Κατι τελειο, με καλα αυτοκινητα, με εκπαιδευτες του BRDC, αλλα με κοστος βεβαια 1000ε το ατομο...Δεν θελει 1000 ευρο το ατομο φιλε μου. Ψαξιμο θελει. Αυτη την προσπαθεια την κανουν καμμια 10αρια λεσχες αν ειδα καλα. Μεσα στους ελληνες λοιπον τα παιδια απο τις λεσχες αυτες θα μπορουσαν να βαλουν ρεφενε να ερθουν 2 ατομα απο Αγγλια μερια.... Να βρουν και εναν ψευτοσπονσορα και voila. Τα κοστη δεν ειναι απαγορευτικα αλλα και ουτε χρειαζεται να πληρωσει 1000 ευρο το ατομο.
Οι βασικοι 'δασκαλοι' απο οτι βλεπω δεν ειναι και κουλαγκ... Αντιθετως! Στην θεωρια βεβαια δεν τους εχω τσεκαρει, αλλα στα χρονομετρα κανουν αξιοσεβαστους χρονους. Αυτο και μονο λεει κατι.
Μα αυτο ειναι που πολλοι δεν καταλαβαινουν. Το να κανεις ενα γρηγορο γυρο δεν λεει κατι. Το να μπορεις να κανεις 20 γυρους με αποκληση 0,5 ο πιο γρηγορος απο τον πιο αργο. Το να μπορεις να ελεγχεις τον ρυθμο ενως αγωνα. Το να μπορεις να εχεις τον ιδιο ρυθμο με τον αλλον στον σβερκο σου και αλλα πολλα.
Θα ηταν ευχης εργο Αλεξανδρε, εσυ που εχεις τρεξει και με δυο τρεις παραπανω σε πιστα, να εβαζες το βοτσαλακι σου πχ στο θεμα συμπεριφορα και γραμμες σε γεματο grid. Τετοια βοτσαλακια χρειαζονται.
Εγω παρολο που μου προταθηκε να ειμαι part time εκπαιδευτης στο Dubai Autodrome και μου ζητηθηκε και απο το Yas Island για full time ( λογο επαγγελματικων υποχρεωσεων και επειδη δεν θελω να αλλαξω επαγγελμα δεν προλαβαινω να πηγαινω παρα μονο μια φορα το μηνα και αυτο περισσοτερο για δικια μου προπονηση) δεν θεωρω και τον εαυτο μου τον καταλληλοτερο γιατι απλα δεν ειμαι επαγγελματιας. Αλλα δεν ειμαι και Ελλαδα απο το 2005 και μετα.
Οσο για τους φτωχους που τρεχουν με την ταυτοτητα στο στομα, αυτο δεν τους κανει αυτοματα και πιο καλους οδηγους.
Πιο ριψοκινδυνους ισως αλλα το 'πιο καλοι επειδη ειναι φτωχοι' μου θυμιζει την παγια θεση της αριστερας στην Ελλαδα οτι κατεχει την πατεντα της δημοκρατιας και του προοδευτισμου.Δεν καταλαβες το σχολιο και μαλλον το πως βγαινει το παρατσουκλι τσιγκοπαφυλας.
Η εγω δεν εχω καταλαβει σωστα τι ειναι και το χρησημοποιω λαθος. Εγω τσιγκοπαφυλα λεω τον οδηγο που ενω μπορει να παρει ενα μεγαλο καλο αγωνιστικο, προτοιμαει το μεσαιο οπου μπορει να το παει 100%.Χωρις να διαφωνω οτι υπαρχουν και οι κροισοι που παιρνουν πρωταθληματα με τα αλογα και οχι με τα χερια. Οχι παντα ομως.
Αυτοι παντου υπαρχουν. Σε ολες τις χωρες αλλα εδω το ποσοστο ειναι μεγαλυτερο.
Και αν ειχαμε πιο πολλους να τρεχουν θα ειχαμε πιο γεματες κλασεις για να τρεχουν τα 205 με τα 205 και οχι με την 911 του Οδυσσεα που και αυτος θα ετρεχε με τις μικρες 911 και οχι με το θηριο RSR του ΜΣ απλως για το ονορε.
Αυτο θα εκανε ολους πιο καλους. Αλλα δυστυχως δεν ζουμε στην Ιταλια η την Γαλλια ουτε και στην Αγγλια.Και σου ξαναλεω. Δεν θελει κοπο. Τροπο θελει και σωστους κανονισμους.
Χαιρετιστε λοιπον την εκδηλωση και ελατε, μην αναλωνεστε στην κριτικη, καντε πραξη, ξερω αρκετα απο τα σκατα που εχουν παιχτει στο συστημα τα τελευταια 30 χρονια, αλλα λυπαμαι να βλεπω τις οποιες εχθρες να διαιωνιζονται. Αν οι εντιμοι αναλαβουν δραση θα φυγουν οι χαχολοι.
Δεν θα ειμαι Ελλαδα αλλιος θα περναγα γιατι θελω να πετυχω πολλους παλιους γνωστους και οικογενειακους φιλους.
-
Eδω οι 70 νεοι συναθλητες σας κυριοι αγωνιζομενοι ..........
Οταν θα ερθουν στον επομενο σας αγωνα και τους δειτε , βοηθηστε τους μιας και γινατε πολυ περισσοτεροι τωρα , σε οτι βοηθεια χρειαστουν .
Στο επομενο σεμιναριο ελπιζω να εχει βρεθει μεγαλυτερη αιθουσα !
υ.γ. Ο θειος ξαναρχισε τα ενσημα (καλοπροαιρετα παντα )
Y.G2 τον φιλο μας τον Οδυσσεα δεν βλεπω , δεν παρακολουθει τα μαθηματα ? κοπανα απ'το μαθημα Οντι ?
Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α.