-
Ο χρήστης Konstadinos Dikaios έγραψε:
Bravo Paidia,an kai fetos apeho logo ergasion sti Germania,epikroto kai ipostirizo tin prospatheia.
Eime omos etoimos gia to 2009 ....
Captain an aneveis Berlin,give me a call.Eυχαριστουμε Κωνσταντινε , οποτε εισαι Ελλαδα ελα σε επαφη με PM γιατι στο Βερολινο δεν καθομαι ουτε 50'.
-
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Εμαθα οτι ...στο κοπη τη πιτα , θα εχει και show ...... o Συνδεσμος Καπτεν , αληθευει ??????
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Εμαθα οτι ...στο κοπη τη πιτα , θα εχει και show ...... o Συνδεσμος Καπτεν , αληθευει ?
?????
Mallon 8a ema8e gia ton syndesmo poy exeis dhmioyrghsei gia ta cabin crew ths olympiakhs (kai oxi mono fantazomai ) twn opoiwn oi epafes einai kleidwmenes sto xrhmatokibwtio soy....
-
Η Προσωρινη Διοικουσα Επιτροπη του Συνδεσμου Οδηγων Αγωνων Ιστορικου Αυτοκινητου (Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α.), θελει να ενημερωσει τους αγωνιζομενους στο χωρο του Ιστορικων και οχι μονο, οτι εχει συγκληθει Γενικη Συνελευση των ιδρυτικων μελων στις 9 Σεπτεμβριου 2009. Θεματα της Γ.Σ. περα απο την ενημερωση ,ειναι και οι αρχαιρεσιες για την αναδειξη του πρωτου Δ.Σ. του ΣΟΑΙΣΤΑ .
Επομενη σχετικη ενημερωση , για ολα τα θεματα που αφορουν το Ιστορικο Αυτοκινητο και τις μεχρι τωρα κινησεις , θα γινη απο το Δ.Σ. που θα εκλεγει στις 9 Σεπτεμβριου. Μετα την Γενικη Συνελευση θα ενεργοποιηθει και επισημα τo site και το forum του Συνδεσμου. -
Θυμησε μας λιγακι μερος συναντησης (Athenian Callirhoe?) και ωρα...?
-
Σιδεροκέφαλοι, και όλα τα καλά να πάθετε!
Ιστορικό δεν έχω, αγώνες δεν έχω κάνει για να μπορώ να είμαι μέλος, όμως με υπερηφάνεια σηκώνω τον τίτλο του νεκρόφιλου γιατί οι σκουριές έχουν και ψυχή και αναμνήσεις και χαρές και πολλούς φίλους, φίλους αληθινούς, είθε ο δρόμος σας να είναι στρωμένος με αυτή τη σκουριά που λάμπει πάντα, είμαι σίγουρος ότι τώρα θα λάμψει πολύ περισσότερο.
Καλό σας δρόμο και είμαι βέβαιος ότι γύρω σας είναι πολλοί για να ακουμπήσετε όνειρα και ελπίδες.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σιδεροκέφαλοι, και όλα τα καλά να πάθετε!Ιστορικό δεν έχω, αγώνες δεν έχω κάνει για να μπορώ να είμαι μέλος, όμως με υπερηφάνεια σηκώνω τον τίτλο του νεκρόφιλου γιατί οι σκουριές έχουν και ψυχή και αναμνήσεις και χαρές και πολλούς φίλους, φίλους αληθινούς, είθε ο δρόμος σας να είναι στρωμένος με αυτή τη σκουριά που λάμπει πάντα, είμαι σίγουρος ότι τώρα θα λάμψει πολύ περισσότερο.
Καλό σας δρόμο και είμαι βέβαιος ότι γύρω σας είναι πολλοί για να ακουμπήσετε όνειρα και ελπίδες.
τι να πω ; Τα ειπες Ο Λ Α σε μια φραση !! Μπραβο ΣΟΥ !!
Με σεβασμο.. Κ -
Ρε σεις... Θα μου απαντησει καποιος τι ωρα ειναι αυριο...
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Ρε σεις... Θα μου απαντησει καποιος τι ωρα ειναι αυριο...Kαλα ,emendal εχεις παθει ή δεν κοιτας τα emails σου ; Στις 6μμ
-
Δεν πηρα τιποτε βρε φιλε. Θα φταινε αυτοι οι βρωμιαρηδες οι server.
Καλα θα το κανω με τον πατροπαραδοτο τροπο!
Θα σε παρω τηλεφωνο... -
Λοιπον, μετα τις αποψινες αρχαιρεσιες συγκροτηθηκε σε σωμα το Δ.Σ. με την παρακατω συνθεση
Προεδρος Κωστας Μητροπουλος
Αντιπροεδρος Χρηστος Αποστολιδης
Γεν.Γραμματεας Γιαννης Καρουμπας
Ταμιας Λυμπερης Παπαζογλου
Μελη Γιαννης Καραμπελας
Βασιλης Βελανης
Καρολος ΛαμπρουΣυγχαρητηρια στους εκλεγεντες και στα αναπληρωματικα μελη του ΔΣ , Βαγγελη Μπιρλιρακη,Δημητρη Ραζη, Νησσο Λεβη και Μιχαλη Μουζουκη και καλη δουλεια.
-
καλη δουλεια κυριοι και ελπιζω και καλη επιτυχια
-
Καλη αρχη!
-
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... &race_id=0
καλη αρχη και βιντεο απο τη συναντηση
http://www.youtube.com/watch?v=Isc0SCII ... re=related
-
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... e_id=16982
-
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... &race_id=0
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ 'ΛΑΘΟΣ'' ??? ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΤ.ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. -
Ο χρήστης zivas έγραψε:
Καλημέρα
Διαβάζοντας ότι είσαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΟΑΙΣΤΑ θα ήθελα σε παρακαλώ κάποιες διευκρινήσεις .
Ποιός ο λόγος ίδρυσης του ΣΟΑΙΣΤΑ ;
Ποιοι οι βασικοι στόχοι και επιδιωξεις ;
Που συναντώνται τα προβλήματα και οι ανάγκες των οδηγων sporting -regularite ;Ρωτάω γιά την Ελληνική πραγματικότητα , το τι λέει και τι κάνει η FIA μπορούμε να το δούμε στήν συνέχεια.
Ευχαριστώ εκ τών προτέρων.
Ο λογος της δημιουργιας του ΣΟΑΙΣΤΑ , ξεκινησε απο την ελλειψη “στεγης” για τους οδηγους αγωνων ιστορικων αυτοκινητων. Το μονο σωματειο μελη του οποιου τρεχαν ενεργα σε αγωνες ιστορικων ειναι ο ΣΒΟΑ , ο οποιος δυστυχως δεν επετρεπε την εγγραφη μελων που δεν ειχαν licence το λιγοτερο (αν δεν κανω λαθος) 30 χρονια .
Ο ΣΟΑΑ παλι δεν θα μπορουσε να καλυψει και της αναγκες των οδηγων regularity , που ειναι το ενα μισο του χωρου που λεγεται ιστορικο αυτοκινητο. Σ’αυτο θα αναφερθω παρακατω .
Οσο αφορα τους σκοπους σπλα παραθετω τα σχετικα αρθρα του καταστατικου,ΑΡΘΡΟ 2ο
ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του Σωματείου είναι:
Α) Η συσπείρωση, η ανάπτυξη των δεσμών των ατόμων που αγαπούν το παλαιό το κλασσικό και το μηχανοκίνητο όχημα, καθώς και η προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με παλαιά, κλασσικά και ιστορικά μηχανοκίνητα οχήματα, με συμμετοχή ή συνδιοργάνωση αγώνων, εκδηλώσεων, ράλλυ (sporting, regularity), Sprint, δεξιοτεχνίας και παντός είδους εκδηλώσεων , υπό την άμεση εποπτεία και συνεργασία του εκπροσώπου της ΔΟΑ (FIA) η της FIVA στην Ελλάδα όπως αυτό ορίζεται επί του παρόντος στο άρθρο 49 του Κ.Ο.Κ. ή όπως αυτό τροποποιηθεί εις το μέλλον, καθώς και από τα ισχύοντα ΦΕΚ του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, μεταξύ μελών του Σωματείου, καθώς επίσης και μεταξύ μελών αντιστοίχων σωματείων της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Επί πλέον την διοργάνωση ή συνδιοργάνωση με τοπικούς φορείς ή Υπουργεία και οργανισμούς εκδηλώσεων πολιτιστικου-τουριστικού-ιστορικού ενδιαφέροντος, διαλέξεων, διαγωνισμών, προβολών,σεμιναρίων,εκθέσων,ψυχαγωγικού-πολιτιστικού-κοινωνικού-φιλανθρωπικού περιεχομένου δια την προώθηση της πολιτιστικής προσφοράς του παλαιού,κλασσικου και ιστορικου οχηματος.
Β) Η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στα μέλη του και η ανταλλαγή γνώσεων, σχετικα με την οδηγηση ,συντηρηση και χρηση ιστορικων αυτοκινητων. Η εκπαιδευση και επιμορφωση των μελων του Σωματειου αλλα και ομοειδων σωματειων και λεσχων, σε θεματα οδηγικης και αγωνιστικης ασφαλειας, συμμετοχης και οργανωσης αγωνων ιστορικων αυτοκινητων. . Η επίτευξη του σκοπού αυτού, θα επιδιώκεται με την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, διαλέξεων, ομιλιών, προβολή ταινιών και έκδοση εντύπων με θέματα κυρίως τεχνικής ενημέρωσης, με τη δημοσιοποίηση των αρχών του Σωματείου μας στα ημερήσια ή περιοδικά έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με την έκδοση περιοδικού, ταινιών video και γενικά με κάθε νόμιμο και ειδικό μέσο, πρόσφορο για την ανάπτυξη του σκοπού του Σωματείου.Η κυριαρχη διαφορα που συνηθως παρουσιαζεται στις σχετικες συζητησεις ειναι η σχεση Sporting – Regularity . Eιναι πολυ φυσικο ενας οδηγος που οδηγουσε παντα μονο ενα συγχρονο αγωνιστικο αυτοκινητο και δεν εχει καμμια τριβη με της δυσκολιες της ιδιοκτησιας , συντηρησης και αγωνιστικης χρησης ενος ιστορικου αυτοκινητου (sporting ή regularity) να δυσκολευεται να καταλαβει της κοινες αναγκες και να επικεντρωνεται μονο στο κρανος,τη φορμα και ...τον ιδρωτα.
Το χειροτερο δε ειναι , οτι φτασαμε στο σημειο πολλοι να νομιζουν οτι τα ιστορικα της sporting ειναι μια ακομα κατηγορια οπως η Ν , η Α, η Ε κλπ. Θα παραπεμψω παλι στη FIA , αφου καλως ή κακως τρεχουμε με τους κανονισμους της .
Tα Ιστορικα ΣΥΜΦΩΝΑ με τη FIA xωριζονται σε Historic Hill Climb, Historic Racing και Historic Rally το οποιο Historic Rally χωριζεται σε Sporting Κ Α Ι Regularity.
http://www.fia.com/en-GB/sport/regulati ... ships.aspx
Τωρα , αν αυτο δεν βρισκει καποιους συμφωνους ειναι πια θεμα αλλαγης των κανονισμων απο την FIA. Επιπροσθετως να πω οτι σε ολες τις χωρες υπαρχει ξεχωριστη εκπροσωπηση των οδηγων συγχρονων και ιστορικων ,μεσω διαφορετικων λεσχων.
Aυτο που δυσκολευομαι να καταλαβω ειναι η ξαφνικη αντιδραση ,που φτανει μεχρι εχθρικη αντιμετωπιση, απο ατομα στο χωρο των « συχγρονων» . Οταν ξεκινησαμε μια ομαδα την κινηση για τον ΣΟΑΙΣΤΑ , ο πρωτος που επισκεφτηκαμε ηταν ο ΣΟΑΑ. Εξηγησαμε το θεμα της regularity και γιναν συζητησεις για συνεργασια , για συστεγαση κλπ και παντα προσβλεπαμε στην κοινη πορεια και στην αναγκη που ειχαμε εμεις απο την εμπειρια και μαζικοτητα του ΣΟΑΑ. Νομιζω δε οτι υπηρξε απολυτη συμφωνια σε ολα .Τουλαχιστον αυτο ειχα εισπραξει σε προσωπικο επιπεδο .
Προσωπικα δεν μετεχω στο ΔΣ του ΣΟΑΙΣΤΑ για να γνωριζω τι γινεται αυτη τη στιγμη , αλλα τα παραπανω ηταν τα πλαισια στα οποια κινηθηκαμε σαν προσωρινη επιτροπη.Οτι αλλες διευκρινησεις για μελλοντικες κινησεις του Συνδεσμου θα ηθελες ,προτεινω την απευθειας επαφη με τα μελη του ΔΣ (μπορω να σου δωσω τα emails με PM) μια και εγω δεν μετεχω.
Φιλικα
Καρολος Λαμπρου -
Αχ βρε Κάρολε που δε βαριέσαι να ασχολείσαι, αφού ξέρεις καλά ότι :
Η Ελλάδα είναι μια χώρα παράξενη, στη μορφολογία του εδάφους της, στη συμπεριφορά των κατοίκων της, στην ερμηνεία νομοθεσίας και κανονισμών κατά το δοκούν, στο ατομικό συμφέρον ενός εκάστου.
Οι έννοιες της ομάδας, του κοινού συμφέροντος, του εύ αγωνίζεστε κλπ είναι terra incignita για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ.
Αναφέρομαι γενικώς σε διάφορες καθημερινές καταστάσεις έχοντας καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα από τότε που άρχισα να έχω επαφές και συνεργασίες με ανθρώπους του χώρου μου εδώ και 40 χρόνια έχοντας γυρίσει 3-4 φορές ολόκληρο τον πλανήτη εργαζόμενος.
Αυτός ο λαός δεν παίζεται με τίποτα και για κανένα λόγο.
Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α.