-
Παιδια καλημερα,
μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει, γιατι εχω φρικαρει.....
εχω πριν απο 2 μηνες περιπου αγορασει το EOS 1.4 TSi, με τα 160 HP. και μου κοστισε περιπου 30000 ευρο
εχει αρχισει και κανει λοιπον εναν ηχο μεταλλικο καθε φορα που παταω το γκαζι. ο ηχος αυτος ακουγεται σε ολο το φασμα των στορφων και απο την 1η μεχρι και την 6η ταχυτητα.
ο ηχος ειναι πολυ εντονος και ακουγεται και με κλειστα και με ανοιχτα τα παραθυρα.
καθε φορα λοιπον που παταω το γκαζι απο μηδεν χηλιομετρα ακουω αυτον τον ηχο που ειναι σαν να ξεχαρβαλωνεται το αμαξι.
πηγα λοιπον στην αντιπροσωπεια και με το που μπαινω μεσα μου λενε ηχος?? και στραβωνουν κατευθειαν.
τους λεω λοιπον να ερθει καποιος μαζι μου για να το ακουσουμε. ερχεται και με το ποθ μπαινει μεσα και κανει ενα βημα, τσουκ ο ηχος 'skouik'
aaaaa.... μου λεει φησιολογικοτατο.....
του λεω τι λες... ????
δεν γινεται να ειναι φησιολογικος αυτος ο ηχος.... και αρχιζει να μου λεει οτι το κανουν ολα τα TSi και οτι εχει να κανει με το οτι οταν μπαινει απο τον compressor στο turbo εχει ενα μεταλλικο κομπλερ, και θα κανει παντα αυτον τον ηχο....
ασε μου λεει που σε αλλους αρεσει???? ρε φιλε το turbo το ακουω και μου αρεσει, τον compressor τον ακουω και μου αρεσει, τον ηχο ποθ χωρις στερεοφωνικο δεν μπορω να οδηγησω τι να μου αρεσει???για πειτε καμμια γνωμη ρε παιδια, γιατι θα φρικαρει το μυαλο μου !!!!!!!!
ακου καθε φορα που πατας το γκαζι ολα τα TSi, kai ta GT ακουγονται σαν κουδουνιστρες !!!! -
Παιδια καλημερα,
εχω πριν απο 2 μηνες περιπου αγορασει το EOS 1.4 TSi, με τα 160 HP. και μου κοστισε περιπου 30000 ευρο
εχει αρχισει και κανει λοιπον εναν ηχο μεταλλικο καθε φορα που παταω το γκαζι. ο ηχος αυτος ακουγεται σε ολο το φασμα των στορφων και απο την 1η μεχρι και την 6η ταχυτητα.
ο ηχος ειναι πολυ εντονος και ακουγεται και με κλειστα και με ανοιχτα τα παραθυρα.
καθε φορα λοιπον που παταω το γκαζι απο μηδεν χηλιομετρα ακουω αυτον τον ηχο που ειναι σαν να ξεχαρβαλωνεται το αμαξι.
πηγα λοιπον στην αντιπροσωπεια και με το που μπαινω μεσα μου λενε ηχος?? και στραβωνουν κατευθειαν.
τους λεω λοιπον να ερθει καποιος μαζι μου για να το ακουσουμε. ερχεται και με το ποθ μπαινει μεσα και κανει ενα βημα, τσουκ ο ηχος 'skouik'
του λεω τι λες... ????
δεν γινεται να ειναι φησιολογικος αυτος ο ηχος.... και αρχιζει να μου λεει οτι το κανουν ολα τα TSi και οτι εχει να κανει με το οτι οταν μπαινει απο τον compressor στο turbo εχει ενα μεταλλικο κομπλερ, και θα κανει παντα αυτον τον ηχο....
ασε μου λεει που σε αλλους αρεσει???? ρε φιλε το turbo το ακουω και μου αρεσει, τον compressor τον ακουω και μου αρεσει, τον ηχο ποθ χωρις στερεοφωνικο δεν μπορω να οδηγησω τι να μου αρεσει???για πειτε καμμια γνωμη ρε παιδια, γιατι θα φρικαρει το μυαλο μου !!!!!!!!
ακου καθε φορα που πατας το γκαζι ολα τα TSi, kai ta GT ακουγονται σαν κουδουνιστρες !!!! -
Παιδια καλημερα,
του λεω τι λες... ????
πηγαινε σε αλλη αντιπροσωπια.
-
ναι πηγαινε σε αλλο συνεργειο και αν θες πες μας ποιοι σου ελεγαν αυτες τις μ@λακιες για να μην παμε ποτε εμεις...
-
Ο κομπρέσορας πάντως κάνει ένα παράξενο ήχο σαν μεταλική σφυρίχτρα αν δεν κάνω λάθος.
-
Ένα τραχύ θόρυβο? Σαν τις Μερκ λες eddie?
-
ρε παιδια επειδη Θα φρικαρω..... το θεμα ειναι οτι δεν το εκανε αρχικα, και το κανει σε ολο το φασμα στροφων. κατηε φορα που πατας το γκαζι εστς και λιγο....
και ενω ειναι φοβερο το αμαξι και ο κινητηρας αλλο πραγμα.... ο ηχος ακουγεται απο εδς μεχρι την γερμανια.....
GRATSIAS παιδια τι να λεμε...
και μαλιστα μοθ λεει, οτι το ειχαν ξανασυναντισει και ρωτησανε γερμανια, και τους ειπαν οτι ετσι αποφασισανε να το βγαλουν 'οι γερμανοι' γιατι δεν γινοταν αλλιως....
λες και οι γερμανοι, θα βγαζαν αμαξι ποθ να κανει τοσο θορυβο !!!!!
και ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι κατι απλο ποθ να τηελει κανενα λαδι..... απλα επειδι ειναι στην εγγυηση, και δεν εχει ανταλλακτικα και δεν θα παρουν λεφτα, απλα δεν ασχολουνται...... σου λεει ...... που να ψαχνουμε τωρα !!!!!!!!!! -
Φίλε μου γύρνα τις αντιπροσωπείες μέχρι να δεις τί γίνεται. Καλό ξεμπέρδεμα εύχομαι.
-
Εκτός από τα σφυρήγματα-φυσήματα των υπερσυμπιεστών δεν υπάρχει κανένας τέτοιος ήχος στη μηχανή σαν αυτόν που περιγράφεις. Για αρχή πήγαινε στην ίδια αντιπροσωπεία και ζήτησέ τους να πάτε μια βόλτα το δικό σου και μετά το test drive TSI της αντιπροσωπείας (που λογικά θα έχουν). Αν αποδειχτεί ότι το δικό σου κάνει κάποιο θόρυβο που στο άλλο δεν υπάρχει και σου ξαναπούν λαμακίες, πες τους ότι δεν ξαναπατάς στο ρημαδιό τους και πήγαινε σε άλλη αντιπροσωπεία
Έλεος πια με τις αντιπροσωπείες τους -
Νομίζω στις Merc είναι αρκετά διακριτικός. Σε Brera με κομπρέσορα από Autodelta ακουγόταν σε δυνατές γκαζιές σαν να είχε καταπιεί σφυρίχτρα. Και σε Cooper S ακούγεται κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης gregee έγραψε:
...θα ειναι κατι απλο ποθ να τηελει κανενα λαδι..... απλα επειδι ειναι στην εγγυηση, και δεν εχει ανταλλακτικα και δεν θα παρουν λεφτα, απλα δεν ασχολουνται...... σου λεει ...... που να ψαχνουμε τωρα !!!!!!!!!!Νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει. Κάθε άλλο μάλιστα, η δουλειά τους και τα ανταλλακτικά πληρώνονται από τη μαμά εταιρεία. Απλά ίσως να βαριούνται να ασχοληθούν με τα γραφειοκρατικά και έχουν καλομάθει με το να κοροϊδεύουν τον Έλληνα πελάτη.... κάτι που δεν θα τολμούσαν να κάνουν πχ στη Γερμανία...
Πάντως κάποιοι που ακριβώς καταλαβαίνουν ότι έτσι και αυξάνουν τα έσοδά τους (βγάζουν επιπλέον δουλειά την οποία πληρώνονται σε μάλλον καλές τιμές) και κερδίζουν τον πελάτη το εκμεταλλεύονται. Έτσι πχ είχαν πει σε γνωστό μου με Toyota: λίγο πριν λήξει η εγγύηση φέρτο να σου αλλάξω και δισκόπλακες και ... και ... -
αυτος ο θορυβος οντως υπαρχει σε παρα πολλα τετοια μοτερ, εχουν παει πολλα παιδια σε αντιπροσωπειες , λυση δεν βρεθηκε, το ζουμι της υποθεσης ειναι οτι προκαλειται απο την αποτομη επιβραδυνση- επιταχυνση του κομπρεσορα που κινειται απο ιμαντα.
στο http://www.tiguan.gr υπαρχει αντιστοιχο θεμα. -
πήγαινε στις αντιπροσωπείες και ζήτα γραπτή γνωμάτευση...δε ξέρεις πού θα χρειαστεί να φτάσεις...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Νομίζω στις Merc είναι αρκετά διακριτικός. Σε Brera με κομπρέσορα από Autodelta ακουγόταν σε δυνατές γκαζιές σαν να είχε καταπιεί σφυρίχτρα. Και σε Cooper S ακούγεται κάτι τέτοιο.Στις Merc δεν υπάρχει κανένας μεταλλικός θόρυβος! Διαφορετικοί τύποι από κομπρέσσορες χρησιμοποιούνται στις Merc και στα aftermarket kit για Brera κτλπ
Σε φίλου C2 με Rotrex κομπρέσσορα υπάρχει αυτός ο μεταλλικός θόρυβος από τη πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκε ακόμα και στο ρελαντί!
Από κάπου αλλού προέρχεται ο θόρυβος στο EOS...
Μπορείς να πας σε έναν μάστορα που γνωρίζει και ασχολείται με VW, να το κοιτάξει, να εντοπίσει το πρόβλημα εάν υπάρχει και έπειτα στην αντιπροσωπεία, να σου δώσουν σε χαρτί με υπογραφή τη γνωμάτευση!
Μετά μπορείς να τους κάνεις να τρέχουν με την ουρά στα σκέλια.. -
Φιλε gregee ο ηχος αυτος που λες υπηρχε απο
την πρωτη στιγμη που πηρες το αυτοκινητο ή
παρουσιαστηκε μετα απο ενα χρονικο διαστημα? -
Ο χρήστης gregee έγραψε:
ρε παιδια επειδη Θα φρικαρω..... το θεμα ειναι οτι δεν το εκανε αρχικα, και το κανει σε ολο το φασμα στροφων. κατηε φορα που πατας το γκαζι εστς και λιγο.... -
Σιγουρα δεν ειναι παντως κατι το φυσιολογικο οπως
το περιγραφεις.
Καλο θα ηταν να απευθυνθεις σε καποιο αλλο επισημο εξουσιοδοτημενο συνεργειο
της VW μεχρι να σου βρουν απο που ακριβως προερχεται αυτος ο
θορυβος και πως μπορει να λυθει το προβλημα.
Μην χανεις την ψυχραιμια σου, δεν ειναι ολα τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια χαλια.
Απλα μην κανεις το λαθος να αφησεις το αυτοκινητο σε χερια μη επισημα
ετσι ωστε οποιοδηποτε και να ειναι το προβλημα, να επιδιορθωθει ή να αλλαχτει
χωρις να επιβαρυνθεις τιποτα.
Οταν με το καλο λυθει το θεμα σου, αν εχεις το κουραγιο στειλε και ενα mail
στο διεθνες site της vag με παραπονα για την περιπετεια σου και για την κακη αντιμετωπιση που ειχες απο τον αντιπροσωπο σου. -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Σε φίλου C2 με Rotrex κομπρέσσορα υπάρχει αυτός ο μεταλλικός θόρυβος από τη πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκε ακόμα και στο ρελαντί!
τι, πως, που;
-
Μην συγκρινετε περιπτωσεις εργοστασιακων με βελτιωμενα,
οσο επαγγελματικα και υπευθυνα να ειναι.
Εδω μιλαμε για ενα καθαρα εργοστασιακο αυτοκινητο.
Ο γνωστος μεταλικος συνεχομενος θορυβος του κομπρεσσορα παντως
( οπως τον συνηθισαμε κυριως απο τα cooper s προηγουμενης γενιας και λιγοτερο απο τα Kompressor της Mercedes ) απουσιαζει απο το νεο scirocco κατι που εχω διαπιστωσει
προσωπικα μετα απο τρια διαφορετικα test drive.
EOS 1.4 TSi 160 Problem