Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    EOS 1.4 TSi 160 Problem
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. EOS 1.4 TSi 160 Problem
    • 1
    • 2
    • 3
    • 3 / 3
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    30
    54
    647
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cosneo last edited by

Ο χρήστης kon5 έγραψε:

Κάνουν οι Tsi σαν diesel στο ρελαντί?
      (Σε test drive που έκανα σε Octavia 1,4 122ΗΡ και Eos 1,2 122ΗΡ (και με ανοιχτή την οροφή) δεν άκουγα το 'γουργουριτό' των diesel!).

Στο ρελαντί σήκωσε το καπό και θα το ακούσεις.
      Και στο s3 φίλου έτσι κάνει.

Θα το προσέξω στο Yeti 1,2 που θα δω απο εβδομάδα!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        leonp last edited by

Ο κινητήρας του kon5 με το καπό ανοιχτό κάνει αρκετή φασαρία (ρελαντί).

Με κλειστό το καπό ακούγεται λίγο και μέσα στο αμάξι πρέπει να κοιτάς το στροφόμετρο για να καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα - καλά που είναι αυτόματο και αλλάζει μόνο του.

• elteo
          elteo last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:
          Ο κινητήρας του kon5 με το καπό ανοιχτό κάνει αρκετή φασαρία (ρελαντί).

Με κλειστό το καπό ακούγεται λίγο και μέσα στο αμάξι πρέπει να κοιτάς το στροφόμετρο για να καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα - καλά που είναι αυτόματο και αλλάζει μόνο του.

έχω τον ίδιο κινητήρα και συμφωνω απόλυτα. Είναι αθόρυβος. Αλλά και όταν ακούγεται μου αρέσει η χροιά του και το σκάσιμο της σχάστρας (κλειστού τύπου αλλά μέσα ακούγεται λίγο)

• E
            eosakias89 last edited by

Παιδια γεια σας, έχω και εγω ενα eos 160 εδω και 1 χρονο.. Τον τελευταιο μηνα μου κανει και εμενα εναν θορυβο ο οποιος εχει ως εξης: ειμαι ρελαντι σταματημενος, με το αυτοκινητο να εχει κανει καποια χιλιομετρα για να ζεσταθει αρκετα. Τοτε αρχιζει να κανει τακ τακ τακ. Οταν ανοιξω τον κλιματισμο κανει χειροτερα και τσιμποντας το γκαζι μεχρι τις 1000 στροφες γινεται ολο και πιο γρηγορος.. Ολα αυτα με νεκρα και χωρις συμπλεκτη πατημενο (με συμπλεκτη δεν κανει τιποτα). Πηγα λοιπον και εγω να δω τι συμβαινει και μου λεει ο αρχιμηχανικος της αντιπροσωπειας, (η οποια με εχει απογοητευσει απιστευτα) οτι ειναι πολυ φυσιολογικο ασχετως αν στην αρχη δεν εκανε τιποτα.. Γυριζει χαρακτηριστικα και μου λεει οτι ειμαι τυχερος γιατι το δικο μου ειναι και σχετικα αθορυβο σε σχεση με ολα τα αλλα και επισης, να ξερετε οτι ολα τα tsi με τον κομπρεσορα και το τουρμπο κανουν ετσι. Τελος μου ειπε οτι ο ηχος προερχεται απο το συγκεκριμενο 6αρι κιβωτιο το οποιο κανει ετσι σε ολα.. Εγω προσωπικα θα το κυνηγησω και θα ζητησω μεχρι και καινουργιο κιβωτιο αν χρειαστει.. Υ.Γ. Ποιος ξερει ποιο ειναι το καλυτερο συνεργειο στην Αττικη τελικα?

• M
              mariost last edited by

Εφόσον δεν στο κάνει με πατημένο συμπλέκτη τότε μάλλον είναι το ρουλεμάν του συμπλέκτη.

• K
                kavoyras last edited by

Παιδια γεια σας, έχω και εγω ενα eos 160 εδω και 1 χρονο.. Τον τελευταιο μηνα μου κανει και εμενα εναν θορυβο ο οποιος εχει ως εξης: ειμαι ρελαντι σταματημενος, με το αυτοκινητο να εχει κανει καποια χιλιομετρα για να ζεσταθει αρκετα. Τοτε αρχιζει να κανει τακ τακ τακ. Οταν ανοιξω τον κλιματισμο κανει χειροτερα και τσιμποντας το γκαζι μεχρι τις 1000 στροφες γινεται ολο και πιο γρηγορος.. Ολα αυτα με νεκρα και χωρις συμπλεκτη πατημενο (με συμπλεκτη δεν κανει τιποτα). Πηγα λοιπον και εγω να δω τι συμβαινει και μου λεει ο αρχιμηχανικος της αντιπροσωπειας, (η οποια με εχει απογοητευσει απιστευτα) οτι ειναι πολυ φυσιολογικο ασχετως αν στην αρχη δεν εκανε τιποτα.. Γυριζει χαρακτηριστικα και μου λεει οτι ειμαι τυχερος γιατι το δικο μου ειναι και σχετικα αθορυβο σε σχεση με ολα τα αλλα και επισης, να ξερετε οτι ολα τα tsi με τον κομπρεσορα και το τουρμπο κανουν ετσι. Τελος μου ειπε οτι ο ηχος προερχεται απο το συγκεκριμενο 6αρι κιβωτιο το οποιο κανει ετσι σε ολα.. Εγω προσωπικα θα το κυνηγησω και θα ζητησω μεχρι και καινουργιο κιβωτιο αν χρειαστει.. Υ.Γ. Ποιος ξερει ποιο ειναι το καλυτερο συνεργειο στην Αττικη τελικα?

eosakias89
                καταρχάς να σου πω ότι δεν υπάρχει 'καλύτερο' συνεργείο.
                Έχω πάει σε συνεργείο που μου συστήσανε ως γ@μ@το και πήγα και ήταν μάπα.Επίσης έχω πάει στον Παζαρόπουλο (δεν έχω κάνει service ακόμα εκεί) και παρότι όλοι τον κράζουν ο τύπος (υπεύθυνος του service) φάνηκε πολύ ΟΚ σε σημείο που προβληματίστηκα θετικά (ψάχνω συνεργείο γιατί autonet δεν ξαναπάω αν δεν αλλάξει στυλάκι). Και αναφέρω τον Παζαρόπουλο γιατί έχω προσωπική εμπειρία και γιατί ως τότε (και ακόμα και τώρα) ακούω κάκιστες γνώμες από κάποιους στο internet. Κι όμως εμένα η 1η και η 2η κρούση ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά θετική.

εμένα έκανε το ίδιο σύμπτωμα το Golf IV που είχα (Αυτό το τακ-τακ-τακ που λες και όσο πατάς το γκάζι το ακούς να 'επιταχύνει' κι αυτό και κάποια στιγμή σταματάς να το ακούς γιατί το υπερκαλύπτει ο θόρυβος της μηχανής).
                Ήταν από τον πολλαπλασιαστή και το εμφάνισε κάποια στιγμή και από τότε παρότι τους άλλαξα αρκετές φορές (μέσα στην εγγύηση αλλά και μετά πληρώνοντας μόνος μου) δεν σταμάτησε ποτέ να το κάνει.
                Εγώ το άκουγα χαρακτηριστικά στα φανάρια που σταματούσα (με ζεστή μηχανή, με κρύα δεν το έκανε ).Εν κινήση δεν το άκουγα όμως. Το ίδιο ισχύει και σε σένα?
                στην αντιπροσωπεία (και πίστεψέ με άλλαξα αρκετές ) μου είπαν ότι είναι νορμάλ ήχος για το μοτέρ μου.

Στο τέλος έβαλα εξάτμιση και σταμάτησα να το ακούω.

ΥΓ:εκείνη την περίοδο όταν σταματούσα στο φανάρι ή και πεζός παρατηρούσα όλα τα golf και είδα ότι το έκαναν σχεδόν όλα (το 90% σίγουρα).
                ΥΓ2:Αυτό το τακ-τακ-τακ το κάνει και το Golf V 1.6FSI που έχουμε ακριβώς για τον ίδιο λόγο, απλώς είναι λιγότερο έντονο ακόμα και απ'έξω γιατί 'φοράει' μόνωση στο καπώ. Και εκεί μας είπαν ότι είναι 'νορμαλ' ήχος για το συγκεκριμένο μοτέρ

• T
                  tsargy last edited by

Ο χρήστης mariost έγραψε:
                  Εφόσον δεν στο κάνει με πατημένο συμπλέκτη τότε μάλλον είναι το ρουλεμάν του συμπλέκτη.

+1 έτσι νομίζω και εγώ...μάλλον δεν χρειάζεται να ανυσηχείς πολύ...

• E
                    eosakias89 last edited by

Πηρα πρωτοβουλια σημερα και πηγα σε ενα πολυ σωστο απο ο,τι ειδα service.. το εκαναν test drive και οντως μου ειπαν οτι ειναι το ρουλεμαν του κιβωτιου (στο passat fsi 1.6 εχει αλλο και δεν το κανει)! Τι προτεινεις να μπω στιν διαδικασια να τα αλλαζω οσο εχω ακομα εγγυηση? Ή θα μου κανει παλι το ιδιο αμεσως μολις αλλαχτει και τι πιθανοτητες υπαρχουν αν το αφησω να μου βγαλει κατι πιο σοβαρο? Τι εξατμιση? Εγω θελω να φορεσω μονο τελικο απο (gt-gti) παντα μαμα..

• T
                      tsargy last edited by

Απο την στιγμή που έχεις εγγύηση, να το αλλάξεις, που ξέρεις? ,μπορεί να σου βάλουν κάτι πιο βελτιωμένο...αν όχι, τότε θα τον ξανακάνει τον θόρυβο...
                      Πάντως αν το αφήσεις, το πιο πιθανό είναι να γίνει μεγαλύτερος...

• T
                        thanix last edited by

Ο χρήστης iliasp έγραψε:

Σε φίλου C2 με Rotrex κομπρέσσορα υπάρχει αυτός ο μεταλλικός θόρυβος από τη πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκε ακόμα και στο ρελαντί!

τι, πως, που;

C2 vts, σε μηχανικό, στη Θεσσαλονίκη

To αμαξι ραβει...εγγυημενα

• I
                          iroc last edited by

Ο χρήστης eosakias89 έγραψε:
                          το ρουλεμαν του κιβωτιου

πραγματικα η σχεση που εχει το 'νεο ' βελτιωμενο ρουλεμαν δεν εχει καμια σχεση με το 'παλιο' δεν ακουγετε οσο αυτο το φασαριοζικο ρουλεμαν ...ομος απο τιν αλλη μην πας για ανοιγματα κιβωτιου γιατι δεν ξερεις τι μπορει να σου κανουν στραβα...μονο αν εμφανισει αλλα προβληματα πιο ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ (αν εμφανισει) να το πας για αλλαγη κ ειμαι 1000 τοις εκατο σιγουρος οτι θα στο αλλαξουν συγουρα τοτε... θα το δουνε μονοι τους ....

• G
                            ggab last edited by

Ο χρήστης eosakias89 έγραψε:
                            Πηρα πρωτοβουλια σημερα και πηγα σε ενα πολυ σωστο απο ο,τι ειδα service.. το εκαναν test drive και οντως μου ειπαν οτι ειναι το ρουλεμαν του κιβωτιου (στο passat fsi 1.6 εχει αλλο και δεν το κανει)! Τι προτεινεις να μπω στιν διαδικασια να τα αλλαζω οσο εχω ακομα εγγυηση? Ή θα μου κανει παλι το ιδιο αμεσως μολις αλλαχτει και τι πιθανοτητες υπαρχουν αν το αφησω να μου βγαλει κατι πιο σοβαρο? Τι εξατμιση? Εγω θελω να φορεσω μονο τελικο απο (gt-gti) παντα μαμα..

Το αλλαζεις χωρις δευτερη σκεψη.....ελπιζοντας οτι ετυχε και περασε.Παντως να ξερεις οτι το μοτερ ειναι αρκετα πιεσμενο με οτι αυτο συνεπαγεται.

• I
                              iroc last edited by

Ο χρήστης GGAB έγραψε:
                              Το αλλαζεις χωρις δευτερη σκεψη

πιστεψε με δεν ειναι αρκετα σοβαρο για να ληθει και να μπει νεο ρουλεμαν (δεν αξιζει να το ανοιξεις γιαυτο το λογο το κιβωτιο )...το λεω ως παθον που αλαξα δισκο πλατο ρουλεμαν συγχρονιζε 2ας και γραναζι σε γκολφ 6.. το μονο που θα μπορουσες να κανεις αν ο τεχνικος συμβουλος σου ειπε οτι οντος ειναι αυτο που φταιει ,να πατε να το γραψετε οτι ειναι το ρουλεμαν στο βιβλιο σερβις η σε καπιο χαρτι ωστε και βλαβη να σου βγαλει να αλαχθει σιγουρα μετα αν επιμεινει το προβλημα οπου κατα πασα πιθανοτατητα θα λυθει με χιλιομετρα που θα γραψεις...

• G
                                ggab last edited by

Ο χρήστης iROC έγραψε:

Το αλλαζεις χωρις δευτερη σκεψη

πιστεψε με δεν ειναι αρκετα σοβαρο για να ληθει και να μπει νεο ρουλεμαν (δεν αξιζει να το ανοιξεις γιαυτο το λογο το κιβωτιο )...το λεω ως παθον που αλαξα δισκο πλατο ρουλεμαν συγχρονιζε 2ας και γραναζι σε γκολφ 6.. το μονο που θα μπορουσες να κανεις αν ο τεχνικος συμβουλος σου ειπε οτι οντος ειναι αυτο που φταιει ,να πατε να το γραψετε οτι ειναι το ρουλεμαν στο βιβλιο σερβις η σε καπιο χαρτι ωστε και βλαβη να σου βγαλει να αλαχθει σιγουρα μετα αν επιμεινει το προβλημα οπου κατα πασα πιθανοτατητα θα λυθει με χιλιομετρα που θα γραψεις...

ποτε προλαβαν και βγηκαν ολα αυτα off;

• I
                                  iroc last edited by

οριστε το τοπικ δεν ξαναεπαναλαμβανομε καλο διαβασμα σε οποιον το διαβασει.viewtopic.php?f=6&t=37634

• First post
                                    Last post
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 3 / 3
                                  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                    • ΕΛΛΑΔΑ
                                    • ΚΟΣΜΟΣ
                                    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ