-
Ο χρήστης IOANNIS ZOIS στις 25/02/09 10 έγραψε:
Στο αυτοκίνητο επιδρούν μόνο 2 δυνάμεις, η ελκτική δύναμη του κινητήρα και η τριβή. (Η αντίσταση του αέρα--σε πρώτη προσέγγιση--θεωρείται αμελητέα και αγνοείται)
Στο αυτοκίνητο επιδρά μόνο μία δύναμη, η τριβή η οποία ουσιαστικά το επιταχύνει. (Η αντίσταση του αέρα--σε πρώτη προσέγγιση--θεωρείται αμελητέα και αγνοείται).
Τελευταία επεξεργασία από IOANNIS ZOIS και 26/02/09 11:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ενδιαφέρον...
'Κάλιο αργά, και με πολλαπλά EDIT όλων των ήδη σχολιασθέντων δημοσιεύσεων σου σε αυτό το thread από τις 9/2/09 μέχρι σήμερα [αντί απλά να αναγνωρίσεις το λάθος σου στη συνέχεια της συζήτησης, όπως θα έκανε κάποιος που δε θα αδιαφορούσε για το τι νόημα θα βγάλουν από τα σχόλια που έγιναν επάνω στις τοποθετήσεις του όσοι διαβάσουν τις τελευταίες σελίδες μια προς μια], παρά ποτέ', που λέει και μια γνωστή παροιμία...
Τα υπόλοιπα που άλλαξες θα τα διαβάσω και θα τα συγκρίνω με τα original posts σου, που έχω στο αρχείο μου, μόλις βρω λίγο χρόνο και διάθεση. Δυστυχώς το κουράσαμε πολύ το συγκεκριμένο 'παράδειγμα' και δεν ξέρω κατά πόσον άξιζε τον κόπο.
Πάντως οφείλω να πω ότι γράφεις εξαιρετικά και χαίρομαι που σε έχουμε μαζί μας στο 4ΤF.
-
Ο χρήστης IOANNIS ZOIS στις 25/02/09 10 έγραψε:
Ξεκινώ με ένα γενικό σχόλιο:
...
...
...Τελευταία επεξεργασία από IOANNIS ZOIS και 01/03/09 5:37, έχει επεξεργασθεί 6 φορά/ες συνολικά
Μια άλλη ιδέα [επειδή υποτίθεται ότι το forum λειτουργεί βασικά ως 'βήμα διαλόγου'] θα ήταν να έβαζες ένα link στο site σου και να πειραματιζόσουν εκεί με την παραπάνω διάλεξη.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μια άλλη ιδέα [επειδή υποτίθεται ότι το forum λειτουργεί βασικά ως 'βήμα διαλόγου'] θα ήταν να έβαζες ένα link στο site σου και να πειραματιζόσουν εκεί με την παραπάνω διάλεξη.
+1
Και μιας και τα έφτιξε όλα ο φίλος μας ας φτιάξει και αυτό εδώ να μη φαίνεται άσχημο...
ΥΓ 1: Για κινητό που ολισθαίνει, το θεώρημα μεταβολής της κινητικής ενέργειας δίδει
t = mv^2 /(2P-μmgv)
με τις ίδιες «ιδανικές» παραδοχές, όπου P η ισχύς του κινητήρα, μ ο συντελεστής τριβής, m η μάζα, g η επιτάχυνση της βαρύτητας και v = 100km/h = 27.8 m/s.
ΙΠΖ
Διαφορά ταχύτητας στην στροφή