-
Καλησπέρα , τελικά μετά από πολύ σκέψη κατέληξα σε αυτές τα 3 μοντέλα για αγορά (εντός του 2009).
Μπορεί σαν στυλ να μην έχουν σχέση , όμως ικανοποιούν και τα 3 τα δικά μου θέλω .
Είμαι 31 ετών , θέλω πλέον οικογενειακό αμάξι , ασφαλές και αρκετα δυνατό.
Πιστεύω (ίσως και επειδή έχω το Almera) ότι το Qashqai θα είναι το πιο αξιόπιστο.
Μεινοέκτημα του ίσως ότι στην 1.6 έκδοση δεν έχει 4κίνηση , το έκανα test -drive πολύ δυνατός κινητήρας , με κοντές σχέσεις και άκρως ενδιαφέρουσα θέση οδήγησης , λόγω ύψους) , με E.s.p και πολλά extra
Το Insignia , ωραίο , γαμάτο , αλλά μήπως είναι πολύ μεγάλο σε διαστάσεις , από την άλλη είναι πιο καινούριο , 1.8 με 140 ίππους , το είδα στην έκθεση
Το Mazda μου αρέσει , αλλά εχω κάποιες αμφιβολίες για τον κινητήρα, ενώ και το εσωτερικό δεν με ξετρελαίνει.
Σε τιμές κυμαίνονται όλα στα 23.500 (το mazda to βρίσκω κανα χιλιάρικο παρακάτω)Υ.Γ :
της γυναίκας της αρέσει το Qashqai , οπότε θα προσπαθήσει να με πείσει για αυτό..Θα ήθελα κάποιος ιδιοκτήτης του Q.Q να γράψει τις εντυπώσεις του από την μέχρι τώρα πορεία του αυτ/του.
-
Καλησπέρα , τελικά μετά από πολύ σκέψη κατέληξα σε αυτές τα 3 μοντέλα για αγορά (εντός του 2009).
Μπορεί σαν στυλ να μην έχουν σχέση , όμως ικανοποιούν και τα 3 τα δικά μου θέλω .
Πιστεύω (ίσως και επειδή έχω το Almera) ότι το Qashqai θα είναι το πιο αξιόπιστο.
Μεινοέκτημα του ίσως ότι στην 1.6 έκδοση δεν έχει 4κίνηση , το έκανα test -drive πολύ δυνατός κινητήρας , με κοντές σχέσεις και άκρως ενδιαφέρουσα θέση οδήγησης , λόγω ύψους) , με E.s.p και πολλά extra
Το Insignia , ωραίο , γαμάτο , αλλά μήπως είναι πολύ μεγάλο σε διαστάσεις , από την άλλη είναι πιο καινούριο , 1.8 με 140 ίππους , το είδα στην έκθεση
Το Mazda μου αρέσει , αλλά εχω κάποιες αμφιβολίες για τον κινητήρα, ενώ και το εσωτερικό δεν με ξετρελαίνει.
Σε τιμές κυμαίνονται όλα στα 23.500 (το mazda to βρίσκω κανα χιλιάρικο παρακάτω)Υ.Γ :
της γυναίκας της αρέσει το Qashqai , οπότε θα προσπαθήσει να με πείσει για αυτό..Θα ήθελα κάποιος ιδιοκτήτης του Q.Q να γράψει τις εντυπώσεις του από την μέχρι τώρα πορεία του αυτ/του.
-
-
το Οπελ είναι όντως μεγάλο...4,83μ
εγώ στην θέση σου θα επέλεγα το Mazda 6.
-
mazda 6, αν μπορείς και 2λιτρο ....
χώωωωροι
τιμόνι
οδική συμπεριφορά
αξιοπιστία
αεροδυναμικός συντελεστής
κατανάλωσηΥΓ. στις γυναίκες αρέσουν τα SUV..... ας μας πει κάποια γιατί ?
-
χα χαχ ίσως γιατί νιώθουν πιο ασφαλείς με αυτά λόγω όγκου , άσε που νιώθουν ότι μπορούν να παρκάρουν οπουδήποτε με ένα SUV
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ΥΓ. στις γυναίκες αρέσουν τα SUV..... ας μας πει κάποια γιατί ?
γιατί τα περισσότερα είναι «μεγάλα» και «ψηλά»;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΥΓ. στις γυναίκες αρέσουν τα SUV..... ας μας πει κάποια γιατί ?
γιατί τα περισσότερα είναι «μεγάλα» και «ψηλά»;
Eιναι της μοδας.
-
Αρέσουν (συνήθως) στις γυναίκες ΚΑΙ στους αρχάριους οδηγούς, διότι κάθεσαι ψηλά και έχεις την ψευδαίσθηση της 'εποπτείας' του δρόμου... Είναι κάτι παρόμοιο με εκείνο το γάντζωμα-αγκάλιασμα του τιμονιού.
-
Ξέχασα να αναφέρω ότι αν το 4χ4 υπήρχε στον 1.6 , θα το έπερνα ασυζητητή το Νissan
( Κλασσική χαζή νοοτροπία μιας και την τετρακίνηση θα την χρησιμοποιήσω 1 φορά το χρόνο και αν ) -
αν υπηρχε τετρακινηση στο 1.6 θα χανε κλαψει μανουλες στις προσπερασεις...
6αρι η insignia turbo..
-
mazda 6, αν μπορείς και 2λιτρο ....
αξιοπιστία+ποιότητα (made in Japan)
τιμόνι
οδική συμπεριφορά
χώροι
για ατμοσφαιρικό 1.8 πάει πολύ καλάΒέβαια, εάν μιλάμε για Insignia 1.6T, τότε, μάλλον αυτό.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
insignia turbo..αν μπορείς, αυτό... η διαφορά σε € είναι μεγάλη;
-
το τουρμπάτο Opel κάνει 25.000 ευρώ ενώ to Q.Q 23.500
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
το τουρμπάτο Opel κάνει 25.000 ευρώ ενώ to Q.Q 23.500Ασχετο : Οι αισθητήρες παρκαρίσματος λειτουργούν ακριβώς όπως το σύστημα Parktronik?
-
qashqai 1.6: πολύ μικρό πορτ παγκάζ. όχι άνετα τρεις πίσω. κλήσεις σε στροφές. φιλοσοφία suv
χωρίς να είναι ή ψευτοπιστεύεις ότι έχεις suv.το χει η γυναίκα μου.
mazda 6 1.8 Μη συγκρισιμο με το qashqai. μεγαλύτερο πορτ παγκάζ, πίσω άνετα τρείς καλλίτερα το
2 λιτρο οδιγικά πολύ καλλίτερο, λογικό γιατί δεν έχει το ύψος του nissan. Οδηγηκά
καλλίτερο από το nissan primera που είχα. Το λέω σαν αντιστοίχιση ίδιας κατηγορίας
αυτοκινήτων.το έχω εγώ.
Insignia: Δεν το έχω δει από κοντά αλλά από photos μου αρέσει πάρα πολύ. Ελπίζω να μην έχει
τους κινητήρες που είχαν τα vectra. -
To QQ εχει αρκετα μεγαλο πορτμπαγκαζ (410). Αν υποτεθει οτι ειναι στην κατηγορια γκολφ, φοκους κλπ ειναι απο τα κορυφαια. Αν υποτεθει οτι ειναι στην κατηγορια SUV ειναι καλυτερο απο πολλα (tuscon, vitara, tiguan, κλπ).
Απο κει και περα, οντως 3 πισω δεν καθονται ανετα οχι τοσο λογω πλατους (που ειναι πανω απο τον μεσο ορο) αλλα λογω διαμορφωσης των καθισματων (δεν καθεται καλα ο μεσαιος). Επειδη καποιος φιλος ειπε οτι στο μαζντα 6 πισω καθονται 3 ανετα, απλα να επισημανω οτι σε λιγα αυτοκινητα μπορει να καθισει 3ο ατομο πισω οταν υπαρχουν και 2 παιδικα καθισματακια. Το 6 νομιζω δεν ειναι ενα απο αυτα, οποτε μαλλον δεν κερδιζεις κατι ουσιαστικο (δεν θυμαμαι ποτε εκανα τελευταια φορα μεγαλο ταξιδι με 5 ενηλικες στο αυτοκινητο - και στο φιναλε εγω ημουν στη θεση του οδηγου)
Στις στροφες οντως εχει αυξημενες κλισεις, αλλα κατα τη γνωμη μου οχι πολυ εντονες ουτε ενοχλητικες. Βεβαια, εξαρταται και απο το πως οδηγας και τι εχεις συνηθισει.
Το οτι δεν ειναι 4χ4 στα 1.6 ειναι πλεονεκτημα.
Ο κινητηρας ειναι απλα οκ, τιποτα το συγκλονιστικο - ειδικα τωρα που υπαρχουν τοσα τουρμπακια στην αγορα. Πας αξιοπρεπως, ακομη και φορτωμενος. Σε εθνικη οδο ειναι πολυ ικανοποιητικο, σε επαρχιακη θα χρειαστει να παιξεις λιγακι με τον επιλογεα ταχυτητων. Κατι που πρεπει να ξερεις ειναι οτι επειδη εχει κοντο 5αρι κιβωτιο, ειναι καπως θορυβωδες στις ψηλες ταχυτητες (ανω των 140). Του λειπει μια 6η.
Σε παρομοιο διλλημα, ειχα αποκλεισει τα αυτοκινητα της κατηγοριας 6, insignia κλπ λογω του μηκους. Στη θεση σου, θα εβαζα στις επιλογες μου και τη νεα δελτα. -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Το οτι δεν ειναι 4χ4 στα 1.6 ειναι πλεονεκτημα.
.Για εξήγησε το αυτό σε παρακαλώ
-
Αν μπορείς τα 25.000 τότε Isignia 1,6t.
Αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα και η οδήγηση τότε ' 6 ' με τον 2.0 αλλιώς το 1,8 μια χαρά είναι και σου μένουν και ρέστα.
Το κασκάι είναι ένα απλό τρικ του μαρκετινγκ (γιαυτό αρέσει και στην γυναίκα σου).
Σαν αυτ/το το αφήνω ασχολίαστο , γιατι οτι πω δεν θα αρέσει.Oσο για τις διαστάσεις . 4,83 isignia με 4,755 ' 6 ' , δεν νομίζω ότι κάνουν διαφορά .
Είναι και τα δύο αξιοπρόσεχτα όμορφα σχήματα με σωστές αναλογίες. Δάλεξε όποιο θές. -
Καλησπέρα και από εμένα. Βρίσκομαι και εγώ στην ίδια κατηγορία (30 ετών και σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου, οικογενειακού πλέον ). Και οι δικές μου επιλογές είναι αυτές οι τρεις μαζί με το mondeo (ως κάτοχος focus έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος)
Προσωπικά πιστεύω ότι το 6 και το insignia έχουν ένα προβάδισμα από το Q...Q ως πιο οικογενειακά, και τα δύο έχουν μεγαλύτερους χώρους και πολύ μεγαλύτερο χώρο για τις αποσκευές.
Το 6 το οποίο το έχω οδηγήσει είναι εξαιρετικό στο δρόμο, με λίγο ελαφρύ τιμόνι αλλά το εσωτερικό του δεν με ενθουσιάζει στα πολύ θετικά του η κατανάλωση και η αξιοπιστία της mazda
Το insignia το είδα στην έκθεση και έπαθα πλάκα, σχεδιαστικά είναι πανέμορφο ενώ και εσωτερικά έχεις την αίσθηση της πολυτέλειας. Τώρα στο δρόμο τι θα κάνει θα φανεί στη πορεία.
Προσωπικά θα περιμένω να το οδηγήσω όταν με το καλό έρθει στην Ελλάδα πριν αποφασίσω.
Γενικά πάντως ένα από τα δύο πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή με μια μικρή αδυναμία στο opel
Nissan Qashqai 1.6 vs Opel Insignia 1,8 ή Mazda 6