-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Εσείς κάντε ότι σας φωτίσει ο θεός.
Eβαλα στο τελευταιο σερβις, πριν μια εβδομαδα και 250χλμ.
Περιμενω λιγακι ακομα για να γραψω εντυπωσεις... -
Έχω λυμένο ένα μοτέρ από το οικογενειακό R21 ΤΧΙ, έχει 295.000 χλμ και πρίν από περίπου 35.000 χλμ σε ταξίδι προς Θεσ/νίκη και για ώρα κοντά στον κόφτη στην ευθεία της Λάρισας προς Κατερίνη έκοψε απότομα στροφές και πήγε να κολλήσει, το πρόλαβα με τον συμπλέκτη, κοπάναγε σαν σφυριά, συνέχισα με 80-100 χλμ γιατί έπρεπε να φτάσω στην δουλειά μου με το μοτέρ να κοπανάει πολύ, γύρισα στην Αθήνα μετά από 3 ημέρες, αφού είχε ζημιά ακαι θα το άνοιγα είπα να δοκιμάσω το Motorkote από περιέργεια, σιγά - σιγά έρχισε να γλυκαίνει μέχρι που μετά από κανένα 2μηνο ακουγότανε μόνο στο ρελαντί.
Να πω εδώ ότι όταν έφτασα στη Νεοχωρούδα για τη δουλειά μου έβγαλα τα μπουζί και το ψευτοκάπακο για να ρίξω μια ματιά, το μπουζί του Νο 2 κυλίνδρου είχε κάρβουνα, οπότε κατάλαβα ότι το κόλλημα που πήγε να πάθει ήταν από κάποιο κόλλημα μπέκ και η όποια ζημιά ήταν στο έμβολο και όχι κάποιο κουζινέτο.
Αυτό πριν από περίπου 30 μήνες, τώρα λοιπόν που άνοιγα το μοτέρ είδα ότι από το έμβολο λείπουν 2 μικρά κομμάτια στην κορώνα του, και το χιτώνιο έχει πολλές και βαθειές γραμμές, παρόλα αυτά, με το Motorkote το αυτοκίνητο είχε τις ίδιες επιδόσεις ( κατά 90% ) το κυνηγούσα χωρίς να το λυπάμαι αφού είχα αποφασίσει να το πάω μέχρι να σπάσει, δεν έκαιγα λάδια περισσότερα από ότι θα έκαιγε ένα μοτέρ με 250-260.000 χλμ τότε, μέχρι που είχε πρόβλημα με τη φλάτζα του και αποφάσισα να το ανοίξω, ακόμα και με φλάτζα όμως πήγα 3 φορές στη Σπάρτη που υπηρετούσε ο γιός μου, και κέθε μέρα σπίτι - δουλειά, έτσι για να δω τα όρια του μοτέρ, το μοτέρ είναι το J7R 2.0 L 12βάλβιδο με 140 ίππους.
Ακόμα δεν το έχω δέσει, άμα θέλετε φωτό του εμβόλου και του χιτωνίου, της κατάστασης του στροφάλου και των μετάλλων του δεν έχω πρόβλημα να σας ανεβάσω, θέλω να πώ ότι τεκμηριωμένα πια πιστεύω στο Motorkote, όχι γιατί μου είπανε ή γιατί άκουσα, αλλά γιατί το είδα και το βλέπω καθημερινά.
-
Μερικες φωτο απο το εμβολο και το χιτωνιο θα ηταν χρησιμες για εμας τους περιεργους,αν δεν ειναι φασαρια φυσικα.
Θα το εβαζες σε καινουργιο αμαξι (κατω απο 100.000χλμ)το μοτορκοτε,βασιζομενος σε οσα εχεις αποκομίσει μεχρι τωρα;
-
Συμφωνα με τις οδηγιες:
165ml εβαλα στον κινητηρα (σε 2,8l λαδι)
130ml στο κιβωτιο (σε 1,65l βαλβολινης)Ποσο καιρο να περιμενω ωστε να βγαλω ασφαλη συμπερασματα?
Σε ποια περιπτωση 'απλωνεται' καλυτερα? Σε πολλες σαλ η σε κανονικη οδηγηση? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μερικες φωτο απο το εμβολο και το χιτωνιο θα ηταν χρησιμες για εμας τους περιεργους,αν δεν ειναι φασαρια φυσικα.Θα φωτογραφίσω και θα ανεβάσω.
Θα το εβαζες σε καινουργιο αμαξι (κατω απο 100.000χλμ)το μοτορκοτε,βασιζομενος σε οσα εχεις αποκομίσει μεχρι τωρα;
Θα διαβάσω τις οδηγίες αν δεν αναφέρει τίποτα θα το βάλω στο μοτέρ που έχω τώρα ανοιχτό, θα το βάλω ώστε αν κάτι δεν πάει καλά ή το ζορίσω, να προστατέψει το καλό λάδι και το Motorkote το καινούργιο μοτέρ.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Συμφωνα με τις οδηγιες:
165ml εβαλα στον κινητηρα (σε 2,8l λαδι)
130ml στο κιβωτιο (σε 1,65l βαλβολινης)Ποσο καιρο να περιμενω ωστε να βγαλω ασφαλη συμπερασματα?
Σε ποια περιπτωση 'απλωνεται' καλυτερα? Σε πολλες σαλ η σε κανονικη οδηγηση?Από ότι έχω καταλάβει θέλει τον χρόνο του για να επικολληθεί στις τριβόμενες επιφάνειες και αυτό γίνεται με την συνεχή κυκλοφορία του λαδιού, δεν νομίζω ότι ο ρυθμός παίζει τόσο ρόλο όσο οι ώρες λειτουργίας του μοτέρ.
Εχω βάλει επίσης στο έμπρός και πίσω διαφορικό του Quadra, το μεσαίο λιπαίνεται με το εμπρός γιατί είναι προέκταση του μπροστινού σαζμάν / διαφορικού, οι κινητήρες στα R21 turbo, R21 Turbo Quadra και TXI είναι στον διαμήκη άξονα του αυτοκινήτου και όχι στον εγκάρσιο όπως είναι στο R21 GTS με τον κινητήρα F3N ( εγώ σε αυτό έχω βάλει τον F7P ) καθώς και στα τιμόνια τους, και στα 4 R21 που έχω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λεωνιδα εψαξα στο google για το ΜΑΙ και δεν βγαζει αποτελεσματα.Ουτε σελιδα του προιοντος βρισκω ουτε τιποτα.Αυτο μου εκανε εντυπωση.ευχαριστω και για το timken test(οτι μαθαινει κανεις καλο ειναι),καπου εχω δει γρασσο με τετοιο ονομα.
Στο google και εγω το εψαξα αλλα εχει μονο γνωμες απο αλλα forums τα οποια σχολια ειναι ολα θετικα εμενα εχουν δοκιμασει δυο φιλοι μου ενας με ενα s3 και ο αλλος με ενα type r ολοι μονο θετικα λενε ......
-
Για αυτό δεν μιλάμε;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
http://www.motorkote.com/Για αυτό δεν μιλάμε;
Για το ΜΑΙ
-
-
Οι φωτό από το Renault 2.0L 12V με τα 295.000 χλμ που είχα υποσχεθεί. Το ιστορικό του είναι γραμμένο στην προηγούμενη σελίδα. Παρατηρήστε στο καλό χιτώνιο ότι ακόμα φαίνονται οι χιαστές γραμμές του Honing, εκτός από το αρπαγμένο εμβολοχιτώνιο το υπόλοιπο μοτέρ είναι σε άριστη κατάσταση μετά από αυτά τα χιλιόμετρα, ακόμα και τα υπόλοιπα 3 έμβολα είναι καθαρά, το λάδι που του βάζω είναι το Selenia 10-60 Rasing, αν θέλετε ανεβάζω φωτό και από τα μέταλλα βάσεως και μπιελών.
-
Η πλάκα αυτή βιδώνει κάτω από το μπλόκ για ενίσχυση, κόβει κάθε θόρυβο από συντονισμό του μπλόκ γιαυτό είναι και τελείως αθόρυβο το μοτέρ, από την τρύπα περνάει η σίτα της αντλίας του λαδιού και ταυτόχρονα η πλάκα αυτή λειτουργεί και σαν διαφράγματα για το λάδι, να πω εδώ ότι το ίδιο μπλόκ έχει το R21 turbo και το R21 turbo Quadra που έχουν 29.5 kg ροπή στις 3000 σαλ, μόνο που στα τούρμπο ο στρόφαλος είναι ατσάλινος και τα έμβολα σφυρήλατα.
Τα έμβολα και στα 2 μοτέρ είναι από μαμά της Mahle, τα χιτώνια είναι της Kolbensmith και τα δίνει η Renault πακέτο 485 €.
Πολύ ακριβές είναι οι βίδες του καπακιού, 118€ οι 10 βίδες, ξεδόντιασμα κανονικό. Βάλε 85€ το σέτ για όλες τις φλάτζες, 70€ για όλα τα μέταλλα, καθάρισμα καπακιού, έδρες, πέρασμα πείρων στις μπιέλες άλλα 90€, 12€ οι βίδες του βολάν μας κάνουν 860 € και έχεις πάλι ένα αλεξίσφαιρο μοτέρ για άλλες τουλάχιστον 300.000 χλμ.
Το μοτέρ αυτό είναι 140 ίπποι στις 6600 και το βάρος του αυτοκινήτου 1230 κιλά, είναι σχετικά γρήγορο, αθόρυβο και πολύ άνετο, από το 1992 και δεν έχει πουθενά σκουριά, γιατί να το αλλάξω ?
-
-
Ευχαριστουμε!!!
Ερωτησεις :Το εμβολο ειναι ψηλοτερο στο κεντρο του ή με ξεγελαει η φωτο;'Τσεπες για τις βαλβιδες δεν εχει,ειναι καινουργια τεχνικη αυτη με τις τσεπες ή ουτως ή αλλως δεν κατεβαινουν τοσο χαμηλα οι βαλβιδες(χαμηλη συμπιεση λογω τουρμπο ισως; ) στο συγκεκριμμενο μοτερ ;
Τα χιτωνια μπαινουν πρεσαριστα στον κορμο;
Δεν αναφερεις ελατηρια ,ειναι μεσα στο πακετο με εμβολα και χιτωνια;Φανταζομαι οτι θα τα αλλαξεις αφου ανοιξες μοτερ. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ευχαριστουμε!!!Ερωτησεις :Το εμβολο ειναι ψηλοτερο στο κεντρο του ή με ξεγελαει η φωτο;'Τσεπες για τις βαλβιδες δεν εχει,ειναι καινουργια τεχνικη αυτη με τις τσεπες ή ουτως ή αλλως δεν κατεβαινουν τοσο χαμηλα οι βαλβιδες(χαμηλη συμπιεση λογω τουρμπο ισως; ) στο συγκεκριμμενο μοτερ ;
Τα χιτωνια μπαινουν πρεσαριστα στον κορμο;
Δεν αναφερεις ελατηρια ,ειναι μεσα στο πακετο με εμβολα και χιτωνια;Φανταζομαι οτι θα τα αλλαξεις αφου ανοιξες μοτερ.-Το έμβολο είναι πομπέ, καλά το είδες. Η σ΄χση συμπίσης του μοτέρ είναι 9.5:1 και είναι ατμοσφαιρικό 12βάλβιδο.
-
Τα χιτώνια στο κάτω μέρος είναι ελαφρώς κωνικά μπαίνουν με το χέρι στη θέση τους και τα πιέζει το καπάκι, στο κάτω μέρος του καινούργιου ( αυτό με το μπλέ κάλυμα ) υπάρχει ένα λεπ΄το '0 ring' που σταγανοποιεί τα νερά.
-
Αν δεις στο καινούργιο έμβολο που έχει και την μπιέλα υπάρχουν ελατήρια τα οποία είναι καινούργια και είναι περασμένα από τον κατασκευαστή, έτσι ήρθαν, Εγώ απλά πήγα στο ρεκτιφιέ τα παληά για να αφαιρέσει τις μπιέλες και να τις περάσει στα καινούργια έμβολα. ( Οι πείροι στο μοτέρ αυτό είναι πλευστοί στο έμβολο και πρεσσαριστοί στην μπιέλα χωρίς ασφάλειες, Στο μοτέρ της Renault F7P, αυτό που φοράει το Clio 1.8 16V με τους 136 ίππους, οι πείροι είναι πλευστοί στο έμβολο και στην μπιέλα και ασφαλίζουν με ασφάλειες στο έμβολο )
Δεν είναι δυνατόν να αφήσεις τα ίδια ελατήρια που έχουν κάνει 300.000 χλμ, έτσι δεν είναι ? δεν το ανέφερα γιατί είναι προφανές ότι θα αλλάζονταν, είναι μέσα στο σετ έμβολα / χιτώνια και ήταν και περασμένα.
Το καπάκι και ο στρόφαλος.
-
-
Και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Οτι μαθαινει κανείς καλο κανει. -
Τις βαλβιδες (εικ.3) δε θα τις περιποιηθεις?
-
21 Quadra ... αφού μπορείς και τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου !!! πολλά πολλά μπράβο !!!
-
το εχω πει και θα το ξαναπω . . . πραγματικα χερομαι να διαβαζω ποστ σου.
τι να πω τωρα . . .κανε και ενα ζυγισμα/ελαφρωμα στροφαλου μαζι με βολαν και τροχαλια αλουμινιου να στροφαρει και τεζα και θα ειναι κομπλε . . .
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
το εχω πει και θα το ξαναπω . . . πραγματικα χερομαι να διαβαζω ποστ σου.
τι να πω τωρα . . .κανε και ενα ζυγισμα/ελαφρωμα στροφαλου μαζι με βολαν και τροχαλια αλουμινιου να στροφαρει και τεζα και θα ειναι κομπλε . . .
Ευχαριστώ για τα λόγια σου.
Μη παρασύρεσαι και καταπίνεις αμάσητα ότι γράφουν τα περιοδικά, τα ελαφρώματα είναι επικίνδυνη κατάσταση αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία, ακόμα μια τροχαλία στροφάλου ελαφρύτερη μπορεί μέχρι και να καταστρέψει τα κουζινέτα αν μεταφερθεί το critical point των κραδασμών του στροφάλου σε άλλο σημείο και έχουμε σύμπτωση των ιδιοσυχνοτήτων με τους κραδασμούς του μπλόκ, σε ακόμα χειρότερη περίπτωση μπορεί να έχουμε και κομμένο στρόφαλο.
Η τροχαλία στροφάλου στα μοτέρ αυτά ( J7R ) είναι διπλή μαντεμένια με λάστιχο να τις συνδέει μεταξύ τους για τις απορρόφηση των στρεπτικών φορτίων του στροφάλου από τα παρελκόμενα του μοτέρ ( αντλία νερού, αντλία υδραυλικού τιμονιού, aircon, altenator, ιμάντα χρονισμού ) τα μοτέρ αυτά έχουν 3 ιμάντες - 1 για την αντλία του τιμονιού - 1 για altenator, aircon, αντλία νερού - 1 ιμάντα χρονισμού - αν βάλω μια αλουμινίου χωρίς την ελαστική απόσβεση και το βάρος που έχει η μαντεμένια και που χρησιμοποιείται το βάρος αυτό σαν επιπλέον αποσβεστήρας κραδασμών, τι θα κερδίσω ?
Μόνο τις εντυπώσεις σε στροφάρισμα από τε ρελαντί μαρσάροντας χωρίς ταχύτητα, άντε και 0.5' όταν κάθε τόσο το οδηγάω στο όριο, απεναντίας θα χάσω πολλά, ίσως το μοτέρ ολόκληρο, αν δεν έχω σπασίματα ίσως χτυπήσει κάποιο κουζινέτο σε 20-30.000 χλμ, σίγουρα θα έχω πιο τραχειά λειτουργία του κινητήρα σε κάποια περιοχή στροφών, και όλα αυτά γιατί ? για να λέω ότι έχω μοτέρ ελαφρωμένο ? Ειλικρινά σου λέω ότι δεν αξίζει, τουλάχιστον για τη δική μου φιλοσοφία.
Τον στρόφαλο τώρα, ποιός, από πού και πόσο θα τον ελαφρώσει, μετά θα πρέπει να ελαφρώσουν και τα έμβολα/μπιέλες, καλά για το βολάν δεν το συζητάω, αν δεν ξέρει τι κάνει αυτός που το ελαφρώνει μπορεί και να σε σκοτώσει μέσα στην καμπίνα όταν αυτό ανατιναχτεί στην κυριολεξία καθώς θα διαλυθεί. Επιμένω ότι αυτά τα πράγματα θέλουν μεγάλη προσοχή, εγώ δεν φτιάχνω το μοτέρ για 10.000 χλμ, αλλά για 300.000 χλμ. Τα άλλα δεν με αφορούν, άλλωστε με τα ελαφρώματα δεν κερδίζεις ιπποδύναμη, μόνο ευστροφία, υπάρχουν άλλοι τρόποι για την αύξηση της ιπποδύναμης.
Τα ελαφρώματα πρέπει να υπολογιστούν συνολικά, το μοτέρ δεν είναι ένα εξάρτημα που το ελαφρώνουμε και καθαρίσαμε, το μοτέρ υπολογίζεται σαν system design, ο κυριότερος παράγοντας θορύβου και κραδασμών δεν είναι τα κινούμενα μέρη τους αλλά οι παλμοί της εισαγωγής του, εκεί υπάρχουν πολλά περιυώρια βελτίωσης χωρίς να κινδυνεύει το μοτέρ.
Ότι ισχύει για ένα κινητήρα δεν είναι απαραίτητο να ισχύει για άλλον.
Αν είχα ένα software για ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων σίγουρα κάτι θα έκανα, τώρα θα κάνω αυτά που πρέπει χωρίς κάτι παραπάνω.
Δες εδώ
viewtopic.php?f=6&t=32570και εδώ
viewtopic.php?f=6&t=32430
MotorKote αξιζει?