-
Πριν 2 μέρες στο laptop μπήκε το Mint 14 (Cinnamon 32-bit) . Πολύ καλύτερο απ' το Ubuntu 12.10, θα μείνει.
-
-
Χρησιμοποιώ puppy linux εδώ κι ενάμιση χρόνο περίπου.
Το δοκίμασα από περιέργεια, και πλέον είναι το μόνο λειτουργικό στο pc μου.
Κυριότερο πλεονέκτημά του, εξαιρετικά 'ελαφρύ'.
Κι έχει τα πάντα από προγράμματα.
Το συνιστώ. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ούτε στα γιουμπαντου θες root.You are doing it wrong.
Ίσως, τώρα με το mint το βλέπω.
Ίσως έφταιγαν οι γκουρού με τα διάφορα how to του Ubuntu, που πρότειναν -παλιότερα τουλάχιστον- αυτή τη μέθοδο.
Ίσως έφταιγε το ίδιο το Ubuntu, που έπρεπε πχ να ενεργοποιήσεις χειροκίνητα το Nautilus, αλλιώς δεν μπορούσες με ένα κλικ να 'σηκώσεις' terminal μέσα από παράθυρο. Νομίζω ότι μέχρι και την έκδοση 10 ή 11 ίσχυε αυτό.Μου αρέσει πολύ πάντως το MInt (Cinnamon), μετέφερα και τις ρυθμίσεις/extension του firefox και από αυτό γράφω τώρα χωρίς να μου λείπουν τα 7άρια (εξαιρείται το γνωστό πρόβλημά -μου-, που αν χρησιμοποιείς το CAPS LOCK για να αλλάζεις τα κεφαλαία/πεζά και δακτυλογραφείς γρήγορα, αργεί η αλλαγή και γράφεται κεφαλαίο και το δεύτερο γράμμα).
Εξαιρετικά εύχρηστο και επαρκώς πλούσιο σε λογισμικό. Απλά, καλύτερο από το Ubuntu που κάποια στιγμή κάπου ξέφυγε.
-
Η αλήθεια είναι ότι διανύουμε μια μαλακισμένη περίοδο στα DE.
-
DE = Desktop Environments?
Αν, ναι, μου φαίνεται δύσκολο να επιτύχει η επιχείρηση ενοποίησης όλα τα environments σε ένα ολοκληρωμένα (tablet/desktop/mobile) που προσπαθεί πάρα πολύ η Microsoft με το Metro και η Canonical με το Unity (που μου θύμισε πάρα πολύ το Maemo)...
Και τα δύο είναι άκυρα κατά τη γνώμη μου (ειδικά για Desktop)...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
DE = Desktop Environments?Αν, ναι, μου φαίνεται δύσκολο να επιτύχει η επιχείρηση ενοποίησης όλα τα environments σε ένα ολοκληρωμένα (tablet/desktop/mobile) που προσπαθεί πάρα πολύ η Microsoft με το Metro και η Canonical με το Unity (που μου θύμισε πάρα πολύ το Maemo)...
Και τα δύο είναι άκυρα κατά τη γνώμη μου (ειδικά για Desktop)...
Το unity για desktop κουβαλάει τη μαλακια του Gnome 3 και προσθέτει και δικιά του. Σε look&feel κάτι θα πετύχει το Unity. Σε usability δεν γίνεται γιατί tablet pc και κινητά χρησιμοποιούνται αλλιώς. Η canonical μπορεί να ψοφήσει. Σταμάτησε να με απασχολεί εδω και κάμποσο καιρό.
Απο εκεί και πέρα το KDE είναι KDE το Ε17 έχει κάποιες ελλείψεις αλλα γενικά πάει καλά (ελπίζω το E18 να διορθώσει κάποιες μαλακίες), το XFCE θέλει γυάλισμα. Τα υπόλοιπα κλαιν μαιν.
Τουλάχιστον με το Wayland διορθώνουν κάτι που για πολλά χρόνια ηθελε αλλαγή.
-
Ρε παιδιά θα τρελαθώ έχω ψάξει όλο το Internet πώς στο καλό κάνουμε εγκατάσταση κατεβασμένα tar.bz2 αρχεία; (δεν μου τα ανοίγει με software manager, σε Mint 14 Cinnamon)
Θενξ εκ των πρωτέρων....
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Ρε παιδιά θα τρελαθώ έχω ψάξει όλο το Internet πώς στο καλό κάνουμε εγκατάσταση κατεβασμένα tar.bz2 αρχεία; (δεν μου τα ανοίγει με software manager, σε Mint 14 Cinnamon)Θενξ εκ των πρωτέρων....
-
Πέτα το και ψάξε να βρεις έτοιμο πακέτο για τη διανομή σου. Σοβαρολογώ.
-
Αν παρ' ελπίδα επιμένεις, ξεκίνα από εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=323939
-
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
-
Πέτα το και ψάξε να βρεις έτοιμο πακέτο για τη διανομή σου. Σοβαρολογώ.
-
Αν παρ' ελπίδα επιμένεις, ξεκίνα από εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=323939
HOLLY SHIT ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ;
Εννοείς απ' το Software Manager; Δεν μου το βγάζει εκεί... (θέλω να βάλω τον Firefox Aurora)
Edit: Οκ το βρήκα, ούτε πακέτα (κατεβασμένα) ούτε τίποτα
-
-
Αναβαθμίζω σήμερα το Ubuntu 12.10 σε 13.04...
Όλα καλά; Ναι μέχρι να ανοίξω τον Nautilus...
Πλέον Dolphin αν και ίσως δοκιμάσω PCManFM, Nemo, Merlin (ή Marlin). O Thunar δε μου αρέσει...
Διανύουμε μία περίοδο απέραντης μαλακ*ας στο χώρο των DE, καταραμένη apple, έβγαλες συσκευές για τον πολύ κόσμο και την πατήσαμε όλοι...
-
pcmanfm και είσαι ο καλύτερος του χωριού
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
pcmanfm και είσαι ο καλύτερος του χωριούΜου φαίνεται ότι είναι ό,τι ακριβώς ήθελα, ευχαριστώ για την πρόταση...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αναβαθμίζω σήμερα το Ubuntu 12.10 σε 13.04...Όλα καλά; Ναι μέχρι να ανοίξω τον Nautilus...
Πλέον Dolphin αν και ίσως δοκιμάσω PCManFM, Nemo, Merlin (ή Marlin). O Thunar δε μου αρέσει...
Διανύουμε μία περίοδο απέραντης μαλακ*ας στο χώρο των DE, καταραμένη apple, έβγαλες συσκευές για τον πολύ κόσμο και την πατήσαμε όλοι...
Και εδώ το Kubuntu 13.04 (αναγκαστικά μπήκε) ...
Το Skype πως μπαίνει; Δεν πήγα ακόμα στον Γκουγκλη.. -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Διανύουμε μία περίοδο απέραντης μαλακ*ας στο χώρο των DE, καταραμένη apple, έβγαλες συσκευές για τον πολύ κόσμο και την πατήσαμε όλοι...Δεν φταίει η Apple αν οι σχεδιαστές των DE (gnome κυριως) είναι μαλάκες. Προσωπικά με E17 είμαι ευχαριστημένος αν εξαιρέσεις κάποια πράγματα που λείπουν και κάποια που θέλουν γυάλισμα.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Διανύουμε μία περίοδο απέραντης μαλακ*ας στο χώρο των DE, καταραμένη apple, έβγαλες συσκευές για τον πολύ κόσμο και την πατήσαμε όλοι...Δεν φταίει η Apple αν οι σχεδιαστές των DE (gnome κυριως) είναι μαλάκες. Προσωπικά με E17 είμαι ευχαριστημένος αν εξαιρέσεις κάποια πράγματα που λείπουν και κάποια που θέλουν γυάλισμα.
Θα περιμένω λίγο για το enlightment...
Έχω δύο θεματάκια...
-
Ο PCmanFM δεν δέχεται την εντολή cut/paste. Το path και τα αρχεία είναι με latin χαρακτήρες ωστόσο δεν κατάφερα να το φτιάξω, ούτε βρήκα και καμία βοήθεια online.
-
Ο Dolphin από την άλλη έχει ένα προβληματάκι με το theme/tweak που έχω κάνει στο gnome. Όταν πηγαίνω το mouse πάνω από το αρχείο/φάκελο που έχω επιλέξει δεν βλέπω τίποτα γιατί το highlight που κάνει είναι λευκό ενώ ήδη σαν επιλεγμένο στοιχείο έχει λευκά fonts. Αν και τελικά μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένος file manager (ακόμα και από τον nautilus στα καλά του - πριν γίνει δλδ tablet-oriented 'files'--> )
-
-
Έχω κάνει share 1 φάκελο και το DVD drive σε Linux Mint.
Το βλέπει ένα standalone media player μέσω samba.
Πάω να δω τα περιεχόμενα και μου ζητάει (ο media player) username/password. Τα βάζω και δεν με αφήνει να μπω. Τι στραβώνει; -
Καλημερα σε ολους και ολες (ποτε δεν ξερεις )
Χρησιμοποιω στο λαφτοφ Windows 8 Pro 64bit ...
Μπηκα εδω http://www.ubuntu.com/download/desktop να ριξω μια ματια, μιας και τελευταια φορα που δοκιμασα Wubi ηταν στα Vista ultimate το 2010.
Βλεπω λοιπον πως για τα Windows 8 με UEFI Firmware (οπως το Toshiba L870 που χρησιμοποιω) προτεινει την 64bit εκδοχη, ομως ποια απο τις 2 ??
Οταν γενικα ψαχτηκα λιγο με το UEFI και λοιπες παπαριες πονοκεφαλου που εχουν δημιουργησει ειχα αγχωθει μη γινει καμια μαλακια και ειμαι σε διλλημα μηπως παει κατι στραβα
Καποιος με Windows 8 + UEFI + Wubi installer που να δοκιμασε την συνταγη με επιτυχια;;
thanks in advance!
-
https://conference.opensuse.org/
Θα πάει κανείς.
-
'Linus Torvalds decided to change the code name for Linux 3.11 and even submitted an alternate Tux Logo. Heise reports: 'For this release, Linus Torvalds changed the code name from 'Unicycling Gorilla' to 'Linux for Workgroups' and modified the logo that some systems display when booting: it now depicts a Tux holding a flag with a symbol that is reminiscent of the logo of Windows for Workgroups 3.11, which was released in 1993.''
Logo
LiNuX Forum