-
Σε ποιον στον πρωτοετη ή στον τελειοφοιτο που φοβαται τους καταληψιες?
-
Δε φοβαμαι ,αλλα ειναι μυστηρια τα πραγματα για την ωρα.Ειδωμεν
-
εχε απλα καλα σχεσεις με ολους, πηγαινε το πολυ για κανα καφε και γραφτους στα παπακια σου
στις εκλογες θα εισαι παντα '2ημερο στο τοπο καταγωγης σου'
καποιοι απο αυτους μπορει να ειναι καλα ατομα, εγω ολα αυτα τα χρονια ειχα και εχω ατομα διαφορων ηλικιων που θα μπορουσες να τα πεις 'φιλους' (και στο πρωτο ετος ειχα μια πολυ καλη κοπελιτσα φιλη που τοτε ηταν 7ο ετος και δεν αφηνε τους αλλους να μου κολλανε αυτοκολλητακια γιατι ηξερε οτι δε γουσταρα ) , παρολα αυτα πολλοι θα σε βλεπουν σα ψηφαλακι και τη πρωτη στιγμη που θα τους απογοητευσεις θα σε βαλουν σε μαυρες λιστες
για αυτο περα απο τα τυπικα , μην εχεις πολλα παρε δωσε γιατι τη παραμικρη χαρη , μπορει να στη παρουσιασουν σαν σωτηρια ζωης γενικα οσο μπορεις να μη χρωστας σε αυτους , για να μην εχουν και τα μουτρα να στα πρηζουν στα τηλεφωνα
υπαρχουν απειρα γκομενακια απο τα οποια θα μπορεις να παιρνεις πραγματικα καλες σημειωσεις (και οχι σαβουρα που δινουν κυριως οι παραταξεις ) και ειναι καλυτερη φαση να χρωστα χαρη σε καμια τετοια παρα στα διαφορα κομματα..
τωρα για το οτι δεν ειδες ιχνος ασπρου τοιχου, αλλα ενα ατελειωτο σκουπιδαριο, ειναι θεμα συνηθειας, με το καιρο σου φαινεται φυσιολογικο
αν σε ενοχλει το καπνισμα, τη γ@μησες
αν δεις 'αα' και 'ου' γενικα μην ανησυχεις, δεν ειναι για σενα απλα πηγαινε λιγο πιο περα..
οσο για τις τουαλετες, απλα ανεβαινε ολο και πιο ψηλα (σε οροφους) , αν δε θες να κολλησιες κανα σμν και μαθε επιτελους να κατουρας χωρις να πιανεις το πουλι σουγενικα παντως για να εισαι ενημερωμενος με τη σχολη , πιανε κονε με γκομενακια, ειναι πιο επιμελεις , πιο αξιοπιστες (στο να θυμηθουν να σου φερουν πραγματα) και γενικα ψαχνονται
φυσικα υπαρχουν και ψαγμενοι τυπαδες, αλλα τους τυπαδες τους θες για παρεα (που σημαινει οτι αν ειναι ενδιαφεροντα ατομα , μαλλον τον παιζουν)
φυσικα υπαρχουν και τα ακομπλεξαριστα 'φυτα θεοι' οι οποιοι παντα ειναι προθυμοι να βοηθησουν , οι οποιοι συνηθως ειναι παραξενες προσωπικοτητες, αλλα τελικα τους συμπαθεις . τα κανονικα φυτα ειναι μισητα οπως και στο σχολειο..
πολυ ψαγμενοι παντως ειναι οι μεγαλοι, ειδικα οι 'μετανιωμενοι' σαν κι εμενα , ξερουν πολλα κολπα και εχουν φουλ εικονα του τι παιζει ., χωρις ομως να ειναι 'φυτα' ή μηχανες διαβασματος, το αντιθετο μαλιστα
δε θα σου πουν ποτε διαβασε ολο το βιβλιο , μαθε το απεξω και μετα φατο
μπορουν να σου δωσουν πολυ στοχευμενα tips , επισης μπορει να εχουν εργασιες, ψαγμενες σημειωσεις, ασκησεις.. να σου πουν τα χουγια του καθε καθηγητη, ειναι 'εναλλακτικη ιατρικη' κατα καποιο τροπο
νιωθω καλα με τον εαυτο μου που εγω γλιτωσει καποιο κοσμο απο ανουσιο κοποεπισης μην κανεις το λαθος και ακουσεις βλακωδεις αποψεις του στυλ 'αυτο το μαθημα ειναι παλουκι, δεν το περναει κανεις , ο καθηγητης σφαζει τους φοιτητες και πινει το αιμα τους' και λοιπες βλακειες που κυριως θα ακουσεις αν αραζεις σε τραπεζακια, απλα και μονο για πουν κατι και να σε πεισουν οτι κανεις καλα που δεν μπηκες στο μαθημα, αλλα καθεσαι και χαριεντιζεσαι με τις σαλουφες που εχουν εκει γυρω
ειδικα τα παλουκια που παιζει πετσοκομμα , πρεπει να τα πιασεις απο την αρχη, ωστε να αποκτησεις απο νωρις μια εμπειρια και ακομα και αν τα δωσεις 2 και 3 φορες, να τα ξεμπερδεψεις σε ενα λογικο χρονο, μην τα αφησεις για το τελος , γιατι τοτε περα απο το απειρο αγχος , θα καταλαβεις οτι ησουν μαλακας τοσο καιρο γιατι περασες με τη πρωτη το παλουκι που ολοι σου παρουσιαζαν βουνο (εχοντας βεβαια χασει χρονια απο τη ζωη σου απο το στρες , ενω αν παρεις το κολαι απο νωρις θα δεις οτι θα ειναι πιο απλα τα πραγματα)
και τελος συμβουλη τεραστιου xp:
καλυτερα σε μια εξεταστικη να περασεις ενα 'παλουκι' παρα 3-4 βλακειες οποτε παντα καποιο παλουκι θα πρεπει να αποτελει βασικη προτεραιοτητα σου , ακομα και αν συμπιπτει με ευκολακια , ειδικα αν μιλαμε για ευκολακια 'ξεπετες' , αστα για μεταΥΓ επισης οι παπαριες με το 'μεσο ορο σουδων 6-7-8.. χρονια' ειναι παπαριες ολκης κι εγω αυτη την αποψη ειχα καποτε , αλλα διαπιστωσα οτι ακομα και ενα χαμενο κορμι σαν κι εμενα μπορει να τη παλεψει στα 4 χρονια , με παρακολουθηση και καποια ψιλο συστηματικη δουλιτσα (δε μιλαω για αντιγραφες και παραξενα πραγματα , μιλαω για καθαρα πραγματα και φυσικα να πεφτει και ξυσιμο.. )
το προβλημα ειναι αν εχεις να κανεις δουλεια πληρους ωραριου, εκει υπαρχει θεμα, απο την αλλη ομως εχω και την κοπελα μου που τα παει μια χαρα
αν ομως δεν χρειαζεται να δουλεψεις, μην χασεις αυτη την ευκαιρια οσο την εχεις , γιατι τελικα δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει..ΥΓ2 ο καφες της σχολης ειναι σκατα, αλλα ειναι παμφθηνος καποια στιγμη πρεπει να συμβιβαστεις, οπως και με το χαμηλης ποιοτητα φαγητο, το οποιο σιγα σιγα θα αρχισει να σου φαινεται νοστιμο και θα καταληξεις να τρως μονο ενα πραγμα, το λιγοτερο χαλια..
αν δε πινεις καφε , μην ανησυχεις θα αρχισεις, ειδικα αν πηγαινεις 9 το πρωι για μαθημα με τα πρωτοετα που μουτζωνουν απο πισω το καθηγητη λες και ειναι ακομα σχολειο ..ΥΓ3 να καθεσαι μπροστα στο αμφιθεατρο, περα απο ενδεχομενο pr , ακους και το μαθημα , πισω το πουλο μπορει να ειναι ωραια και να καθονται τα γκομενακια και τα cool ατομα (ενω μπροστα δρακοι και προβληματικες προσωπικοτητες) , αλλα οταν θα θελησεις να παρακολουθησεις πραγματικα, θα δεις οτι μονο μπροστα βολευει
αν ειναι να καθεσαι σε τιγκα αμφιθεατρο πισω επιτηδες (οχι επειδη δε βρηκες να κατσεις μπροστα ), καλυτερα να σηκωθεις να πας για καφε, χανεις το χρονο σου -
Ναι τωρα που το ξανασκεφτομαι ηταν το αρχικο σοκ το πρωι και τι σκατα δε μπορει να ναι ολοι οι φοιτητες απο παραταξεις,θα υπαρχουν και νορμαλ ατομα σαν εμενα(θελω να πιστευω).Θα προσαρμοστω
Ευχαριστω και για το σεντονακι που μου αφιερωσες -
ναι ρε ασε τι γινεται στις εγγραφες, εμενα να καταλαβεις με ειχαν παρει οι δαπιτες και εναν κολλητο μου (που ειχε περασει σε αλλο τμημα) οι πασπιτες και στο τελος σχεδον δε μας αφηναν να κατσουμε μαζι κορακια κανονικα
απλα οταν δεν εχεις κανενα γνωστο και εισαι απο αλλη πολη , εισαι πολυ ευκολος στοχος , αλλα θα δεις οτι ειναι πολυ ευκολο να πιανεις παρεες στη σχολη
φυσικα (κλασικο αυτο που θα πω, αλλα παει στο διαολο) , οι παρεες των 20 ατομων που αρχικα θα πηγαινετε μαζι για καφε θα πεσουν στις παρεες των 2-3 (ή και καθολου καφες στο τελος)
λιγοι θα ειναι οι φιλοι σου στη σχολη στο τελος , ειδικα για μενα που η παρεα μου ηταν δεδομενη, εχω 'φιλους σχολης' , ατομα δηλαδη που μιλαμε απο λιγο εως καθολου εκτος σχολης και εξετασεων και 2-3 μου χουν μεινει ολοι κι ολοι που θεωρω κανονικους φιλους
παρολα αυτα ειναι πολυ χρησιμο να εχεις απειρους γνωστους για να ξερεις τι παιζει, να βρισκεις πραγματα , αλλα και να περνας την ωρα σου στη τελικη , γιατι ειναι πολλες και βαρετες οι ωρες καποιες φορες, δε γινεται να μη μιλας με καποιον
ειναι καλη φαση οποτε και να σκας, να εχεις καποιον να αραξετε στο μαθημα στο κενο και να πεις καμια μαλακια στο διαλειμμα
επισης υπαρχουν και τα γκομενακια, μην το ξεχνας, ο ενδεχομενος ξεμπαρκος τυπας , μπορει να σε οδηγησει σε λαχταριστο γκομενακι (αν και με λιγες εκανα κατι μεσα απο τη σχολη, παρολο που ξερω αρκετες)εχω φιλους μου που οταν εφτασαν καποια ηλικια και οι γνωστοι τους ειτε τα παρατησαν , ειτε τελειωσαν , σταματησαν να εχουν γνωστους και οποτε εσκαγαν καθονταν μονοι και κακομοιροι , εγω ομως μεχρι και το καλοκαιρι γνωριζα
ισως ειναι και θεμα χαρακτηρα αλλα γενικα ειναι μαλακια να χανεις επαφη
θα σου πω ενα παραδειγμα που μου τυχε φετος.. εχω γειτονα που εχει χασει τελειως επαφη, απλα διαβαζει σπιτι του και σκαει να δωσει
ειχαμε σκασει να δωσουμε και του λεω 'εργασια εκανες' (εδινε 1 βαθμο, αλλα εγω την εκανα κυριως για εξασκηση)
'ποια εργασια' μου λεει ?
του λεω οτι ειναι μαλακας κτλ.. γιατι δε με ρωταγε, μενουμε κοντα..σκανε τα θεματα και ηταν φουλ εμπνευσμενα απο την εργασια , τελειωσα σε λιγοτερο απο ωρα αυτα που μηχανικα θυμομουν (σε μαθημα που κραταει 2.5) και οταν αρχισε να απαιτειται σκεψη, απλα σηκωθηκα και εφυγα αφου ειχα εξασφαλισει οτι περασα (δεν κυνηγαω βαθμους, το 6+1=7 που πηρα ειναι σπανιο για μενα)
ο φιλος λοιπον πηρε το πουλο , γιατι πολυ απλα δε ρωτησε να μαθει τι παιζει και ποιες ειναι οι φετινες εξελιξεις στο μαθημα
και να πω οτι δεν ειχε και ανθρωπο?αυτο ειναι ενα απο τα πολλα παραδειγματα του τι μπορει να παθεις αν χασεις επαφη, γιατι το συγκεκριμενο φετος ετυχε να ειναι ετσι ευκολακι για να ξεμπαζωσει (επειδη ειχε μαζεψει κοσμο) , ειναι κριμα δηλαδη να περναει και η κουτση μαρια και να μην περνας εσυ επειδη μαλακιζοσουν
επισης σε καποιο μαθημα μπορει να αλλαξουν τα δεδομενα με τα χρονια, μου χει τυχει μαθημα που ολοι οι συνομηλικοι μου περνουσαν απο το παραθυρο, αλλα εγω τον επαιζα και μολις αλλαξε ο καθηγητης, το διαβασα κανονικα (και σε πολυ πιο hardcore φαση) , μου χουν τυχει και παλουκακια που τα περασα κι εγω ανετα επειδη αλλαξε ο καθηγητης, ή ηθελε να διωξει
μη χανεις δηλαδη επαφη και εξεταστικες αν δεν υπαρχει λογος
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ναι τωρα που το ξανασκεφτομαι ηταν το αρχικο σοκ το πρωι και τι σκατα δε μπορει να ναι ολοι οι φοιτητες απο παραταξεις,θα υπαρχουν και νορμαλ ατομα σαν εμενα(θελω να πιστευω).Θα προσαρμοστω
Ευχαριστω και για το σεντονακι που μου αφιερωσεςΝορμαλ ατομα υπαρχουν Εγω τουλαχιστον τα βρηκα στο 2ο ετος
Περιπου συμφωνω σε οσα εγραψε ο Qsis Και γω πριν 2 χρονια πρωτοετης θυμαμαι τις πρωτες μερες εκανα παρεα με αλλα 14 ατομα... Στο τελος μειναμε 3 ατομα με τα οποια στο τελος αλλαξαμε και παρεες...
Δεν θα ξεχασω ποτε το γιουρουσι που ηρθε πανω μου (6,7 φοιτητες) τη μερα των εγγραφων.. Η αληθεια ειναι οτι καταφερα να μεινω λιγο αποστασιοποιημενος απο ολα αυτα και ετσι ειχα το κεφαλι μου ησυχο.. Βασικα ενα μεγαλοστελεχος μου χρωσταει και χαρη γιατι περυσι εμεινε απο βενζινη και μου ζητησε να του φερω λιγη απο ενα βενζιναδικο εξω απο τη Πανεπ/πολη...
Προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να κρατας με πολλους επαφες (ναι και με παραταξιακους) γιατι καποια στιγμη μπορει να χρειαστεις τη βοηθεια τους...
Τωρα περι μαθηματων, επειδη ειμαι σε εντελως διαφορετικη κατευθυνση απο σας, μπορω να πω τα βασικα... Μη σε παρει απο κατω αν κοπεις σε καποιο μαθημα και συνεχισε να το παλευεις (μην την παθεις σαν και μενα που οταν κοπηκα για πρωτη φορα σ'ενα μαθημα ημουν ετοιμος για φουντο...)
Στη σχολη σου εχεις εργαστηρια?
-
Προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να κρατας με πολλους επαφες (ναι και με παραταξιακους) γιατι καποια στιγμη μπορει να χρειαστεις τη βοηθεια τους...
[/quote]
Με παραταξιακους(ΔΑΠ-ΠΑΣΠ εννοω δεν θα πας σε ΕΑΑΚιτες να ρωτησεις τι ειπε σημερα ο καθηγητης ) χρειαζεται να κρατας επαφη ειτε αν δεν πατας ποτε στη σχολη ειτε αν δουλευεις(και αρα ουτε φιλους απο σχολη μπορεις να εχεις)..Μονο τοτε ειναι χρησιμοι..Διαφορετικα οι @@ και οι φημες που σου λενε ειναι αμετρητες..Και λογικο απο τη στιγμη που ολα τα μαθαινουν απο μεγαλυτερους παραταξιακους στα τραπεζακια..Επισης σημειωσεις παραταξεων ποτ-πααααρα πολλες φορες περιεχουν λαθη.Κανεις την κλασικη εξυπναδα ολων να μιλας σε εναν που παρακολουθει μονο οταν πλησιαζει η εξεταστικη να τους αποσπας σημεωσεις και sos και ετσι καπως τη βολευεις.
Βεβαια αν θελεις να πηγαινεις χαλαρα στις εξεταστικες προτεινω να εχεις μια επαφη με τις διαλεξεις(αναλογα και αν το μαθημα-καθηγητης σου λεει κατι βεβαια)..Εγω στα 2 πρωτα μου ετη παρακολουθουσα τακτικα τα περισσοτερα μαθηματα και εφτανα στις εξεταστικες χαλαρος χωρις να διαβαζω παρα πολυ και περνουσα τα περισσοτερα..Βεβαια δεν ειχα την δυνατοτητα να δουλεψω ετσι..Μετα αφου χρειαστηκα το χαρτζιλικι εμεινα αρκετα πισω αλλα το χειροτερο ηταν ο φορτος κατα την περιοδο των εξεταστικων(να βγαλεις 600 σελιδες απο υλη που βλεπεις πρωτη φορα τον Φεβρουαριο..)..
Ολα αυτα εξαρτωνται και απο το τμημα που εισαι βεβαια..Οσον αφορα την κατασταση μεσα στις σχολες,συνελευσεις και λοιπα του διαβολου δικη μου γνωμη ειναι να μην ακους την πολλη παραφιλολογια(πχ μην βλεπεις ΣΚΑΙ,μην διαβαζεις 4τφορουμ )..Μιλα με συμφοιτητες σου,με παραταξιακους και μη,μην τους φοβασαι αλλα μην τους αφηνεις να σου παιρνουν τον αερα..Διαβασε και κανα φυλλαδιο η καμια μπροσουρα αν εχουν και σχηματισε γνωμη..Οταν ερθει η ωρα της ΓΣ βαλε μασκα και μπες..Η οποια φωνη των φοιτητων(αν θελουν να εχουν) βρισκεται εκει..Η παθητικοτητα δεν εκανε ποτε καλο
Α και να μισεις τους γλυφτες καθηγητων-ειναι πιο σιχαμενοι ακομα και απο ΔΑΠιτες
ΥΓ.Για τον Εντι
-
socrates και Focusman εγώ λέω να αφήσετε τις παπαριές για παρατάξεις, παρτάκια και διάφορες μαλακιούλες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πηγαίνετε στα μαθήματα σας (διαλέξεις και εργαστήρια) και όλα θα πάνε καλά. Έτσι, δε θα έχετε ανάγκη κανένα μελλοντικό κομματόσκυλο και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Γνωριμίες θα κάνετε ούτως ή άλλως, μιας και είσαστε φοιτητές, δεν είναι όλοι κομματικοποιημένοι, ούτε χρειάζεται στις σχολές. πασπιτες, δαπιτες, κνιτες, χαμασιτες και τα @@ μας κουνιουνται....
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παει και η καταληψη στο παπει ανοιγει απο δευτερα , απο ανεπισημες πληροφοριες (και με καθε επιφυλαξη) **η 1η βδομαδα μεχρι τις 30 θα κυλησει ως εχει και στις επομενες 2 θα συμπτυχθουν οι 3 που χαθηκαν, προγραμμα αυριο ή μεθαυριο **
I know my way out
epitelous anoikseeeeeeeeee!
η απορια ειναι μια , οντως ανοιγει δευτερα οπως λεει το πλαισιο της δαπ, ή ανοιγει τη παρασκευη συμφωνα με την ανακοινωση στις 12?
γιατι αυτο εχει τεραστια σημασια για μεναεχουν πει για απεργια στα μμμ στις 22,23, 4 ωρες στις 26, στις 27 κ 28 μαμωτοοοοοοοοοοο, πάλι θα αναβληθουν και θα βαλουν ανακοινωση τελευταία στιγμή
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
socrates και Focusman εγώ λέω να αφήσετε τις παπαριές για παρατάξεις, παρτάκια και διάφορες μαλακιούλες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πηγαίνετε στα μαθήματα σας (διαλέξεις και εργαστήρια) και όλα θα πάνε καλά. Έτσι, δε θα έχετε ανάγκη κανένα μελλοντικό κομματόσκυλο και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Γνωριμίες θα κάνετε ούτως ή άλλως, μιας και είσαστε φοιτητές, δεν είναι όλοι κομματικοποιημένοι, ούτε χρειάζεται στις σχολές. πασπιτες, δαπιτες, κνιτες, χαμασιτες και τα @@ μας κουνιουνται....Κ εγω ετσι ακριβως το σκεφτομουν
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Α και να μισεις τους γλυφτες καθηγητων-ειναι πιο σιχαμενοι ακομα και απο ΔΑΠιτες
οι αρχιδατοι καθηγητες , δεν καταλαβαινουν απο γλειφτες , αλλο το να σε ξερει ο καθηγητης επειδη παρακολουθεις και συμμετεχεις (που και παλι πολλες φορες δε σημαινει τιποτα) , ειναι λογικο και δικαιο καποιες φορες να εχεις καλυτερη αντιμετωπιση σε σχεση με ατομο που δεν το χει δει ποτε
αυτοι που γλειφουν γιατι ετσι γεννηθηκαν ή γιατι νομιζουν οτι ετσι δε θα χρειαστει να κανουν πραγματικη δουλεια , δυσκολα καταφερνουν κατι , γιατι αυτο δυσκολα θα πιασει σε σχετικα εξυπνα ατομα, ειναι διαφορετικο απο οτι σε μια δουλεια οπου ο προισταμενος σου μπορει να εχει iq αμοιβαδας ή μπορει να θελει τους γλειφτες για ρουφιανεμα κτλ.
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
εχουν πει για απεργια στα μμμ στις 22,23, 4 ωρες στις 26, στις 27 κ 28 μαμωτοοοοοοοοοοο, πάλι θα αναβληθουν και θα βαλουν ανακοινωση τελευταία στιγμή
μονο οι απεργιες των λεωφορειων ακυρωνουν εξεταση, ολα τα αλλα δε μετρανε και τετοια απεργια εχουμε μονο σημερα, αυριο τα λεωφορεια κυκλοφορουν κανονικα
επειδη ομως στο ιντερνετ ειπωθηκαν για αλλη μια φορα ενα σωρο παπαριες , αυτο που ισχυει ειναι η δευτερα συμφωνα με το πλαισιο που ψηφιστηκε (θεωρητικα η σχολη ειναι ακομα υπο καταληψη)
τωρα για το πώς θα παει το προγραμμα δεν ξερω, μου φαινεται απο τη μια υπερβολικο να παει η πρωτη βδομαδα ως ειχε και μετα οι 3 να γινουν 2 , γιατι θα παει μεχρι 15/10 (αν και αυτο θα ηταν η πιο σωστη λυση )
αλλα ας περιμενεις καλυτερα να βγει νεο προγραμμα , γιατι δεν αποκλειεται να τα χωσουν ολα μεχρι τις 10 και να γινει πανζουρλισμοςειπαν (με καθυστερηση και στις ανακοινωσεις του πανεπιστημιου, αλλα γενικα και αοριστα) οτι θα ανοιξει τη δευτερα και η δαπ λεει οτι θα ισχυει το ηδη υπαρχον προγραμμα, παρολα αυτα καλο θα ηταν να εισαι σε ετοιμοτητα να δωσεις τη δευτερα το οτιδηποτε, εμενα επειδη χαθηκαν θα πρεπει να εξετασω τη περιπτωση να τα δωσω ολα ακομα και σε μια μερα
αλλα βαρεθηκα να αγχωνομαι, ο,τι ειναι να γινει θα γινει , στα @@ μου και οπως και να χει ακομα και στη χειροτερη περιπτωση ολο και κατι θα ξεφορτωθω για να μην το χω αργοτερα
-
βγηκε το προγραμμα
-
και το site επεσε για να δουμε..
editνταξει για μενα παλευεται μια χαρουλα.. βεβαια τα 2 συνεχομενα μαθηματα με ενα τεταρτο διαφορα παρεμειναν αλλα αυτο το χα παρει αποφαση
απλα παλι θα αφησω αυτο που μεχρι τωρα διαβαζα για να παω στα αλλα 2 και μετα θα εχω ενα 10ημερο να επιστρεψω σε αυτοπαλι καλα που το τραβηξαν μεχρι 17 και δεν εκαναν ξεπετα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι αρχιδατοι καθηγητες , δεν καταλαβαινουν απο γλειφτες , αλλο το να σε ξερει ο καθηγητης επειδη παρακολουθεις και συμμετεχεις (που και παλι πολλες φορες δε σημαινει τιποτα) , ειναι λογικο και δικαιο καποιες φορες να εχεις καλυτερη αντιμετωπιση σε σχεση με ατομο που δεν το χει δει ποτε
αυτοι που γλειφουν γιατι ετσι γεννηθηκαν ή γιατι νομιζουν οτι ετσι δε θα χρειαστει να κανουν πραγματικη δουλεια , δυσκολα καταφερνουν κατι , γιατι αυτο δυσκολα θα πιασει σε σχετικα εξυπνα ατομα, ειναι διαφορετικο απο οτι σε μια δουλεια οπου ο προισταμενος σου μπορει να εχει iq αμοιβαδας ή μπορει να θελει τους γλειφτες για ρουφιανεμα κτλ.
Κοιτα και εξυπνος και διαβαστερος να ειναι οταν γινεται τσιρακι παυλα κολληταρι δεν μου λεει κατι..Φυσικα δεν μιλαω για ατομα που συμμετεχουν στο μαθημα επειδη τους αρεσει/θελουν να κατανοησουν καποια πραγματα η οτιδηποτε..Ειναι λεπτες οι γραμμες αλλα υφιστανται
Οσον αφορα τη δευτερη παραγραφο..Ειχα δει απειρες φορες ατομα τα οποια καναν την παραπανω δουλεια συστηματικα να τσιμπανε δεκαρακια-φανταζομαι και συστατικες απο διαφορους καθηγητες..Προσωπικη θεωρηση ειναι οτι μια χαρα καριερα θα κανουν..Το συστημα εχει θεσεις κομμενες και ραμμενες για τετοιους..
-
Qsis, σε ποια σχολη εισαι;
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Κοιτα και εξυπνος και διαβαστερος να ειναι οταν γινεται τσιρακι παυλα κολληταρι δεν μου λεει κατι..Φυσικα δεν μιλαω για ατομα που συμμετεχουν στο μαθημα επειδη τους αρεσει/θελουν να κατανοησουν καποια πραγματα η οτιδηποτε..Ειναι λεπτες οι γραμμες αλλα υφιστανται
Οσον αφορα τη δευτερη παραγραφο..Ειχα δει απειρες φορες ατομα τα οποια καναν την παραπανω δουλεια συστηματικα να τσιμπανε δεκαρακια-φανταζομαι και συστατικες απο διαφορους καθηγητες..Προσωπικη θεωρηση ειναι οτι μια χαρα καριερα θα κανουν..Το συστημα εχει θεσεις κομμενες και ραμμενες για τετοιους..
ναι οκ υπαρχουν και αυτοι, αλλα σε γενικες γραμμες δεν ειναι ο κανονας και συνηθως ειναι χοντρα βυσματα, οχι απλοι γλειφτες
οι απλοι γλειφτες ειναι γεννημενοι ετσι, ειναι στη φυση τους και για να εχουν τα οποια οφελη πρεπει να κανουν και δουλεια οχι απλα να πεταγονται στο μαθημα και να το παιζουν οτι ξερουν ή να πιανουν χαζοκουβεντουλα με το καθηγητη (και μπορει τελικα να ειχαν και τα οφελη χωρις να γλειφουν, απλα με τη δουλεια τους)
δεν εχουν καμια σχεση με αυτους που σκανε 'συστημενοι' και σιγουρα ειναι αντιπαθητικοι (οι απλοι εννοω), αλλα ποιος χεστηκε..οσο για τη λεπτη γραμμη, ειναι και πώς το βλεπει ο καθενας , εγω ενα καθηγητη που το συμπαθω και θα τον χαιρετησω και θα του μιλησω (ειδικα αν εχω καθαρισει το μαθημα του και δεν μπορει να πει κανεις οτι εχουμε παρε δωσε, μπορει να του πω να παμε και για μπυρες)
ενα ατομο που καταλαβαινει, θα δει τη διαφορα αυτου με αυτον που γλειφει , οποιος θελει να φανταζεται σεναρια ειναι δικαιωμα του κι εγω στο κατω κατω το κανω και εχω δει πολλα 'περιεργα'επισης αμα ο αλλος σε βλεπει συνεχεια, λογικο ειναι να συνηθισει τη φατσα σου και να σου πιανει ο ιδιος τελικα τη κουβεντα..να σου κανει τρακα τσιγαρο.. ακομα και οι πιο τυπικοι απλοι ανθρωποι ειναι
-
Στη 2η παραγραφο συμφωνω απολυτα..Αλλωστε ειναι και ενας τροπος να ξεφευγουμε απο τους κλασικους ορους καθηγητης-μαθητης αυτο..
-
Αυτό που κάποιοι αποκαλούν γλείψιμο, κάποιοι άλλοι το αποκαλούν δικτύωση.
Εγώ από επαφή με καθηγήτρια (συμμετείχα στο μάθημα-όχι κάτι φοβερό-νομίζω το κακώς εννοούμενο γλείψιμο είναι για πολύ ζώα που στην τελική δεν πρόκειται και να σε βοηθήσουν σε κάτι) μπόρεσα να κάνω την πρακτική μου σε εταιρεία που χρησιμοποιώ ακόμα και τώρα στο βιογραφικό μου ενώ άλλοι συμφοιτητές μου έφτιαχναν φραπέδες σε τράπεζα.
Έχω υπόψη μου περίπτωση ατόμου που από επαφή με καθηγητή στο μεταπτυχιακό βρήκε δουλάρα με το που τελείωσε.Αναλόγως του τι θέλει να κάνει κανείς στη ζωή του πράττει ανάλογα.
Όποιος θέλει να κάνει 5 πράγματα στη ζωή του, τελειώνει νωρίς και σκέφτεται το μετά.
Όποιος θέλει να κάνει καρριέρα στην πολιτική, χώνεται στα τραπεζάκια με τα σκυλάκια.
Όποιος δεν ξέρει τι θέλει, απλά μαλακίζεται για καμμιά 8ετία χρωστώντας μαθήματα και πηγαίνοντας για καφέ.
Socrates δεν υπάρχουν κανόνες (κάνε αυτό, μην κάνεις εκείνο, μίλα σε αυτούς, χέσε τους άλλους κλπ) αλλά υπάρχει η χρυσή τομή για όλα. Έχεις πραγματικά ΑΠΕΙΡΟ χρόνο να κάνεις τα πάντα σε 4 χρόνια. Η σχολή σου δεν είναι πυρηνική φυσική και στα 4 βία 5 χρόνια βγαίνει. Αν κρατάς ένα ρυθμό στις εξεταστικές και δεν χρωστάς πολλά θα τελειώσεις στην ώρα σου και θα κάνεις ότι γουστάρεις μετά.
Ειδικά στο πρώτο έτος θα σου έλεγα να παρακολουθείς κάργα και για να πάρεις καλή αίσθηση των απαιτήσεων της σχολής αλλά και για να γνωριμίες. Εγώ ο τραγίκουλας πήγα σε πάρτυ στο 4ο έτος που ήταν όλοι από το τμήμα μου και ήξερα 2-3 άτομα...
Και μια συμβουλή: το Μάιο να πάρεις 2-3 φίλους (αυστηρά όχι αγάμητους-ξενέρωτους) και να πας Μύκονο. -
Τους έβγαλαν από την αίθουσα για να μη δώσουν εξετάσεις!
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=97529&catid=3Ας μας διαφωτίσει κάποιος από το ΕΜΠ που γνωρίζει, αν όντως ισχύει.
Περί Σπουδών