-
Και εσυ σε λουκι εισαι, αλλα
εσυ εχεις μια ειδικοτητα που δεν εχει κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα στην ελλαδα, ακομα και για αυτους που τελειωνουν ελληνικες σχολες (οπως επισης και οι διακοσμητες, και αλλοι πολλοι).
εσυ εχεις Master απο ιδιωτικη σχολη.
εγω εχω ειδικοτητα με σαφεστατα επαγγελματικα δικαιωματα και για την οποια με κανουν δεκτο στο αντιστοιχο σωμα (αναγκαζωντας με να πληρωνω συνδρομες, ασφαλιστικες εισφορες κλπ κλπ).
εγω εχω πτυχιο κρατικου πανεπιστημιου της ΕΕ που παντου στην ΕΕ μου δινει δικαιωμα να εργαστω ως μηχανολογος, και μαλιστα πανεπιστημιου και σχολης ανανγνωρισμενου απο το ΥΠΕΠΘ...
ζυγισε αυτα τα δυο να δεις ποσο γελοια ειναι η κατασταση μου.
-
Έχεις δίκιο, εξάλλου εγώ γνώριζα εξαρχής πού πάω να μπλέξω (εκτός των μη κατοχυρωμένων επαγγ. δικαιωμάτων μου, πράγμα όμως που και να το ήξερα δε θα με απέτρεπε από το να ακολουθήσω αυτό που πραγματικά γουστάρω). Αυτό όμως που με λυπεί είναι ότι μετά από τόσα χρόνια σπουδών (που θα γίνουν ακόμη περισσότερα αν τελικά με δεχθούν για PhD) τα χαρτιά μου θα γίνονται δεκτά (και με το παραπάνω) στο εξωτερικό και στη χώρα μου θα παίρνω τ' @@ μου.
-
kacey το πτυχίο σου είναι mechanical engineering?
Δυστυχώς η διαδικασία είναι αυτή στην Ελλάδα. Αφού είμαστε εδώ, την αποδεχόμαστε, κάνουμε υπομονή, τελειώνουμε με τα γραφειοκρατικά/τυπικά και τους ξεχνάμε.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
3000 καναδικά δολλάρια είναι 2087 ευρώ (πηγή).τι είναι 3,000$ Μας δουλεύουνε , εδώ θες at least 50K για USA,Canada σε ιδιωτικό Uni για tuition fees , βάλε και τα living expenses ,όχι δεν έχω τόσα.πήρα τηλ. για info, ήταν μια γκομενίτσα, τι ρωτάω την application που θα την βρώ μου λέει τη ρωτάω τα 3K$ grant είναι σύνολο. μου απαντάει , ωραία της λέω συνεννοηθήκαμε
άσχετο έχει ακούσει κανείς για Hellenic Canadian Association?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
BTW, αν εργαστω στην Αγγλια ή οπουδηποτε αλλου στην ΕΕ ως μηχανολογος **για δυο χρονια, γινομαι στην Αγγλια **Chartered Engineer, οπου αμα γινει αυτο μετα αυτοματα εδω ειναι υποχρεωμενοι να με αναγνωρισουν. Και μετα λεμε γιατι φευγουν οι επιστημονες απο την Ελλαδα και πανε να δουλεψουν και να προσφερουν δημιουργικα στο εξωτερικο...
είσαι σίγουρος γι'αυτό? για κοίτα εδώ καλύτερα
-
Ξέρει κανείς που είναι το εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας FAMAR?
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Ξέρει κανείς που είναι το εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας FAMAR?Από το site τους μπορείς να αντλήσεις αρκετές πληροφορίες:
http://www.famar.gr/location/greece.asp -
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
BTW, αν εργαστω στην Αγγλια ή οπουδηποτε αλλου στην ΕΕ ως μηχανολογος **για δυο χρονια, γινομαι στην Αγγλια **Chartered Engineer, οπου αμα γινει αυτο μετα αυτοματα εδω ειναι υποχρεωμενοι να με αναγνωρισουν. Και μετα λεμε γιατι φευγουν οι επιστημονες απο την Ελλαδα και πανε να δουλεψουν και να προσφερουν δημιουργικα στο εξωτερικο...
Ναι σιγουρος ειμαι, τουλαχιστον το 2005 που εφυγα απο Αγγλια ισχυε το
πτυχιο + 2 χρονια εργασια σε εταιριες που εφαρμοζουν συγκεκριμενα προγραμματα εκπαιδευσης = chartered.
Πιο συγκεκριμενα http://www.engc.org.uk/documents/CEng_IEng_Standard.pdf
Μιλαει για 'employers who offer certain professional training standards and schemes during the graduate's employment, that lead towards qualification as a Chartered Engineer'.
Οσο για αυτο που ειπες, οχι εγω προσωπικα δεν το ηξερα οτι ισχυουν τετοιες παπαριες στο κωλοχανειο που ζουμε, και φυσικα κανεις δεν μου τα ειπε παρα μονο ΑΦΟΥ τα εκανα ολα ηδη μια φορα και γραφτηκα στο ΤΕΕ και αρχισα να πληρωνω εισφορες και συνδρομες...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
πτυχιο + 2 χρονια εργασια σε εταιριες που εφαρμοζουν συγκεκριμενα προγραμματα εκπαιδευσης = chartered.
Πιο συγκεκριμενα http://www.engc.org.uk/documents/CEng_IEng_Standard.pdf
Μιλαει για 'employers who offer certain professional training standards and schemes during the graduate's employment, that lead towards qualification as a Chartered Engineer'.
Οσο για αυτο που ειπες, οχι εγω προσωπικα δεν το ηξερα οτι ισχυουν τετοιες παπαριες στο κωλοχανειο που ζουμε, και φυσικα κανεις δεν μου τα ειπε παρα μονο ΑΦΟΥ τα εκανα ολα ηδη μια φορα και γραφτηκα στο ΤΕΕ και αρχισα να πληρωνω εισφορες και συνδρομες...
έχεις δίκιο , έκανα ένα refresh και το βρήκα στα κοιτάπια μου.Όσο για το κορυφαίο UK Uni σε Mechanical engineering παραμένει το Imperial College in London.Mαζί είναι και το Bath, Southampton, Bristol και Cardiff. Το Heriot-Watt που κάνω αίτηση είναι πρώτο σε Energy και Building Environment.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
BTW, αν εργαστω στην Αγγλια ή οπουδηποτε αλλου στην ΕΕ ως μηχανολογος **για δυο χρονια, γινομαι στην Αγγλια **Chartered Engineer, οπου αμα γινει αυτο μετα αυτοματα εδω ειναι υποχρεωμενοι να με αναγνωρισουν. Και μετα λεμε γιατι φευγουν οι επιστημονες απο την Ελλαδα και πανε να δουλεψουν και να
**
**
Πιο συγκεκριμενα http://www.engc.org.uk/documents/CEng_IEng_Standard.pdfΜιλαει για 'employers who offer certain professional training standards and schemes during the graduate's employment, that lead towards qualification as a Chartered Engineer'.
δλδ αυτό τι σημαίνει, πρέπει ντε και καλά να πάω Αγγλία για να γίνω CEng?
-
Τι πιθανότητες έχω να με δεχθούν στο μεταπτυχιακό με βαθμό πρώτου πτυχίου 6,6/10? Είναι upper second class Honours degree?
Την Τετάρτη που μας έρχεται έχω συνέντευξη από επιτροπή -
Για να γινεις CEng στην Αγγλια, ναι πρεπει να πας στην Αγγλια. Μου φαινεται προφανες, εκτος αν μου διαφευγει κατι που δεν εχω ψαξει ακριβως επειδη μου φαινεται τοσο προφανες (αν πχ υπαρχουν εταιρειες εκτος Αγγλιας που πληρουν τα κριτηρια του IMechE οποτε με το να εργαστεις εκει παιρνεις και τον τιτλο).
Το 6,6/10 ειανι 66% που στο Southampton ηταν upper second class, τωρα τι απαιτησεις εχουν στο συγκεκριμενο πανεπιστημιο που πας να μπεις, δεν μπορω να ξερω
-
Στην επικοινωνία που είχα χθες με τον πατέρα μου, μου ανέφερε κάτι για υποχρεωτική αναγνώριση από το κράτος των πτυχίων των ιδιωτικών σχολών (τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού) βάσει του πολυσυζητημένου άρθρου 16 και του άρθρου 50 εκ Βρυξελλών (το οποίο ψάχνω μέσω Internet αλλά εις μάτην). Τα παραπάνω τα διάβασε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΜΗΝΥΜΑ, το οποίο αποστέλλεται στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - αν το έχει κανείς πρόχειρο με κάποιον τρόπο και μπορεί να σκανάρει τη/τις σελίδα/-ες ας το κάνει αλλιώς θα το κάνω μόλις κατέβω Αθήνα σε λίγες ημέρες.
Επειδή η επικοινωνία ήταν σύντομη και όσα ειπώθηκαν ήταν «μέσες-άκρες» έχει ακούσει κανείς κάτι επ' αυτού; Τέλος -επιτέλους- η ταλαιπωρία του ΔΙΚΑΤΣΑ; Θα συνοδευτεί άραγε και από άμεση τακτοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα (προεκλογική υπόσχεση του κυβερνόντος κόμματος);
-
εδω δεν έχουν τακτοποιηθεί τα δικαιώματα ειδικοτήτων που υπάρχουν στην ελλάδα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
εδω δεν έχουν τακτοποιηθεί τα δικαιώματα ειδικοτήτων που υπάρχουν στην ελλάδαΣυγνώμη, δε διατύπωσα σωστά, αυτών ακριβώς εννοώ (το «δεν» πήγαινε στα επαγγελματικά δικαιώματα, όχι στις ειδικότητες).
-
ok
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Στην επικοινωνία που είχα χθες με τον πατέρα μου, μου ανέφερε κάτι για υποχρεωτική αναγνώριση από το κράτος των πτυχίων των ιδιωτικών σχολών (τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού) βάσει του πολυσυζητημένου άρθρου 16 και του άρθρου 50 εκ Βρυξελλών (το οποίο ψάχνω μέσω Internet αλλά εις μάτην). Τα παραπάνω τα διάβασε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΜΗΝΥΜΑ, το οποίο αποστέλλεται στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - αν το έχει κανείς πρόχειρο με κάποιον τρόπο και μπορεί να σκανάρει τη/τις σελίδα/-ες ας το κάνει αλλιώς θα το κάνω μόλις κατέβω Αθήνα σε λίγες ημέρες.Επειδή η επικοινωνία ήταν σύντομη και όσα ειπώθηκαν ήταν «μέσες-άκρες» έχει ακούσει κανείς κάτι επ' αυτού; Τέλος -επιτέλους- η ταλαιπωρία του ΔΙΚΑΤΣΑ; Θα συνοδευτεί άραγε και από άμεση τακτοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα (προεκλογική υπόσχεση του κυβερνόντος κόμματος);
*Αναγνωρίζονται τα πτυχία ξένων κρατών
Η Ελλάδα λοιπόν μπήκε στην τελική ευθεία για την αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και μην έχοντας κανένα χρονικό περιθώριο, αποφάσισε πως θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις προϋποθέσεις που επιβάλλει η Κομισιόν λόγω της ένταξής μας στην Ε.Ε.
Δια πυρός λοιπόν και σιδήρου πέρασε η απόφαση της ισάξιας μεταχείρισης, σε επαγγελματικό πάντα τομέα, των φοιτητών που έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Τα ξένα ιδιωτικά ΑΕΙ θα λειτουργούν νόμιμα στη χώρα μας από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά.
Το συγκεκριμένο θέμα που αφορά πάνω από 100.00 φοιτητές αλλά και πτυχιούχους ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων έχει πια λήξει και το επίμαχο σημείο της αναγνώρισης είναι πλέον θέμα χρόνου. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως στελέχη της Κομισιόν διαμήνυσαν πως δεν επρόκειτο να δοθεί στην Ελλάδα ούτε μια μέρα περιθώριο όσον αφορά στην προθεσμία συμμόρφωσης. Και αμέσως σε άλλη περίπτωση θα επιβάλλεται το ημερήσιο πρόστιμο!
Φυσικά σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο και για το λόγο αυτό θα γίνει άμεση υιοθέτηση της νέας αυτής οδηγίας, η οποία, εκτός των άλλων, καθορίζει και τις προϋποθέσεις όσων θέλουν να εργαστούν σε άλλη χώρα από εκείνη που σπούδασαν ή δουλεύουν μέχρι σήμερα. Με λίγα λόγια αναφέρεται στα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν για να τους χορηγηθεί η άδεια έναρξης και ασκήσεως επαγγέλματος.
Το άρθρο 50 εκ Βρυξελλών καταγράφει ρητά τρεις διαφορετικές προϋποθέσεις, τις οποίες και θα πρέπει να πληρούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε να αναγνωρίζονται τόσο τα ίδια όσο και οι τίτλοι σπουδών που παρέχονται. Έτσι λοιπόν αυτόματη αναγνώριση τίτλων σπουδών πανεπιστημίων θα έχουν στην περίπτωση που:
- το ίδρυμα του εξωτερικού πιστοποιεί με δίπλωμα, πτυχίο κ.ά. την εκπαίδευση και την κατάρτιση, η οποία και παρασχέθηκε από το αντίστοιχο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.
- ο τίτλος εκπαίδευσης που έχει εκδοθεί από το εδώ ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι ο ίδιος με εκείνον που θα είχε χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ' ολοκλήρου στο κράτος μέλος της καταγωγής του τίτλου.
3. ο τίτλος που εκδόθηκε προσδίδει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στην επικράτεια του κράτους καταγωγής του τίτλου.
Οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις θα αναγκάσουν να αλλάξει αμέσως ο τρόπος λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων ή αλλιώς των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα, καθώς δε θα είναι λίγες οι επιχειρήσεις που θα συζητήσουν ξανά τις ήδη «κλεισμένες» συμφωνίες με ευρωπαϊκά ΑΕΙ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ΚΕΣ ανέρχεται στα 20 με 40.000 φοιτητές. Πολλά κοινοτικά ΑΕΙ διαχωρίζουν κατά κάποιον τρόπο τα πτυχία που δίδονται σε φοιτητές, οι οποίοι και σπουδάζουν στην έδρα των ιδρυμάτων, από εκείνα που δίδονται σε όσους αποφοίτησαν σε κάποιο συνεργαζόμενο οργανισμό. Μπορεί μάλιστα να ζητηθεί μέχρι και η εξέταση επάρκειας του κατόχου του. Θα πρέπει βέβαια να οριστεί μια ειδική επιτροπή για τον προαναφερόμενο σκοπό και έχει το δικαίωμα ο ενδιαφερόμενος να ζητήσει απάντηση στο ερώτημά του μέσα σε ένα μηνα.
Δε θα πρέπει να παραλειφθεί μάλιστα πως το θέμα και η όλη ιστορία θα έπρεπε να είχε τελειώσει από το 1991 και πιο συγκεκριμένα τη χρονιά που οφείλαμε σαν χώρα να εντάξουμε στο εθνικό μας δίκαιο την οδηγία 89/48, μέσω της οποίας επιβαλλόταν «η γενική υποχρέωση αναγνώρισης των διπλωμάτων που χορηγούνται από τις αρμόδιες αρχές άλλων κρατών-μελών».
Οι κυβερνήσεις όμως έκτοτε απαγόρευσαν όχι μόνο την αναγνώριση αλλά ακόμη και την υποβολή σε δοκιμασία επάρκειας των αποφοίτων.
Με λίγα λόγια και συνοπτικές διαδικασίες η Κομισιόν, δε «σηκώνει μύγα στο σπαθί της» και έκρινε πως οι «τίτλοι σπουδών που χορηγήθηκαν από αρμόδιες αρχές άλλου κράτους-μέλους στο πλαίσιο των συμφωνιών δικαιόχρησης αποτελούν διπλώματα και η Ελλάδα πρέπει να τους αναγνωρίσει».
Αυτό αυτομάτως σημαίνει δαπάνη ενός εκατομμυρίου ευρώ στον εθνικό προϋπολογισμό και φυσικά την αύξηση της τάξης των 50 έως 150 ευρώ του μηνιαίου εισοδήματός τους. Η ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. έφερε μαζί της και νέες συνθήκες διαβίωσης σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της καθημερινότητάς μας.
Είναι λοιπόν ευθύνη όλων μας να μην αντιτιθέμεθα σε κάθε τι καινούριο αλλά απεναντίας να το προσαρμόζουμε στις μελλοντικές και προς όφελός μας ανάγκες για ένα καλύτερο, σύγχρονο και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πλαίσια μέλλον της χώρας μας.*
πηγή: Συνεταιριστικό Μήνυμα, τεύχος 48
Επί του bold λοιπόν: άμεση τακτοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τμημάτων που εκκρεμούν;
-
Μπορώ να συμμετάσχω στις εξετάσεις με πτυχίο ΑΤΕΙ Σχολής Τεχνολογικών εφαρμογών? Πόσους παίρνουν το χρόνο?
-
Νομίζω πως ναι, πρέπει να γίνεται δεκτό και πτυχίο ΤΕΙ.
Παίρνουν κάπου 130-150 πια, αν δεν κάνω λάθος.http://www.ekdd.gr/Prokhryx.asp
Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες στα pdf.
-
Προσοχη ομως γιατι η σχολη ηταν πολλα υποσχομενη,αλλα στην πραξη πολλοι συναντησαν εμποδια...
Περί Σπουδών